A szakértő válaszol! – 123. rész

A szakértő válaszol! – 123. rész

Kétség nem férhet ahhoz, hogy a legtöbb kérdés ilyenkor érkezik hozzánk, hiszen ebben az időszakban a vízpartok látogatottsága maximumon van. Az tovább növeli a kérdések sokszínűségét, hogy nyáron szinte minden halfajra lehet aktívan pecázni, amit csak feeder bottal be lehet cserkészni. Van, aki amurt, van, aki pontyot, de sok olyan is akad, akik busát szeretnének fogni. Természetesen mindenben megpróbálunk segíteni, így ha van olyan kérdés, amely nem hagy nyugodni, akkor küld el nekem/nekünk, és válaszolunk! Íme, a nyár sláger kérdései!

Horváth Károly
„Szia, Sipi! Általában method technikával szoktam pecázni, mégpedig olyan tavon, ahol nagy számban él amur. A tradicionális amuros technikákat nem tudom alkalmazni, mert mire az etetésre odaállna a hal, nekem már letelt a horgászatra szánt időm. Hajnalban van néhány órám pecázni, aztán vár a munka, délután meg a család. Van esetleg tipped arra, hogy milyen módon tudnék a rendelkezésre álló időmben amurokat is fogni?”
Sipos Gábor:
Kedves Károly!
Teljesen érthető a szituáció, hidd el, sokan vannak így ezzel a dologgal. Megoldás mindig van, és ez ebben az esetben sem a mennyiségi kaja-betermelés! Ami neked egyértelműen szóba jöhet, az a FermentX Method Box, amely kifejezetten a töltögetős technikához optimalizált és tejsavas jellege miatt az amurok is imádják. Ebből a Tejsavas Nagy Amur változatot javaslom, amely zöldfűszeres, naturális ízével biztos, hogy felkelti a környék torpedóinak figyelmét. Kis kiszerelésű termék, a rapid nyári pecákhoz is tökéletes!

Method technikához optimalizált FermentX csalogatóanyag a FermentX Method Box, mely négyféle változatban érhető el a kínálatban
A rostálás ezeknél az etetőanyagoknál nagyon fontos!
A Tejsavas Nagy Amur kifejezetten a torpedók method technikával történő horgászatához készült

Jakab Zsuzsanna
„Szia, Gábor! Kisfiam a nyári szünidőben sokat lesz a barátaival vízparton, mert szenvedélyes horgászok, már most! Szeretném meglepni olyan aprósággal, amely igazán hasznos lehet a számára. Mivel gyerekekről van szó, a figyelmük gyakran máshová terelődik, így kicsit féltem a horgászfelszerelését, amelyet a zsebpénzéből vásárolt. Láttam, vannak olyan bottartó fejek, amelyek segítenek abban, hogy a botot nehogy elvigye a hal. Tudnál konkrét típust ajánlani nekem?”
Sipos Gábor
Szia, Zsuzsanna!
Természetesen! Az új By Döme TEAM FEEDER kollekcióból én első bottartónak a Tornado bottartó fejet javaslom, míg hátsónak a Fésűs nyéltartót! Amennyiben valami csoda folytán az első bottartóból ki is tudja a hal rántani a botot, a fésűs nyéltartóból képtelenség, hogy kiszabaduljon a bot nyele! Biztonságban lehetnek a horgászbotok!

Amennyiben a biztonság a legfontosabb, első bottartónak a Tornado bottartó fejet javaslom
A fésűs nyéltartóból képtelenség, hogy kiszabaduljon a bot nyele, kivéve, ha a horgász emeli azt ki onnan!

Tímár József
„Kedves Gábor! Mondhatni, hogy tapasztalt busahorgász vagyok, mert már régóta üldözöm a planktonevőket a saját technikámmal, amely leginkább az általad is művelt vízközti úszózásra hasonlít. Eddig mindenféle fenekező és feederbotokat fogtam be erre a technikára, de nemrég láttam, hogy van már valami busázó úszós bot is. Elbírja ez a bot a nagy gombócokat?”
Sipos Gábor
Kedves József!
Amire te gondolsz, az a By Döme TEAM FEEDER botszériából a Silver Carp Float 360SXC, amely kifejezetten az úszós busázáshoz készíült. Erős bot, mely képes a legnagyobb busákat is legyőzni, és igen, alkalmas arra, hogy akár 300 grammos tömeget is bedobhassunk vele. Ezek mellett a fonott zsinóros pecát is tolerálja. Ha megbízható, erős, elpusztíthatatlan úszós botot keresel busázáshoz, akkor megtaláltad!

Úszós busázó módszerhez fejlesztett bot a Silver Carp Float 360SXC
Erős botok, melyek kifejezetten a planktonevők horgászatára készültek
Legyen szó tablettás vagy etetőanyaggal történő úszózásról, a Silver Carp Float megállja a helyét!

Vass Pál
„Szia, Sipi! Előszeretettel űzöm a partszéli pontyozást feederbottal, és a múltkori, Method Klubcsapatok Országos Bajnokságára kilátogatva láttam, hogy szinte a teljes mezőny egy amolyan papucs formájú kosárral eteti be a nagy mennyiségű kukoricát erre a 7-8 méteres távra. Segíts, kérlek, melyik ez a kosár?”
Sipos Gábor
Szia, Pál!
Jól láttad, amit mindenki használt, az bizony papucs kosár. Ebből a modellből a Haldorádó kínálatában kétféle méretű is megtalálható. Slipper névre hallgat ez az eszköz és „L”, valamint „XL” méretekben érhető el. Használata roppant egyszerű, hisz in-line kosárról van szó, így felszerelése semmiben sem tér el egy átlagos method kosárétól. Ennek köszönhetően akár horoggal is használható! Töltése is egyszerű, mindössze bele kell mártani a kukoricába, azt kicsit belenyomni, és már lehet is dobni! Gyors és hatékony technika!

A Haldorádó Slipper kosár kifejezetten a szemes takarmány bejuttatására való
Persze használható, mondjuk, ragasztott csontihoz is, sőt egy előkével ellátva így nagyon fogós végszerelék is lehet
Elérhető „L” és „XL” méretben
Nyári horgászatokhoz, mikor érdemes nagy mennyiségű magot beetetni, ez a kosár aranyat ér!

Kerekes Péter
„Kedves Gábor! Láttam, hogy számos folyékony aroma van a Haldorádó kínálatában, de ezek közül van olyan, amely amurhorgászathoz is jó?”
Sipos Gábor
Kedves Péter!
Van bizony! Sőt! Olyan is van, amelyik kifejezetten amur horgászatára készült, mégpedig úgy, hogy tejsavas, akárcsak az amurozáshoz használt etetőanyagok egy része. Jelen pillanatban ez az aroma gél formájában található meg kínálatunkban, egész pontosan a neve FermentX Activator Gel. Kifejezetten a nyári, meleg vizes horgászatokhoz készült, többféle ízesítésben elérhető. Számomra a Tejsavas Nagy Amur a favorit, melyet imádnak a torpedók. Ezt a kosárra kell nyomni, azon kicsit „elmaszatolni”, és máris bevethető!

Többféle olyan aroma és csali is van a Haldorádó kínálatában, melyek kifejezetten nyári, meleg vizekre optimaliztak
Személyes kedvencem, ha amurhorgászatról van szó, a FermentX Activator Gel - Tejsavas Nagy Amur
Használata roppant egyszerű, mindössze a kosárra kell nyomni, azon kicsit „elmaszatolni”, és máris bevethető!
Az amurok imádják a tejsavas csemegét!

Írta: Sipos Gábor
Képek: Haldorádó archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.