I. FŐHESZ – Haldorádó Duna Feeder kupa

I. FŐHESZ – Haldorádó Duna Feeder kupa

A feederbotos horgászat nemcsak a pontyhorgászatban, de a versenyhorgászatban is átvette a vezető szerepet. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy hétvégéről hétvégére feederes versenyek tucatjai állnak a horgászok rendelkezésére. Vannak ezek között baráti összejövetelek, komoly versenyek, ranglista pontokért zajló küzdelmek, és bizony Országos Bajnokságok is, azonban olyan rezgőspicces verseny nagyon kevés van (ha van egyáltalán), amelyet folyóvízen rendeznek, ráadásul Budapest szívében!

A Fővárosi Horgászegyesületek Szövetsége fontosnak tartja a horgászversenysport anyagi támogatása mellett azt is, hogy megfelelő feltételeket biztosítson azoknak, akik komolyabban szeretnék űzni a versenyzést. Éppen ezért – a rendelkezésre álló vízterületek között kutakodva – több olyan pályát is sikerült „felderíteni”, ami alkalmas akár nagyobb mezőny leültetésére is. A Haldorádó Team Kft. volt talán az első az országban, aki nagy sikerű feederbotos versenyeket rendezett – kezdetben néhány lelkes rezgőspicces horgásznak –, így nem volt kérdés, hogy egy rendhagyó, Budapesten belül megrendezésre kerülő horgászverseny támogatásában is részt vegyen.

A FŐHESZ és a Haldorádó először rendez feederbotos versenyt a Duna fővárosi szakaszán

Az I. FŐHESZ – Haldorádó Duna Feeder kupa célja, hogy népszerűsítse a folyóvízi horgászatot és felhívja a figyelmet arra, hogy milyen óriási értéket képvisel a Duna a hazai horgászéletben. Sajnos azt a csodálatos természeti adottságot, amelyet hazánk legnagyobb folyama képvisel, nem sikerült még a horgászturizmusban kamatoztatni, ám remélhetőleg az egyre több hal és a horgászati lehetőségek bővülése komoly változást hoz majd a fővárosi Duna életébe is. Ezen dolgozik a FŐHESZ és a Haldorádó, valamint mindenekelőtt azok a lelkes dunai horgászok, akik hozzáállásukkal példát mutatnak mindenkinek.

A fővárosi Duna fő halai a márna és a paduc, de szép dévérkeszegekre, szilvaorrú keszegekre és jászokra is lehet számítani!

Nem titkolt célja ennek az eseménynek az sem, hogy kicsit közelebb hozza a horgászversenyzést az átlag horgászokhoz. Sajnos a profi versenyek népszerűsége kimerül abban, hogy az interneten megtekinthető eredménylistát megnézik az érdeklődők, pedig egy horgászverseny is lehet komoly, látványos sportesemény. Reméljük, hogy a budapesti horgászok ellátogatnak majd erre a közeli eseményre és együtt örülnek majd a versenyzők sikereinek, fogásainak, eredményeinek.

A pályán a víz sodrása elég nagy, így érdemes nagyobb, nehezebb kosarakkal készülni!

A verseny időpontja:
2017. október 1. Vasárnap
Amennyiben a szervezők a vízállást nem megfelelőnek ítélik meg, akkor a verseny október 15-én kerül megrendezésre. Ez akkor következhet be, ha a Budapesti mérce 350 cm-es értéknél nagyobbat mutat. A módosítást legkésőbb szeptember 28-ig minden résztvevő számára közöljük. Ezért is nagyon fontos, hogy a nevezésben legyen elérhetőség mindenki neve mellett!

A térképen jelzett partszakaszon lesz kijelölve a pálya, amelynek megközelítése a „K” híd felől a legegyszerűbb
Ez a pálya nagy lehetőségeket tartogat, ez biztos!

A verseny helyszíne: 
Óbudai kis Duna-ág a „K” hídtól északra, a Hamvas Béla sétány alatt
A pálya befogadóképessége korlátozott, így az első 42 fő nevezését tudjuk elfogadni.

A partvédő kövezés itt nem olyan széles, kényelmesen el lehet helyezkedni
Amire biztos szükség lesz, az a csontkukac…
… akár nagyobb mennyiségben is!

A verseny szabályai:
1. Horgászni egyetlen feeder- vagy pickerbottal lehet. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
2. Kizárólag olyan végszereléket lehet használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található, de annak kialakítása tetszőleges. A végszereléken egyetlen horog lehet.
3. Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelző, valamint halradar használata.
4. Etetni kizárólag feeder- vagy pickerbot alkalmazásával és etetőkosárral lehet. Tilos más típusú bot használata!
5. A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 12 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is! 
6. Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta stb.) mennyisége maximum 2,5 liter lehet. Szúnyoglárva használata mindenféle formában tilos!
7. Minden megfogott hallal kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban – 2,5 m) életben kell tartani, hogy utána visszahelyezhessük! A védett halak fogását azonnal jelezni kell a szektorban lévő halőrnek vagy versenybírónak, akik haladéktalanul lemérik azt. Amíg a mérlegelés meg nem történik, a halat a merítő fejben, a vízben kell tartani, vagy egy erre rendszeresített, külön haltartóba kell helyezni! Védelem alá eső halat a többi hal közé, a haltartóba helyezni szigorúan tilos.
8. A versenyző külső segítséget nem fogadhat el a verseny alatt senkitől.
9. Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Megfogásukat a szektorbíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
10. Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha megfogása a szomszédok horgászatát nem zavarta. Amennyiben összeakad a főzsinór a szomszédéval, az még nem probléma, de ha a két végszerelék a partra került, akkor nem érvényes a fogás, a halat vissza kell engedni. Fárasztás során a horgász nem hagyhatja el a kisorsolt horgászállását sem. A kölcsönönös segítség és a korrekt versenyzői magatartás itt (is) elengedhetetlen!
11. A verseny lefújásának pillanatában a partvonal mögött vagy a haltartóban lévő hal számít csak bele a mérlegelésbe. 
12. Az igazságos értékelés érdekében a versenypálya szektorokra lesz osztva. Az elért szektoreredmények és a megfogott halmennyiség alapján dől el az egyéni helyezések sorsa.

Egy igazán szórakoztató verseny elé néz, aki eljön!

 

A verseny részletes programja
2017. október 1. Vasárnap
06:30-ig Gyülekező és regisztráció a sétány „K” híd felőli végén, a Hamvas Béla sétányon felállított rendezvénysátorban
6:30 – 7:00 Megnyitó és sorsolás
7:00 – 8:50 Helyek elfoglalása, felkészülés
08:50 Alapozó etetés megkezdése
09:00 A verseny kezdete
14:00 A verseny vége
14:00 – 15:00 Mérlegelés
15:00 – 16:00 Ebéd, Eredményhirdetés
 

Jelentkezés
Nevezési díj: 6000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2017. szeptember 25.
Nevezni az alábbi e-mail címen vagy telefonszámon lehet:

E-mail: fohesz@fohesz.hu
Tel: 06 30/ 240-7327

A nevezésben feltétlenül szükséges megadni a versenyző pontos nevét és elérhetőségeit (lakcím, telefon szám, e-mail cím).
A nevezési díjat a Fővárosi Horgászegyesületek Szövetségének címére (1138 Budapest, Váci út 200.) kell postai úton eljuttatni, vagy a következő bankszámlaszámra (OTP bank: 11709088-20001632) átutalni. Mindkét esetben kérjük közleményként ezt feltüntetni:
FŐHESZ – HALDORÁDÓ DUNA FEEDER KUPA nevezési díj + a Jelentkező neve

Gyertek és versenyezzünk egy jót a fővárosban!

Értékelés
A verseny értékelése szektoronként történik. A szektorok maximum 15 fősek lesznek. Minden szektor első 3 helyezettje lesz díjazva értékes Haldorádó és By Döme Team Feeder termékekkel, valamint a szektor győztesek a verseny rangjának megfelelő kupákat is átvehetnek.

Egyéb információk:

  • A versenyen csak az vehet részt, aki rendelkezik érvényes állami horgászjeggyel és a Duna fővárosi szakaszára érvényes területi jeggyel. Utóbbit a helyszínen, a regisztrációnál is kiválthatja.
  • A helyszín sajátossága, hogy egy meredek rézsűn lehet a vízpartot megközelíteni. Mindenkit megkérünk arra, hogy fokozott óvatossággal járjon el a lepakolás ideje alatt. A szervezők a verseny ideje alatt bekövetkezett balesetekért nem vállalnak felelősséget!
  • Parkolni autóval a Hamvas Béla sétányon lehet.
  • Az ebédet a versenyzők számára a FŐHESZ biztosítja, viszont a kísérők részére a reggeli regisztrációnál jelezni kell a szervezők részére a plusz igényt. Kísérőknek az ebéd 1500 Ft/fő, melyet szintén reggel kell kifizetni.
 

Mindenkinek eredményes felkészülést és sikeres versenyzést kívánunk!

Haldorádó – FŐHESZ Feeder Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.