Vízparti komfort a leghidegebb napokon is!

Vízparti komfort a leghidegebb napokon is!

A téli horgászatok varázslatosak, hiszen a leghidegebb napokon biztosan nem kell tumultustól tartanunk még az intenzíven telepített tavakon sem, így élvezhetjük a vízparti lét minden szépségét, gyakran egyes-egyedül ülve a parton. Persze egyáltalán nem mindegy, hogy mindezt milyen öltözetben tesszük!

Nem szerencsés ugyanis, ha arról szól a horgászattal eltöltött néhány óra, hogy dideregve várjuk a kapást, miközben a meleg szobára és a kandalló közelségére vágyunk. A folyamatos fejlődésnek hála azonban ma már nem kell két-három nadrágot egymásra vennünk ahhoz, hogy az említett komfortérzet meglegyen, hiszen elég, ha szétnézünk a piacon egy megfelelő thermo ruha és néhány fontos kiegészítő után kutatva. A CarpExpert kínálatában nemrégiben megjelent Neo öltözet és a jól ismert Outdoor termékek például remek választások lehetnek mindenki számára. Hogy miért? Az alábbiakból kiderül!
A thermo ruhákkal kapcsolatosan alapvető elvárás, hogy kényelmesek legyenek, hiszen mégiscsak el kell bennük töltenünk alkalmanként legalább hét-nyolc órát, amely egy kellően hosszú időintervallum ahhoz, hogy egy kényelmetlen viselet már próbára tegye az emberi tűrőképességet és élvezhetetlenné varázsolja a horgászatot. Másodszor, nagy jelentőséggel bír az is, hogy a kiválasztott ruha megfelelően szellőzzön és persze vízhatlan legyen, hiszen ezek nélkül szintén alkalmatlan lenne az egész napos vízparti tartózkodásra. Emellett nem utolsó szempont a kedvező ár és a nem túl hivalkodó, mégis elegáns küllem sem.

Nemcsak meleg, kimondottan jól is néz ki
Természetesen a CarpExpert Neo ruha vízálló, így akkor sem kell kétségbeesnünk, ha véletlenül elered az eső a horgászat során
A kabáton két külső zseb van, melyek cipzárasak, így alkalmasak értékeink és horgászigazolványunk biztonságos tárolására

A CarpExpert Neo thermo ruha a fentebb felsorolt követelmények mindegyikének megfelel, hiszen egy igazán kényelmes, vízhatlan, megfelelő légáteresztő képességgel bíró öltözet, amely természetesen kellően meleg is. A ruha két részből áll, ahogyan azt a thermo ruhák esetében már megszokhattuk, hiszen egy kantáros nadrág és egy kabát alkotja az öltözetet. A gyártó tapasztalatát tükrözi, hogy mindkét darabon egy sor ötletes megoldás figyelhető meg. Ezek egyike a hosszított hátsó rész, amelynek köszönhetően kizárt, hogy a szél befújjon a nadrág és a kabát közé. Ennek az apróságnak köszönhetően derekunk védelme maximálisan biztosítva van még a legnagyobb szélben és esőben is! 
A kabát kapucnija ugyancsak rendkívül igényesen lett kialakítva, hiszen a cipzárt teljesen felhúzva egészen az orrunkig védeni tudjuk az arcunkat, így garantáltan nem fogunk fázni a leghidegebb szélben sem! A gumis szorítóalkalmatosságoknak köszönhetően pedig stabil marad a fejfedőnk akár viharos erejű légmozgás esetén is.

A kapucnit teljesen felcipzárazva arcunk védelme is biztosított
Ha pedig meg is húzzuk mindkét oldalt a szorítóval, akkor egy erősebb szembeszélben sem kell aggódnunk

A nadrágon található kantáraknak köszönhetően – testmagasságunktól függően – beállíthatjuk a kívánt feszességet, míg a szárak hátsó kialakításának hála napközben sem kell azzal bajlódnunk, hogy azok lecsúsznak a vállunkról. A nadrág egészen a mellkasunkig felér, ahol egy cipzárral tudjuk kellően passzossá tenni azt, duplán biztosítva ezzel mellkasunk védelmét. A thermo ruha tehát adott, azonban fontos, hogy kiegészítsük öltözetünket egy megfelelő lábbelivel is, amely szintén elengedhetetlen a téli hónapok során! 

A nadrág kantárai kapcsokkal rögzíthetők, hosszuk pedig természetesen állítható
Hátsó kialakításuknak köszönhetően mozgás közben sem fognak lecsúszni a vállunkról
A nadrág egészen a mellkasunkig felér, így derekunk garantáltan nem fog fázni!
Az EnergoTeam Outdoor termékek között bárki megtalálhatja a téli horgászatokhoz ideális ruhadarabokat

Apropó, lábbeli! A tapasztalt horgászok pontosan tudják, hogy két dolog tud igazán fázni, az egyik a lábunk, a másik pedig a kezünk. Előbbi védelmére az ET Outdoor EVA csizmák valamelyike remek választás lehet, hiszen nagyon vastag, thermo béléssel ellátott lábbelik ezek, amelyek nem hiányozhatnak egyetlen „téli” horgász ruhatárából sem! A csizmákon található sarkantyú nagyban megkönnyíti azok levételét, rugalmas és teljesen vízhatlan anyaguk pedig lehetővé teszi akár azt is, hogy a vízben közlekedjünk bennük! Ha minden kötél szakad, akkor az ET Outdoor neoprén zoknival tovább növelhetjük lábunk védelmét. Természetesen e különleges anyagból készített, mindenféle lábfejhez könnyedén idomuló zoknit nemcsak csizmákhoz, hanem bakancsokhoz is nyugodtan használhatjuk. Viselése mellett alulról garantáltan nem fogunk átfázni! 

Az Outdoor EVA csizmák mindegyike egy thermo béléssel van ellátva, ami jó szolgálatot tesz fagypont közeli hőmérséklet mellett
A neoprén zokni a leghidegebb napokon sem hagy cserben minket!
Kényelmes, jól idomul a lábfejhez és természetesen melegen is tartja azt
A csizmára szorosan ráhúzható a thermo alsó, így nagyobb eső esetén is szárazok maradhatunk

Nem maradt más hátra, mint a kezünk. A vízparton, főleg a leghidegebb napokon aranyat ér egy minőségi, kellően meleg, ugyanakkor praktikus tulajdonságokkal felvértezett kesztyű. Az ET Outdoor neoprén kesztyű mind a békés-, mind pedig a rablóhalas horgászok számára ideális választás, hiszen nem túlzottan vastag, ezáltal nem gátolja az ujjak szabad mozgását, ellenben nagyon meleg, így a nulla fok alatti hőmérsékletben is remek szolgálatot tesz viselőjének. A hüvelyk-, a mutató- és a gyűrűsujj esetében a legfelső ujjperc könnyedén szabaddá tehető, ami hatalmas segítség a csalizás és a szerelékkészítés során. A kesztyű marokrésze pedig egy olyan anyaggal van bevonva, ami lehetővé teszi az esetleg nedves botok csúszásmentes fogását is.

Egy meleg kesztyű bizony nagyon jól jön a hideg, téli napokon
Praktikus kialakításának köszönhetően a csalizás is gyerekjáték a viselése közben
Bár sütött a nap, a hőmérséklet alig érte el a nulla fokot. Horgászni azonban ilyenkor is érdemes!

Megbízható, praktikus, kényelmes és, ami a legfontosabb, kivétel nélkül nagyon meleg kiegészítők a fentebb felsoroltak, melyek igazán komfortossá teszik a téli horgászatainkat. Nem csak fanatikusoknak!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.