Pergető orsóink közül ajánljuk

Pergető orsóink közül ajánljuk

Egy jó pergető felszerelés „lelke” nem más, mint az optimális paraméterekkel és tulajdonságokkal rendelkező eszközök összhangja, mellyel nemcsak hatékony, hanem élvezetes is a különböző pergető technikák művelése. Ha sikerült már megtalálni a tökéletes pálcát, elengedhetetlen, hogy azt egy ideális orsóval is felvértezzük, hiszen csak együttes munkával teljesíthetik küldetésüket a horgász kezében! Tarts velünk a következő sorokban, megmutatjuk pergető orsó-szortimentünk legígéretesebb újdonságait!

SHIMANO Sahara pergető orsók
Nem túlzás azt állítani, hogy a Shimano Sahara a gyártó egyik legsikeresebb típusa. Aki kicsit is jártas a Shimano termékekben, az tudhatja, hogy már az első széria is nagy népszerűségnek örvendett kiváló tulajdonságai és ehhez párosított kedvező ára miatt. Ezt az orsót eredetileg a pergető horgászat őshazájának számító amerikai piacra készítették, de hamar elterjedt Európa-szerte, így hazánkban is. Ez a remek modell immár a 6. szériáját éli meg, ami még tovább öregbítheti hírnevét. Ahogy a neves elődök, a Sahara FI is egy igazán finom, elegáns, mégis rendkívül strapabíró kialakítású pergető orsó család. Az orsó háza új XT-7 karbon anyagból készült, dobja pedig hidegen sajtolt alumínium. X-Ship hajtóműrendszerének köszönhetően kivételesen sima, csendes és erőteljes működés jellemzi a terméket. Szinte olyan érzése támad az embernek, miután először megtekeri, mintha „magától” akarna futni az orsó! Precíz első microféke, valamint a 4 S SUS + 1 RB rozsdamentes acélcsapágya szintén biztosítja, hogy minden körülmény között megfelelően működjön. 5,0:1-es áttétele ideális pergető orsóvá teszi ezt az orsót. Az alumínium hajtókaron gumírozott fogantyú található, mely kényelmes fogást biztosít.
A Sahara 4000FI főbb tulajdonságai:

 • XT-7 karbon ház
 • Hidegen sajtolt alumínium dob
 • 5,0:1 áttétel
 • 4 + 1 rozsdamentes acélcsapágy
 • X-Ship hajtómű
 • Dyna Balance rendszer
 • Kiiktatott visszaforgásgátló nélküli, könnyített orsótest
 • Varispeed II dobemelő rendszer
 • Nagyméretű zsinórvezető görgő
 

A Shimano Sahara FI is egy igazán finom, elegáns, mégis rendkívül strapabíró kialakítású pergető orsó
Precíz első microféke, valamint a 4 S SUS + 1 RB rozsdamentes acélcsapágya szintén biztosítja, hogy minden körülmény között megfelelően működjön
Az orsó háza új XT-7 karbon anyagból készült

Bővebb információ: ugrás az áruházba

OKUMA Inspira ISX-40 FD
Az Okuma cég egyik 2016-os újdonsága az Inspira pergető orsó, melyet szívesen ajánlunk minden igényes, precíz, és maximálisan megbízható felszerelésre vágyó horgász figyelmébe. Az Inspira első fékes kivitelben készül. Megjelenése rendkívül modern, extravagáns. A fehér színű orsó háza, talpa és rotorja könnyű, de szilárd C40X karbonból készült. Ennek az anyagfelhasználásnak, illetve formatervezett alkotórészeknek köszönhetően nagyon könnyűvé vált a végtermék. A karbon eredetileg is kiváló merevségét tovább növeli a rotor és a talp különleges kialakítása: a rotor szilárdságát merevítő karokkal fokozták, amelyek kialakításuknál fogva forgás közben speciális légáramlatot keltenek és segítik az orsó száradását. Az orsó talpa szimmetrikus, kettős merevítésű, ami két oldalról fogja közre az orsóházat. Az orsótalp egyedi tervezése megakadályozza a terelés alatti deformálódást, és mivel 4 csavar rögzíti az orsóházhoz, esetleges sérülése esetén könnyen cserélhető ez a fő alkatrész. (Ez a legtöbb orsó esetében nem lehetséges.) Az Inspira orsó egy elegáns, könnyített alumínium dobbal és egy karbon pótdobbal kapható. A kis súly és a könnyű alkotóelemek ellenére ez a modell is az Okuma orsókra jellemző nagy teherbírással rendelkezik. Fékrendszere figyelemreméltóan precíz, finoman állítható. A zsinórt tökéletes zsinórképpel csévéli fel. Ezt a típust elsősorban a könnyű pergető módszerekhez, gumihalazáshoz, UL pergetéshez ajánljuk, de match- és feederbotos horgászathoz is kiválóan használható. Bátran kijelenthető, hogy ezen a minőségi színvonalon az egyik legjobb ár/érték arányú orsót hozta létre az Okuma, mely jelenleg a piacon kapható. Zsinórtároló kapacitása: 0,25 mm / 265 m.

