A szakértő válaszol! – 7. rész

A szakértő válaszol! – 7. rész

Igazán megtisztelő, hogy neves csapatom kiemelt szakértői között helyet kaptam. Nem tartom magam mindent tudónak, de úgy gondolom, megvan az oka, ha valaki ide kerül. Fiatal korom ellenére több mint 2 évtizedes horgászmúlttal rendelkezem, de 8 éve kizárólag a nagyponty-horgászat foglalkoztat. Rengetegen keresnek meg üzenetben, segítséget, tanácsot kérve, én pedig mint mindig, örömmel segítek. Nehéz néhány kérdést kiemelnem, de engedjétek meg, hogy pár gyakori kérdéssel és válasszal kedveskedjek nektek.

Ilyés Tamás
„Szia, Peti! Lenne egy olyan kérdésem, hogy szezonkezdésre, kereső horgászathoz melyik Stick Mix lenne szerinted a legfogósabb?”
Rokolya Péter:
Szia Tamás! 
Rövid, tömör választ adva kérdésedre: egyértelműen az Édes Ananász Stick Mixet ajánlom. Ez az íz nemcsak szezonkezdésre, de egész évre is tökéletesen megfelel és hatékony. A hozzá passzoló ízazonos Carp Syruppal pedig tökéletes keveréket alkot. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy természetes vizeken is számtalanszor bizonyított már az Édes Ananász termékcsalád, így nyugodt szívvel ajánlom!

Egy egész évben hatékony páros
Tökéletesen harmonizál a Carp Syrup és a Stick Mix
Elkeverve egy igazán kellemes illatú és édes ízű keveréket kapunk

Penyigei László
„Szia! Olyan kérdésem lenne, hogy ha egyetlen bojlira kellene feltenned „mindent” víztípustól függetlenül, melyik lenne az (csak teoretikusan természetesen)?”
Rokolya Péter:
Szia!
Ha egyetlen bojlira kellene feltenni „mindent”, akkor az a Big Fish ízvilág lenne. Ez a termékcsalád egész évben jól teljesít és az egyik legnépszerűbb csalink kellemes édeskés ízvilág, egyedi aroma, hallisztes háttérrel. Tökéletesen alkalmas és hatékony mindenféle víztípuson, minden méretű pontyra. Mehet az „All in”!

All in a Big Fish-re!

Fazekas Szilveszter
„Szia, Peti! Láttam, hogy nagyon szép halakat sikerült fognod az elmúlt években Merenyén. Augusztusban tervezek menni én is 6 napra. Milyen ízvilágú bojli(ka)t ajánlanál nekem oda?”
Rokolya Péter:
Szia!
Egy olyan bojlit ajánlanék, melyre mindig volt kapásom ezen a vízen. Felmelegedett és lehűlő vízben is tökéletesen teljesített és többek között egy 25 kiló feletti tükrössel is megajándékozott. A Spicy Red Liver teljes palettáját ajánlom a túrára. Sok sikert kívánok és várom a beszámolót!

Merenyén a jóból nem kell sok, PVA-val bejuttatott pár szem bojlival keresgélve sok szép halat foghatunk
A fűszeres ízvilágra csábult el ez a kapitális öreg tükrös is

Nagy Ádám
„Szia! Rod-pod vásárlás előtt állok. Érdekelne a véleményed, hogy szerinted melyik lenne a legjobb hosszú távon számomra?”
Rokolya Péter:
Szia! 
A személyes véleményem az, hogy magasan a legjobb ár/érték arányú bottartó a Prologic Tri Sky pod. Ez a legstabilabb megoldás, rövid és hosszú állítható lábakkal! Szuper könnyű alumínium rod-pod gyönyörű, matt fekete kivitelben. Jómagam is ezt használom teljes megelégedéssel, csak ajánlani tudom, minden terepen helytáll.

Ez a rod-pod állja a havat
Egyszerűen sokoldalú
Ha kell, a hosszú lábakkal még jobban „sky” lehet

Molnár Barnabás
„Szia! Az lenne a kérdésem, hogy milyen végszereléket ajánlanál behúzós módszerhez? Válaszodat előre is köszönöm. Szép napot!”

Rokolya Péter:
Szia!
A pontyhorgászatban a legfontosabb az utolsó 1 méter! Lehet akárkinek akármilyen menő felszerelése, ha a végszerelék nem klappol, akkor hiába! Személy szerint a legegyszerűbb elhagyós szereléket használom évek óta nagy megelégedéssel. Véleményem szerint nincs jobb behúzós horgászatra és a halvédelmi szempontokat szem előtt tartva.

Egyszerű és hatékony, évek óta ezt használom

Írta: Rokolya Péter
Fotók: Haldorádó archívum

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.