I. Izsáki Horgász- és Pihenőpark Egyéni Horgászkupa - versenykiírás

I. Izsáki Horgász- és Pihenőpark Egyéni Horgászkupa - versenykiírás

Az IHP egy olyan halfogó versenyt hirdet meg - az elmúlt évi sikeres évadnyitó páros rangadó és a nemrég megrendezett Haldorádó Fórum Találkozó és Kupa után - amelynek résztvevői szabadon választott technikával vehetik üldözőbe az Izsáki Horgász- és Pihenőpark legnagyobb tavának lakóit. Így a versenyzők horgászhatnak akár hagyományos fenekező, feeder, bojlis, match, vagy rakós botos technikával is. Ez nemcsak a horgászok, hanem a különféle horgásztechnikák megmérettetése is lesz egyben. Érdekes és izgalmas kihívást jelent ez minden résztvevő számára!

Verseny helyszíne: Izsáki Horgász- és Pihenőpark, Nagy tó

Festői természeti környezet, kultúráltan kialakított pihenési és horgászati lehetőség - ez az IHP!

Nagy tó, rövid ismertető

A tórendszer legnagyobb tava a 2,8 hektáros „Nagy tó”, amelynek átlag vízmélysége 1,8-2,4 méter között alakul. A tó halállományának zömét kb. 10 tonna 1-5 kg körüli ponty alkotja. Természetesen ragadozó és egyéb más halfajok (pl. ezüstkárász, dévérkeszeg) is élnek e csodás vízben. A termetesebb pontyok 5-15 kg között vannak, és számos 10 kg feletti amurnak is élőhelye e tó. Egyszóval a víz halállománya kiemelkedő, így nem túlzás azt állítani, hogy már most igen közkedvelt „pontyos oázissá” vált e szépséges környezetben elhelyezkedő vízterület.

További információ: http://www.izsakihorgaszto.hu

A Nagy tóban szép keszegek is élnek (Csapi Károly és Döme Gábor)

A verseny időpontja: 2009. június 6. szombat

Díjazás:

A versenyzők verseny időtartama (5,5 óra) alatt kifogott halainak össztömegét jegyezzük. A versenyzőket az igazságos értékelés miatt három szektorba (A; B; C szektor) osztjuk be. A három szektorban a jelentkezők számától függően osztjuk el a helyeket, amelyeket 20 fő/szektor maximális létszámban korlátozunk. A három szektor győztesei kerülnek díjazásra, közöttük a sorrend a fogások össztömege alapján alakul ki. Az első három helyezettet kupákkal és vásárlási utalványokkal díjazzuk, továbbá külön díjazzuk a legeredményesebb női versenyzőt és a verseny legnagyobb halát fogó versenyzőt is! A három szektor 2. helyezettjeit kupákkal díjazzuk (ők leszek a 4.; 5. és 6. helyezettek), a három szektor 3. helyezettjeit pedig emléktárgyakkal. Azonos súly esetén a nagyobb hal dönt!

A kupák mellett az I. helyezett versenyző 100.000 Ft, a II. helyezett versenyző 30.000 Ft, a III. helyezett versenyző 20.000 Ft értékű vásárlási utalványt nyer, amelyet a HALDORÁDÓ CENTRUM kiskunhalasi horgászboltjában személyesen, vagy a HALDORÁDÓ internetes webáruházában vásárolhat le!

Versenyszabályzat

 • A verseny egyéni verseny!
 • A versenyzőket segítheti külső személy is, viszont horgászat közben csak a hal megszákolásában, a horogszabadításban, a hal haltartó szákba helyezésében, felszerelések, etetőanyagok előkészítésében tevékenykedhet!
 • A versenyzők bármilyen horgászmódszerrel horgászhatnak. Azonban egyszerre egy időben csak fejenként 1 bottal. Előkészítve tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat! A horgászmódszereket a verseny közben váltogathatják.
 • A különböző technikáknak megfelelő tetszőleges végszereléken - legyen az úszós vagy fenekező - csak 1 horog alkalmazása engedélyezett. Úszós végszereléknél etetőkosár használata TILOS!
 • Az alapozó etetés időtartama alatt - horgászbottal bejuttatható - etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni!
 • A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége versenyzőként: 25 liter. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) valamint a bojli, pellet és a horgászföld is!
 • Behordás nem engedélyezett!
 • Etetőhajó használata nem engedélyezett.
 • Távirányítású és akusztikus halkereső eszközök használata nem engedélyezett.
 • A mérlegelésbe a tóban élő összes halfajt beleszámítjuk.
 • Az 5 kg feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat a versenybíróknak jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék, fotózzák és visszaengedhessék.
 • A versenyzőknek a számukra kijelölt horgászhelyen belül kell horgászniuk. A kifogott halakat egy vagy több haltartó hálóban kell eltárolni, amely(ek)nek minimum 2 méter hosszú versenyszák(ok)nak kell lenni, ez alól egyedüli kivétel a „pontyzsák”, amelyben maximum 1-1 nemes hal tartható egyszerre. A halak védelme érdekében semmilyen egyéb fajta haltároló eszköz (kötött szák, drótszák) használata nem megengedett!
 • A gyorsabb eredményfelmérést elősegítve a verseny időtartama alatt folyamatos lesz a mérlegelés.
 • A nagyobb testű halak (kisebb testűeknél is örülünk a használatának) védelme érdekében a pontymatrac használata nagymértékben javasolt!
 • Ha a kifogott hal eltárolását követően elpusztul, akkor az nem számít be a versenybe.
 • A verseny vége előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, ha közben a verseny lefújásra került.
 • A verseny befejeztével a horgászhelyet az átvett formában (tisztaságban) szabad csak elhagyni!
 • A szabálytalankodás vagy egyéb etikátlan magatartás versenyből való kizárást vonhatja maga után!
 • A rendezőség a verseny ideje alatt történt esetleges balesetekért, anyagi károkért felelősséget nem vállal!
 • A verseny időtartama alatt a halakkal való rendkívül kíméletes bánásmód kötelező!!!

A verseny részletes programja - 2009. június 6. - szombat
Regisztráció a parton06:00
Megnyitó, sorsolás06:15 - 06:35
Alapozó etetés megkezdése (az etetés konkrét megkezdésének lehetőségét duda jelzi)07:30
Verseny kezdete (a verseny konkrét megkezdését duda jelzi)08:00
Verseny befejezése (a verseny befejezését duda jelzi)13:30
Utolsó mérlegelés13:30 - 14:00
Ünnepélyes eredményhirdetés és ebéd14:00-tól…

Nevezési díj:

7.500 Ft/versenyző, amely díj tartalmazza a verseny időtartamára a pályabérletet, továbbá a versenyzők részére egy finom ebédet a helyszínen található „Izsáki Halászcsárdában”, amely a következő:

 • húsleves májgombóccal,
 • sajttal, sonkával töltött pulykamell, sertésborda burgonyás bundában petrezselymes burgonyával és savanyúsággal tálalva,
 • palacsinta.

Ha kedvet kaptak, döntöttek és nevezni szeretnének, abban az esetben kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (IHP-EHK.doc) és küldjék vissza a parktokft@businesstel.hu címre a nevezési díj egyidejű befizetésével, amelyet rózsaszínű postai utalványon kell feladni a

Park - Tó Kft.

H-6000 Kecskemét

Halasi út 14. címre.

FONTOS: az utalvány hátuljára írják rá a következő üzenetet „IHP-EHK nevezési díj”. A verseny napján a helyszínen nevezést már nem fogadunk el.

Előzetesen nevezhetnek a helyszínen is a jelentkezési lap személyes leadásával, a nevezési díj készpénzes befizetésével egy időben.

FIGYELEM!!! Kizárólag érkezési sorrendben tudjuk a jelentkezéseket elfogadni, maximum 60 fő jelentkezéséig!

Nevezési határidő: 2009. június 3. - szerda

Egy kis ízelítő, mi vár az idelátogatókra: 12,05 kg (Gyulai Ferenc)…
9,3 kg (Kutyifa Ferenc)
9,8 kg (Szundi Tamás)
9 kg (Mizere Krisztián)

További információ

Jankovics Zoltán: +36-30/985-9559

e-mail: parktokft@businesstel.hu

Eredményes felkészülést kívánunk! Szeretettel várunk minden érdeklődőt, leendő versenyzőt!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: