Rendezés

Új Haldorádó jigfejek érkeztek!

Burszki Zoárd 2024-02-14
Hazánkban egyre népszerűbb a ragadozóhalas horgászat, azon belül is a pergető módszer. Joggal mondhatjuk, hogy e technikán belül is szerteágazó a módszerek tárháza, de valószínűleg a legelterjedtebb és egyik legnépszerűbb a plasztik csalival (gumihal, twister, különböző kreatúrák stb.) való horgászat.
Videóval

Bemutatjuk a legnépszerűbb gumi csalijainkat

Haldorádó Team 2023-10-29
Javában tapossuk a pergető főszezont, ami sok olyan horgászt kedvét is meghozza a rablóhalak e sportos módszerrel történő megfogásához, akik az év többi részében nem ezzel foglalkoznak elsősorban. Bennük megannyi kérdés fogalmazódik meg, elsők között a csalik kapcsán, ezért ebben az írásunkban összegyűjtöttünk egy dobozra valót áruházunk legnépszerűbb típusaiból, melyeket a kezdő és gyakorlottabb pergetőknek egyaránt szívesen ajánlunk!

A legfogósabb süllőcsalik

Haldorádó Team 2023-10-26
Nyakunkon az őszi pergető szezon! Ebben az írásban olyan műcsalikat válogattunk össze, amelyek nekünk beváltak a süllő horgászata során. Ha frissítenéd a műcsali arzenálod, mindenképpen érdemes megnézni kínálatunkat!

A legfogósabb csukacsalik

Haldorádó Team 2023-10-01
Nyakunkon az őszi pergető szezon! Ebben az írásban olyan műcsalikat válogattunk össze, amelyek nekünk beváltak a csuka horgászata során. Ha frissítenéd a műcsali arzenálod, mindenképpen érdemes megnézni kínálatunkat!

Wizard Soft Lure & Wizard UL JIG paletta

Energo Team 2023-06-15
A Wizard Soft Lure csali széria és a hozzájuk való UL JIG-ek egy forradalmian új termékcsaládot biztosítanak az UL és Light pergetést kedvelők számára, így most típusonként le is írom az ezekkel szerzett tapasztalataimat.

Ragadozók plasztik lárvákkal

Energo Team 2023-01-17
A Wizard gumicsalik legkisebbjeinek megjelenése pont a nyár derekára esett, így a még meleg, majd a fokozatosan hűlő vizekben is meg lehetett versenyeztetni őket a sügérre, pisztrángra már jól bevált kisebb Mann’s, L&K és egyéb, már korábban bizonyított, fogós plasztikcsalikkal.
Videóval

Új Westin műcsalik a kínálatunkban

Haldorádó Team 2022-05-02
A Westin műcsalik és egyéb, pergetéshez kötődő kiegészítők ismertek a ragadozóhalas horgászok számára. A skandináv márka hosszú utat tett meg és továbbra is a prémium minőségű termékek elkötelezett gyártója. Ebben az írásban a Westin műcsali kínálatunkat mutatjuk be egy rövid történettel kiegészítve, hogy honnan is ered a Westin termékek hírneve. Érdemes elolvasni, mert „mesebeli” story!

FISHUP és Savage Gear új műcsalik a kínálatunkban

Haldorádó Team 2022-04-25
Törekszünk arra, hogy kínálatunkban azok is megtalálják a horgászathoz szükséges eszközöket, kiegészítőket, csalikat, akik különlegességekre vágynak. Ebben az összeállításban olyan műcsalik kerültek bele, amelyek közt megtalálható normál, megszokott „gumi”, és olyan speciális kivitel is, amely a halak természetes táplálékának élethű imitációja. Ha szeretnél izgalmas pergető horgászatokat, mindenképp nézz szét a kínálatunkban.

Spinmad műcsali-különlegességek a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2022-01-20
Örömmel értesítjük a pergető horgászat szimpatizánsait, hogy újabb nagyszerű termékekkel bővítettük áruházunk kínálatát, mégpedig a neves Spinmad cég speciális műcsalikreációival! A horgászokat egy fiatal és energikus lengyel csapat által megálmodott műcsali paletta várja, melynek tagjai okkal vívták ki a bizalmunkat, mivel egytől egyik igényes, minőségi munka testesül meg bennük és nem utolsósorban rendkívül fogósak! Kattints az írásra és ismerkedj meg velük Te is!

HFL csalik a Haldorádó kínálatában!

Haldorádó Team 2021-10-15
A wobblerek kínálata világviszonylatban már-már átláthatatlan méretet ölt. Nagyon nehéz ebből kitűnni, valami különlegeset alkotni. Nagy fába vágta a fejszét a Hungarian Fishing Lure (HFL) csapata, amikor úgy döntöttek, hogy összeraknak egy olyan wobbler szortimentet, ami adott helyzetekre kínál jó megoldásokat. Nem az volt a céljuk, hogy „feltalálják a meleg vizet”, hanem az, hogy a sok-sok ezer féle wobblertestből kiválogassák azokat, amelyek a hazai vizeken valóban jól tudnak működni. Jó néhány ígéretes HFL csalival bővítettük webáruházunk kínálatát, ezekről tudhattok meg többet az alábbi írásban.

Sügérek és csukák között Wizarddal

Energo Team 2020-12-05
A késő ősz és a tél már inkább a villantókról és a plasztik csalikról szól, no és persze a velük becsapott csodaszép sügérekről és csukákról. Úgy is mondhatnám, hogy a legszínesebb csalikkal pergetek a legszínpompásabb ragadozóinkra. Minél jobban hűl a víz, annál többször nyúlok az ólomfejekkel kombinált plasztikok felé, s ennek egy oka van: nincs olyan más műcsali, amit annyi ideig tudnánk az ekkorra ideálissá vált kapászónában – azaz a mederfenék közelében – felkínálni, mint a gumihalak és twisterek.

Fókuszban a Wizard gumik

Energo Team 2019-12-05
Annak ellenére, hogy a plasztikok felépítésüket tekintve a legegyszerűbb műcsalik közé tartoznak, kiválasztásuknál fontos szempontok játszanak szerepet. A boltok polcai előtt állva csak egy darab gumit morzsolgatunk az ujjaink között, s mégis, miközben azon elmélkedünk, hogy elég lágy-e a twister vagy gumihal teste és farokrésze, próbáljuk magunk elé képzelni a vízben végzett mozgását. És milyen jól tesszük ezt! Tapintással, meg hozzá egy kis vízparti rutinnal már jól ki tudjuk szűrni a selejtet. A sok jó között mindig találni még jobbat, a Mann’s-ek, L&K plasztikok mellett érdemes számolni a Wizard gumicsalijaival is. Kis csavarral, azzal a kis plusszal nem az átlag twisterek csoportjába sorolandók, de nézzük részletesen, hogy miért is.
Videóval

Az új Rapala Slab Rap már elérhető a Haldorádó kínálatában!

Haldorádó Team 2019-11-12
A világhírű finn műcsali gyártó egyik nagy érdeklődéssel várt újdonsága a Slab Rap vertikális wobbler széria. Ez a precízen kidolgozott, különleges típus elsősorban a kisebb csalikat és finomabb módszereket kedvelő pergető horgászoknak kínál izgalmas felfedeznivalót. Két méretben és változatos színekkel immár webáruházunkban is elérhető, melyekkel könnyedén igazodhatunk a különféle vizekhez, rablóhalakhoz. A soron következő írásban ezekkel ismerkedhettek meg közelebbről!

Bemutatjuk a legnépszerűbb körforgó villantóinkat

Haldorádó Team 2019-11-01
A pergető szezonnak érdemes felkészülten nekivágni, hiszen ha a vízparton szembesülünk azzal, hogy nincs a készletünkben az a csali, ami aznap fogós lehet, akkor a horgászatra szánt időt a bosszankodás fogja kitölteni. Az alábbi írásban azokat a körforgó villantókat mutatjuk be, amelyek a legnépszerűbbek a kínálatunkban, így biztos, hogy a legfelkészültebb pergetők táskájában már ott lapulnak. Érdemes hát beszerezni őket!

Őszi plasztik ajánlatok

Energo Team 2019-10-27
A pergető szezon közepén érdemes górcső alá venni, milyen lehetőségeink vannak a csalik terén. Ebben az írásban a pergető horgászok pénztárcájának is kedvező, mégis nagyon fogós plasztik csalik ajánlatait nézzük át.
Videóval

Új Storm műcsalik a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2019-08-25
A Normark Magyarország Zrt. forgalmazásában hazánkban is elérhetők a Storm műcsalik. Ez a márka japán dizájnerek által megálmodott különleges wobblerek és plasztik csalik változatos típusait, csoportjait foglalja magába, melyeket egytől egyig innovatív tervezés és kiváló minőség jellemez. Idén az utóbbi műcsalik repertoárját gyarapítottuk webáruházunkban néhány igazán ígéretes újdonsággal. Ha kedveled a plasztik csalis pergető horgászatot, Te is biztosan találsz ezek között kedvedre valót!
Videóval

Bemutatkoznak a Blázy Tackle Custom Baits wobblerek

Haldorádó Team 2019-06-10
Új gyártóként került fel a Haldorádó kínálatába a magyar Blázy Tackle, annak is négy wobblertípusa, a Mole, Mole deep, illetve a B. Mole és ennek B. Mole deep variánsa, ezeket mutatjuk most be részletesen.
Videóval

Bemutatkoznak a Salmo Wave műcsalik

Haldorádó Team 2019-01-10
Hosszas várakozás után végre megérkezett a Salmo 2017-es újdonsága, a Wave wobblerek termékcsaládja! Nem véletlenül övezte nagy érdeklődés már a megjelenése előtt az új szériát, mivel a cég lengyel nagymestere, Piotr Piskorski és a Salmo fejlesztőcsapata egy újabb etalon csalit alkotott meg általa! Talán nincs is olyan pergető balinhorgász, aki ne hallott volna a legendás Thrill wobblerről, így bizony fel volt adva a lecke, hogy az új csalival ennek méltó utódját létrehozzák. Nos, a Wave megismerése után bizton állítjuk, ez a wobbler szintén előkelő helyet fog elfoglalni a horgászok dobozaiban.
Videóval

Salmo újdonságok a 2018-19-es évben

Energo Team 2018-12-02
A Salmo eddig is sok újdonsággal lepett meg bennünket évről évre. A fejlesztés természetesen nem áll meg, hiszen ott van a Salmo csalik megálmodója, Piotr Piskorski, aki a legutóbbi évben sem tétlenkedett. Több kisebb fejlesztés mellett talán az egyik legnagyobb dobás ebben az évben a Salmo Squarebill.
Videóval

Bemutatjuk a legnépszerűbb wobblereinket

Haldorádó Team 2018-11-18
Műcsalis sorozatunk újabb részében a wobblerek kerülnek terítékre. Ez a típus minden ragadozóhalunk horgászatában jelen van, így rendkívül sokféle létezik belőle. Az alábbi írásban összegyűjtöttünk egy pergető dobozra való szortimentet, amiben a domolykótól a kapitális harcsákig mindenhez található fogós csali.

Bemutatjuk a legnépszerűbb támolygó villantóinkat

Haldorádó Team 2018-11-11
A támolygó villantó az egyik legalapvetőbb, klasszikus műcsali típus a pergető horgászok kelléktárában, amit a kezdő és gyakorlottabb rablóhalasok egyaránt előszeretettel dobálnak. Igazán sokrétűen használhatóak, vezethetőek, így megannyi helyzetre megoldás található velük. Ebben az írásban kínálatunk legnépszerűbb típusait gyűjtöttük össze, melyek Téged is hozzásegíthetnek egy-egy termetes ragadozóhoz az ősz során!
Videóval

Mepps műcsalik a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2018-09-06
A legtöbb műcsali gyártó megelégszik a csalihalak megjelenésének vizuális modellezésével. Ezzel szemben a Mepps műcsalik élethűen szimulálják a kishalak mozgással kibocsátott vibrációs jeleit is. A hihetetlen tapasztalattal rendelkező Mepps már 70 éve készít műcsalikat, így mára elérte azt, hogy kizárólag osztályon felüli minőségű termékekkel lép piacra. A Haldorádó kínálatában immár több modell is megtalálható, amelyek nagy segítségére lesznek azoknak a hazai pergető horgászoknak, akik minőségre vágynak!

