4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2024 versenysorozat kiírás

4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2024 versenysorozat kiírás

Közeleg a tavasz! Az elmúlt évek töretlen sikerei, illetve a rendezvény népszerűsége okán örömmel jelentjük be, hogy a 2024-es év sem telik el az egész esztendőt felölelő versenysorozatunk nélkül! A kiskunhalasi Ezüst-tó Horgászcentrum bizonyította, hogy méltó helyszíne a sorozatnak, így természetesen idén is ugyanitt kerül megrendezésre mind a négy forduló. Lássuk a részleteket!

A helyszínt biztosító Ezüst-tó Horgászcentrum fantasztikus halállománya garantálja az izgalmas és élménydús versenyt

A versenysorozat különlegessége, hogy mind a 4 évszakban megrendezésre kerül egy-egy (két fordulóból álló) verseny. Tehát összesen 4 verseny lesz, amelyek 8 fordulóból állnak. Természetesen minden versenyt külön is díjazunk, de az igazán értékes nyereményekre azok számíthatnak, akik az összes versenyen részt vesznek.
Verseny helyszíne: Kiskunhalas, Ezüst-tó Horgászcentrum
A versenyek időpontjai:

 1. május 4-5. – 4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2024 – 1. tavaszi forduló
 2. június 8-9. – 4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2024 – 2. nyári forduló
 3. szeptember 7-8. – 4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2024 – 3. őszi forduló
 4. november 23-24. – 4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2024 – 4. téli forduló
 

Mint látható, minden verseny két egymást követő nap, 2 fordulóból áll (előtte egy edzésnappal, amelyen nem kötelező részt venni).

Versenyen a különböző méretű pontyok adják a zsákmány gerincét, elsősorban ezekre kell a taktikát kialakítani
Gyönyörű, egyedi koi példányok is lakják a tavat szép számmal
Nem ritkák a nagy pontyok sem!
Tokhalak is élnek a vízben, ezekre is érdemes készülni!
Kiemelkedő a tó amurállománya, e halak már a tavaszi fordulóban is okozhatnak meglepetést

Mindenben az Országos Method Feeder Versenyszabályzat a mérvadó, amely 2024-ben megújult, az aktuális szabályzat itt olvasható: Method Feeder versenyszabályzat: Idekattintva érhető el!
Kiemeltük a főbb szabályokat:

 • A használható aroma mennyisége korlátozva van, egy fajtából maximum 1 dl és összesen 10 x 1 dl, azaz 1 liter vihető be.
 • A csalik (minibojlik, dumbelek, waftersek, csalizó pelletek stb.) mennyisége nincsen korlátozva, de egy fajta csaliból maximum 1 dl vihető be. A csalizó pelletek és minibojlik méretére nincsen korlátozás.
 • Szemes terményként kizárólag kukorica és kendermag használható.
 • Tilos a löncshús, a kenyér, a paszta, a szúnyoglárva használata.
 • Az etetőanyag és a csali kizárólag természetes eredetű anyagokból állhat. A felhasználható élő anyag mennyisége összesen 1 liter, kizárólag légylárva valamilyen fajtája (csonti, pinki) vagy giliszta lehet (vágatlan állapotban). Más élő anyag nem használható!
 • Egy fordulóban maximum 8 l etetőanyag (bekevert, áttört, kész, nedves állapotban, beleértve földet, agyagot, kukoricát, magokat, pelleteket) használható fel.
 • Használható újra fonott dobóelőke az etetőboton és a horgászboton is.
 • Az alapozó etetéshez kizárólag a versenyszabályzatban meghatározott/megengedett kosárfajták használhatók, tehát method kosarak!
 • A horgászat során megengedett kosárfajták: töltögetős (flat) method, hibrid és pellet kosár. A kosarak töltőszerszámmal és kézzel egyaránt tölthetők, de a kosár az etetőanyaggal nem fedhető be.
 • Tilos az in-line open end (mindkét végükön nyitott) kosarak és a bordás kosár használata.
 • A horogelőke etetőanyagba tömése megengedett.
 • Csak method-feeder technika használható, tehát az etetőanyagot (vagy földet, pelletet stb.) tartalmazó kosáron keresztül kell futnia a főzsinórnak, a kosarat felül nem lehet megütköztetni, a kosárnak a szereléken végig akadálymentesen, szabadon kell csúsznia.
 • A megengedett legnagyobb horogméret 10-es, a horoghegy és horogszár közötti maximális távolság 7 mm. Ennél nagyobb horog semmilyen esetben sem használható. A horgászathoz kizárólag szakáll nélküli (barbless) horgok használhatók!
 • A horogelőke hossza maximum 25 cm lehet.
 • A horogelőke csak monofil zsinórból (normál, áttetsző vagy színes damilból, vagy fluorocarbonból) készülhet, a csalizószál (hajszálelőke) lehet csak fonott. Fonott zsinór főzsinórnak, valamint előkének sem használható!
 • Egy haltartóban maximum 20 kg hal tárolható, ha ezt a mennyiséget elérte a versenyző, köteles új haltartóba helyezni a halakat. Amennyiben a két haltartóban a halak mennyisége eléri a 20-20 kg-ot, a versenyző köteles időközi mérlegelést kérni, vagy újabb haltartóba gyűjteni a halakat.
 • A merítő szák (amennyiben a halak várható mérete indokolja, nagyméretű) gumizott vagy soft mesh (halbarát) anyagú lehet. A damilos merítő fejek használata tilos!
 • A pontybölcső vagy ehhez hasonló, peremmel ellátott, a halak biztonságos elhelyezését garantáló matrac nagytestű – 5 kg-ot meghaladó – halak esetében kötelező, a szákolást csak a versenyző végezheti segítség nélkül és csak a partról. Vízből, vízbe állva, nem szabad szákolni.
 • A versenykiírás határozhat a pontyzsák kötelező meglétéről is ott, ahol nagytestű halakra lehet számítani.
 

