Tesztelés alatt – By Döme TEAM FEEDER Power Fighter 5000

Tesztelés alatt – By Döme TEAM FEEDER Power Fighter 5000

A nyeletőfékes modellek után, most egy sokak által kedvelt, elsőfékes feeder orsó műszaki tartalma kerül bemutatásra. A Power Fighter modelleket már egyre többen ismerik, népszerűségük a kategórián belül töretlen, hiszen igazán baráti áron lehet beszerezni a család egy-egy tagját.

Tökéletes választás lehet ez a típus azoknak, akik csak egy bottal horgásznak. Kifejezetten feederbotos horgászatra fejlesztették ki, és egy pergető orsó alapjaira épült. Ár/érték arányban annyira jó ez a műszer, hogy versenyhorgászok is szívesen használják! Én pontyozáshoz kerestem elsőfékes orsót, amikor a Power Fighter mellett döntöttem, de biztos vagyok benne, hogy a keményebb pályákon is megállja majd a helyét!

A fekete orsó minden feederboton jól mutat

Véleményem szerint nem az a legfontosabb, hogy milyen színű egy modell, de meg kell hagyni, a fekete minden esetben nyerő. A vékony háznak köszönhetően nem lett nehéz a tekerő, ezáltal a hosszabb horgászatok és a gyakori dobálás során sem fárad el az ember keze. Az első fék hibátlan, a hajtókar mérete pont jó, a szerkezet futása sima és egyenletes, a dobon pedig két zsinórklipsz található, méghozzá minőségi alkatrészekből! Lehet ennél többet kívánni ennyi pénzért? Az orsó legfontosabb paraméterei a következők:

  • Méret: 50
  • Csapágy: 4 + 1
  • Áttétel: 4,6 : 1
  • Tömeg: kb. 395 g
  • Orsóház anyaga: grafit-hybrid
  • Fékrendszer: első fék
  • Dob anyaga: alumínium
  • Zsinórfektető rendszer: S-Curve
  • Zsinórtároló kapacitás: 0,20 mm / 215 m
 

Hat lamella biztosítja a megfelelő fékerőt minden fárasztásnál
Az összes apró részletre figyeltek, a fém nehezék tökéletesen kiegyensúlyozza a rotort
A felkapókar környékén is minden a helyén van

Fém perselyek vannak a felkapókar mindkét oldalán, jó dolog, hogy nem csak a drágább modelleknél figyeltek erre! A zsinórvezető görgő felépítése megegyezik a korábban bemutatott típusokéval: egy kiváló minőségű golyóscsapágyat kapott, megfelelő karbantartással szinte örökéletű ez a kis alkatrész. A felkapókar is erős anyagból készült, a visszaváltásra egyből reagál.

A nyomórugós szerkezet elronthatatlan, versenyeken is gond nélkül teszi a dolgát
Nem tudtam megállni, hogy lefotózzam. Az orsóház oldalán nagyon mutatós a felirat ezekkel a szürke csíkokkal
Ami viszont benne van, az még mutatósabb!
Kiváló minőségű a zsír és ott van egy fém gyűrű is a dobemelő fogaskerék alatt
Csupa fém az orsó belseje, akár pergetésre is lehetne használni!

A dobemelő fogaskerék belsejében bronz persely dolgozik, és még értékesebbé teszi ezt az orsóház csonkján található fémgyűrű. Strapabíró megoldás ez, és ebben az ár/érték arányban nem gyakori! A vastag dobtengely hosszan csatlakozik a dobemelő kulisszába, ráadásul egy lapos alkatrész is megvezeti a szerkezetet. A tányérkerék mindkét oldala golyóscsapágyat kapott! Egy siklócsapággyal is gond nélkül forogna a műszer évekig, de így elnyűhetetlen. Természetesen a bronz csiga is csapágyazott. A tűgörgős visszaforgásgátló működése hibátlan.

A zsinórkép gyönyörű, ebbe még a szőrszálhasogató kritikusok sem tudnak belekötni!

Nemcsak kedvező ára, hanem komoly műszaki tartalma miatt is kiemelkedő ez az orsó. A legkisebb méret megfelelő lehet a rövidebb botokhoz, az 50-es a 3,60-as feederek ideális társa, a legnagyobb modell pedig sokat segíthet a távoli dobások eléréséhez. A tekerő felépítése nem tartozik a túlságosan bonyolultak közé, ezért akár otthon is elvégezhető a karbantartása. Természetesen ezt a mondatot azoknak szántam, akik rendelkeznek kellő tapasztalattal, gyakorlattal, ha szerelésről van szó! Nyugodt szívvel ajánlom a Carp Fighter orsócsalád tagjait azoknak, akik első fékes feederorsót keresnek! Valóban egy kiváló ár/érték arányú termékről van szó! Nem csak ez az egy első fékes modell kapható azonban a by Döme orsók kínálatában: a Super Sensitive orsócsaládot az igazán finom horgászatokhoz fejlesztették ki, de biztos vagyok benne, hogy az új, Fine Carp modellek is tartogatnak meglepetéseket!

Írta és fényképezte: Járfás Dávid

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.