II. Haldorádó Folyóvízi Horgásztalálkozó - versenykiírás

II. Haldorádó Folyóvízi Horgásztalálkozó - versenykiírás

Talán nem lepődtök meg azon, hogy ismét közeledik a Haldorádó Folyóvízi Horgásztalálkozó Dunaalmás Kupa idei versenye. Aki itt volt tavaly, már tudja, hogy nem könnyen mondunk le a jó hangulatról, aki nem, annak most lehetősége lesz ezt megtapasztalni. Az idén még több különlegességet kínálunk a résztvevőknek, de legyen ez egyelőre meglepetés!

2008-ban nem volt kegyes hozzánk a Duna. Többszöri próbálkozásunk ellenére is kénytelenek voltunk új helyszínt választani az utolsó pillanatban a hirtelen jött árvíz miatt. Így most már két helyszín is rendelkezésünkre áll, vízállástól függően bármelyik helyszínt választhatjuk. Természetesen az elsődleges pálya a dunaalmási kövezés.

Most pedig nézzünk pár fotót a tavalyi találkozóról!

Alakul a tábor
A reggeli bemelegítés…
… meghozta az eredményét
Akadt azért hal a verseny alatt…
… és a szünetben is
A víz folyamatosan húzódott vissza

És lássuk, milyen az idei pálya!

Terepszemle
… közben is jött keszeg…
… de akad itt nagyobb…
… és még nagyobb

A verseny:

Időpont: 2009. július 18. szombat

Helyszín: Duna folyó, Komárom-Esztergom megye, Dunaalmás község

Versenyszabályok

  • A verseny egy 4 órás fordulóból áll.
  • Horgászni 1 bottal lehet, botonként 1-1 horoggal, úszós vagy fenekező készséggel. A módszereket menet közben tetszés szerint lehet váltogatni.
  • Pergetni tilos!
  • A verseny alatt fogott halakat a mérlegelésig minimum 2 m hosszú keretes versenyszákban kell tárolni. (Akinek esetleg ilyen nem állna rendelkezésre, megfelel nagyobb méretű keretes szák is, kivéve a fémhálósat. Ennek tényét viszont a sorsoláskor jelezni kell, hogy a halak kímélése érdekében kellő időben tudjuk köztes mérlegelést is végezni!) Mérlegelés a forduló lefújása után azonnal megtörténik.
  • A méreten aluli, illetve a védett halfajok azonnali mérlegelésre kerülnek. Ezeket szákba helyezni tilos! A kifogásukat nyomban jelezni kell a versenybíró(k)nak, hogy a lehető leghamarabb vissza lehessen engedni a vízbe a mérlegelést követően a halakat!
  • Kívülről akadt vagy más horgász által beszakított végszerelékébe akadt horoggal fogott hal nem számít bele a versenybe, azt rögtön vissza kell engedni.
  • Szákolásnál, illetve kapáskor, bevágásnál segíthetnek a szomszédok vagy a kísérők, lényeg, hogy a bevágást követően a bot tulajdonosa fárassza ki és húzza szákolható helyzetbe a halat.
  • Etetőanyag és élő anyag korlátozás nincs.
  • A pálya szektorokra lesz osztva (résztvevők létszáma dönti el, hány szektor lesz, és hogy egy szektor hány főből áll majd).
  • A mérlegelésnél az eredménybe minden kifogott hal beleszámít, még az is, amit a lefújás előtt akasztottak meg, de már csak utána került hálóba.

Végeredmény megállapítása

A szektorokon belül elért eredményeket rangsoroljuk. Az első öt egyéni helyezettet díjazzuk, akik - 5 szektor esetében - az öt szektor győztese lesz.

Díjazás

I-V. helyezett - díjuk értékes, szép kupák

Legnagyobb hal kifogója - díja egy kupa

Legtöbb darab hal kifogója - díja egy kupa

A verseny részletes programja

6:30-7:00 találkozó a helyszínen, sorsolás

Mivel egy kövezett (balesetveszélyes) részen fogunk versenyezni, ezért a párok (szülő-gyermek, férj-feleség) célszerű, hogy egymás mellé kerüljenek. Tehát sorsoláskor ők húznak először, és értelemszerűen, a kihúzott hely melletti következő hely is az övék lesz.

7:00-8:50 helyek elfoglalása, felkészülés

8:50-9:00 alapozó etetés

9:00-13:00 verseny

13:00-13:30 mérlegelés

14:00-15:00 ebéd és eredményhirdetés

További információk

A versenyre nevezni a http://www.haldorado.hu/forum.php?frid=5470 topicban lehet, de a végleges nevezést csak a nevezési díj postai csekken történő befizetése után tudjuk elfogadni. A postai címet a listára feliratkozóknak e-mailben fogom közölni. Akinek a Fórumban nem nyilvános az e-mail címe, az kérem, hogy biztosítsa az elérhetőségét. A nevezési díj beérkezési határideje 2009. július 13. (hétfő).

Maximum 40 fő jelentkezését tudjuk elfogadni a pálya korlátozott befogadóképessége miatt.

A nevezési díj 2 000 Ft mely tartalmaz egy ebédet (a verseny után) és a mobil WC használatának lehetőségét is.

Napijegyet a helyszínen lehet váltani 1000 Ft/nap áron.

A kísérők után személyenként 1500 Ft-ot kell fizetni, ha az ebédet igénylik.

Megközelítés

A 10-es úton Neszmély - Almásfüzitő között, a Tata felől érkezőknek Esztergom felé az első település. Részletes térképet a jelentkezőknek kérésre e-mailben küldök, a GPS-szel érkezőknek Dunaalmás, Dunasor a célállomás.

Információ a versenypályáról

Ez egy klasszikusnak számító, terméskővel kirakott mederszakasz. A víz folyási sebessége közepesnek mondható. Az ideális úszóméret 20-25 gramm. Feederbotnál a kosár vagy ólom ideális mérete 60 gramm. A víz átlagmélysége 4 méter. Ezt a parttól már 5 méter távolságban eléri, itt van a kőláb. A meder tovább nem mélyül, vagy csak nagyon kis mértékben. A mederfenék egyenletesnek mondható, kemény, kavicsos, apróbb-nagyobb kagylótelepekkel tarkítva. A pálya jellemző halai a verseny időpontjában: karikakeszeg, jászkeszeg, dévérkeszeg, paduc és 1-1 márna. Nagyon nagy eséllyel lehet fogni 0,5-1 kg közötti leánykoncérokat is. E halfajunk védett, ezért különös figyelemmel, kíméletesen bánjunk az esetlegesen beugró példányokkal! Normál körülmények között nem ritka a 10 kilót meghaladó keszegzsákmány. Ideális vízállás (komáromi vízmérce alapján) 150-200 cm között van. A pálya 280 cm-ig horgászható. A versenypálya autóval könnyedén megközelíthető, szinte a horgászhelyek mögött lehet megállni.

Sátorozási lehetőség ismét lesz, valamint a helyi sportházban a fürdő is igénybe vehető. A pályától 500 m-re bolt és kisvendéglő is található.

Aki már előbb szeretne jönni, kérem, jelezze a fórumon vagy e-mailben a szabo.laci61@freemail.hu címen, hogy a táborhelyre a (mobil) WC-t időben ki tudjuk szállítani. Minden más felmerülő kérdésre is szívesen válaszolok a jelzett elérhetőségeken.

A tavalyi verseny mindenre elszánt kis csapata

Szeretettel várunk mindenkit egy baráti, jó hangulatú (nem vérre menő) versenyre, amit ismét főként az ismerkedés, pár együtt eltöltött kellemes nap szándékával rendezünk meg.

Szabó László (Cila)
Fotók: innen-onnan