A method kosáré lesz a főszerep ezen a versenyen

A verseny részletes programja

 

 

2024. május 4. (szombat)
7:30-8:00 Gyülekező és regisztráció a halőrháznál
8:00-8:30 Megnyitó és sorsolás
8:30-8:50 Helyek elfoglalása, felkészülés
9:00-9:30 Limitellenőrzés
09:50 Alapozó etetés megkezdése
10:00 1. forduló kezdete
15:00 1. forduló vége
15:10 Fárasztás befejezése
15:00-16:00 Mérlegelés
Ebéd Verseny közben lesz felszolgálva
2024. május 5. (vasárnap)
7:30-8:00 Gyülekező és regisztráció a halőrháznál
8:00-8:30 Megnyitó és sorsolás
8:30-8:50 Helyek elfoglalása, felkészülés
9:00-9:30 Limitellenőrzés
09:50 Alapozó etetés megkezdése
10:00 2. forduló kezdete
15:00 2. forduló vége
15:10 Fárasztás befejezése
15:00-16:00 Mérlegelés
16:30 Eredményhirdetés
Ebéd Verseny közben lesz felszolgálva
[foto,"8.jpg","A legtöbb horgász érte jön, őt szeretné megfogni, de csak a legszerencsésebbeknek adatik meg, hogy kézbe vehessék! A 2022-es őszi fordulóban Dejan Todorovicnak kedvezett a szerencse, megfogta az Ezüst-tó Kincsét, a tó legnagyobb koi pontyát. A ritka szép koi ponty idén tavasszal már jócskán gyarapodva aranyozhatja be valaki napját!","e","k"]

Jelentkezés:
Nevezési díj: 25.000 Ft/fő/verseny
Aki befizeti mind a 4 versenyre a nevezési díját, különleges kedvezményben részesül, mivel a teljes költség (4 x 25.000 = 100.000 Ft) helyett mindössze 80.000 Ft-ot kell fizetnie, és ezzel biztosítja helyét mind a 4 fordulóra. Ez a lehetőség kizárólag az első, vagyis a tavaszi forduló előtt van érvényben. Fontos hangsúlyozni, hogy nem csak azokat várjuk, akik mindegyiken részt akarnak venni!!! A nevezési díj tartalmazza az ebédet is mindkét napra, valamint a pénteki edzésnap napijegy árát is.
Jelentkezési határidő az első, azaz a tavaszi fordulóra: 2024. április 29. vagy amíg a szabad helyek el nem fogynak.

Aki a nevezési díját befizeti, de a versenyen (vagy annak bármelyik fordulóján) nem tud részt venni (bármilyen okból kifolyólag), annak a nevezési díjat nem tudjuk később visszautalni. Kérjük ezt a nevezés előtt mérlegeljék!

 

A 2023-as év teljes versenysorozatának díjazottjai

Fontos időben feladni a nevezést, mert csak az első 44 fő nevezését tudjuk elfogadni a pálya adottságai miatt! A nevezés elfogadásáról visszajelzést küldünk. Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (4evszak2024_HD-FK_T.doc) és küldjék el a nevezési díj befizetésével egyidejűleg a horgaszbolt@haldorado.hu címre. A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: K&H 10402568 50526648 54831003, külföldről indított utalás esetén pedig IBAN: HU56 1040 2568 5052 6648 5483 1003. A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Sporthorgász Egyesület. A nevezési díj a Haldorádó Centrumban is rendezhető, de a helyszínen már nem fogadunk el nevezést. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a versenyzőt. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy a versenyző felkerüljön a rajtlistára. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszautaljuk a nevezési díjat.

Ezúttal is megtartjuk a gyors reggeli eligazításokat
Igazán szemrevaló kupákért és értékes nyereményekért folyik majd a küzdelem!

Értékelés:
Az értékelés szektoronként történik. Teltház (44 fő) esetén 4 db 11 fős szektor lesz. A két nap alatt gyűjtött szektoreredmények alapján áll össze a forduló végső sorrendje. Pontegyenlőség esetén a fogott halsúly dönt.
A versenysorozat végső eredményébe a 6 legjobb szektoreredmény számít bele, így aki részt vesz mind a 4 versenyen, az a két legrosszabb eredményét elhagyhatja, de még az is eséllyel indul a végső díjazáson, aki csak 3 fordulón vett részt.
Díjazás versenyenként:

 • Minden versenyen az első 6 helyezettet kupával díjazzuk.
 • Minden versenyen az első és a második napon szektor első helyezetteket kupával díjazzuk.
 • Minden versenyen a legnagyobb hal megfogóját külön díjazzuk.
 • Díjazzuk a legeredményesebb külföldi versenyzőt.
 

Díjazás 4 forduló után azok közül, akik 6 értékelhető szektoreredménnyel rendelkeznek:

 • Az első 6 helyezett kupát kap (az első 3 kupa igazán impozáns méretű lesz).
 • Az első 6 helyezett tárgyjutalmat is kap.
 • Díjazzuk a legeredményesebb külföldi versenyzőt.
 

Elő a fogós csalikkal!
Itt minden praktikára szükséged lesz, ha szereted a method feederezést, akkor itt a helyed!
A tóparton igényes szállások is várják az ide érkezőket, bővebb infók és foglalás az Ezüst-tó Horgászcentrum Facebook- és/vagy weboldalán!

Jelentkezők névsora:

1. Ács János

2. Antal István

3. Balogh Kálmán

4. Becz Gyula

5. Békési Attila

6. Bolgár Géza / Románia

7. Branislav Hasanagic / Szerbia

8. Csővári Tibor

9. Dejan Todorovic / Szerbia

10. Farkas Sándor

11. Fias Dénes

12. Forgó Attila

13. Gânscă Rareș / Románia

14. Gránicz Zsolt

15. Herpai Gábor

16. Juricin János / Szlovákia

17. Katona Bálint

18. Kertész Zoltán

19. Kiss Sándor

20. Kozma Tamás

21. Kun Péter

22. László Zoltán

23. Miroslav Kosanin / Szerbia

24. Papp László

25. Pásztor Szabolcs

26. Pelekács Krisztián

27. Rigó Péter / Szlovákia

28. Ripszám Attila

29. Ruszin Dávid

30. Sallai József Zoltán

31. Séllei László

32. Sisa József

33. Somogyi József / Szlovákia

34. Szabó Dávid Elemér

35. Szeri Zoltán

36. Szopper Zoltán

37. Szücs János

38. Tápai Sándor / Szerbia

39. Tarnóczy Gábor

40. Tóth Jenő

41. Varga Balázs

42. Varga Boldizsár

43. Veres Krisztián

44. Zelenák György

Tartalék lista:

1. Kiss István

2. Szabó Ákos József

3. Takács Miklós

4. Farkas Zsolt

Szeretettel várunk Mindenkit!
Haldorádó Team

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.