A szakértő válaszol! – 99. rész

A szakértő válaszol! – 99. rész

Újabb részéhez érkezett a sorozat, a legutóbbi gyűjtemény óta pedig rengeteg kérdéssel fordultatok hozzám. Nem is lepődöm meg ezen, hiszen ahogy szép lassan nyárba fordul a természet, úgy kaptok egyre többen kedvet a horgászathoz, vízparti időtöltéshez. Ezúttal is igyekeztem a levelek közül egy változatos, aktuális egyveleget összeállítani, amely bárki számára hasznos infókat adhat, elsősorban a jelenlegi, már-már nyári időszak horgászataihoz. Tartsatok velem a mai írásban és tekintsétek meg őket!

Apáti József
„Szia, Gábor! Tavasszal nem igazán jött össze, de nyáron mindenképp szeretnék több időt a vízparton tölteni, ezért le akarom cserélni a régi zsinórt az orsóimon. Az lenne a kérdésem, hogy melyiket ajánlanád nekem, ami olyan univerzális, bárhol használható?”
Döme Gábor:
Kedves József!
Sokféle kiszerelésű, színű és tulajdonságú zsinórt kínálunk, melyek között szinte minden pontyhorgász technikához és horgászati körülményhez megtalálható a megfelelő típusú, illetve méretű változat. A TEAM FEEDER zsinórok a legjobb minőségű alapanyagok és japán technológia felhasználásával készülnek, így ezek közül ajánlok most Neked. Több jó lehetőség is van számodra, én a Camou Green Line változatot emelem ki ezek közül. Ez a terepmintás zsinór amellett, hogy trendi, szinte észrevehetetlen a vízben, hiszen kontúrvonalai nehezen beazonosíthatók a folyton változó színezet miatt. Mindehhez egy biztonságot nyújtó, magas szakítószilárdság és gyors süllyedés párosul. Ha nagyobb halakra is szeretnél horgászni, és nem szempont a maximális dobótáv, válaszd a 0,22 mm-es méretet!

- By Döme TEAM FEEDER Camou Green Line 0,22 mm

 

A TEAM FEEDER Camou zsinórok a legjobb minőségű alapanyagok és japán technológia felhasználásával készülnek
Amellett, hogy trendi, szinte észrevehetetlen a vízben, hiszen kontúrvonalai nehezen beazonosíthatók a folyton változó színezet miatt

Németh Mátyás
„Szia, Gábor! Jövő hétvégén lesz egy céges horgászversenyem, ahol szeretnék minél jobb eredményt elérni. Methodozni fogok, kérlek, mutass nekem egy kosárbavalót és egy jó csalit! Köszi!”
Döme Gábor:
Kedves Mátyás!
Összegyűjtöttem egy egyszerű, de annál fogósabb kis csomagot, amely szerintem tökéletes a jelenlegi időszakban, nem is beszélve a method technikáról, hiszen éppen ahhoz terveztük őket. :-)
Íme:

- HALDORÁDÓ TORNADO Method MIX - Tintahal & Barack

- HALDORÁDÓ 4S Method Pellet Mix - Tavasz

- HALDORÁDÓ TORNADO Method World Champion - Sipi 1
Sok sikert a versenyhez! ;-)

Fogós methodos összeállítás

Tóth Márton
„Szia, Gábor! Amurozni készülök a Palotavárosi Felső-tóra, tudnál valami jó csali tippet adni?”
Döme Gábor:
Kedves Márton!
Az N-Butyric, vagyis vajsav nagyon fogós „aroma”, ha nyári ponty- és amurhorgászatról van szó, így nem véletlen, hogy a Haldorádó palettán is már számos termékünkben köszön vissza. Az idei évtől már egy komplett csalicsalád formájában is jelen van ez a fogós aroma a termékpalettánkon. Ez a:

- HALDORÁDÓ N-Butyric Pop Up csali széria

Ezek közül bátran ajánlom bármelyiket, de ha egyet kellene választani, akkor az a Vajsav + Szilva ízesítésű változat lenne, nekem ez adta idén eddig a legtöbb amurt. Jó kísérletezést! :-)

Az N-Butyric Pop Up csalik tökéletes csaliválasztékot biztosítanak az amurhorgászoknak
A legegyszerűbb és egyben (egyik) legfogósabb csalizási módjuk a csalitüskére tűzés
Ideális csalik method módszerhez (is)

Csányi István
„Szia, Gábor! Milyen előketartót válasszak, amely egyaránt jó a hosszú monofil és a rövidebb method előkékhez? Köszönöm a válaszod!”
Döme Gábor:
Kedves István!
Sokszor találkoztam már ezzel a kérdéssel, és mint ahogy minden esetben, Neked is egy olyan típust javaslok, amit én is használok. A By Döme TEAM FEEDER Előketartó táska egy forradalmian új előketartó alkalmatosság, amely nem megtörve, hanem szépen feltekerve képes tárolni az előre megkötött előkéinket. Különösen ajánlott a hosszú előkék tárolására, de a rövidebb fonott előkékhez is épp olyan jó. A nagyon tetszetős, patentokkal zárható táska 22 db EVA szivacsból készült dobot tartalmaz, melybe az első horgot beletűzve, majd az előke hurkába a következő horgot beleakasztva láncszerűen halmozhatjuk az előkötött horgainkat. Az utolsó hurkot gombostűvel fixálhatjuk. Nagyon praktikus készlet ez, melyben rengeteg előkét tudunk előkészítve magunkkal hordani anélkül, hogy sérülnének vagy összegubancolódnának.
A táska erős, tartós, vízlepergetős anyagból készült. Megjelenése beleillik a By Döme TEAM FEEDER táskakollekcióba. Fedelének belső oldalán található egy cipzáras kis zseb.
Az EVA dobok átmérője 6,5 cm. Kétféle színű dob található meg a készletben, így meg tudjuk különböztetni a keszeges és a pontyos előkéinket.

- By Döme TEAM FEEDER Előketartó táska

Praktikus előketartó alkalmatosság hosszabb és rövidebb előkékhez egyaránt

Ábrahám Dominik
„Kedves Gábor! Amurhorgászathoz szeretném a segítségedet kérni, mert május végén megyünk a barátaimmal egy 3 napos túrára, de nem tudom, hogy milyen alapozó etetést készítsek. Te mit használnál?”
Döme Gábor:
Kedves Dominik!
A Big Feed C21 és S22 Boilie, valamint C6 Pellet termékcsaládjainkban van egy kifejezetten amurozáshoz tervezett, fokhagymás-zöldfűszeres ízesítésű változat. Ezek a termékek a nagymennyiségű szoktató és helyben tartó etetésekhez kínálnak gazdaságos megoldást. Sikerült velük olyan jó minőségű etető pelleteket és bojlikat egy csoportba rendezni, amely során nem kell kompromisszumot kötni, és mégsem kerül majd egy hosszabb túra egy vagyonba. Ezeket ajánlom Nektek is, erjesztett magvakkal kiegészítve. Biztos vagyok benne, hogy működni fognak!

- HALDORÁDÓ Big Feed - Amur

Fogós csalogatóanyagok amuros alapozó etetéshez
Ennek nem tudnak ellenállni az ezüst torpedók!

Írta: Döme Gábor
Fotók: Haldorádó Archívum

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.