Új Nevis wobblerek érkeztek

Új Nevis wobblerek érkeztek

Már szinte megszokottá vált, hogy időről időre a Nevis előrukkol egy új termékpalettával nem kis választékot biztosítva, ráadásul más gyártóhoz képest rendkívül kedvező áron. Így van ez a wobblerekkel is. A több mint 10 fajta, eltérő méretű, fajtánként pedig 4-5 színű wobbler közül gond nélkül válogathatunk, bármilyen ragadozó is legyen a célhalunk.

A Nevis szerteágazó kínálatából olyan termékek kerültek a hazai nagyközönség elé, amelyek a magyar (gyakorta sekély) vizeken is tökéletesen használhatók. Ezeket kívánjuk most részletesen bemutatni.

Big Belly

Első osztályú csukacsali! E wobblernek speciális mozgást biztosít a laposított hasi rész. Ha a bevontatást megszakítjuk, falevélszerűen, lassan és oldalirányba is mozogva süllyed, ezzel még inkább imitálva a sérült hal mozgását. Klasszikus bevontatással, illetve rángató mozgásokkal is eredményesen vezethető. Sekély vizekben lassabban, mélyebb vizekben gyorsabban, meg-meg állítva lehetünk eredményesek. Hossza 5 cm, súlya 7,6 gramm, merülési mélysége maximum 1,5 m. 4 féle színben készül.

Első osztályú csukacsali
Mintázata rendkívül részletes

Diver Shad

Lassú és gyors bevontatással egyformán sikeresen lehet horgászni ezzel a műcsalival. A Diver Shad kollekcióban speciális matt színeket találunk, amelyek különösen fogósak lehetnek a kapásban szegény napokon, amikor a ragadozók a túlságosan csillogó műcsalikra ügyet sem vetnek. Súlyának köszönhetően könnyen dobható. A wobbler testében 2 golyót is elhelyeztek, mely még jobban kapásra készteti a ragadozókat. Hossza 6 cm, súlya 11 gramm, merülési mélysége maximum 1 m. 4 féle színben készül.

Matt színeinek köszönhetően e műcsalikkal még a legóvatosabb ragadozó is becsapható
Tűhegyes horgairól egyik ragadozó sem akad le

Fat Daddy

E wobbler testalakja nem szokványos. A megnagyobbított farrész sokkal erősebb vibrációt biztosít még lassú vontatásnál is. Széles törzse miatt lassan merül, ezért használata a sekélyebb vizekben ajánlott. Szabálytalan, véletlenszerű mozgása tökéletesen utánozza a farkán sérült kishalat. Nagyobb sügérek és csukák sem tudnak ellenállni ennek a speciális mozgásnak. A háromdimenziós kialakítás miatt, ha egész közel húzzuk el a ragadozó halak előtt, akkor is be tudjuk csapni őket. Hossza 5 cm, súlya 9,5 gramm, merülési mélysége maximum 1,5 m. 4 féle színben készül.

Szokatlan, mégis ellenállhatatlan forma
Az élethű szem még jobb beazonosítást, támpontot biztosít a támadó ragadozónak

Combat Crank

Tökéletes kiegyensúlyozottságának köszönhetően könnyen dobható és vezethető. 1-2 méter behúzás után eléri a vontatási mélységet és végig ott fejti ki mozgását. A beépített rezgő golyó nagy területen extra vibrációt kelt a vízben, ezzel ösztönzi kapásra az éhes süllőket és csukákat. Hossza 6 cm, súlya 11 gramm, merülési mélysége maximum 1 m. 5 féle színben készül.

A könnyen vezethető wobbler a süllők és csukák tökéletes ellenfele
Az élethű, tökéletes szemkiképzés itt még feltűnőbb

Pikemaster

Kétrészes, klasszikus csukacsali. Mivel a csukák kannibálok és legtöbbször saját fajtársaikat támadják meg, nem tudnak ellenállni ennek a csalinak. Nem csak kinézetre 100%-os élethű mása a csukának, hanem mozgásában is tökéletesen utánozza azt. Óriási előnye más műcsalikkal szemben, hogy akkor is megtámadja a csuka, ha nem éhes, hanem csak a területét akarja védeni. Ez a nagy típus talán túl meglepő mérete miatt, de ne feledjük az örök igazságot: „nagy csali = nagy hal”. Ezt a méretet egy vele azonos nagyságú csuka is képes megtámadni, de csak egy győzhet! Hossza 16 cm, súlya 32 gramm, merülési mélysége maximum 2 m. 3 féle színben készül.

Igazi fegyver kapitális méretű csukák ellen
A masszív, erős horgot a kapitális ragadozók sem tudják kihajlítani

Pointer

Kétrészes, univerzális műcsali család. Csukára, süllőre, harcsára egyaránt eredményesen használható. A vízoszlop bármely rétegében könnyen horgászhatunk vele. A bot spiccének változtatásával azonnal mélységet tudunk változtatni a wobblerrel. A test kialakítása révén még szeles időben is könnyen nagy távolságra dobható, ezért nagy területeket tudunk átfésülni vele. A wobbler testébe rezgő golyót építettek, mely extra vibrációt kelt a vízben. Hossza 6 cm, súlya 13,6 gramm, merülési mélysége maximum 1,8 m. 3 féle színben készül.

Kétrészes kialakítású, univerzális műcsali
Igényes csomagolás jellemzi

Hard Minnow

Finom ceruza alakjának ellenére a belső súlyáthelyező rendszer miatt az átlagosnál nagyobb dobásokat tesz lehetővé. Lassan süllyedő típus, mely nagyszerű egyensúlyának köszönhetően a lassú és a gyors bevontatásnál is remekül produkálja a klasszikus wobbler mozgást. Hossza 6,5 cm, súlya 7,5 gramm, merülési mélysége maximum 1,5 m. 4 féle színben készül.

Vékony testének és belső súlyáthelyező rendszerének köszönhetően az átlagosnál nagyobb dobástávolság érhető el vele
A kiváló minőségű horog itt is biztos akadást eredményez

Deep Crank

Az élő csali illúzióját tökéletesen ötvözi a sérült hal mozgásával. Nagyméretű terelőlemeze révén lassú vontatással is meg tudjuk vele horgászni a mélyebb vizeket. A tartós epoxi bevonatnak köszönhetően a hegyes csukafogaknak is ellenáll, ezért nem veszít fogósságából. Tagolt műanyag teste intenzív, széles úszó mozdulatokat produkál. Két méretben készül, a kisebb a Deep Crank, a nagyobb a Killer Shad. A Deep Crank hossza 6,2 cm, súlya 10,5 gramm, merülési mélysége maximum 1,5 m, míg a Killer Shad hossza 7,5 cm, súlya 17,5 gramm, merülési mélysége ennek is maximum 1,5 méter. Mindkét változat 5 féle színben készül.

Tagolt műanyag teste intenzív, széles úszó mozdulatokat produkál
A nagy terelőnyelv gyorsan a kívánt mélységbe irányítja a műcsalit

Long Minnow

Egy igazi klasszikus wobbler. A test kialakítása miatt könnyen dobható, szinte hangtalanul csapódik a vízbe, ezért sekély vizekben sem riasztjuk el vele a halakat. Könnyen megtaláljuk vele a ragadozó halakat akár partról, akár csónakból pergetünk. Ebben a típusban is találhatók rezgő golyók, melynek köszönhetően még jobban kapásra ingerli a ragadozókat. Hossza 8 cm, súlya 10 gramm, merülési mélysége maximum 1 m. 4 féle színben készül.

Klasszikus kialakítás fogós színekben
A rezgő golyók kapásra ingerlik a ragadozókat, miközben remek dobási paramétereket biztosítanak a wobblernek

Stick Minnow

Lebegő wobbler. Vontatáskor kiválóan ötvözi a normál úszó mozgást agresszív oldalirányú kitörésekkel, de nem vereti túl magát. A 3D szemek, a holografikus belső fólia az áttetsző szerkezettel kombinálva már messziről felhívja magára a ragadozók figyelmét. Az óvatos balinokat és más, vízfelszín közelében tartózkodó ragadozókat is könnyen becsaphatunk vele. Az egyik leghatékonyabb háromdimenziós műcsali. Két méretben készül, a kisebb a Stick Minnow, a nagyobb a Shallow Minnow. A Stick Minnow hossza 8 cm, súlya 7 gramm, merülési mélysége maximum 0,8 m, míg a Shallow Minnow hossza 10 cm, súlya 13 gramm, merülési mélysége maximum 1 méter. Mindkét változat 4 féle színben készül.

Az egyik leghatékonyabb háromdimenziós műcsali
A holografikus belső fólia az áttetsző szerkezettel kombinálva már messziről felhívja magára a ragadozók figyelmét

Flat Shad

Nem szokványos testtel és terelőlemezzel rendelkező wobbler. A lapos oldalú test jól látható profilt, könnyű vezethetőséget és még nagyobb vibrációt eredményez. A testkialakítás miatt az oldalirányú mozgás mellett billegő mozgást is végez, ami ugyancsak ingerli a táplálékra váró halakat. Speciális terelőlemezének köszönhetően gyorsan tör a mélybe és meg-megálló mozgásával kapásra készteti a ragadozókat. Hossza 6,5 cm, súlya 7 gramm, merülési mélysége maximum 1 m. 4 féle színben készül.

A testkialakítás miatt az oldalirányú mozgás mellett billegő mozgást is végez, ami ingerli a táplálékra váró halakat
Hibátlan darab!

Willow

Különleges, ívelt alakú wobbler egyedi mozgással. Speciális csalivezetést igényel, de aki egyszer megtanulja, annak kezében halálos fegyverré válik. A víz felső rétegeiben vadászó ragadozókra horgászhatunk ezzel a típussal eredményesen. Mozgása a vízfelszínen vergődő sérült apróhaléra hasonlít szinte 100%-ban. A színkollekció is elsősorban a vízfelszíni halak színeit utánozza. Nappal csukára és balinra, éjszaka pedig süllőre ajánlott. Két méretben készül. A kisebb hossza 8,6 cm, súlya 6,5 gramm, merülési mélysége 0,2-0,5 m, míg a nagyobb változat hossza 11 cm, súlya 10 gramm, merülési mélysége pedig 0,3-0,6 méterig terjed. Mindkét változat 3 féle színben készül.

Különleges, ívelt alakú wobbler egyedi mozgással
A biztos akadás érdekében az első horgot a test oldalára helyezték