Új műcsalik érkeztek!

Új műcsalik érkeztek!

Az ősz beköszöntének talán legjobban a pergető horgászok örülnek. A táplálékhalak számának csökkenésével, a vizek tisztulásával eljön e horgászok kedvenc időszaka, amikor a legkülönfélébb műcsalikkal vehetik üldözőbe vizeink ragadozóit. Mint minden horgászmódszer, a pergetés is folyamatosan fejlődik, a gyártók igyekeznek lépést tartani a horgászok elvárásaival, vagy épp - ami még különlegesebb - új trendeket próbálnak elindítani. Ebben a cikkben összegyűjtöttük azokat a műcsalikat, amik kimondottan az ősz beköszöntével kerültek fel áruházunk kínálatába, hogy Ön is még eredményesebben eredhessen a ragadozók nyomába! Plasztik csalik, wobblerek, valamint ólom különlegességek, érdemes végignézni a kínálatot!

A műcsalik piacán a legrohamosabban talán a különbözők plasztik csalik sora fejlődik. Ebben a híres francia gyártó, a Delalande sem akar lemaradni. Most a kínálatunkba igazán különleges méretű és alakú plasztikok kerültek fel a rák formától a 23 cm-es óriásokig. De gyakorta kell is ilyen méret, hiszen a harcsahorgászok egyik favoritja, a Sandra (ugye ismerős a név?) nem maradhat ki egyetlen egy pergető dobozból sem.

Delalande Meeki 5,5 cm

Ez a twister főleg csuka horgászatához javasolt, akár opálosabb, kissé zavaros vízben is, mert remek rezgéseket kelt bevontatáskor, de természetesen eredményesek lehetünk vele süllő, sügér esetében is. A csali mindössze 5,5 cm-es, de nem csak a „gyerekragadozók” figyelmét kelti fel. A csomagban 4 db twister található. Fehér, illetve csillámos neonzöld színben kapható.

Ez a twister főleg csuka horgászatához javasolt

Bővebb információ a Delalande Meeki twisterről: ugrás az áruházba

Delalande Crazy Frog 7,5 cm

Bordázott test, kidülledő szem, elvékonyodó dupla farokrész jellemzi, mely korongszerű tappancsban végződik és fantasztikusan élethű mozgást produkál. Ismét egy remek műcsali a francia cégtől, használható akár jigfej nélkül is offset horoggal. 1 csomagban 2 db „gumicsoda” található. Csillámos arany és zöld glitteres színben kapható.

Ez a műcsali fantasztikusan élethű mozgást produkál

Bővebb információ a Delalande Crazy Frogról: ugrás az áruházba

Delalande Crazy Craw 9 cm

Ez a lágy plasztik csali épp úgy néz ki, mint egy igazi rák. A farokvégi két uszony biztosítja a kellő stabilitást. A bordázott test és a 3 pár kis láb intenzívebb vibrációt kelt a vízben. A két oldalsó nagy „olló” tulajdonképpen két twisterfarok, ezek pedig a legkisebb húzásra is intenzív veretésbe kezdenek. Ideális a fenék felett, hagyományos twisterként mozgatva, valamint akadós szakaszokon Texas rigként szerelve. 1 csomagban 2 db található. Csillámos arany és pöttyös neonzöld színben kapható.

Ideális a fenék felett, hagyományos twisterként mozgatva, valamint akadós szakaszokon Texas rigként szerelve

Bővebb információ a Delalande Crazy Crawról: ugrás az áruházba

Delalande King 12 és 23 cm

Klasszikus kialakítású, ellenállhatatlan mozgású műcsali, amit lágy farok és tartós, kemény orrész jellemez. Nem véletlenül kapta a King, azaz király elnevezést, hiszen nem tudnak a ragadozók ellenállni neki. A nagyméretű farok lassú bevontatás közben is garantáltan mozog. A nagyobb méretek (23 cm) kiválóak csukára, harcsára, a kisebbek (12 cm) pedig tökéletesek sügérezni, süllőzni és balinozni. Előbbinél 1 db, utóbbinál 8 db található 1 csomagban. Több színben kapható.

Kapható 12 és…
… 23 cm-es változatban is

Bővebb információ a Delalande Kingről: ugrás az áruházba

Delalande Buster Shad 5 és 11 cm

Meghökkentő designnal és formával rendelkezik ez a műcsali, ami még a Delalande palettán is kuriózumnak számít, viszont egy biztos: minden részlete lenyűgöző! A csalin végighaladva először a hasi rész bordázott kialakítása tűnhet fel, ez a vízben a zárt testnél nagyobb rezonanciát kelt. A farokrészt egy függőleges „vágással” választották el a testtől, így nagyobb és lágyabb kilengésre képes. Ezt csak tetézi a 3 furat, ami további turbulenciát hoz létre maga körül. Talán már ennyi is elég nagy és különleges, feltűnő rezonanciát keltene, de a Delalande rátett még egy lapáttal és a farokra hátrafelé egy kiálló tüskét is elhelyezett, ami a lassú vontatásnál biztosítja a farok kellő stabilitását, segíti a csali szebb mozgását. Mindezek együtt kiváló süllőcsalivá teszik a Buster Shadet! Kapható 5 (baby) és 11 cm-es változatban, illetve több színben.

Az 5 cm-es változatnál Baby elnevezés is a méretére utal
Kapható belőle 11 cm-es is

Bővebb információ a Delalande Buster Shadről: ugrás az áruházba

Delalande Miss Shad 10 cm

Shad, azaz kishal formájú gumihal már sok gyártónál volt piacon, így hogy ne legyen egy a sorban a Delalande, érdekes megoldást alkalmazott. A farokrésznél két helyen is igencsak elvékonyították a műcsalit, e részek között pedig egy-egy vastagabb darabot hagytak meg. Így az meghagyott súlytöbblet kombinálva a vékony átkötésekkel extrém nagy rezonanciát okoz visszavontatás során. Olyan agyonhorgászott helyeken is érdemes bevetni, ahol a halak szinte már visszadiktálják az ezerszer látott egyéb műcsalik színkódjait is. Talán nem véletlen a „Miss” megjelölés sem a csali nevében, hiszen ha egy női formát mutatunk a levegőben, kb. ugyanezt rajzoljuk le, tehát mellben és fenék részben formásabb, míg egyéb részeken vékony a csali. Kreatív elnevezés, meg kell hagyni! Egy ilyen „hölgy” mindig jó, ha van a műcsalis táskában! 10 centiméteres méretével nyugodtan üldözőbe vehetjük a nagyobb csukákat, kapitális süllőket, harcsákat is! Egy csomagban 2 db található. Több színben kapható.

10 centiméteres méretével nyugodtan üldözőbe vehetjük a nagyobb csukákat, kapitális süllőket, harcsákat is!

Bővebb információ a Delalande Miss Shadről: ugrás az áruházba

Delalande Skiny Shad 10 cm

A 10 cm-es hosszával ideális csukacsali, de speciális testkialakításának köszönhetően a süllő- és feketesügér-horgászok is fogós csalira lelnek benne. A test két jól elkülönülő részből áll, olyan, mint egy kétrészes wobbler, csak lágy plasztik testbe csomagolva. Nagyon lassú húzásra is intenzív a mozgása, mellyel ellenállhatatlanná válik minden ragadozó számára. 2 db található 1 csomagban. 2 színben kapható.

Olyan, mint egy kétrészes wobbler, csak lágy plasztik testbe csomagolva

Bővebb információ a Delalande Skiny Shadről: ugrás az áruházba

Delalande Shad 10 cm

Shad, azaz kishal formájú klasszikus gumihal, némiképp ducibb kivitellel és elnyújtott farokkoronggal. Bármilyen ragadozóra eredményesen használható. Mérete 10 cm. 1 csomagban 3 db található.

Kishal formájú klasszikus gumihal, némiképp ducibb kivitellel

Bővebb információ a Delalande Shadről: ugrás az áruházba

Delalande Shad GT 15 cm

A névadásnál roppant kreatívak voltak a francia szakemberek, a Shad GT ugyanis egy olyan műcsali, amit valóban a gyors vontatásra terveztek. Ha a vízbe kerül és elkezdjük ütemesen bevontatni, akkor kel igazán életre és száguld, mint egy GT sportautó. A farok korongja nagy vibrációval lobog az igen vékony kishalforma mögött. A fenékről igen nagy tempóval is felugrathatjuk, akkor se fog természetellenes mozgást végezni. 15 cm-es méretben kerül forgalomba. 2 színben kapható.

A fenékről igen nagy tempóval is felugrathatjuk, akkor se fog természetellenes mozgást végezni

Bővebb információ a Delalande Shad GT-ről: ugrás az áruházba

Delalande Fury Shad 13 cm

A Fury Shad egy hering formájú műcsali, mely dupla farokkal rendelkezik - épp ez adja különleges mozgását. Úszása egyedi, meglepő, és remekül utánozza a bajban lévő takarmányhalak mozgását. Vertikális horgászathoz is javasolt.

Az úszása egyedi, meglepő, és remekül utánozza a bajban lévő takarmányhalak mozgását

Bővebb információ a Delalande Fury Shadről: ugrás az áruházba

Delalande Shadka 8 cm

A Shadka ideális választás tengeri horgászatokhoz, de természetesen a tengeren bevált műcsalik az édesvízen is kiváló eredményeket hozhatnak! A kishal formájú klasszikus gumihal némiképp ducibb kivitellel és elnyújtott farokkoronggal rendelkezik. Mérete 8 cm. 2 db található a csomagban.

Ideális választás tengeri horgászatokhoz is

Bővebb információ a Delalande Shadkáról: ugrás az áruházba

Delalande Sandra 7, 9, 12 és 16 cm

A Delalande csalik közül a leghíresebb modell a „harcsamágnes” Sandra. Ez egy speciális twisterfarokkal ellátott halforma. A hosszú, nagyon lágy, lyuggatott farokrész már a legkisebb húzás esetén is hullámzásba kezd. A Sandra ideális lassú bevontatásra, állóvízre, kis ólomfejjel végzett vízközti horgászatra. Kapható foszforeszkáló Sandra is, ami megvilágítva rövid idő alatt feltöltődik, és a visszasugárzott fénnyel még látványosabb és figyelemfelkeltőbbé válik. Több méretben és színben kapható.

A Sandra a leghíresebb Delalande műcsali

Bővebb információ a Delalande Sandráról: ugrás az áruházba

Delalande Skeleton 8 cm

Bordázott test, kidülledő szem, elvékonyodó farokrész, mely korongszerű tappancsban végződik és fantasztikusan élethű mozgást produkál. Ismét egy remek műcsali a francia cégtől, használható akár jigfej nélkül is offset horoggal. 3 színben kapható. 2 db található a csomagban.

Szokatlan forma jellemzi a Skeletont

Bővebb információ a Delalande Skeletonról: ugrás az áruházba

American Twistergumi 2 farkú

A pergető horgászok nagy kedvencei a lágy twistergumik, amelyek különösen beváltak a süllő, csuka és sügér horgászata során. A nagyméretű farok lassú bevontatás közben is garantáltan mozog, amelynek nehezen tudnak a halak ellenállni. 1 csomagban 10 db Twister található. Több színben kapható.

Sok pergető horgász kedveli ezt a típusú twistert

Bővebb információ az American Twistergumiról: ugrás az áruházba

Trabucco Yummy Bait Curly Tail 4 cm

Ellentétben a hasonló kialakítású többi műcsalival a Trabucco Yummy Bait Curly Tail erős spirálrezgést gerjeszt a vontatása során a körülötte lévő vízben. Ezt a speciális kialakítású, széles és rövid farok teszi lehetővé. A ragadozó erre a rezgésre igen érzékeny, ez a vibráció azonnal felkelti a kíváncsiságát. Ráadásul a csali illatosított, így ez az örvénylő víz az illatot is hatékonyan továbbítja. Az illatanyag megőrzése miatt a csomagolás visszazárható. Illata: ánizs. 1 csomagban 8 db twister található. 3 színben kapható.

A Trabucco műcsalija ízesített kivitelben készül

Bővebb információ a Trabucco Yummy Bait Curly Tailről: ugrás az áruházba

Rapture Power Shad Dual 5 cm

A Power Shad Dual egy lágy, osztott testű gumihal - ez a forma a műcsalik között egyre kedveltebb és hatékonyabb a ragadozó halak horgászatában. Az osztott, „ízelt” testnek és a vékony lapátfaroknak köszönhetően számos módon horgászhatunk vele. Rezonanciája révén az összes ragadozó fogására tökéletesen alkalmas. A Rapture Power Shad Dual vonzereje nemcsak a ragadozókat támadásra uszító rezonanciájában van, a plasztik testbe injektált színanyagok vizuális ingerkeltése mellett igazi fogóssága a speciális, anyagába átitatott aminosav alapú attraktorban rejlik. Javasolt használat után az aromazáró gyári csomagolásába visszatenni. A műcsali anyaga rendkívül ellenálló, sokáig használható, akár több hal megfogását is kibírja. Elsősorban süllő és kősüllő horgászatánál nyújt nagyszerű teljesítményt, a sügérvadászoknak pedig ez a típus kihagyhatatlan! Javasolt technikák: jig, drop shot, Texas és Carolina rig. 1 csomagban 20 db gumihal található.

Elsősorban süllő és kősüllő horgászatánál nyújt nagyszerű teljesítményt, a sügérvadászoknak pedig ez a típus kihagyhatatlan!

Bővebb információ a Rapture Power Shad Dualról: ugrás az áruházba

Rapture Pro Thoki S SO 80

Műcsali családjának angol neve: lipless lure, ami annyit tesz: terelőlap nélküli csali. Ebbe a kategóriába sokféle műcsali tartozik, gondolhatunk a vertikális vagy a jerk wobblerek többségére is. A Thoki azonban a terelőlap nélküli csalik hosszúkás, minnow jellegű változata, ezeket a külföldi szakzsargon stick bait néven is említi (hosszúkás, pálcika vagy bot alakú csali). 8 cm-es hosszához 14 grammos súly társul, amely nagyon jó aerodinamikai tulajdonságainak köszönhetően méretarányosan a hazai piacon kapható legtávolabb dobható wobblerré teszi. Gondolhatnánk, hogy ha nincs terelőlapja, akkor biztosan valamilyen rángató technikával (jerk, twitch) kell húzni a csalit. Természetesen így is vezethetjük, de speciális orrkiképzésének köszönhetően a Thoki rendelkezik saját, jobbra-balra kilengő akcióval is, így a legtöbb esetben elegendő folyamatos tempóval behúzni, csak az optimális sebességet kell eltalálnunk, hogy kiváltsuk a ragadozók támadását. Süllyedő voltának köszönhetően a vízoszlop teljes mélységét átvizsgálhatjuk vele, és meg-megállítva is eredményes.

A hazai piacon kapható legtávolabb dobható wobblerek egyike

Bővebb információ a Rapture Pro Thoki S SO 80 wobblerről: ugrás az áruházba

Talán kevesen tudják, hogy a Mann’s műcsaligyár 1956-ban kezdte meg működését az Amerikai Egyesült Államokban és mára a világ egyik legnagyobb műcsaligyárává nőtte ki magát. Olyan országban indult el világhódító útjára, ahol mai napig virágzik a plasztik csalis pergető horgászat. Ráadásul termékei megfizethető árszinten maradtak, ami közkedvelt márkává tette hazánkban is.

Mann’s Shad MS 6, 8 és 10 cm

A Mann’s márkájú Super Soft Plastic műcsalikat különlegesen lágy anyagból készítik, hogy a vízben optimális legyen a mozgásuk. Az összes műcsalit protein FS-454 adalékkal ízesítik és Multi-Flash fényvisszaverő felülettel készítik a lehető legjobb fogáseredmények érdekében. Az új Mann’s márkájú Super Soft Plastic műcsalival nagyobb és több hal fogható, mint bármely más plasztik csalival. A nagyobb méretek kiválóak csukára, süllőre, a kisebbek pedig tökéletesek sügérezni és balinozni. A csomagban 10 db gumihal található. Több méretben és színben kapható.

A nagyobb méretek kiválóak csukára, süllőre, a kisebbek pedig tökéletesek sügérezni és balinozni

Bővebb információ a Mann’s Shad MS gumihalról: ugrás az áruházba

Energoteam Wizard Cheburashka

A Cheburashka egy különleges ólomsúly. Speciális kialakítása miatt a lágy plasztik csali szabadon mozog, ráadásul egyszerűen és gyorsan tudjuk cserélni a különböző súlyokat, így azonnal, a csali roncsolása nélkül tudunk súlyt váltani, ha arra van szükség. 4-16 grammos változatig kapható.

A Cheburashkát sokan „titkos fegyvernek” hívják

Bővebb információ az Energoteam Wizard Cheburashkáról: ugrás az áruházba

Daiwa Wise Minnow 5 cm

A ma kapható egyik legfogósabb balincsali! Sok pergető versenyhorgász véleménye ez, akiknek szinte valamennyi szín ott lapul a csalis dobozukban mint kötelező elem, ha balinra kell horgászni. De mitől is olyan különleges a Daiwa Wise Minnow? Ezt a kitűnő minőségű, eredeti japán prémium kategóriás wobblert eredetileg pisztráng horgászatához fejlesztették ki. Tudvalevő, hogy ha egy csalit felvesz a kitűnő látásáról híres pisztráng, akkor az valóban jó műcsali. Kis mérete ellenére ez a wobbler relatíve nagy súllyal rendelkezik (5,2 gramm). Ennek köszönhetően vékony fonott zsinórokkal nagyon nagy távolságra dobható, ami igazán előny, ha balinra kell horgászni. A súly középpontba rögzített elhelyezésének köszönhetően szinte nem tudjuk olyan gyorsan tekerni, hogy a wobbler elvesztené stabilitását és oldalra borulna. Tehát a nagy sebességű visszavontatást is jól tűri, remegő-billegő mozgást imitál közben, amit imád a balin. Süllyedő kivitele ellenére a merülési mélysége a visszatekerés sebességétől függően maximum 1 méter. Felülete a legapróbb részletekig kidogozott, tökéletes 3D-s szem, pikkelyminta, oldalvonal segít abban, hogy becsapjuk az egyik legjobb szemű ragadozónkat. Ezzel a csalival szinte garantált, hogy a legütősebb balincsalit kapjuk kézbe, és ha ezekre a torpedókra horgászunk, az első csali lesz, amit kiveszünk a csalis táskából.

A ma kapható egyik legfogósabb balincsali!

Bővebb információ a Daiwa Wise Minnow wobblerről: ugrás az áruházba

A Salmo név hazánkban is igen ismert már sok-sok éve. A gyár filozófiája az, hogy ha horgászol egy Salmo csalival, megérzed és meggyőződsz arról, mitől is különleges minden egyes wobbler. Talán nincs még egy gyártó a világon, aki ennyi energiát fektet abba, hogy kiváló grafikai tudás és horgászszenvedély mellett megismerje a ragadozó, de ami még fontosabb, a táplálékhalak biológiáját. Ez a Salmo csalik „beépített titka”, hogy valamennyi wobbler mögött a tervezők, a diplomás halbiológusok, valamint a teszthorgászok Európa- és világszerte kiváló teljesítményt nyújtó csapatmunkája húzódik.

Salmo Hornet

Amióta csak létezik a Salmo család, a Hornet típus a legnépszerűbb változat. Méretét tekintve nem nagy, mégis hihetetlenül eredményesen horgászhatunk vele. Nagy gondossággal készül, mert precizitás kell ahhoz, hogy nagyobb sebességgel az egészen apró méretűeket is kifordulás nélkül vontathassuk be. Kis tömege ellenére megfelelő felszereléssel jól dobható.

