Egy életre szóló harcsázó orsók és botok

Egy életre szóló harcsázó orsók és botok

Harcsahorgászat - igazi extrém kaland a megszállott horgászok számára. Bármikor megjelenhet az igazán nagy ellenfél a csalinknál, hazánkban éppúgy, mint Európa híres harcsás folyóiban, a Pótól az Ebróig! Innentől kezdve ez már egy komoly kihívás mind a horgásznak, mind a felszerelésnek, hogy sikerül-e legyőzni a nemes ellenfelet! Hogy a felszerelés oldaláról ne legyen hiányosság, hadd mutassuk most be a harcsavadászoknak a Rhino által készített Black Cat botokat, valamint a Fin-Nor harcsázó orsókat, amelyeket már megtalálhatnak az áruházunk kínálatában!

Ugye ismerős a mondás: a harcsa be fogja bizonyítani, hogy van (ha van) gyenge pontja a felszerelésünknek! Ha most kis, pár kilós „kölyök” harcsákról beszélünk, akkor természetesen ez nem igaz, illetve, ha el is megy a hari, nem akkora élményveszteség. Ám, ha horgunkra akad a „big one’, akkor jó olyan felszereléssel rákészülni, amivel minden esélyünk megvan!

Ha valóban HARCSA az ellenfél, akkor nem árt megfelelő felszereléssel harcba szállni ellene…

Rhino Black Cat Passion

A Rhino kínálatában megtalál minden olyan eszközt, amivel eséllyel szállhat szembe ezekkel a hatalmas ellenfelekkel! A Rhino a Black Cat Passion botszériával bebizonyította, hogy egy kiváló harcsás botnak nem kell feltétlenül csillagászati árral rendelkeznie. A bot blankja a már sok Rhino botnál kipróbált és használt szén-kompozit keverékből készült. Erre kerültek fel a masszív orsótartó mellett azok a különleges gyűrűk, melyet már sok éve eredményesen alkalmaznak más botjaikon, és amik még vastag fonott zsinór használatakor is kibírják a valóban komoly terhelést. A bot végleges formáját, illetve design-t a német Stefan Seuß teszthorgászatai és véleménye alapján készítették el. A család 3 tagból áll, legrövidebb tagja 2,4 méter hosszú, a középső 2,8 méteres, míg a leghosszabb kivitel 3,2 méteres hosszban kerül forgalomba. Mindhárom bot kétrészes és EVA markolattal, illetve nyéltaggal készül. a A 2,4 és 2,8 méteres bot dobósúly-tartománya 300 gramm, míg a 3,2 méteres botét 300-500 grammban határozták meg.

Extrém erő lakozik a szép festésű Black Cat Passion botokban

További információ a 2,4 méteres botról: ugrás az áruházba

További információ a 2,8 méteres botról: ugrás az áruházba

További információ a 3,2 méteres botról: ugrás az áruházba

Fin-Nor orsók a Haldorádó kínálatában

Ha egy mondatban kellene összefoglalni a lényeget a Fin-Nor termékekről, akkor az nagyjából ez lenne: Megalkuvás nélküli minőség, kiemelt tapasztalat az extrém horgászati szituációkban. Ennek gyökerei a tengeri horgászatban szerzett tapasztalatból erednek, amit a Fin-Nor kiválóan épített be az édesvízi óriások elleni harcra kifejlesztett eszközeibe.

A Fin-Nor orsótól azt kapjuk, amit elvárunk! A megalkuvás nélküli minőséget az extrém helyzetekben!

Fin-Nor Offshore Spinning 65 (OFS-65), illetve 85 (OFS-85)

Ha egy igazi óriás akad pergetés közben a horgunkra, a finom „csecsebecse” orsókat, light féket elfelejthetjük, és ezzel együtt a halat is. Aki ezekre céltudatosan akar horgászni, annak olyan orsóra van szüksége, ami garantáltan nem hagyja cserben a használóját! A Fin-Nor Offshore Spinning orsó nem egy divatcikk, nem egy trendi orsó, még csak nem is „szép”.

Egy erőművet építettek bele ebbe az orsóba

Ez egy valódi erőmű, aminek minden porcikája arra lett kifejlesztve, hogy meg tudjon birkózni az extrém igénybevétellel, ami vár rá! De hogy egy hal nem fogja ránk hajtogatni felkapókarral, csapágyakkal, hajtókarral együtt, abban biztosak lehetünk!

Minden apró részlet tudatos tervezés eredménye

Lássuk ezek után a technikai adatait… A Fin-Nor Offshore Spinning orsók jellemzői:
- Erős alumínium ház, oldalelemek és rotor
- rozsdamentes acél meghajtó rendszer
- rozsdamentes acél fogaskerekek
- rozsdamentes acél központi tengely
- 4 darab duplán védett rozsdamentes acél golyóscsapágy
- alumínium dob
- túlméretezett „Offshore” dupla fékrendszer
erőteljes áttétele 4,4 :1
- zsinór visszacsévélése 1 hajtókarfordulattal 87/102 cm, ezt ilyen áttétel miatt akkor is visszacsévéli, ha az ellenfél nem akar jönni :) A kisebb adat a 65-ös orsóé, míg a nagyobb a 85-ös változathoz tartozik.

Túlméretezett Offshore dupla fékrendszer található az orsóban, ami a dob alatt és felett is lamellákat rejt

További információ a 65-ös orsóról: ugrás az áruházba

További információ a 85-ös orsóról: ugrás az áruházba

Fin-Nor Sportfisher Spinning FS30, FS40

A Fin-Nor termékpalettán kiemelt helye és jogosan elfoglalt pozíciója van a Sportfisher orsónak. Hogy érte ezt el? A tengeri - sósvízi - horgászatok után édesvízen is bevetve olyan kapitális harcsafogások nyomatékosították az orsóban rejlő erőt, ami kimagasló a pergető orsók között. Az orsó nem tartalmaz különleges, „finom” alkatrészeket. Minden porcikája erős, strapabíró, ráadásul a visszaforgásgátlót sem lehet kikapcsolni. Ennek oka az, hogy a célhalaink olyan vehemens erőkifejtésre is képesek, hogy egy kikapcsolt visszaforgásgátló esetén a hal kitéphetné kezünkből a hajtókart, ezzel komoly sérülést, akár ujjtörést okozva. Ezen orsónak egyetlen célja van édesvízi körülmények között: pergetve nagy harcsát fogni!

A Fin-Nor Sportfisher Spinning FS30/FS40 jellemzői:
- erős alumínium ház, oldalelemek és rotor
- folyamatos visszaforgásgátló
- 4 + 1 golyóscsapágy
- túlméretezett karbonszövetes első fékrendszer
- alumínium dob
- elektrosztatikus több rétegű korrózióvédelem
- öntött alumínium hajtókar
- áttétele 5,2 : 1
- zsinór visszacsévélése 1 hajtókarfordulattal 81/86 cm. A kisebb adat a 30-as orsóé, míg a nagyobb a 40-es változathoz tartozik.

Fin-Nor Sportfisher Spinning FS30, FS40 kiváló harcsapergető orsók

További információ a 30-as orsóról: ugrás az áruházba

További információ a 40-es orsóról: ugrás az áruházba

Fin-Nor Sportfisher Teaser 60/80

Ennek az orsónak a vázát a Sportfisher Spinning harcsapergető orsó adta. Így biztosak lehetünk benne, hogy belső szerkezete nem gyerekjáték. Sokan kedvelik a harcsára való horgászatot különböző természetes élő csalikkal, vagy épp a pontyhorgászatot igen kemény terepen. Az ő figyelmükre tarthat számot ez az orsó. A Teaser orsó annyival tud többet pergető elődjénél, hogy ebbe a gyártó belerakta a nyeletőfék technológiát, valamint az orsón helyet kapott a kikapcsolható visszaforgásgátló funkció is. A főfék erejét az orsó elején lehet állítani, míg a nyeletőfék bekapcsolása esetén a szabadon futó fékerőt a hátsó tekerőgombbal lehet szabályozni. Bevágás előtt ne felejtsük el kikapcsolni a nyeletőféket, vagy megtekerni hajtókart, hogy az orsó automatikusan visszakapcsoljon a főfékre, így elkerülhetjük a gubancokat.

Erős, harcsára való orsó nyeletőfékkel - ez a Fin-Nor Sportfisher Teaser 60, illetve a 80

A Fin-Nor Sportfisher Teaser 60, illetve 80-as orsó jellemzői:
- fém orsóház
- alumínium dob
- túlméretezett karbonszövetes „Magnum” első fékrendszer
- hatékony nyeletőfék rendszer
- 5 golyóscsapágy
- folyamatos visszaforgásgátló
- szuper kemény ötvözet a meghajtó rendszerben
- túlméretes hajtókar gomb a könnyebb erőkifejtésért
- áttétele 4,9 : 1
- zsinór visszacsévélése 1 hajtókar fordulattal 86/102 cm. A kisebb adat a 60-as orsóé, míg a nagyobb a 80-as változathoz tartozik.

További információ a 60-as orsóról: ugrás az áruházba

További információ a 80-as orsóról: ugrás az áruházba

A Black Cat termékpalettáról felkerült néhány érdekes kiegészítő is a kínálatunkba!

Rhino Black Cat Mad Max Spoon 80 g

A Rhino Black Cat Mad Max Spoon egy igen nagy méretettel rendelkező támolygó kanál. A 80 gramm a termék nevében nem elírás. A támolygó kanál saját tömege 80 gramm. Ez a műcsali hihetetlen amplitúdójú úszásra képes bevontatáskor. Az úszásával, ha egyáltalán lehet annak nevezni, kiválóan imitálja a megütött, megsebzett zsákmány mozgását. A kanál ideális a harcsa horgászatára.

Harcsa horgászatára kialakított támolygó kanál a Mad Max Spoon

További információ: ugrás az áruházba

Napjainkban igen népszerű a különböző gyártók baseballsapkáit viselni a vízparton. Áruházunkba most már a két új harcsás márka sapkái is felkerültek.

Rhino Black Cat baseballsapka

További információ: ugrás az áruházba

Fin-Nor Gold baseballsapka

További információ: ugrás az áruházba

Rhino Black Cat Bite Indicator Rest

Ez tulajdonképpen nem más, mint egy botra rögzíthető oldalsó kapásjelző tartó. Európa nyugati országaiban, a nagy harcsás folyókon népszerűek a pelletes harcsázások. Ilyenkor a botok egy külön megerősített bottartóban kapnak helyet, nem is véletlenül, hiszen az ellenfél ereje gyakorta vinne mindent botostól, orsóstól. Az ilyen állványok némelyikén viszont nem lehet kapásjelzőt rögzíteni. Ekkor jön jól a botra szerelhető tartó, amibe bármilyen kapásjelző belecsavarható. Kapás esetén - míg laza a fék - az oldalra álló jelzőből egy mozdulattal ki kell venni a zsinórt, majd kezdődhet a fárasztás. Hazai viszonylatban ideális élőhalas, nadállyal történő vagy pelletes harcsázáshoz.

További információ: ugrás az áruházba

Az adapterrel harcsás botunkra rögzíthetjük fel kapásjelzőnket
* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.