Bemutatkoznak a Salmo Wave műcsalik

Bemutatkoznak a Salmo Wave műcsalik

Hosszas várakozás után végre megérkezett a Salmo 2017-es újdonsága, a Wave wobblerek termékcsaládja! Nem véletlenül övezte nagy érdeklődés már a megjelenése előtt az új szériát, mivel a cég lengyel nagymestere, Piotr Piskorski és a Salmo fejlesztőcsapata egy újabb etalon csalit alkotott meg általa! Talán nincs is olyan pergető balinhorgász, aki ne hallott volna a legendás Thrill wobblerről, így bizony fel volt adva a lecke, hogy az új csalival ennek méltó utódját létrehozzák. Nos, a Wave megismerése után bizton állítjuk, ez a wobbler szintén előkelő helyet fog elfoglalni a horgászok dobozaiban.

SALMO Wave – A legújabb balinmágnes!

A pergető balinhorgászat egy izgalmas, sajátos technikájú műfaj, melyet nem kifejezetten nehéz elsajátítani, viszont ha valaki nincs tisztában a módszer igényeivel, könnyű lukra futni. Érdemes sorra venni, hogy tulajdonképpen mik egy jó balincsali ismérvei. Mivel a balinok sokszor rendkívül óvatos halak és gyakran szinte elérhetetlen távolságban rabolnak, a jó balincsali egyik fontos tulajdonsága a jó dobhatóság, amihez kellő súllyal és megfelelő aerodinamikával kell rendelkeznie. A Wave igazi erőssége éppen ebben, a dobások hosszában rejlik. Mivel a csali teste nehéz, légellenállása viszont kicsi, nemcsak messzire, hanem meglehetősen pontosan is dobható. Ha már ismerjük a Thrill dobási tulajdonságait, akkor toldjuk meg pár méterrel és megkapjuk azt a távolságot, amit a Wave-vel el tudunk érni! Ez a balinozás esetében óriási jelentőségű, akár partról, akár csónakból horgászunk! Miért? A balinok előszeretettel tartózkodnak, pl. a csónaktól távolabb eső részeken. Teszik ezt azért, mert egyrészt gyanakvóak az általunk keltett hangok, zajok miatt, másrészt pedig a táplálékhal rajok sem szeretik idegen tárgyak közelségét, a ragadozók pedig őket követik!

Megérkeztek a Salmo legfrissebb wobbler-újdonságai, a balinhorgászathoz kiváló Wave csalik!

Hasonlóan a nagynevű elődhöz, a Wave-et is élethű, az eredeti prédára hajazó külső és különleges formatervezés jellemzi. Finoman ívelt testének köszönhetően bevontatás során jellegzetes vibrációt kelt, amivel valósággal támadásra ingereli a balinokat.
Felszínhez közeli horgászatra és a mélyebb rétegek feltérképezésére egyaránt alkalmas. Itt a különbséget a bevontatás sebessége adja. Minél gyorsabban tekerjük orsónkat, annál magasabb rétegben közeledik felénk a műcsali.
Tetszés szerint vezethetjük folyamatos tekeréssel, de még eredményesebbek lehetünk 1-1 hirtelen megállítással, majd újraindítással, sőt akár húzhatjuk úgy is, mint egy villantót. Ebben az esetben is nagy igazág, hogy nincs két egyforma nap, mindig érdemes kísérletezni annak érdekében, hogy eltaláljuk a ravasz és olykor finnyás balinok ízlését!
A Salmo Wave két különböző, méretben, illetve változatos színekben érhető el kínálatunkban. Ezek az alábbiak:

GHBL – Gold Holo Bleak
HBL – Holo Bleak
HBSA – Holographic Blue Sardine
LTB – Luminescent Tobias
Ez a színváltozat igazi kuriózum, mivel sötétben látványos lumineszkáló zöld színt produkál
RBTB – Red Belly Tobias

A csali főbb tulajdonságai:

  • Méret (cm): 7 és 9 cm
  • Súly (g):14 és 24 g
  • Típus: süllyedő
  • Merülési szint (m): bármilyen mélység
  • Várható hal: balin
  • 3D szem
  • True Image Technology (élethű dizájn)
  • Dupla, erősített kulcskarika
  • Végigvezetett fémszál
  • Sósvíz-álló horgok
 

A Wave csalik mindegyikét élethű dizájn jellemzi, ezt erősítik a nagyméretű 3D szemek
Megnyugtató biztosíték, hogy a wobbler testében végig van vezetve a fémszál, és hogy a horog erősített, dupla kulcskarikával rögzül a csalihoz
A horog sem kevésbé strapabíró, ez az erősített, sósvíz-álló típus garantáltan bírja a fokozott terhelést is
Két különböző, 7 és 9 cm-es méretben áll a horgászok rendelkezésére

A Wave esetében az ajánlott zsinórvastagság 0,20 mm-es monofil zsinór vagy 0,10 mm körüli fonott zsinór. Érdemes szót ejteni az új csali strapabíróságáról és terhelhetőségéről is! A Wave teste nagy sűrűségű habból készült, melyben végigfut a drótozás, így nincs hal a vizeinkben, ami ki tudná hajtogatni!

Bővebb információ: ugrás az áruházba

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.