Háromszög csali

Energo Team 2018-07-01
Rohamosan fejlődő világunkban egyre nehezebb egyedit alkotni, általában vannak ötletek, amelynek utánanézve rájövünk, vagy már hasonló. Pontosan így van ez a horgászcikk iparban, azon belül a műcsalik körül is. Azért természetesen akadnak kivételek, az egyik ilyen a Salmo, amely nagyon sok egyedi és rendkívül fogós csalival örvendeztette meg a horgászokat.
Videóval

Harapásveszély!

Energo Team 2017-09-30
A ragadozó halaink között a csuka szája bizony éles szegélyű csontokkal rendelkezik, amiknek egy sima monofil vagy éppen egy fonott előke elmetszése nem akadály, éppen ezért sokszor elkerülhetetlen egy „harapásálló” előke használata. A ragadozóhalas előkék széles választéka kapható manapság, ezek használata elsősorban csukahorgászat esetében nélkülözhetetlen. A kínálatban manapság többféle előke kapható, de mi mire lehet jó? No, ezt járjuk körbe egy picit.
Videóval

Az úszó gumihal

Energo Team 2017-08-26
Az előző írásomban a teljesség igénye nélkül körbejártam a plasztik csalik fejlődésének történetét, amelyet saját tapasztalataimmal is végigkövethettem. Most szeretném az előző írásom végén adott ígéretemet betartani, vagyis lássuk az új L&K Floating plasztik csalikat!
Videóval

Huszonöt év és néhány érv a Salmo műcsalik mellett

Energo Team 2016-11-25
1991-et írunk… Magyarországhoz hasonlóan Lengyelországban is alapvető változások mentek végbe a gazdaság szerkezetét tekintve. Az ekkor keletkező lehetőséget kihasználva alapította meg Piotr Piskorski és Radosław Zaworski azt a SALMO céget, mely később a világ vezető műcsali-fejlesztő- és -gyártó cégévé lépett elő. Gyors fejszámolást végezve megállapíthatjuk, hogy 25 éve van jelen Európa és a világ horgászvizein, ebből közel 15 éve hazánkban is töretlen népszerűségnek örvend. E sikernek számtalan összetevője van, melyekből tekintsük meg a legfontosabbakat!

Egy wobbler a csúcson: Salmo Sparky Shad

Energo Team 2016-11-10
A Salmo legújabb négy centis felúszó csalijának érkezését jómagam is türelmetlenül vártam már. Talán soha nem bíztam még úgy egy wobblerben, mint benne, a képek és a leírások alapján előzetesen és látatlanban is nagyon komoly jövőt jósoltam neki…

Wobblercsodák: a Salmo Bass Bug

Energo Team 2016-11-02
Kétség sem férhet hozzá, 2016 a Salmo éve. Nem mintha a pergető horgászok népes tábora eddig elsiklott volna a jobbnál jobb műcsalik mellett, de a lengyel wobblergyártó megalakulásának huszonötödik évfordulóját méltóképpen emlékezetessé kívánta tenni. Több remek tengeri műcsali és a magyar viszonylatban is kiváltképp érdekelt Freediver és Sparky Shad mellett most egy nagyon ígéretes felszíni nagyhalas wobblernek örülhetünk, a Bass Bugnak!
Videóval

Gumis megoldás

Energo Team 2016-09-30
A mai piac rendkívül változatos és fogós csalikkal látja el a horgászokat. Sokszor zavarba ejtő ez a választék, de vannak tulajdonságok, melyek egyes csalikat kiemelnek a tömegből. Most nem arról szeretnék papolni, milyen csalinak kellene lennie, ami rendkívül fogós, hanem azt szeretném bemutatni, milyen fogós csalikat kaphatunk ezentúl L&K márkanév alatt.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.