V. Haldorádó - Duna Feeder Kupa versenykiírás

V. Haldorádó - Duna Feeder Kupa versenykiírás

Idén is augusztusban kerül megrendezésre talán az év legkülönlegesebb feeder versenye, az élő Dunán a Duna Feeder Kupa! Az előző évek fogásait elemezve nyugodtan mondhatjuk, ez minden kétséget kizáróan sokkal változatosabb, kiszámíthatatlanabb és izgalmasabb, mint az állóvízi versenyek. Aki kedveli a kihívásokat, az erős dunai halakkal vívott csatákat, annak itt a helye!

Izgalmas versenyek helyszíne az ordasi kövezés

A verseny időpontja: 2016. augusztus 27-28. (szombat és vasárnap)
Vízállástól függően a tartalék időpont: 2016. szeptember 3-4.

A verseny helyszíne: Ordas község, Duna-part

Ordas központjából a hajóállomást kell keresni, majd a gátra felhajtva balra fordulva lehet a versenypályához eljutni. Kékkel jelöltük a tervezett versenypálya szakaszt

A verseny szabályai:

A verseny a hivatalos országos feeder versenyszabályzat szerint kerül lebonyolításra.

Minden horgász limitellenőrzésen esik át
Ideális körülmények között csodálatos halak akadhatnak horogra
Az ilyen halakért szeretnek a versenyhorgászok ide járni

Jelentkezés

Nevezési díj: 15.000 Ft/fő

A nevezési díj tartalmazza a verseny időtartama alatt a versenyzők számára mindkét nap az ebédet, amely értéke 2.500 Ft/fő/nap. Ezt Tóth István „Csitta” mesterszakács tálalja fel a vízparton. A frissen sült ételek és desszert eddig mindig óriási sikert aratott, még azok is megvárták és jóízűen elfogyasztották, akik esetleg nem fogtak halat. A fennmaradó összeg képezi a díjalapot.

A soltvadkerti Csitta Grill ételei mindig osztatlan sikert aratnak a horgászok körében

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 19.

A pályán ideális körülmények között csak 40 főnek tudunk horgászati lehetőséget biztosítani. Mivel népszerű horgászterület és izgalmas versenyről van szó, a nevezési díjukat leggyorsabban befizető horgászok sorrendje számít a 40 férőhely feltöltésekor. Tudjuk, hogy sokkal többen jönnének, mint ahány helyet biztosítani tudunk, éppen ezért kizárólag a nevezési sorrend (pontosabban a részvételi díj befizetésének időpontja) számít. A beérkezett nevezésekről folyamatosan tájékoztatjuk az íráshoz kapcsolódó fórumban az érdeklődőket.

A vadvízben benne van a meglepetés varázsa minden bevágáskor

Kérjük, töltsék ki a mellékelt jelentkezési lapot (V_DFK.doc) és küldjék el a nevezési díj befizetésével egyidejűleg a horgaszbolt@haldorado.hu címre. A nevezési díjat banki átutalással a következő számlaszámra várjuk: K&H 10402568 50526648 54831003 A számlaszám tulajdonosa a verseny rendezője, a Haldorádó Feeder Sporthorgász Egyesület. Amint a nevezési díj megérkezett, e-mailben visszajelzünk és ezzel együtt felvesszük a rajtlistára a versenyzőt, majd elküldjük postán a számlát. A nevezési szándék jelzése és a jelentkezési lap elküldése nem elég ahhoz, hogy felkerüljön a rajtlistára. Ha esetleg időközben a létszám betelt, és további nevezések érkeznek, erről küldünk az érintetteknek egy levelet és visszautaljuk a nevezési díjat.

A pálya adottságai folyóvíz lévén igencsak vízállás-függőek

A pálya sajátosságai

Mivel a verseny folyóvízen kerül megrendezésre, sajnos előfordulhat, hogy extrém magas vízállás miatt a versenypálya megközelíthetetlen lesz. Ha a paksi vízmérce 300 cm-nél nagyobbat mutat a verseny előtti héten, és nincs esély az apadásra, akkor a verseny a tartalék időpontban, azaz 1 hét múlva kerül megrendezésre. (Az elmúlt évben ez így történt.) Erről persze mindenkinek küldünk egy e-mail értesítőt. Ebben az esetben, ha lesz visszalépő, a nevezési díját visszautaljuk. Ha a tartalék időpontban is magas a vízállás, nem rendezzük meg ebben az évben a versenyt, és minden nevezőnek visszautaljuk a nevezési díját. A pálya az ordasi kövezésen kerül kijelölésre. Az esetleges balesetekért nem vállalunk felelősséget.

A pálya az előző évekhez hasonlóan szektorokra lesz osztva
Ilyen szép, termetes halakért látogat el évről évre ide ez a verseny

Értékelés

Az értékelés szektoronként történik. A pálya adottságait figyelembe véve teltház esetén - vízállástól függően! - minimum 3 szektor kerül kijelölésre. A két nap alatt begyűjtött szektor helyezési számok alapján áll össze a végső eredmény. Aki szektorában a legtöbb halat fogta 1 pontot, a második helyezett 2 pontot (és így tovább) kap. Aki a két nap alatt a legkevesebb pontot gyűjtötte, az nyer. Pontazonosság esetén a fogott halsúly dönt, akinek több hala van, az végez előrébb.

Díjazás

A két napon elért eredmények alapján értékeljük:

  • Az első 6 egyéni versenyzőt kupákkal
  • A legnagyobb hal kifogóját
  • A legjobb külföldi horgászt

Ideális esetben nagyon sok szép halakra lehet számítani

Edzéslehetőség

A pályán minden nap lehetséges. A nevezési díj nem tartalmazza a napijegy árát, erről mindenkinek magának kell gondoskodnia az edzések és a verseny folyamán is! Tehát a versenynapokon is csak az horgászhat, akinek érvényes magyar állami horgászjegye és területi jegye (napi-, heti- vagy éves jegye) van! A területi jegy ára: 2000 Ft/napijegy (6000 Ft/hetijegy).

A verseny részletes programja:

A verseny részletes programja
2016. augusztus 27. (szombat)
6:30-6:45Gyülekező és regisztráció a Duna-parton
6:45-7:00Megnyitó és sorsolás
07:001. dudaszó - helyek elfoglalása, felkészülés megkezdése
07:252. dudaszó - 5 perc múlva limitellenőrzés
7:30-8:00Limitellenőrzés
08:503.dudaszó - Alapozó etetés megkezdése
09:004. dudaszó - A verseny kezdete
13:555.dudaszó - 5 perc van már csak hátra
14:006. dudaszó - A verseny vége
14:00-14:30Mérlegelés
14:30-tólEbéd
2016. augusztus 28. (vasárnap)
6:30-6:45Gyülekező és regisztráció a Duna-parton
6:45-7:00Megnyitó és sorsolás
07:001. dudaszó - helyek elfoglalása, felkészülés megkezdése
07:252. dudaszó - 5 perc múlva limitellenőrzés
7:30-8:00Limitellenőrzés
08:503.dudaszó - Alapozó etetés megkezdése
09:004. dudaszó - A verseny kezdete
13:555.dudaszó - 5 perc van már csak hátra
14:006. dudaszó - A verseny vége
14:00-14:30Mérlegelés
14:30-tólEbéd
16:00Eredményhirdetés

Ajánlott szállások

A vízparton a sátorozás díjmenetesen engedélyezett. Aki azonban nem így kívánja eltölteni itt napjait, azoknak összegyűjtöttünk néhány környékbeli szálláslehetőséget, íme:

Kemencés Vendégház Dunapataj: +36 30 2291878

Napsugár vendégház Dunapataj: +36 30 349 0495

www.szallas.hu.

A 2015-ös IV. Haldorádó - Duna Feeder Kupa díjazott versenyzői

Szeretettel várunk minden vadvizet kedvelő horgászt a V. Haldorádó - Duna Feeder Kupára!