TOP MIX - MAHOR Kupa 2011, Balatonújlak - versenykiírás

TOP MIX - MAHOR Kupa 2011, Balatonújlak - versenykiírás

Az idén 10. alkalommal kerül megrendezésre a TOP MIX - MAHOR Kupa Nyílt Egyéni Horgászverseny. A verseny helyszíne ebben az évben is a Nyugati-övcsatorna (Balatonmáriai-árok) Balatonújlak melletti szakasza lesz. A szép környezetben lévő, halban gazdag csatorna egyenletes feltételeket, meglehetősen sok halat és jó, kényelmes körülményeket biztosít a versenyzők részére.

A versenypálya
Az etetés pillanatai

Visszatekintve a korábbi évekre a versenyeken 60-80 fő körül mozgott a létszám, amely a verseny és a helyszín kedveltségére utal. Az idén is nemzetközi mezőny lesz, több külföldi versenyző is jelezte részvételi szándékát.

A versenyzőknek minden évben komoly kihívást jelent a csatorna, hiszen más versenypályákhoz képest itt sokféle módszerrel lehet eredményt elérni.

Ilyen testesebb dévérek is várhatók a versenyen
A tavalyi versenyen a 20-40 dkg-os dévérek és kisebb kárászok adták a zsákmány legnagyobb részét
Az ügyesebbek kárászokat és kisebb pontyokat is zsákmányoltak

A tavalyi évben a fő hal a dévérkeszeg, karikakeszeg és apróbb kárász volt, de beugrott egy-egy kisebb ponty is. A fogási mennyiségek a választott taktika függvényében nagyon változtak. Mindvégig kiélezett küzdelem volt, az első két helyezett 2-2 pontot szerzett és csak a fogott súly döntött köztük, de a 3-4. helyezettek is csak 2 ponttal maradtak le mögöttük.

A versenynek több női résztvevője is volt

A zsákmány nagyrészt a 15-30 dkg-os dévérekből állt. A kisebbik részt a 2-10 dkg-os karikakeszegek, kárászok, apró bodorkák és snecik adták. A bónusz halak a 60-80 dkg-os kárászok és pontyok voltak.

Csak jól átgondolt és „pörgős” horgászattal lehetett jó eredményt produkálni

Az egész versenyt jellemezte a pontos etetés fontossága, a precíz csalivezetés és a fogható halak sokaságából adódó változatos, gondolkodást és helyes döntést igénylő horgászat.

TOP MIX - MAHOR Kupa - 2010. évi eredmények
HelyezésVersenyzőHelyezési számFogott tömeg (g)
1.Martin Gábor214 160
2.Faragó Róbert29 250
3.Köppel Szilárd49 610
4.Palotai Kristóf48 480
5.Bagó László59 980

Martin Gabi volt a verseny egyik „favoritja”, majd győztese
Természetesen a verseny rangjához szabott a díjazás is

Az idei évben is hasonló halakra és hasonló fogási mennyiségekre kell számítani, hiszen úgy néz ki, hogy az ívási időszak egybeesik a verseny időpontjával. Ez a fogható halakat tekintve mindenképp a karikakeszegek és a dévérek javára billenti a mérleget.

A TOP MIX - MAHOR Kupa 2011 versenykiírása

A verseny helye: Nyugati-övcsatorna balatonújlaki szakasza.

Ideje: 2011. április 30. szombat

Lebonyolítása:

  • egyéni verseny, két fordulóban,
  • max. 12 fős szektorokban, 2 x 3 órás fordulókkal
  • az aktuális magyar és nemzetközi versenyszabályok szerint, a fordulók időtartamához igazított etető és csali limitekkel (17 liter etetőanyag, 2,5 liter élő anyag, melyből összesen 0,5 liter lehet a szúnyoglárva)

Értékelés: a két fordulóban elért összesített eredmények alapján

Díjazás: az 1-5. helyezettek, valamint fordulónként a szektor első helyezettek serleg, az 1-10. helyezettek tárgyjutalomban részesülnek.

A tárgyjutalmak a befolyt nevezési díj és a hatályos jogszabályok (SZJA tv. és EHO tv.) alapján megállapított adók és járulékok figyelembevételével kerülnek megállapításra.

A legeredményesebb női és ifjúsági versenyző emlékserleget vehet át.

Nevezés: telefonon, e-mailben az alábbi elérhetőségeken

TOP MIX
Tel.: 74/463 667 vagy 20/562 4212
E-mail: topmix@topmix.hu
Nevezési határidő: április 25.
Helyszíni nevezést csak előzetes bejelentés után tudunk elfogadni.
Nevezési díj: bruttó 10.000 forint, melyet előzetesen, rózsaszín postai utalványon az alábbi címre kérünk megküldeni: PJ TOP MIX kfc, 7200 Dombóvár, Ivanich u. 66.
A befizetett nevezési díjakról névre szóló készpénzes számlát állítunk ki.

Program:

I. forduló:

06:00 - 06:30 jelentkezés a rendezőknél

06:30 megnyitó, sorsolás

07:00 rajthelyek elfoglalása

08:55 etetés kezdete

09:00 az első forduló kezdete

12:00 az első forduló vége, sorsolás a második fordulóra, mérlegelés

II. forduló:

12:30 rajthelyek elfoglalása a második fordulóra

14:25 etetés kezdete

14:30 a második forduló kezdete

17:30 a második forduló vége, mérlegelés

18:15 Eredményhirdetés

A pálya megközelíthető: Balatonkeresztúron a 7-es útról Marcali felé lehajtva, vagy Marcali felől a Balaton felé utazva Balatonújlak központjáig, ott a kék ABC-nél lekanyarodva, kelet felé haladva a csatorna fahídjáig, ahol jobbra fordulva található a versenypálya.

Versenypálya: kb. 35 m széles, teljesen egyenletes, 1,8-2 m vízmélységű, lassú áramlású, iszapos fenekű víz. Közvetlenül a pálya mögött műút van, melyet a pályától szalagkorlát választ el. Az út szélén lehet parkolni. A csatornában a teljes balatoni halfauna megtalálható. Az ebben az időszakban leggyakrabban fogható hal a dévér- és karikakeszeg 10-40 dkg súlyban.

Jó versenyzést kívánunk!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: