Új Westin műcsalik a kínálatunkban

Új Westin műcsalik a kínálatunkban

A Westin műcsalik és egyéb, pergetéshez kötődő kiegészítők ismertek a ragadozóhalas horgászok számára. A skandináv márka hosszú utat tett meg és továbbra is a prémium minőségű termékek elkötelezett gyártója. Ebben az írásban a Westin műcsali kínálatunkat mutatjuk be egy rövid történettel kiegészítve, hogy honnan is ered a Westin termékek hírneve. Érdemes elolvasni, mert „mesebeli” story!

A márka névadója, Ingvar Westin Stockholmtól északra, termékeny halászterületeken nőtt fel. Ott szakképzett szerszámkészítőként dolgozott, bonyolult faragványokat és eszközöket készített a közeli városok kézművesei számára. Ingvar szerény életet élt, ezért amikor gyermekei új játékra vágytak, úgy döntött, hogy maga készít egyet.
Hamarosan Ingvar dolgozni kezdett egy faragott, fából készült halon, amely úgy tekergőzött és mozgott a vízben, mint egy igazi hal. Ingvar számtalan órát töltött a játék finomításával, hogy tökéletes, élethű akciót kapjon, amelyről tudta, hogy gyermekeit izgalomba fogja hozni. A folyamat során akaratlanul is létrehozott egy új úszó mozgást, a „Westin csavart”. Amikor Ingvar munkája befejeződött, a játékot „Jätte”-nek keresztelte el – ami svédül annyit tesz, „óriás”.
Ingvar művének híre gyorsan elterjedt Skutskär kisvárosában. A Balti-tenger és a Dalalven folyó közé ékelődött városban – amelyben ma is mindössze 6000 ember él – elsőszámú megélhetési forma a halászat volt. Rövid időn belül a helyi halászok csodájára jártak Ingvar játékának. Észrevették, hogy a nagy csukák ellenállhatatlanul vonzódnak a fafaragáshoz és annak mozgása támadásra ingerelte őket. A halászok sorban kérték Ingvart, hogy tegyen horgokat a Jätte-re, és engedje meg, hogy horgászhassanak vele.
Hamarosan Ingvar szerszámkészítőből műcsalikészítővé vált, vállalkozásának nyüzsgő gyártósora Svédország dús „csukás vizeiből táplálkozik”. 1977-ben egy „Jätte”-vel elkapott 45 kilós csukáról szóló történetek kezdtek el terjedni, és Ingvar Westin csalijait Skandinávia-szerte a nagyragadozó csaliként keresték a horgászok!
Azóta a „Westin Jätte” becsapta Svédország legnagyobb, legravaszabb öreg csukáit. Ami 1952-ben gyerekjátéknak indult, mára a horgászfelszerelés-ipar jól bejáratott és megbízható márkájává vált.
Manapság a Westin megbízható csalik, botok és egyéb horgászfelszerelések széles skáláját kínálja – mindegyiket ugyanolyan szenvedéllyel gyártják, mint ahogy Ingvar Westin faragta eredeti műcsaliját.

Lássuk, milyen Westin csalik találhatók meg a Haldorádó kínálatában!

Westin Magic Minnow Jig
A Westin cég által forgalomba hozott Magic Minnow gumihalak különlegessége, hogy készre szereltek. Nem kell egyetlen percet sem elvesztegetni a megfelelő méretű ólomfej és a hozzá illő horog kiválogatásával. A csali már csak bevetésre vár!
A lágy szilikoncsali testet természetes színek, és hologramos minta teszi még feltűnőbbé. A farktő lágysága és dőlésszöge tökéletes. Intenzív mozgása egyetlen ragadozót sem hagy hidegen. 
A hal fejénél van az optimális méretű ólomnehezék. E gumihal további különlegessége, hogy a test a jighorogtól különválasztható. Így ha megsérül a test, akkor pillanatok alatt kicserélhetjük a csomagban található másik testre. Minden csomagban 1 jighorog és 2 gumitest található.
A kínálatban megtalálható típusok:

Westin Magic Minnow Jig 12 g 10 cm - Glowing Lipstick
Westin Magic Minnow Jig 12 g 10 cm - Snow White
Westin Magic Minnow Jig 12 g 10 cm - Sparkling Blue
Intenzív mozgása egyetlen ragadozót sem hagy hidegen

Westin ShadTeez Shadtail
A Westin legendás műcsalija, a ShadTeez részleteiben is tökéletes. A vastag test, karcsú faroktő és korongfarok együttese által létrehozott hullámzó és billegő mozgás még kis sebességnél is lenyűgözően hat a ragadozókra. Tökéletes jigeléshez, pergetéshez és vertikális pecához is. Sebzett, pánikoló halat utánozva bárki sikereket érhet el vele pillanatok alatt.
Tulajdonságok:

 • Optimalizált mozgékonyság
 • Realisztikus szemek
 • Könnyű mozgású korongfarok
 • Billegő mozgású, dundi test
 • Kézzel festett, részletgazdag színek
 

A kínálatban megtalálható típusok:

Westin ShadTeez Shadtail 7 cm - Crazy Firetiger
Westin ShadTeez Shadtail 7 cm - Pink Headlight
Westin ShadTeez Shadtail 9 cm - Slime Curd
Westin ShadTeez Shadtail 7 cm - Blue Headlight
Westin ShadTeez Shadtail 12 cm - Pearl
Tökéletes jigeléshez, pergetéshez és vertikális pecához is

Westin ShadTeez Slim
Ez a karcsú csali biztosan felkelti a célhal figyelmét csábító mozgásával, ami hihetetlenül hatékony bármilyen behúzási sebességnél. Kis mérete sokoldalúvá teszi. Az éhes ragadozók szinte a legkisebb intenzitású támadással is beszippantják a csalit.
Tulajdonságok:

 • Optimalizált rugalmasság
 • Reális szemek
 • Könnyű akciójú farok
 • Karcsú test-kialakítás
 • Kézzel festett, részletes színek
 

A kínálatban megtalálható típusok:

Westin ShadTeez Slim Shadtail 12 cm - Pearl
Westin ShadTeez Slim Shadtail 12-14 cm - Redlight
Westin ShadTeez Slim Shadtail 7,5 cm - Green Tomato
Westin ShadTeez Slim Shadtail 7,5 cm - Slime Curd
Az éhes ragadozók szinte a legkisebb intenzitású támadással is beszippantják a csalit

Westin BullTeez Shadtail
A Westin BullTeez a kapitális ragadozók első számú célpontja. Már lassú bevontatás közben is csábítóan hat a ragadozó halakra, hiszen a hasát villogtatja. Ennek a mozdulatnak nem tudnak ellenállni a nagyméretű csukák, hiszen az étvágytalan halakból is reakciót vált ki a billegő mozgás. A BullTeez hasán és hátán egyaránt található bevágás az offset horgok számára, ezért a hínáros, vízinövénnyel teli vízben is eredményesen használható.
Tulajdonságok:

 • élethű szemek
 • könnyen használható műcsali
 • kézzel festett, részletekben gazdag színek
 

A kínálatban megtalálható típusok:

Westin BullTeez Shadtail 9,5 cm - Green Tomato
Westin BullTeez Shadtail 9,5 cm - Pink Headlight
A BullTeez hasán és hátán egyaránt található bevágás az offset horgok számára, ezért a hínáros, vízinövénnyel teli vízben is eredményesen használható

Westin ZanderTeez Shadtail
A ZanderTeez egyedülálló mozgást végez. A farok gyorsan rúg egyik oldalról a másikra, miközben a test lassan mozog a hasát villogtatva. Rendkívül fogós akcióval rendelkezik! Ha ez nem elég, akkor az élethű forma, a valósághű szemek és a kézzel festett, színes részletek biztosan ki fogják cselezni a kiszemelt ragadozókat. Tökéletes süllő és csuka horgászatára.
Tulajdonságok:

 • életszerű csali
 • realisztikus szemek
 • könnyen mozgásba hozható farok
 • kézzel festett, részletes színek
 

Westin ZanderTeez Shadtail 8,5 cm - Volga Zander
Tökéletes süllő és csuka horgászatára

Westin StandUp LT Jigfej
Magas minőségű jigfej lézerrel élesített Mustad horoggal. A visszahajtott csalitartó biztonságosan és stabilan fogja a gumit. A fej kialakításának köszönhetően, ha nagyon lassan (emelgetés nélkül) vontatjuk műcsalinkat a fenéken, annak farka akkor is néhány centivel az aljzat felett fog lebegni. Ennek titka, hogy a vasaló formájú fejbe 60 fokos szögben került a horog, amely mindig felfelé mutat, nem fekszik el. 
Kiszerelés: 3 db/csomag.

A kínálatban elérhető méretek:

 • 5 g 3/0
 • 10 g 4/0
 • 15 g 4/0
 • 20 g 4/0
 • 25 g 4/0

Westin StandUp LT Jigfej

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.