III. Harrer Pál Horgászverseny

III. Harrer Pál Horgászverseny

Az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola diákjai már harmadik alkalommal mérhették össze horgásztudásukat május 17-én a Keve Horgászparkban. A gyerekek idén is szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal érkeztek, így egy nagyon jó hangulatú vasárnapot tölthettek el a természetben.

Reggel 7 órakor izgatottan sorakoztak a srácok a bejárat előtt és nagyon várták a sorsolást. A horgászhelyeket egy 150 méter hosszú szakaszon jelöltük ki egymás mellett. A tizenkét nevező diákot tágas, kényelmes horgászállások várták. A sorsolást követően a versenyzők megkapták induló csomagjaikat, mely kukoricát, illetve 1 kg Haldorádó Junior Carp mézes cseresznye etetőanyagot tartalmazott. Ezután elfoglalhatták a horgászhelyeket és megkezdődhetett az etetés.

Már az előkészületek alatt is jó volt nézni, hogy milyen ügyesen, az előző évhez képest mennyivel rutinosabban mozognak a horgászkellékek között. A tizenkét versenyző közül mindenki a fenekező módszert választotta, legnagyobb örömömre tizenegyen feeder technikával készültek. Minden gyermek egy készséggel horgászhatott, akár horogra, akár hajszálelőkére helyezett csalival.

8 órakor elhangzott a dudaszó, így elkezdődött a hatórás megmérettetés. Nem kellett sokáig várni az első érdeklődőre, így a 2. horgászálláson a 8 éves Milán sikeresen megfogta az első dévérkeszeget.

Milán és az első dévérkeszeg

20 perc elteltével már mindenki észlelte, hogy szerencsére az idei verseny halfogás szempontjából sikeresebb lesz, mint az előző kettő volt. Megnyugodtam én is, hogy minden srácnak lesz fogása, senki sem marad hal nélkül.

Erik csontival csapta be ezt a keszeget

A tavalyi versenyhez képest annyi változott, hogy a dévérek, kárászok, törpeharcsák folyamatosan mozgatták a diákokat, akik így igen mozgalmas perceket élhettek át.

Levi és egy szép kárász

Nem telt el olyan perc, hogy valakinek ne görbült volna a botja. A leggyakoribb vendégek az 50-60 dkg-os dévérkeszegek voltak, melyek nagy élményt okoztak a gyerekeknek.

Gergő nagy öröme
Peti egy „nagy” törpével
Borisznak is sikerült

Pár nagyobb ponty is tiszteletét tette volna, de az egyik úgy döntött az utolsó pillanatban, a szákolás előtt, hogy inkább lefordul a horogról, a másik pedig bevágás után azonnal meglógott. De nem búsultak a fiúk, tovább vadásztak a tó lakóira. Délben közöltem a résztvevőkkel, hogy kész az ebéd (feleségem csodás paprikás krumplit készített), úgyhogy aki gondolja, az jöhet ebédelni.

Fűben kényelmesebb

A nagy bogrács 10 perc elteltével kiürült, így a gyerekek teli energiával vágtak neki a hajrának. Folyamatosan kérdezgették a részeredményeket, de ezt csak a legvégén árultam el nekik. Az időjárás is jobb volt az elmúlt két évhez képest, nem kellett sem esőtől, sem vihartól tartani. 2 óra előtt 5 perccel közöltem a családokkal, hogy a dudaszó után, aki szeretne, az nyugodtan maradhat pecázni, viszont az eredményhirdetés 14:15-kor kezdődik. A halakat a verseny ideje alatt folyamatosan mérlegeltük, ezért az eredmények már összesítve voltak. Mire odaértek a családok, a díjak és oklevelek már kikészítve várták őket.

Az eredményhirdetés izgalmas percei
Itt mindenki győztes

A verseny után többen maradtak még pecázni. Furcsamód akkor már - ugyanazokkal a csalikkal, amik a verseny ideje alatt csak dévért vagy törpeharcsát adtak - pontyokat fogdostak.

A jó hangulatú társaság

Nagy öröm volt látni a gyerekek arcán a boldogságot, melyet ezek a pillanatok okoztak. A IV. Harrer Pál horgászverseny következik!

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: