Egyedi wobbler a Haldorádó kínálatában

Egyedi wobbler a Haldorádó kínálatában

A pergető szezon kezdetével szinte mindenki felülvizsgálja műcsali arzenálját. Azok a típusok és színek kerülnek előtérbe, melyek jól működtek. Azonban mindig látómezőnkbe kerül egy-egy újabb, ígéretesnek tűnő darab, ami sok szép ragadozó megfogásával kecsegtet. A Savage Gear kitűnő wobblereket gyárt, viszont a modellek sokasága helyett inkább a minőségre koncentrálva, kizárólag a bizonyított típusokat tartják forgalomban. Az alábbi bemutató írásból kiderül, miben rejlik a Larvae műcsali különlegessége.

Sok pergető horgásznál kardinális kérdés a műcsali ára, hiszen néhány szimpatikus típus megvásárlása is akár több tízezres költséget jelenthet. Viszont egy olcsóbb típus is lehet „drága”, ha nem hozza a várt eredményt, míg más típus egyesek szerint „minden pénzt megér”, ha lépten-nyomon a szebbnél szebb halak szájában köt ki. A most bemutatásra kerülő Larvae a közepes árkategóriát képviseli, cserébe viszont olyan wobblert vehetünk kézbe, melynek a tesztidőszakban megszámlálhatatlanul sok ragadozó esett már áldozatául.

Ebből a típusból nincs több tucat színváltozat forgalomban, a Savage Gear a „kevesebb néha több” elvét követi

A gyártók palettáit elnézve „milliónyi” típus és színkombinációjú wobbler létezik, de a Larvae-hoz hasonló nem igen akad a piacon. Ez a meghökkentő és egyedi wobbler egy szuper élethű „lárva/nimfa” imitáció, melyhez hasonló ízeltlábú-lárvák szinte minden vízterületen megtalálhatók és sok hal kedvelt táplálékát jelentik.

A Larvae-hoz hasonló nemigen akad más gyártók kínálatában

A műanyagból készült háromrészes test mozgása hihetetlenül élethű és kapásra ingerlő egyben. A wobbler lassan süllyedő - pont, mint egy nimfa. A szuper 3D imitáció, annak fantasztikus részletei miatt tűnik ki ez a csali a mezőnyből. Megjelenésén és mozgásán túl különlegessége, hogy a test belsejében a többi wobblernél megszokottnál sokkal apróbb golyókat helyeztek el, ami egészen finom, magas hangú csörgést biztosít.

A három részre tagolt testnek köszönhetően…
… rendkívül látványosan mozog
A 3D-s szemkialakítás különösen realisztikussá teszi ezt a műcsalit
A részletesen kidolgozott műanyag test belsejében…
… apró golyók találhatók, ez magas hangú csörgést biztosít

Nemesacél kulcskarikái rendkívül erősek, nem fognak kihajolni a legnagyobb hal fárasztása közben sem. A műanyag terelőlap segítségével a felszín közelében, kb. 1 méteres mélységig húzható le a Larvae. Hossza 5,5 cm, tömege 5 g. Speciális japán, versenyminőségű hármashorgokkal van szerelve, melyek rendkívül hegyesek és erősek.

A Larvae-n található kulcskarikák hátul…
… és elöl is rendkívül erősek
A terelőlap állásának és hosszának köszönhetően kb. 1 méteres mélységig húzható le a Larvae
Speciális japán, versenyminőségű hármashorgokkal van szerelve

A tesztek meghökkentő eredményeket mutattak pisztrángra, lazacra, feketesügérre és más rablóhalra álló- és folyóvízben egyaránt. A magyar vizeken a balin, domolykó és jász horgászatára kiemelkedően eredményes, az állóvizektől a közepesen gyors folyásúakig, de természetesen süllő, csuka, sügér és egyéb halfajok is rendszeresen elcsábulnak rá!

Egy igazi univerzális műcsali, mely a „minden pénzt megér” kategóriát képviseli

Az alábbi rövid videó a műcsali igen látványos mozgását mutatja be: