A szakértő válaszol! – 120. rész

A szakértő válaszol! – 120. rész

Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!

Szarka Balázs
„Szia, Gábor! Június elején megyek horgászni egy nagy pontyos tóra, a mostani időszakban szerinted melyik Monster MAGNUM csali a legfogósabb? Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Balázs!
Kezdeném a legfontosabbal: Soha ne egyetlen csalira tedd fel a horgászatod sikerét, mindenképpen legyen nálad több változat, amivel tudsz majd próbálkozni és szükség szerint igazodni a halak aktuális ízléséhez, illetve a körülményekhez. Kérdésedre válaszolva én azt tapasztaltam, hogy ilyenkor a Hot Mangó íz kifejezetten eredményes, a természetes és a telepített, mesterséges tavakon egyaránt. Sok sikert hozzá!

A Monster MAGNUM Hot Mangó kifejezetten eredményes a kora nyári időszakban
Érdemes egy pop-up csalival kikönnyíteni
Imádják a nagy pontyok!

Czelle Bence
„Kedves Gábor! A Tisza-tavon gyakran horgászom csónakból, de partról is szoktam pecázni. Egy univerzális pontyos feedert szeretnék, amellyel kényelmes lesz csónakból horgászni, de a parti dobásokhoz se túl rövid. Mit ajánlanál?”
Döme Gábor:
Kedves Bence!
Az említett szempontok alapján jó szívvel ajánlom számodra By Döme TEAM FEEDER Master 365LC típusú botot! Ennek mérete még kényelmes a csónakos horgászatok során, akár egyszerre két botot használva is, ugyanakkor egy remek távdobó bot, amellyel akár 100 méter fölé is bejuttathatod partról a végszerelékedet. Erős, gerinces pálca, amellyel akár akadó közelben is próbálkozhatsz, illetve jó eséllyel fáraszthatod ki a megakasztott halat, viszont egyáltalán nem egy durung bot, élmény lesz vele a peca!

Én is ezt a botot használtam csónakos Tisza-tavi horgászataim során
Legalább ilyen szép pontyokat kívánok hozzá Neked is!

Kántor Józsi
„Kedves Gábor! Rövid, egynapos horgászatra készülök a Tisza-tóra. Kérlek, ajánlj nekem ehhez etetőanyagot és pár csalit, amely bevált ott neked is! Előre is köszönöm!”
Döme Gábor: 
Kedves Józsi!
Idén tavasszal horgásztam utoljára az említett vízterületen, szívesen megosztom a tapasztalataimat! A leghatékonyabb Tisza-tavi keverékem receptje továbbra is változatlan: 1 csg Haldorádó Gold Feeder - Champion Corn + 1 csg Haldorádó BlendeX 2 in 1 - Kókusz és Tigrismogyoró keveréke, mely idén is kiválóan működött!
A legfogósabb csalik az ízesített gumikukoricák ebben a sorrendben:

  1. SpéciCorn MIX Limited Edition - Mangó
  2. SpéciCorn Mega - Egzotikus Ananász
  3. SpéciCorn - Fokhagyma
 

Sok sikert hozzájuk!

A leghatékonyabb Tisza-tavi keverékem alkotóelemei
A legfogósabb csalik az ízesített gumikukoricák
Ezzel az összeállítással Te sem fogsz mellényúlni!

Kovács Szabolcs
„Szia, Gábor! Kerékpárral járok horgászni, ezért limitált a felszerelések mennyisége, amit egyszerre magammal tudok vinni. Eddig egy alap összehajtós pontymatracom volt, viszont most szeretnék egy oldalfalas verziót Szerinted melyik a leginkább mobilis, amely jó lenne nekem? Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Szabolcs!
Ezzel kapcsolatban kérlek, engedd meg, hogy egy nemrég készült bemutató anyagunk ajánlásával válaszoljak! Sipos Gábor kollégám filmjében és írásában minden információt megtalálsz, ami a By Döme TEAM FEEDER halvédelmi eszközeinkkel kapcsolatos.
Itt tudod megtekinteni:

Széles választék áll rendelkezésre a halvédelmi eszközökből…
… melyek közül bárki megtalálhatja a számára ideálist

Bató Kevin
„Szia, Gábor! Láttam, hogy készülőben vannak By Döme bojlis botok. Személy szerint ennek nagyon örülök! Ezekről mit lehet tudni jelenleg?”
Döme Gábor: 
Kedves Kevin!
Ezzel kapcsolatban egyelőre nem árulnék még el túl sok konkrétumot, szeretném, ha meglepetés lenne, de jól értesültél, elkészült és hamarosan forgalomba kerül a nagyponty-horgászathoz fejlesztett botcsaládom. Ennek neve By Döme Black Edition lesz, és egy olyan méret-intervallum lesz elérhető belőle, mely a behúzós, csónakos vagy épp csatorna pecákhoz használatos rövid méretektől a távdobó nagyágyúig minden tartalmaz.

Idén tavasszal sokat horgásztam a Balatonon…
… ahol a By Döme Black Edition BC300 – 3 méter hosszú, 2,5 Lbs botot használtam rendkívül eredményesen
Ezzel sikerült megfognom új balatoni rekordomat is, ezt a 23,61 kg súlyú gyönyörű tőpontyot

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.