Nevis teszthorgászokat keresünk! Kipróbálnád a Nevis új botjait?

Nevis teszthorgászokat keresünk! Kipróbálnád a Nevis új botjait?

A Nevis orsóteszt kezdeményezésünk után következzen a horgászat másik fontos eleme, a horgászbot! A lehetőség ismét adott, hogy megszerezzétek a Nevis 2013-as bot újdonságait egy teszt erejéig, majd ha már úgyis horgásztatok vele, a tietek is maradjon végleg! A Nevis magyarországi forgalmazója, a Top-Fish 2001 Kft. jóvoltából 12 db új, 2013-as Nevis bot vár a pályázókra!

Idén 5 feeder, 3 pontyos, 3 pergető, valamint 1 spiccbot kínálunk az olvasóinknak tesztelésre, kipróbálásra! Így összesen 12 horgászbot vár azokra a pályázókra, akik kimagasló minőségű horgász élménybeszámolót küldenek számunkra, ezzel „jelentkezve” a Nevis bottesztre!

Mit adunk ennek a 12 embernek?

A beérkező pályázatok alapján kiválasztunk 12 horgászt, akik megkapják azt a botot, amire pályáztak. Ha már kipróbálják, meg is tarthatják ezeket véglegesen!

Ráadásul a Top-Fish 2001 Kft. ad a tesztelőknek - méretegyeztetés után - egy hímzett Nevis pólót is.

12 darab 2013-as Nevis horgászbot várja, hogy a legjobb pályázók megnyerjék és a vízparton próbára tegyék őket!

Lássuk akkor a legfontosabbat, a listát, hogy mire is lehet jelentkezni!

Kétségkívül ma Magyarországon a legnépszerűbb horgászmódszer a feederezés. Nem véletlen, hogy ebből a modellből 5 került fel a tesztelhető botok listájára! Érdemes tehát végignézni, miből lehet választani!

Nevis Whisper feeder 360 40-110 gramm

Angol elegancia és minőség jellemzi a Whisper feeder sorozatot. A mesterien kidolgozott részletek, a prémium minőségű alapanyagok és alkatrészek nyilvánvalóvá teszik, hogy igényes horgászok részére készült. Érzékeny, de jól terhelhető bot megalkotása volt a cél, amelyet sikerült is elérni a speciális karbon anyagnak köszönhetően. Sokrétűen használható, legyen szó egy finom tavaszi keszegezésről vagy akár egy őszi pontyozásról. A gyűrűzése is speciális, mivel a bottestre kéttalpas gyűrűk kerültek a terhelés jobb megosztása végett, a rezgőspicceken pedig extra méretű gyűrűk biztosítják a nagyobb dobástávolságot. A bothoz 3 spicc jár.

Mesterien kidolgozott feederbot a Nevis Whisper

Nevis Ryder feeder 360 40-120 gramm

A finom pontyhorgászatra kialakított botok legerősebb tagja a Ryder feeder. A bottest anyaga IM-8 karbon, melyre extra keménységű SiC gyűrűk kerültek. Az IM-8-as karbon anyagnak köszönhetően gyors, gerinces bottestet sikerült alkotni. Akciójából adódóan pillanatok alatt őrli fel még a termetes halak erejét is. A felhasznált anyagoknál csakis első osztályú alkatrészek jöhettek szóba, melyek strapabíróak és megbízható működésűek. A különlegesen kialakított parafanyél stabil, erős fogást biztosít akkor is, amikor a legnagyobb távolságokat szeretnénk elérni végszerelékünkkel. Egy extra stabil orsótartó került erre a botra, amelyben még a legnagyobb méretű orsók is kotyogásmentesen, stabilan állnak. A rezgőspiccek is nagyméretű gyűrűkkel készülnek, ami jelentősen megnöveli a dobástávolságot. 3,6 méteres bot 40-120 grammos dobósúllyal, 1 db karbon és 2 db üveg spiccel kerül forgalomba.

