Wizard Edge és a fényváltás rablói

Wizard Edge és a fényváltás rablói

Azt mondják, hogy a jó alváshoz három dolog kell: a hűvös, a csend és a sötét. Ezzel tökéletesen egyetértek, azonban nekem nyáridő táján szükségem van egy negyedikre is. Ez pedig nem más, mint az, hogy az esti ragadozós portyáimon ne maradjak kapás nélkül. Az éjszakai pergetés bizony fárasztó tud lenni, de engem annyira felvillanyoz egy-egy süllős, harcsás akció, hogy utána hazatérve mosollyal az arcomon szédülök ágyba.

Az augusztus forró napjait követő esti lehűlés nagyon sokszor talált a vízparton, az akár 38 fokos csúcsról a 22-24 Celsius-fokig visszahűlő kellemes hőmérsékletben felüdülés volt a süllőket kergetni kisfiammal, aki többször elkísért a Dunára.

A legújabb Wizard Edge pergető botok érkezése augusztusra esett, így nem volt kérdés, hogy velük vegyem üldözőbe a folyó ragadozóit
Kézbe simuló és gyönyörű kidolgozású az Edge botok nyele, ergonómiai szempontból abszolút jár neki a tíz pont!

Az új Wizard Edge pergető pálcák tervezésekor magasra tették a mércét. Nagyon feszes, nagyon gyors botok születtek olyan tökéletes súlyelosztással, ami ritkaságszámba megy a sorozatgyártásban készülő pergető botok mezőnyében. 
Az Edge Spin 215, 235 és 265 cm-es hosszban érhető el, három különböző karakterrel: Medium 12-36 g, Medium-Heavy 25-55 g és Heavy 45-95 grammos dobósúlyban készülnek a botok.

Éjszakai pecánál minden megváltozik, a hallásé, a tapintásé lesz a főszerep. A fókusz most is a nyélrészre helyeződik, azon keresztül a csali, a zsinór minden rezdülését fogadja az agyunk

Az Edge Spin légies könnyedséggel teszi a dolgát, minden dobás, kapás, fárasztás élmény a tíz dekát alig meghaladó bottal!

Az Extra-Fast akciójú bottal hosszú, tűpontos dobások érhetők el. Az általam választott 10 grammos ASP Spinnerek nappali és éjszakai színben jó eredményt hoznak a Dunán is!
A sötétség beállta után a partszélben szétrebbenő snecik már elárulták őt, tudtam, hogy jó helyen keresgélünk!

Az új Edge Spin botok az előző szezonban debütált Edge orsókkal párosítva tökéletes összhangot mutatnak. Egy profi, könnyű bothoz hasonló minőségű orsó passzol. A légies futással bíró 2000-es Edge a zsinórrakáson kívül fékrendszerének tökéletessége miatt érdemelte ki a bizalmat, és hogy ehhez a tudáshoz egy elképesztően csekély, 199 gramm tömeg társul!

Öt csillagot érdemel a bot, az orsó, és természetesen az MXT fonott is! A nyolcszoros szövéssel készülő zsinór nemcsak ereje és lágysága miatt a kedvencem, hanem tartós bevonata miatt is!
Dunai balin alatt hajlik kisfiam pergető botja, ezt a halat (is) megérdemelte, nagyon sokat dolgozott érte. Bizony, a pergető horgászat a kitartásról szól
Erejét vesztve közeledik egyre közelebb hozzánk
A parthoz legközelebb eső törés mellett járt a csali, amikor ledurrantotta
Felúszó, felszíni wobblerrel be lehet csapni a balint nappal, de talán a fényváltás utáni egy órában még több esélyünk van megfogni őket
Ahogy a nagykönyvben meg van írva: hát persze, hogy süllő érkezett meg a GT-re!

Egy fárasztó, sok munkával, rohanással és hőséggel tarkított nap után is óriási élményt tud adni az esti folyópart. A levegő lehűlt körülöttünk, a harmat belepi a köveket, az ártéri legelőt, a kavicsok fénylenek, már csúszik minden, figyelnem kell, hova lépek. És szünet nélkül csak lüktet, pulzál a wobbler a vaksötét éjszakában, ahogy a sodrás minden milliméterébe belekapaszkodik. És egyszer csak bámmm… Ennek van most itt az ideje, az augusztusi, szeptemberi éjszakák a legemlékezetesebb ragadozós kalandokra csábítanak. Pergetésre fel!

Forrás: Halmos Mihály

EnergoTeam

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.