Az Okuma Inspira pergető orsót szívesen ajánljuk minden igényes, precíz, és maximálisan megbízható felszerelésre vágyó horgász figyelmébe!
Fékrendszere figyelemreméltóan precíz, finoman állítható
Különleges, már-már futurisztikus dizájn jellemzi
Az orsó talpa szimmetrikus, kettős merevítésű, ami két oldalról fogja közre az orsóházat – ennek egyik előnye, hogy nagyon csekély maradt a súlya!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

DAIWA Ninja pergető orsók
Az új Daiwa Ninja nemcsak külsőleg, de műszakilag is meggyőző. Különösen lenyűgöző kiemelkedően sima és nyugodt futása. Amint a kezébe veszi ezt az orsót, érezni fogja a tökéletességet. A Daiwa ebben az árkategóriában teljesen új szintre emelte az orsó futásának minőségét. Az egyik legjobb orsó az ár/teljesítmény arányban. Nyújtott dobja feederbotos horgászatra is alkalmassá teszi ezt a remek szerkezetet. Mindössze 4 golyóscsapággyal sikerült az orsó futását optimalizálni úgy, hogy az összes alkatrész ordít a precizitástól. A kitűnő zsinórfektetés miatt az orsó alkalmas nagyon vékony fonott és monofil zsinóros horgászatra is. 4,7:1-hez áttételnek köszönhetően az orsó egy hajtókarfordulatra 79 cm zsinórt csévél fel. Az orsót alumínium dobbal és pótdobbal szállítjuk.
A DAIWA Ninja főbb tulajdonságai:

 • Air Rotor
 • 4 golyóscsapágy
 • Infinite Anti-Reverse® visszaforgásgátló
 • AirBail® felkapókar
 • Alumínium dob
 • Alumínium pótdob
 • Alumínium hajtókar
 • Twist Buster® II zsinórvezető görgő titán bevonattal
 • Tartós felkapókar
 

Az új Daiwa Ninja nemcsak külsőleg, de műszakilag is meggyőző!
Tökéletesen kiegyensúlyozott, könnyű rotorja is segíti az orsó finom futását
Fém pótdobbal kerül forgalomba

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Bokor Spin pergető orsók
Örömmel számolhatunk be arról, hogy a Bokor Spin pergető botok és pergető zsinórok után megjelentek, vásárolhatóak a pergető orsók is. A Bokor Spin orsó legfőbb jellemzője a magas csapágyszám miatt is rendkívül finom futás, a könnyed meghajtás: a zsinór felszedése szinte ellenállás nélkül működik. Ennek nagy előnye a műcsalival, majd pedig a megakasztott hallal tartható nagyon érzékeny, közvetlen kapcsolat. Áttétele a legáltalánosabb pergető igényt szolgálja, a stabil hajtókar egyszeri körülforgatása több mint ötször futtatja körbe a felkapókart. A dobok méretezése, kiképzése a jelentős mennyiségű zsinór felrakását és a hosszabb dobások elérését is segíti. Az orsó dobjára a Bokor Spin Full Contact pergető zsinórt célszerű feltölteni. Az orsó visszaforgás-gátlása bekapcsolt helyzetben azonnal „ragad”, leheletnyi kottyanás sem érzékelhető. A felkapókar működéséről örömmel jelenthetjük, hogy jelentős használat után sem változik, a tesztelt darabokon újszerű maradt. A Bokor Spin pergető orsó első fékes, a kiemelkedő fékcsillagot szükség esetén azonnal megtalálják az ujjak. Érzékeny fékét rövid úton állíthatjuk, ez is meglehetősen egyedi, de praktikus és hamar rááll a kezünk. A legnagyobb erők hangolásánál csupán egy-két „kattintással” zárhatjuk erősebbre vagy nyithatjuk finomabbra a fékerőt. A szerkezet a váratlan, kemény igénybevétel pillanataiban inkább egy cseppet puhítja, mintsem keményíti, letapasztja a féket. Az orsó 2500-as méretét a kissé könnyedebb és az általános pergetésekhez, míg a nagyobb, 4000-es változatát a nagyobb igénybevételt jelentő pergetésekhez is szívesen ajánljuk.

A Bokor Spin pergető orsók minőségére (akárcsak a népszerű Bokor botok esetében) Bokor Károly neve és hatalmas szakmai tapasztalattára a garancia. Elég csupán ránézni egy ilyen kurblira, s azonnal látszik, hogy nem egy szezonra alkották meg!
Rendkívül masszív szerkezetének egyik látványos eleme az erős fém hajtókar…
… mely kényelmes, szivacsos borítású fogantyúval társul
Elmaradhatatlan tartozék a pótdob

Bővebb információ: ugrás az áruházba

L&K Proguide pergető orsók
Lukácsi Béla és Kovács Adrián nevével fémjelzett termékekkel már régóta találkozhatnak a pergetés szerelmesei. Vannak köztük műcsalik, jigfejek, speciális műcsali fejek, zsinórok, horgászbotok, de mindeddig hiányzott a palettáról maga az orsó, ami a pergetés egyik legfontosabb eleme. Az L&K Proguide megalkotása hosszas tervezőmunka és még ennél is több teszt eredménye. Az orsó megalkotása során az alábbi szempontok voltak az irányadóak: Megfelelően könnyű, mégis masszív legyen, ami precizitása miatt megfelel UL pergetésre, de kellően masszív ahhoz, hogy keményebb szituációkban is megállja a helyét. Hosszú élettartamú legyen! Ezt a megfelelő minőségű anyagok felhasználásával lehet egyedül elérni. Masszív ház, erős rotor, a hajtókar illesztése hézag-, ezáltal kotyogásmentes. Vastag felkapókar, fém anyagok a dob és a hajtókar kialakítása során. Kivételesen megbízható fék. A pergetés során bármikor horogra kerülhet életünk hala! Hogy kezünkben is tarthassuk, megfelelő fék is kell hozzá, amit ha kell, annyira behúzunk, hogy már csak a legnagyobb erőhatásokra szólal meg. Viszont ekkor is létfontosságú, hogy egyenletesen adagolja a zsinórt. A csapágyak számának és megfelelő elosztásának köszönhetjük, hogy az orsó futása sima, zökkenőmentes. Ez csak néhány volt azokból a szempontokból, melyek szerepet játszottak az orsó megalkotása során. A tesztek eredményeként az apróságok is kijavíthatók lettek, így végül egy kiváló pergető orsót tarthatunk a kezünkben.

Az L&K Proguide megalkotása hosszas tervezőmunka és még ennél is több teszt eredménye
Gyönyörű formatervezés, elegáns stílus
Két különböző méretben, 2000-es és 4000-es változatban kapható
A csapágyak számának és megfelelő elosztásának köszönhetjük, hogy az orsó futása sima, zökkenőmentes

Bővebb információ: ugrás az áruházba

ENERGOTEAM Wizard ASP High Speed
A balinok tempóját bizony a műcsalik vezetése során is fel kell venni! A legjobb erre a célra egy nagy áttételű orsó, mint a Wizard Asp High Speed. Az orsó áttétele 7,1:1, tehát a hajtókar teljes elfordításával több, mint hétszer fordul meg a rotor az orsó tengelye körül! Ezáltal nagyon gyors bevontatást tesz lehetővé, ami nemcsak a balinoknak jó, hanem kezünket is kíméli, mivel nem kell őrült módjára tekernünk orsónkat a megfelelő sebesség eléréséhez. A sima futásról 6 + 1 csapágy gondoskodik, illetve a hajtókar is mindkét oldalról csapágyazva van, ami szintén segíti a szép, sima futást. Sekély fémdobbal kerül forgalomba, ebből adódóan tökéletes extra vékony fonott zsinórokhoz, nanofilhoz, vagy éppen vékony monofil zsinórral való horgászathoz. Kiválóan alkalmas matchbotos horgászatra is, ahol ugyancsak jól kamatoztathatók az orsó tulajdonságai. Az orsó háza grafit, amely amellett, hogy könnyű, megfelelően szilárd alapot biztosít a meghajtásnak, nem deformálódik még nagyobb hal fárasztása közben sem. Zsinórtároló kapacitása: 0,20 mm / 185 m.

A Wizard ASP High Speed kifejezetten a pergető balinhorgászatra specializált modell
Grafitból készült az orsóház amellett, hogy könnyű, megfelelően szilárd alapot is biztosít a meghajtásnak
Kényelmes, puha hajtókargomb
Az orsó áttétele 7,1:1, tehát a hajtókar teljes elfordításával több, mint hétszer fordul meg a rotor az orsó tengelye körül!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.