A szakértő válaszol! – 79. rész

A szakértő válaszol! – 79. rész

Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!

Csoma Gergely
„Szia, Gábor! Május végén lesz egy horgászverseny, amit apukám munkahelye szervez. Szeretném a segítséged kérni etetőanyag választásban, tudnál egy konkrét receptet összeállítani számunkra? Egy sima, telepített tavon lesz, ami zömében 2-5 kg-os pontyokkal van telepítve, de amurokra is lehet számítani.”
Döme Gábor:
Kedves Gergely!
Ezekhez az átlagos méretű, valószínűsítem, hogy nagyrészt frissen telepített halakhoz mindenképp egy naturális, kukorica alapú receptet javaslok. Ezeket a pontyokat ezzel biztosan a horog közelébe tudjátok csábítani, illetve az amurok is kedvelik a kaja ízvilágát. Milyen is ez? Nos, kellemes, enyhén édeskés-fanyar, a színe pedig kellően világos ahhoz, hogy figyelemfelhívó legyen, de még nem hat riasztóan, akár tiszta vízben sem.
Íme, a keverék összetevői:

  • 1 csg Haldorádó FermentX Tejsavas Betainos
  • 1 csg Haldorádó Gold Feeder Champion Corn
  • 1 csg Haldorádó Vad Ponty
  • 1 csg Haldorádó FermentX Additive Roppantott Mag Mix - Tejsavas Betainos
  • 250 ml Haldorádó FermentX Concentrate - Tejsavas Betainos
  • + némi víz
 

Az ajánlott összeállítás egyaránt jól működik bordás Pellet Feeder, valamint method kosaras technikával alkalmazva. Sok sikert kívánok Nektek!

A naturál pontyos keverék összetevői
A recept minden elemét külön, sima vízzel keverd be az ideálisnál picit szárazabbra, majd törd át őket egy közepes rostán az optimális állag elérése érdekében!
Az előkészített komponensek, ezt már csak össze kell keverni!
FermentX Concentrate Tejsavas Betainos adalékkal állítsd be a tökéletes nedvességet! Ezzel jelentősen fokozhatod is a keverék csalogatóhatását
Íme, az elkészült etetőanyag

Őri András
„Szia, Gábor! Arra gondoltam, készítenék magamnak néhány „home made” csalizó magot. Elsősorban kukoricára és tigrismogyoróra gondoltam, amiket Haldorádó aromákkal ízesítenék, viszont ezekből már akkora a választék, hogy nem tudom, melyik lenne igazán jó számomra. Kérlek, segíts pár tippel! ;-)”
Döme Gábor:
Kedves András!
Termékcsoporttól, íztől és színtől függetlenül, gyakorlatilag bármelyik folyékony arománk alkalmas arra, hogy főtt magokat ízesíts vele, hisz mindegyik nagy töménységű, tiszta, minőségi folyadék, amely remekül megtapad a magok felületén, illetve beszivárog a belsejükbe. Nyugodtan kiválaszthatod akármelyik aroma családból a számodra szimpatikus, jónak vélt ízt, nem fogsz rosszul dönteni. Ha a konkrét javaslatomra is kíváncsi vagy, akkor én a FermentX Concentrate adalékokat javaslom a jelenlegi időszakra. Ezekkel a fanyar, fermentált alapú „aromákkal” olyan ponty- és amurcsalikat készíthetsz, amikkel egészen őszig eredményesen tudsz majd horgászni.

A FermentX Concentrate adalékok segítségével remekül ízesíthetők a csalizásra szánt magok (is)
A Tejsavas Nagy Ponty koncentrátummal turbózott tigrismogyoró egy igazi joker, univerzális favorit!
Érdemes a horgászat előtt akár hetekkel otthon elkészíteni ezt az aromásított csalit, mivel így még jobban átjárják az íz- és illatanyagok!

Gál Balázs
„Szia, Gábor! A héten volt a születésnapom, és a családom ennek alkalmából meglepett az álom orsóimmal! Két By Döme TEAM FEEDER Gold Serie 6000 tekerő büszke, boldog tulajdonosa lettem és mondanom sem kell, alig várom, hogy kipróbáljam őket! Abban szeretném a segítségedet kérni, hogy milyen monofil zsinórt töltsek ezek dobjaira?”

Döme Gábor:
Kedves Balázs!
Utólag is boldog születésnapot kívánok Neked és szívből gratulálok az új orsóidhoz! Használd őket egészséggel, biztos vagyok benne, hogy sok örömöd lesz bennük! :-)
A zsinór méretét, teherbírását mindig az adott körülményekhez, valamint a halak méretéhez kell igazítani. Ha normál, állóvízi horgászathoz fogod használni, akadómentes területeken, bőségesen elegendő a 20-as méret, még akkor is, ha beugrik olykor egy nagyobb ponty vagy amur. Ha ezekre gyakrabban is lehet számítani, már érdemes 22-es méretet választani.
A zsinór típusát illetően én a Haldorádó Method Mono Main Line zsinórcsaládunkat javaslom. Ez a monofil feeder főzsinór egy kivételes adottságokkal rendelkező, acélszürke színű zsinór, amit kifejezetten method technikához fejlesztettünk. Gyártási technológiájából adódóan kiemelkedő szakítószilárdsággal, valamint remek csomótűrő képességgel és kopásállósággal rendelkezik. További különlegessége, hogy az átlagosnál kisebb nyúlás és jobb tartás jellemzi az optimális lágyság megőrzése mellett. Kevésbé csavarodik, gubancolódik, ami létkérdés a feederes horgászat során (is). Tulajdonságainál fogva ez a mono teljesít minden olyan kritériumot, amit joggal várhatnak el a horgászok egy modern, jó minőségű horgászzsinórtól, így tökéletesen illik a Gold Serie felszerelésekhez! 300 méteres kiszerelésben és 4 különböző méretben kapható.

A By Döme TEAM FEEDER Gold Serie orsók a saját fejlesztésű felszereléseink jelenlegi csúcsát jelentik, büszkén viselik a „World Champion” fémjelzést
A Gold Serie orsó megjelenése és műszaki paraméterei is impozánsak
Az orsó sima futás mellett nagyon szépen rakja a dobra a zsinórt
A Haldorádó Method Mono Main Line tulajdonságainál fogva teljesít minden olyan kritériumot, amit joggal várhatnak el a horgászok egy modern, jó minőségű horgászzsinórtól, így tökéletesen illik a Gold Serie felszerelésekhez!
Minden Gold Serie orsóhoz tartozik egy pótdob, ami azonos az eredetivel, így többféle zsinórral is készülhetünk

Kollár Dániel
„Szia, Gábor! Hétvégén a Bácsbokodi Felső-tóra megyek horgászni. Lehet, kicsit fura kérdés, de ha Te most mennél oda és csak egy etetőanyagot + csalit vihetnél magaddal, mit választanál?”

Döme Gábor:
Kedves Dániel!
Az elmúlt években többször is horgásztam ezen a vízen és idén is töltöttem már ott pár napot, ezért nagyjából van rálátásom, hogy mely csalogatóanyagokkal lehet ebben az időszakban szinte biztosan, igazán jó eséllyel kapást elérni. A kérdésedre válaszolva, etetőanyagnak használd a TOP Method Feeder - Spicy Krillt, csalinak pedig a LEGEND PELLET Wafter - Édes Ananászt. Sok sikert, kíváncsian várom majd a beszámolódat! ;-)

A Spicy Krill a legtartalmasabb, legösszetettebb etetőanyag jelenleg a palettánkon!
Egyaránt jól működik bordás Pellet Feeder, valamint method kosaras technikával alkalmazva
Az Édes Ananászos LEGENDA, megújult változatban! Bátran ajánlom, ha pontyot szeretnél fogni!

Németh Marcell
„Szia, Gábor! Örömmel láttam, hogy új ruhák jelentek meg a Haldorádó kínálatában. Ki is néztem ezek közül pár darabot, viszont bizonytalan vagyok a megfelelő méret kiválasztásában. Biztos Te is tapasztaltad már, hogy pl. egy-egy nadrág között akár jelentősebb különbség is lehet a szabásától, fazonjától függően, annak ellenére is, hogy papíron azonos méretűek. Ha rendelek és esetleg nem lesz jó a méret, meg lehet oldani a cserét, miután felpróbáltam?”

Örülök, hogy tetszenek az új ruháink, igyekeztünk őket a mai trendeknek megfelelően, ámde kényelmesre tervezni, illetve minőségi anyagokból legyártatni. A szabásukat, fazonjukat illetően standardnak mondhatók, és az adatlapjaikon szinte mindnél megtalálhatók a pontos paraméterek. Amiknél esetleg jelenleg még nincsenek meg ezek az adatok, azon dolgozunk, hogy mielőbb rendelkezésre álljanak! Sőt, ha valamelyik terméknél rendelés előtt még így is lenne valami bizonytalanság, hiányzó infó, megválaszolatlan kérdés, akkor a Haldorádó Horgászportál munkatársai 8 és 17 óra között készséggel állnak az érdeklődő szolgálatára a 20/9457-758-as ügyfélszolgálati számon vagy e-mail-ben, a horgaszbolt@haldorado.hu címen! Természetesen így is simán előfordulhat, hogy valaki rosszul választ magának vagy annak, akinek pl. ajándékba szeretne valamilyen ruhát adni. Ebben az esetben sincs miért aggódnia! Az uniós jog értelmében, online vásárlás esetében minden kereskedőnek ki kell cserélnie az adott terméket, ha nem lett jó a méret, vagy ha az egyszerűen nem olyan, mint amire a vásárló gondolt.
Az interneten megrendelt, illetve a más módon, nem üzletben vásárolt (például telefonon rendelt) termékek és szolgáltatások esetében a vevőnek 14 napon belül joga van bármilyen okból, indoklás nélkül elállni is a vásárlástól. Egy szó, mint száz, nálunk a vásárlót nem érheti kár! :-)

Többek között három vadonatúj sapkával bővült a Haldorádó paletta
Íme, a Feeder Team Street LS Hosszú ujjú, tengerészkék színű póló, amit elsősorban a modern színeket, trendeket kedvelő feeder horgászoknak ajánljuk!
A Carp Team Camouflage hosszú ujjú pólókkal szintén újabb, extra vagány és divatos tagokkal bővült a saját fejlesztésű, Haldorádó ruházataink kínálata!
Tökéletes társ ehhez a Carp Team Camouflage Horgásznadrág
Egyre több női horgász van a vízpartokon, így nem volt kérdés, hogy számukra is kínáljunk ruhaalternatívát

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.