A Hornet wobblerek igazán kiválóak akkor, mikor a folyón áramlással szemben dobálva horgászunk. Éppen csak egy kicsit kell az áramlásnál gyorsabban húznunk e műcsalikat ahhoz, hogy remek mozgást produkáljanak. Hasonlóan jól működnek lefelé horgászva, hiszen egy-egy jó haltartó hely mellett megállítva a víz áramlása révén is igen jól mozognak. A Hornet wobblerek szokványos bevontatási ritmussal használva az állóvizekben is jól beválnak. Hatféle méretben, háromféle terelőlemezzel, úszó, süllyedő és mélyre törő kivitelben, valamint új színekben is kapható.

A Salmo család legnépszerűbb és legnagyobb darabszámban eladott wobblere a Hornet
Hatféle méretben, háromféle terelőlemezzel, úszó, süllyedő és mélyre törő kivitelben, valamint új színekben is kapható

Bővebb információ a Salmo Hornet wobblerről: ugrás az áruházba

Salmo Thrill 5 és 7 cm

A Thrill egy speciális balinos műcsali. Egyesíti a balinólom és a hagyományos wobbler előnyeit. Viszonylag nagy dobótávolság érhető el vele, de nem csavarja a zsinórt, mint az excentrikus balinólom, ráadásul érvényesül a wobblerek egyik hatalmas előnye, az igazi csalihoz megtévesztésig hasonló színezés. Alakja, mérete, színezete telitalálat. Mintha a küszről fénymásolták volna! Terelőlemeze csaknem 90 fokban lefelé áll, így ez csak azért felelős, hogy a műcsalinak megadja a szükséges a remegő-kóválygó mozgást - a terelőlemez miatt sem süllyedni, sem emelkedni nem fog a wobbler. Süllyed viszont magától képes, mert nehéz (5 cm - 6,5 g, 7 cm - 12 g, 9 cm - 22 g). A balinólommal szemben előnye, hogy nem csavarja a zsinórt és gyönyörűen „áll” a vízben, tehát a háta mindig felfelé, a hasa pedig lefelé mutat bevontatás közben, azaz folyamatosan jól látható az oldala, ezért komoly szerepet kaphat a snecire megtévesztésig hasonlító színezés. Azért hozzá kell tenni, hogy a terelőlemez miatt nem érhetők el vele akkora dobástávolságok, mint az ólommal, de a hagyományos wobblerrel összehasonlítva másfél-kétszeres az érték. A Thrill újszerű színváltozataival olyan helyeken is eredményesek lehetünk, ahol a halak már kiismerték a megszokott wobblereket.

A régi, jól bevált színkombinációk mellett újak is találhatók

Bővebb információ a Salmo Thrill wobblerről: ugrás az áruházba

Salmo Skinner 10 cm

Egyedi, szokatlanul keskeny alakja és elképesztően agresszív veretése a legeredményesebb műcsalik közé emelte. Nem merül mélyre, nagyon erős rezonanciája azonban a mélységekből is felcsalja a ragadozókat. Igen kevés olyan műcsali létezik, amit egyforma hatékonysággal használhatunk normál wobblerként és rángatós csaliként, de a Skinner ilyen. Bevontatása közben kisebb-nagyobb rántásokat alkalmazva véletlenszerűen tör ki jobbra vagy balra - miközben továbbra is normál wobblerként veret! A rántások, húzások hosszát és erejét növelve a Skinner úgy viselkedik, mint egy szabályos jerkbait. Megfelelő súlyozással sleppelő horgászatra is kiválóan használható. Ami ezt a 10 cm hosszú műcsalit bekapja, az már nem gyerek csuka vagy harcsa lesz!

Akadós, köves részek fölött elhúzva nagyon hatásos

Bővebb információ a Salmo Skinner wobblerről: ugrás az áruházba

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.