Szokatlan színvilág és rendkívüli erőtartalékok jellemzik a Nevis Ryder feederbotot

Nevis Boss feeder 390 100 gramm

A Boss név már ismerős csenghet, de ez nem is csoda, hiszen a Nevis kínálatában egy távdobó feeder orsó is ezt a nevet viseli. Nem véletlenül kapta ez a botcsalád is a „főnök” nevet. A Boss feedereknél nagyon kis átmérőt sikerült elérni úgy, hogy a bot akciója egyenletesen felkeményedő lett. Ez hihetetlen fejlődés a botgyártás terén. A vékony botok egyik hátránya volt eddig, hogy akciójuk túl puha lett, ezért sem a dobást, sem pedig a megakasztott halat nem lehetett jól irányítani. Már a tesztek alatt bizonyossá vált, hogy a megakasztott halak nagyobb biztonsággal fáraszthatóak a Boss feederre is jellemző akcióval rendelkező botokkal. Ezt az IM-10-es karbon anyag felhasználásával érték el. A bot hosszú élettartalmú, könnyített, nagyméretű SiC gyűrűkkel van felszerelve. A 3,9 méteres, Medium-Heavy bot dobósúlyát maximum 100 grammra kalibrálták. A botot 1 db karbon és 2 db üveg spiccel szállítjuk.

3,9 méteres bothossz, karcsú kialakítás, 100 grammos maximális dobósúly - a Nevis Boss ismérvei, amelyek alapján a bot ideális a nagy távolságú feederezéshez

Nevis Cayman feeder 390

A Cayman speciálisan a magyar vizekre kifejlesztett feederbot család. A bottesteket úgy tervezték, hogy könnyedén ki lehet fárasztani velük akár több mázsa halat is egy horgászat alatt. Ennek ellenére a rendkívül strapabíró botok nem lettek vaskosak, ormótlanok. Ezt az IM-8-as karbon anyagnak köszönhetik. A 3,9 méteres bot súlya mindössze 320 gramm, ami jónak számít ennél a hossznál és erősségnél. Progresszív akciójuk miatt hamar felőrlik még a nagyobb testű halak erejét is a fárasztás alatt. Az átlagosnál nagyobb méretű gyűrűsornak köszönhetően olyan távolságokba is horgászhatunk, amik eddig a hasonló kategóriás feederbotokkal elérhetetlennek tűntek. A 2. és 3. tag illesztésénél fémgyűrűs erősítés található, ami csökkenti az illesztésnél való repedés, törés lehetőségét. A 3,9 méteres bot 30-110 grammos dobósúly tartománnyal, 2 db karbon spiccel és kedvező árral kerül forgalomba.

A 3,9 méteres hossz ellenére a bot tömege mindössze 320 gramm, ami igen jónak mondható - ez a Nevis Cayman Feeder

Nevis Envy feeder 390

Az Envy egy gyönyörűen kivitelezett, exkluzív megjelenésű botcsalád. A gyártó eltért a szokványos megjelenéstől, ugyanis paramétereiben is egyedülálló botot fejlesztettek. A stucnis illesztésekkel elérték, hogy a tekintélyes, 50-150 grammos dobósúly mellett is kellően vékony maradt a bottest. Az IM-10-es karbon anyagú bot felszínén futó keresztszálas karbon erősítés ugyancsak fontos volt, hogy el tudják érni azt a speciális akciót, amit szerettek volna. A bottest egészét nagyméretű, könnyített, magas minőségű SiC gyűrűkkel szerelték. A szokásostól eltérő módon a bojlis botoknál megszokott osztott nyélkialakítást kapott, valamint ezen a részen végigfut egy gumírozás, aminek köszönhetően minden körülmény között stabilan fogható. A botra egy stabil orsótartó került, melyben az extra nagyméretű távdobó orsók is rögzíthetők. 1 db üveg és 2 db karbon spiccel kerül forgalomba.

Gyönyörűen kivitelezett, exkluzív megjelenésű botcsalád a Nevis Envy

A pergetés szerelmeseinek is kínálunk tesztelésre botokat! Ők idén három modell közül választhatnak

Nevis Ryder Spin 270 H

A Ryder egy teljesen új botcsalád, mely nemcsak árával, de tudásával is felhívja magára a figyelmet. Kézbe véve jól látszik, hogy egy kecses, elegáns megjelenésű, mégis hihetetlen erőtartalékkal rendelkező botot sikerült megalkotni, mindez rendkívül kedvező árral párosul. Minden apró részletre ügyeltek. A bottest anyaga IM-8 karbon, mely könnyűvé és karcsúvá teszi a botot, emellett gyors akcióval látja el. Ennek köszönhetően az érzékeny bottest fárasztás közben erős, energikus. A bottesten kopásálló SiC gyűrűsor fut végig. A parafa nyél minden időben kényelmes és biztos fogást nyújt. Ebben a botban garantáltan nem fog csalódni. A tesztre a 2,7 m-es Heavy változat lett kijelölve, melynek dobósúly tartománya 30-60 gramm

Kedvező árú pergető bot a Ryder 270H

Nevis Whisper Spin Light 2,44 m

A könnyű pergetés egyre népszerűbb, de ehhez speciális botok kellenek, mivel a csalik súlya jóval kisebb a megszokottnál. A Nevis kínálatának legfinomabb és legjobb minőségű darabja a Whisper sorozat. A bottest nyél feletti átmérője rendkívül csekély, mindössze 11 mm, ennek ellenére nem túl puha. Ez az IM-8 karbon anyagnak köszönhető. Komoly erőtartalékok vannak benne a fárasztásra, ugyanakkor tökéletesen tudjuk kontrollálni vele a műcsalinkat. A Light karakterisztikájú bot dobósúlyát 4-18 grammra kalibrálták. Az ergonomikus kialakítású parafa nyél mindig kényelmes fogást biztosít.

A 4-18 gramm ideális a kis csalik használatához, és hogy ezt egy ilyen rövid - 2,44 méteres - modell nyújtja, abból rögtön sejthetjük, hogy a Whisper Spin Light botot választva egy jól kezelhető, finom pergető pálcát veszünk a kezünkbe

Nevis Spyker Spin 2,10 m 5-20 gramm

Egy másik remek Light sorozat a Spyker. Igen kedvező ára miatt már mindenki számára lehetővé válik, hogy egy finom pergető bot is ott lapuljon a táskában. Érzékeny, tökéletesen kiegyensúlyozott akcióval rendelkezik. A bottest karcsú, feszes akciójú, ami az IM-8 karbon anyagnak köszönhető. A 2,1 méteres, 5-20 gramm dobósúlyú bottal twisterek, kisebb gumihalak és könnyű körforgók kiválóan vezethetők. Pillekönnyű, ezzel a bottal egész napos pergetés során sem fárad el a kezünk.

A Nevis Spyker Light pergető bot kedvező ára miatt mindenki számára elérhető

A pontyhorgászoknak is kínálunk érdekességeket: 3 bojlis bot vár a tesztelésükre jelentkezőkre!

Nevis Patriot Carp 3 részes 360 3,5 Lbs

A hosszú kétrészes botok szállítása elég körülményes, ezért a Nevis a Patriot Carp botot 3 részes kivitelben készítette el. Jóval kezelhetőbb és bizonyos paramétereit tekintve a konstrukcióból adódóan még jobb is, mint a kétrészes változatú botok. A nagyobb terhelés hatására előbb felkeményedik, ezért nagyobb súlyokkal történő horgászatkor még nagyobb dobástávolság érhető el vele. Ugyanez igaz a fárasztáskor is: a hirtelen kirohanásokra hirtelen felkeményedéssel reagál és jobban irányíthatók vele a nagyobb testű halak. Az IM-8-as karbon anyag, az erősített duplatalpas SiC gyűrűsor és a 3,5 Lbs tesztgörbével jellemzett blank azt a célt szolgálja, hogy a lehető legtávolabbra legyen bevethető a végszerelék. Az ergonomikus kialakítású orsótartó a legnagyobb orsókat is tökéletesen, stabilan tartja.

3 részes 3,6 méteres, valamint 3,5 Lbs tesztgörbéjű bot a Nevis Patriot Carp

Nevis Whisper Carp 390 3 részes 3,5 Lbs

Kemény, spiccakciós, nagy súlyok dobására alkalmas pontyozó bot. Erős gerincének köszönhetően akadós terepeken végig jól tudjuk irányítani a megakasztott halat. Nagyon pontos távoli dobások kivitelezhetőek vele. Kimondottan ehhez a bothoz fejlesztettek ki egy alapanyagot, ami lehetővé tette, hogy nagy teljesítményű botokat tudjanak gyártani. A szuperkönnyű, erős és nagyméretű „Light SiC” gyűrűknek köszönhetően az össztömeg nem lett nagy, a bot nem ormótlanul nehéz. Az ergonomikus kialakítású fém orsótartó a legnagyobb orsókat is stabilan tartja.

Vékony, karcsú, modern kinézete van a nagy távolságok megdobásra kifejlesztett Whisper Carp 390-nek

Nevis Ryder Carp 360 2 részes 3 Lbs

Újabb remek ár/érték arányú kétrészes pontyozó bot a Nevis kínálatában. Akciója nem túl durva, de a nagyobb súlyokat is biztonsággal dobálhatjuk vele. A tagok illesztései erősítést kaptak. Az IM-8 karbon anyagból készült bot pillanatok alatt őrli fel még a termetesebb halak erejét is. A nyéltagon is található egy gyűrű, ezért szállításkor nem kell a szerelést levenni a botról, hanem egyszerűen csak összecsukni és felszerelve elcsomagolni. A rendkívül kopásálló SiC gyűrűk alkalmassá teszik fonott zsinóros horgászatra is.

Talán a bojlis botok között a legnépszerűbb kivitelben készül a Nevis Ryder Carp

A sor végére maradt egy bot, amit a Nevis az úszós finomszerelékes horgászok számára tartogat:

Nevis Patriot Pole 6 m

Nehéz a magyar piacra megfelelő spiccbotot fejleszteni, hiszen itt a fő horgászhal a ponty. A spiccbotok alapvetően versenyzésre lettek kifejlesztve, főleg kistestű halak fogására. Ezért olyan botot kellet alkotni, amely megfelelő átmenet a két stílus között. Nem egyszerű megtalálni azt az optimális kombinációt, amikor a bot még elviselhető súlyú, nem orrnehéz, de jól terhelhető. Hosszú ideig tesztelték a Patriot sorozatot, mire összeállt a tökéletes kombináció. A karcsú bottest kényelmesen és gyorsan kezelhető, ezért keszegezésre kiváló. Azonban ha beugrik egy nagyobb ponty, akkor sem kell megijednünk, mert meglepően jól bírja a ránézésre finom pálca. Egy igazi mindenes bot, amely minden helyzetet megold. Nyele érdes borítást kapott. Súlya 295 gramm, anyaga HM karbon. Spicce csőspicc, így minimális visszavágással is gumizható.

Idén a tesztből a spiccbot sem marad ki: íme, a 6 méteres Nevis Patriot Pole

Mit várunk el a teszthorgászoktól?

Cserébe azt várjuk, hogy kiválasztott teszthorgászaink a horgászat közben szerzett tapasztalatokat, élményeiket gyűjtsék össze és egy látványos fotókkal is illusztrált élménybeszámoló írást készítsenek a termékekről, az azzal végzett horgászatukról.

A jelentkezés feltételei - FONTOS INFORMÁCIÓK

A Nevis teszthorgászokat keresünk pályázatra jelentkezni egy komplett írás elküldésével lehet, azaz egy képekkel illusztrált horgász élménybeszámolót várunk. FONTOS, hogy kizárólag olyan pályázati anyaggal lehet jelentkezni, ami még nem jelent meg nyomtatott sajtóban vagy bármelyik weboldalon. Az írás formátuma letölthető innen: Haldorádó cikkminta.doc, továbbá vissza kell küldeni a jelentkezési lapot is.

Valószínűleg sokan fognak élni ezzel a lehetőséggel és elküldik bemutatkozó írásukat, azonban „csak” 12 horgász lesz, aki végül megkaphatja az értékes botokat, majd a tesztelés és újabb írás elkészítésének lehetőségét. Biztosra vesszük, hogy ennél lényegesen több megjelenésre alkalmas bemutatkozó írást kapunk. Ezeket sem hagyjuk veszni, még akkor sem, ha nem ők lesznek a nyertesek! Ha bemutatkozó írásod megjelenésre alkalmas, leközöljük azt a Haldorádó Horgászportálon. Minden ilyen írás szerzőjét egy minimum 5.000, maximum 10.000 Ft értékű, Haldorádó termékekből álló csomaggal jutalmazzuk. Az ajándékcsomag összegéről a pályázat értékelése után e-mail-ben értesítjük a pályázót. Hogy mi kerül a csomagba? Az, amit a szerző magának választ, egy kritérium van csupán: kizárólag Haldorádó márkajelzésű terméket választhat.

A bemutatkozó íráshoz (és a későbbi pályázathoz) külön jpg fájlként csatolni kell minimum 10 db horgászképet, ami a pályázót horgászat közben, annak fogásait, a kiválasztott horgászvizet ábrázolja. A képek maximális mérete:1024 x 768 pixel. Figyelem! Csak saját készítésű fotókat lehet beküldeni! Internetről letöltött fényképekkel pályázni TILOS!

A jó fogalmazás mellett elengedhetetlenek a szép fotók, különleges perspektívák!

A bemutatkozó írást és a kitöltött pályázati adatlapot, valamint a fényképeket a palyazat@haldorado.hu e-mail címre várjuk! Az e-mail tárgya „Kipróbálnád a Nevis új botjait? - pályázat” legyen!

Fontos megemlíteni, hogy itt szó nincs sorsolásról! A tesztelők kiválasztása a beérkezett bemutatkozó írások formai és tartalmi értékelése alapján történik. A pályázatra való jelentkezés alsó korhatára a 14. betöltött életév, felső korhatár nincs.

A Haldorádó Team az alkalmasnak vélt horgászokat e-mailben értesíti a pályázatuk sikerességéről.

Néhány szó a határidőkről…

  • A jelentkezés (pályázat beérkezés) határideje: 2013. augusztus 16. 16:00 óra
  • A döntési értesítés 2013. augusztus 23-ig megtörténik az ezen íráshoz tartozó topikban, valamint a nyerteseket e-mailben is értesítjük (legyen akár az adott bot nyertese, akár „csak” ajándékcsomag nyertese). A felszerelések átadása 2013. augusztus 31-ig megtörténik, melynek módjáról e-mailben értesítjük a pályázót.
  • A tesztírások leadásának határideje: 2013. október 25.

Korábbi tapasztalatok!

Néhány olyan tapasztalatot is megosztunk a pályázni szándékozókkal, amit a korábbi teszthorgász pályázatokkal kapcsolatban gyűjtöttünk össze. A cél ezzel is az, hogy minél több érdekes, látványos írás közül választhassuk ki a legjobbakat vagy díjazhassuk a megjelenésre alkalmas írásokat! A tét nem kicsi, tehát arra kérünk mindenkit, hogy törekedjen a tökéletes pályázati anyag elküldésére!

Homályos, életlen, nem megfelelő tartalmú képekkel nincs esély nyerni!

A legfontosabb: OLVASNI! Tehát a pályázni szándékozó olvassa el és értelmezze a pályázati kiírást! Számos olyan e-mail érkezett, amit a kiírás megjelenését követő órában küldtek el részünkre. A levélben egy darab csatolt jelentkezési lap volt (jobb esetben), írásnak, fényképeknek híre-hamva sem volt! Az ilyen hibás pályázati anyagot beküldőket NEM figyelmeztetjük a hibára, hanem majd a beküldési határidő lejárta után automatikusan formai hiba miatt kizárjuk. De, hogy mennyire nem olvasnak sokan, a mai napig érkeznek be több éve lejárt pályázatokra való jelentkezések!

A szép fotóanyag már fél siker!

FIGYELEM! A „Kipróbálnád a Nevis új orsóit?” kiírásra beküldött anyagokkal a botokra ismét pályázni NEM lehet! Természetesen új pályázatot küldhet be bárki.

Fontos a megfelelő formátum beküldése! Ezt részletesen tartalmazza a Haldorádó cikkminta nevű letölthető file. Az írás formátuma letölthető innen: Haldorádó cikkminta.doc.

Akkor pályázatra fel!

Újabb érv, ami miatt érdemes minden nap a Haldorádót látogatni!!!

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.