Top Mix - Preston Feeder Kupa versenykiírás

Top Mix - Preston Feeder Kupa versenykiírás

A Top Mix - Preston Egyéni Feederbotos Horgászverseny két fordulóban kerül megrendezésre a Kisgyaláni Horgásztavon. A Kaposvár és Dombóvár vonzáskörzetében megtalálható 40 hektáros tó kiváló helyszín a versenyhez, halállományz is szép eredményekkel kecsegtet.

A verseny időpontja: 2013. 08.11. 06:30 - 2013. 08. 11. 18:00

A 40 hektáros tó halállománya biztosítja a jó versenyeredményeket

Nevezési határidő: 2013. augusztus. 07.

Nevezéskor kérjük a versenyző adatainak (név, lakcím, e-mail cím, mobiltelefon szám) megadását. A nevezési díjat rózsaszín postai utalványon az alábbi címre kérünk megküldeni:

PJ TOP MIX Kft., 7200 Dombóvár, Ivanich u. 66.

A nevezési díjat - előzetes bejelentés után - a helyszínen személyesen is be lehet fizetni. A befizetett nevezési díjakról kérésre névre szóló készpénzes számlát állítunk ki.

A nagy vízfelület nagy kihívást is jelent

Nevezés:

50 fő nevezését tudjuk elfogadni a versenyre. A nagy érdeklődésre tekintettel javasoljuk a nevezések kellő időben való elküldését, mert azokat beérkezési sorrendben fogadjuk be. A nevezés elfogadásáról visszaigazolást küldünk.

A tó partja nincs kibetonozva, itt ez még nem „divat”, ennek ellenére a jó horgászfeltételek mindenhol biztosítottak

A verseny szabályai:

 • A versenyre csak egyéni nevezést fogadunk el.
 • Horgászni csak egyetlen feeder- vagy pickerbottal szabad. Tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.
 • Kizárólag olyan végszereléket szabad használni, amelyen súly (ólomnehezék vagy etetőkosár) található. A súlynélküli gubancgátló használata tilos! A végszereléken egyetlen horog engedélyezett.
 • Az alapozó etetés időtartama alatt etetőbója alkalmazása engedélyezett, amelyet a verseny kezdetét jelző dudaszóig ki kell venni.
 • Tilos segédeszközként elektromos vagy hagyományos kapásjelzőt, valamint halradart használni.
 • Lengőspicces bot használata nem engedélyezett.
 • Etetni kizárólag kézzel, csúzlival vagy etetőkosárral szabad.
 • Etetőkosaras etetés során az ahhoz használt bot kizárólag rezgőspiccel ellátott feederbot lehet. Tilos más típusú botot használni!
 • A bekevert (megnedvesített) etetőanyag maximális mennyisége 17 liter lehet. Etetőanyagnak számítanak a szemes termények (kukorica, búza, kender stb.) és a horgászföld is!
 • Az élő anyag (csontkukac, pinki, giliszta) mennyisége maximum 2,5 liter lehet. A szúnyoglárva használata nem engedélyezett.
 • Tilos bojlit használni! A lebegő, illetve a süllyedő változat használata egyaránt tilos! Bojlit etetőanyagba keverve (felaprítva) sem szabad bevetni.
 • A minimális meghorgászandó távolság 10 méter.
 • Az értékelésbe minden kifogott hal beleszámít, amellyel kíméletesen kell bánni és a mérlegelésig (hosszú haltartó szákban) életben kell tartani. Mérlegelés után minden halat vissza kell engedni, megtartani tilos!
 • A várható nagytestű halak miatt nagyméretű merítő használata javasolt! A damilos merítő fej használata halkímélés miatt nem javasolt.
 • Az 5 kilogramm feletti halak soron kívül mérlegelésre kerülnek. Kifogásukat jelezni kell, hogy mielőbb lemérhessék és visszaengedhessék.
 • Szektoridegen hal csak akkor számít bele a mérlegelésbe, ha kifogása a szomszédok horgászatát nem zavarta, és a kifogója nem hagyta el szektorát. De minden ilyen esetben a korrekt, sporttársi együttműködés nélkülözhetetlen!
 • A halakkal való kíméletes bánásmód kötelező. Óvjuk, védjük a tó törzsállományát!
 • A verseny lefújása előtt megakasztott hal még beleszámít a mérlegelésbe, de csak akkor, ha legkésőbb a lefújástól számított 10. percig sikerül szákba terelni.
 • A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít, de ha valaki szándékosan ilyen fogási módra törekszik, a versenyből kizárásra kerül!
 • A versenypálya a versenyzők létszámától függően szektorokra lesz felosztva. A szektorhelyezések a fogott hal súlya (1 gramm = 1 pont) alapján kerülnek kiszámításra. A verseny végeredményének megállapítása a két forduló összesített szektorhelyezések alapján történik. A szektorhelyezés egyezése esetén a fogott hal súlya dönt. A délutáni fordulóban a versenyzők a délelőtti helyükön maradnak. A két forduló közt az etetés tilos.

A horgászhelyek mögött meg lehet állni az autókkal

Díjazás: a verseny 1-6. helyezettje kerül díjazásra, Top Mix és Preston/Korum tárgyjutalmak formájában, valamint az első három helyezett kupát is kap.

Ilyen fogásokra és halakra lehet majd számítani

A verseny időrendje:

06:30 - 07:00jelentkezés, regisztráció
07:00megnyitó, sorsolás
07:00 - 08:10versenyhelyek elfoglalása, felkészülés
08:10 - 08:30etetés
08:30 - 12.00verseny I. forduló
12:00 - 12:30mérlegelés
12:30 - 13:30helyek elfoglalása, felkészülés a második fordulóra
13:30 - 13:45etetés
13:45 - 17:15verseny II. forduló
17.15 - 17:45mérlegelés
18:00eredményhirdetés, díjátadás

Nevezési díj: 8.000 Ft

A helyszín leírása:

A 40 hektáros tó a Gölle - Fonó út mellett található (Kaposvár 20 km, Dombóvár 17 km). A tó átlagos vízmélysége 1,5 m. A fenék kemény, helyenként vékony iszapréteggel és csak néhány helyen van kisebb akadó. A horgászhelyek autóval megközelíthetőek.

Fogható halak és jellemző méretek: kárász (0,3-1 kg), ponty (1-3 kg), amur (3-10 kg), dévér (0,3-2 kg), valamint a tóban nagyon kevés törpeharcsa is található.

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: