Egy jó bot, halak, mi kell még?!

Egy jó bot, halak, mi kell még?!

Most egy olyan történetet szeretnék veletek megosztani, amely az elmúlt év őszén történt a gyomai Spicces Horgásztavon. Mivel már nem túl sokáig jósoltak jó időt, a választásom szeptember egyik hétvégi napjára esett. E napon lehetőségem volt tesztelni a Nevis egyik újdonságát, a Nevis Ryder Feeder 360H feederbot, ami nem okozott csalódást.

Nevis Ryder Feeder 360H darabokban

A Nevis egy igazán kiváló botot alkotott, aminek nem okoznak gondot a nagyobb halak sem. A bottest anyaga IM-8-as karbonból van, amelyet nagyon erős SiC gyűrűkkel szereltek. Az IM-8-as karbon anyagnak köszönhetően gyors, gerinces bottestet sikerült készíteni. A bot megalkotásában felhasznált anyagoknál csakis kiváló minőségű anyagok jöhettek szóba, amelyek strapabíróak és nagyon megbízhatóak. A botot egy kifejezetten kellemesen kialakított parafa + EVA nyéllel szerelték, ami stabil, erős fogást tesz lehetővé még a kifejezetten nagy dobások esetén is. A 3,6 méter hosszú botot 14 darab gyűrűvel szerelték. A rezgőspiccek is nagyméretű gyűrűkkel készültek, ami jelentősen megnöveli a dobótávolságot. A bot 40-120 grammos dobósúllyal, 1 db karbon és 2 db üveg spiccel kerül forgalomba.

A horgászat során az általam felhasznált végszerelékhez gubancgátlós etetőkosarat, közepes gumi gyöngyöt, 6-os méretű Haldorádó Pellet Hook horgot, gyorskapcsot, gumiharangot, és csalizó gumit használtam.

Az elkészített végszerelék

Csalizáshoz 16 mm-es Halibut pelletet és 16 mm-es gyümölcsös ízesítésű pelletet használtam. Etetéshez a Haldorádó FermentX termékcsalád Tejsavas Nagy Ponty ízesítésű etetőanyagát és 10 mm-es Halibut pelletet használtam.

Csali és etetőanyag
A kész szerelék a bevetés előtt
A Ryder Feeder 360H felszerelve

A tóra megérkezve igyekeztem minél hamarabb elfoglalni a horgászhelyemet. Gyors kipakolás után csónakba ültem és elkezdtem letapogatni a mederviszonyokat. A horgászhelyemtől körül belül 50 méterre sikerült találnom egy púpot a fenéken, ami elég ígéretesnek tűnt. Gyorsan lebójáztam és mentem is ki, hogy bedobhassak. A megfelelő dobótávolság bemérése után beakasztottam a főzsinórt a zsinórklipszbe, hogy pontosan vissza tudjam juttatni a szerelékemet a már kiválasztott helyre. Ezután már csak a halakra kellett várnom. Az első kapás körülbelül 2 óra múlva érkezett. Egy erőteljes húzás után berántottam, és kezdődhetett is a fárasztás.

A bot remekül működött, nagyon jól reagált a hal minden kirohanására, teljesen felőrölte a hal minden erejét. Negyedóra fárasztás után sikerült egy 4 kg-os pontyot a szákba terelni - most is megtapasztaltam, hogy milyen erősek itt a halak.

Fárasztás közben a bot
Akcióban a Ryder
A 4 kg-os tükrös

A hal visszaengedése után, már mehetett is vissza a szerelék. Sajnos idővel egyre jobban felerősödött a szél, és elkezdett beborulni, ami halak kapókedvét eléggé vissza is fogta. Ezután már csak egy kapásom volt, mielőtt elindultam volna haza, így még egy 4,5 kg-os tükröst sikerült fogni.

A nádason is jól látszik a szél ereje
A beborult
4,5 kg-os ponty a matracon
Az utolsó ponty és a bot kettőse

Összességében boldogan mentem haza. Sikerült fognom két nagyon szép és egészséges halat. A bottal is nagyon meg voltam elégedve. Nagyon kényelmesen lehet vele kifejezetten nagy távolságokra is bejuttatni a szerelékünket. A halak fárasztása közben is nagyon jól működik. A nagyobb testű halak sem jelentenek neki akadályt. Bátran merem ajánlani ezt a botot minden horgásztársam figyelmébe, aki szeret feeder bottal horgászni.

Borgulya Roland (vups)
Saját fotóim

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.