A Magyar Pergetőhorgászok Szuper Kupája - versenykiírás

A Magyar Pergetőhorgászok Szuper Kupája - versenykiírás

A Magyar Pergetőhorgászok Egyesülete harmadik alkalommal rendezi meg a rakamazi Nagy-Morotván nyílt nevezésű, csónakos páros pergető versenyét. Várjuk mindazon pergetni szerető horgásztársaink jelentkezését, akik versenykörülmények között is ki szeretnék próbálni a ragadozó halak megfogásában szerzett tapasztalataikat.

Helyszín:

Rakamaz, Nagy-Morotva. A vízterület Rakamaz és Tiszanagyfalu között terül el a festői szépségű Tokaj hegy lábánál, több mint 80 hektáron. A morotva vízfelületén három horgászegyesület osztozik. A Cormoran Sporthorgász és Természetvédő Egyesület, a Tiszanagyfalusi Horgász Egyesület és a Nyírtelki Horgász Egyesület.

http://www.sporthorgaszvizrakamazinagymorotva.hu/

http://www.tiszanagyfaluhe.hu/

A verseny időpontja:
2012. 04. 29. vasárnap.
Nevezési határidő:
2012. 04. 27.
Helysorsolás:
A verseny előtt a regisztráló csapatok rajtszámot is húznak, ami egyben az indulási sorrendet is eldönti. A csapatok emelkedő rajtszámok alapján 15 mp előnnyel vehetik birtokukba a vízterületet. A verseny kezdetét és végét is dudaszó jelzi.

A fogott halak értékelése:

A versenyen értékelt halak a csuka, a süllő, a kősüllő, a balin, a harcsa, a sügér, a domolykó. A felsorolt 20 cm vagy annál hosszabb halak hossza centiméterenként egy pontot ér. A 20 cm alatti halak darabonként 1 pontot érnek. Pl. egy 19 cm-es balin + egy 34 cm-es csuka + egy 6 cm-es sügér: 1 + 34 + 1 = 36 pont. A forduló sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el. Pontegyenlőség esetén a több darab halat fogó csapat a kedvezményezett. Azonos darabszámnál a leghosszabb hal dönti el a helyezést.

Díjazás:

A versenyen regisztrált minden csapat értékes ajándékcsomagot kap. Értékes tárgyjutalomban részesül az 1-3. helyezett csapat, valamint a leghosszabb halat kifogó versenyző. Az 1-3. helyezett csapatok kupát is kapnak.

Versenyszabályzat:

 1. A verseny előtt 24 órás ragadozó hal fogási tilalom van érvényben.
 2. A rajtszámokat sorsolással döntjük el.
 3. A horgászhelyeket a rajtszámoknak megfelelően emelkedő sorban, 15 mp-es időközönkénti indulással lehet elfoglalni.
 4. A verseny hangjelzésre kezdődik és hangjelzéssel végződik. A kezdő hangjelzés előtt horgászó csapatok azonnali kizárásra kerülnek.
 5. A verseny ideje alatt csak rögzített csónakból horgászhatnak a csapatok. Helyváltoztatás esetén a párosok menet közben nem horgászhatnak. A botokat menet közben kézben tartani nem szabad, azt a csónak újbóli rögzítése után vehetik kézbe a versenyzők. Menet közben horgászó csapatok azonnali kizárásra kerülnek.
 6. A verseny ideje alatt jól látható helyen kell elhelyezni a Rendezőség által kiadott rajtszámot a csónakon. Bármely reklámhordozó viselése, elhelyezése csak a Rendezőség előzetes engedélyével megengedett. Ilyen jellegű kérést legkésőbb a nevezéskor kell közölni!
 7. A versenyen halradar használata megengedett.
 8. A magyar horgászrendben engedélyezett bármilyen pergető módszer megengedett, kivéve a műcsali fölé kötött légy. Csak a szabályosan fogott (nem kívülről akadt!) ragadozó halak számítanak bele az eredménybe. Ezeket kíméletesen, élve kell tartani a mérlegelésig. Mérlegelés után minden halat vissza kell engedni! Az elpusztult halakat nem mérik le, azok a versenybe nem számítanak bele!
 9. A halakat a mérlegelésig pontyzsákban kell tartani, amiről a versenyzőknek kell gondoskodniuk.
 10. A versenyen használható bot hossza maximum 300 cm.
 11. A versenyre minden csapatnak gondoskodnia kell a csónakról és annak minden felszereléséről. (evező, súly, kötél, szapoly)
 12. A versenybe beszámít a csuka, süllő, harcsa, balin, sügér, kősüllő, domolykó fogása. A kifogott egyéb halakat megfogás után haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe!
 13. Értékelés, pontozás a fordulókban: A 12. pontban felsorolt 20 cm-es vagy annál hosszabb halak hossza centiméterenként egy pontot ér. A 20 cm alatti halak darabonként 1 pontot érnek. Pl. egy 19 cm-es balin + egy 34 cm-es csuka + egy 6 cm-es sügér 1 + 34 + 1 = 36 pont. A forduló sorrendje az így szerzett pontok alapján dől el.
 14. Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett. Azonos darabszám esetén a legnagyobb hal hossza dönt.
 15. A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat.
 16. A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A Rendezőség a versenyen esetlegesen történő balesetekért és keletkezett károkért felelősséget nem vállal.
 17. A versenybe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott halak számítanak.
 18. A versenyeken a pontyzsák használata kötelező, szájbilincset használni tilos! A mérlegeléskor a mérlegelők a halakat megvizsgálják, és amennyiben vitára okot adó jeleket tapasztalnak azokon, úgy ezeket a halakat a verseny végéig maguknál, illetve a parthoz közel élve tartják. Ezek sorsáról a Rendezőség dönt a verseny végén. A verseny közben elpusztult halat a versenyzők kötelesek haladéktalanul a mérlegelőknek átadni!
 19. Jogorvoslat: A verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a Rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell. Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani. A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Az óvást a verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogi út kizárt.
 20. A verseny Rendezősége „Nagyfokú helytelen magatartásként” értékeli és a versenyből kizárja azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.
 21. A Rendezőség nem köteles automatikusan minden nevezést elfogadni.
 22. A nevezéssel a csapatok elfogadják a verseny szabályait.
 23. A Rendezőség a változtatás jogát fenntartja!

Nevezési díj:

A nevezési díj 10.000Ft/csapat, ami magában foglalja a reggelit, az ebédet, a verseny idejére érvényes napijegy árát.

Nevezni a regisztrációs lap letöltésével és a pergetoegyesulet@gmail.com email címre való visszaküldéssel lehet. A nevezés a nevezési díj lenti számlaszámra való beérkezése után lesz teljes.

A nevezési díjat a 68700016-10137624 Tiszavasvári Takarékszövetkezet számlaszámra kérjük utalni (a megjegyzés rovatban a csapattagok nevének feltüntetésével). A nevezési határidő után a nevezési díjat nem áll módunkban visszautalni.

A versenyre csónakokat igényelni korlátozott számban az alábbi elérhetőségeken lehet:

Borbély Mihály, a Rakamazi HE Elnöke - 30/6269881

Bodrogi Miklós Tiszanagyfalusi HE. Elnöke - 20/3157328 (16 óra után)

A csónakok menetfelszereltségéről minden versenyzőnek magának kell gondoskodnia.

További információ:
Varga Pál 70/6034002
Tarsoly Mihály 20/3315457

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: