Rendezés

Az új hely szelleme (A H3.8 beszámolója)

Jeszenszki János 2017-08-05
Véget ért a balatoni móka. Új helyszínen sok régi arccal, de szerencsére több újjal is, jó hangulatban, halakkal, kajákkal, mindennel, ami kell egy jónak nyilvánítható hosszú hétvégéhez. Most ráadásul még az új hely szelleme is védett bennünket… Ha érdekel, mi történt, és az is, hogy hogyan volt, akkor görgess tovább, mert az idei Haldorádó Halaton Hétvége megtörtént eseteiről olvashatsz itt lentebb!

Viharos majális

Dérer István 2017-06-08
Ötödik évfolyam, a sorozat 23. versenye. Egy olyan verseny, amely szinte biztosan nem lesz könnyen elfelejthető, erre csak két példa. Eddig nem volt versenynapon jégeső, most volt. Eddig e sorozaton nem fogtak 20 kg feletti pontyot, most fogtak. A jelentős létszám, a remek eredmények és a baráti hangulat - szerencsére - azonban továbbra is változatlan tényező. Jöjjön az újabb versenybeszámoló és vele együtt a következő, június 24-i Tóparti Randevú Kupa, egyben a harmadik Szuperkupa-forduló kiírása. Nézzük meg együtt, mi is történt ezen a szombaton!

Maconkai évadnyitó, ismét Valkó-módra

Dérer István 2017-04-28
Ezúttal már az ötödik évfolyamával folytatódott az versenysorozat, amely Maconka Barátainak lett létrehozva, majd évről-évre tovább csiszolgatva a versenyzők többségi kívánságai alapján. Idén a tavaszias napsütésben ismét jelentős mezőny jelent meg és érte el a sorozat eddigi 22 versenyéből a harmadik legjobb eredményt, így a fogások és a tapasztalt jó hangulat reményeink szerint méltó alapot adott az idény többi versenyéhez is. Fogadja mindenki szeretettel e kis beszámolót és egyben a következő, május 13-i Maconkai Majális Kupa, egyben a második Szuperkupa-forduló kiírását is!

Kutyabarátság a kutya időben

Jeszenszki János 2016-08-07
A kutya fája tövében sok kutyabarát horgász, nem horgászbarát, hanem kutya időben összekutyult egy horgásztalálkozót. Nagy vonalakban el is mondtam mindent az idei fonyódi Haldorádó Halaton Hétvége történéseiről. De azért nem ám… maradtak még pikáns és hátborzongató részletek. Ha érdekel, olvass tovább, most elugatom! Ez az írás a 2016-os balatoni tartózkodásunk és a H3.7 beszámolója.

Esőnap, új versenyrekorddal

Dérer István 2016-07-22
Nos, az elnevezés és a napi gyakorlat igen távol került egymástól. A július 16-án megrendezett IV. Maconkai Napsugár Kupára ugyanis ezúttal - az egyéb szabadtéri rendezvények elhalasztási lehetősége hiányában - őszt idéző, folyamatos esőben és a helyzetet tovább nehezítő szélben került sor, de az évek alatt már jól összeszokott és még mindig bővülő, ám eddig inkább a hőséghez szokott mezőny remekül vette ezen extrém akadályokat is. A versenyzők ismét csak "adott szóra" nevezve így is jóval 90% feletti arányban megjelentek és ha már itt áztak, akkor sportszerűen végigküzdötték a napot. Megemelve virtuális kalapom bizton kijelenthetem, hogy igen, Ők Maconka igazi barátai!

Milyen is egy sikeres tóparti randevú?

Dérer István 2016-06-24
Nos, számos tapasztalatunk és elképzelésünk van róla, különösen így vízparton, nyáridőben. Azonban most nem erről lesz szó, hanem Maconka egyik legpatinásabb versenyéről, a június 18-án megrendezésre került XVIII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupáról, egyben a Maconka Barátai '16 Szuperkupa-sorozat harmadik fordulójáról. Nézzük meg együtt, milyen eredményeket értek el a versenyzők a nyári melegben, valahol a maconkai vízpartokon - de az biztos, hogy mindenhol barátok között! Ha már nyár, akkor pedig jöjjön itt a soron következő, július 16-i IV. Maconkai Napsugár Kupa versenykiírása is!

IV. Harrer Pál Horgászverseny

Szekér Gábor 2016-06-12
Csodálatos idő, rengeteg hal, jó társaság és hatalmas izgalmak jellemezték a Harrer Pál Horgászversenyt. Az óbudai iskola diákjai idén negyedik alkalommal küzdöttek meg egymással a Keve Horgászpark vízpartján, május 8-án.

Tavaszi Maconka Kupa, avagy ez volt a Valkó Világ 4

Dérer István 2016-04-19
Ezúttal már a negyedik évfolyamával folytatódott az versenysorozat, amely megtalálni és meg is tartani hivatott Maconka Barátait, akik szerencsére napról-napra többen vannak. Így a sorozat történetében első alkalommal a 100 fős versenyzői létszám, egyben a feeder kategória új csúcsnevezése okán - ide nem értve a gyermekeket - meg is kellett állítani a nevezéseket, hogy mindenki megfelelő horgászhelyen kapjon lehetőséget. Megkapták, s éltek is vele! Így a nyáridéző napsütésben az új versenycsúcs fogások és az így kikerekedő jó hangulat további méltó alapot ad, adott az idény többi versenyéhez is. Fogadja mindenki szeretettel a remélhetőleg színes beszámolót és egyben a következő, május 21-i Kupa, egyben Szuperkupa-forduló kiírását is!

Maconka Barátai Szuperkupa, 2015

Dérer István 2015-10-24
Augusztus 29. A III. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai '15 Szuperkupa versenysorozata is. 5 forduló, 6 versenykategória, 151 versenyző 422 horgászata, melynek eredménye 22 halfajból 2937 kg fogott hal, jutalma 73 db (!) kiosztott díj és trófea. A tavaly közösen megújított lebonyolítási és pontozási forma az idén a gyakorlatban is bejött, mert örömünkre ismét jelentősen emelkedett a versenyzői létszám. Nézzük meg együtt, hogy mi lett a záró verseny eredménye és kik lettek az idei Szuperkupa díjazottjai!

Sikeres szerepléssel zárult a XI. Társasági és Média Horgászverseny

Haskó Tamás 2015-09-10
Augusztus 22-én került megrendezésre a soron következő, immáron tizenegyedik Társasági és Média Horgászverseny Maconkán a Fishing & Hunting csatorna szervezésében. A versenyre 50 háromfős csapat nevezését fogadták el, amely néhány nap alatt be is telt. A verseny rengeteg izgalmat és eseményt tartogatott a résztvevők számára, az utolsó percig küzdöttek a csapatok a legjobb eredményért.

Maconkai napsugarak - minden mennyiségben!

Dérer István 2015-07-27
2015.07.18., III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupa - egy újabb nyári verseny a szintén harmadik évfolyamába lépett Maconka Barátai Szuperkupa keretében. Ennyire azonban nem szerettünk volna találó nevet adni, mert ezen a szombaton napsugár aztán volt minden mennyiségben! 36 fok árnyékban, 29 fokos víz - mégis mindenki eljött és kitartott a forróságban... Hogyan reagáltak minderre a halak? Megtudja, ha elolvassa e kis beszámolót és egyben a meghívót a soron következő, augusztus 29-i versenyre, a III. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupára, egyben az ötödik Szuperkupa-fordulóra!

Van egy rossz hírem!

Jeszenszki János 2015-07-28
Igen, kedves olvasó, most tényleg van egy iszonyat rossz hírem, melynek biztosan sokan nem fogtok örülni: Már nem lehet jelentkezni a hatodik Haldorádó Halaton Hétvége idei rendezvényre. Nem, sajnos… az idén már tutira nem! Merthogy a lista betelt! Még föle is lett. Ja, meg a rendezvénynek is vége van már. Talán jó hír lehet akkor a csalódottaknak, hogy pár részletbe beavathatom őket, pár képet közkinccsé teszek, íme:

Egy újabb szép tóparti randevú...

Dérer István 2015-07-05
XVII. Tóparti Randevú - egy újabb hagyományos maconkai verseny, amely a versenyzők jóvoltából már "majdnem nagykorú" lett! Az már csak hab a szülinapi tortán, hogy szerencsére a halak sem maradtak el, sőt a verseny és az e versenyből kialakult versenysorozat történetében most regisztráltuk az eddigi legjobb egyéni eredményt. Fogadja szeretettel mindenki a beszámolót és egyben a következő, július 18-i verseny, a III. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupa, egyben a negyedik Szuperkupa-forduló kiírását is!

Maconkai majális

Dérer István 2015-06-02
Majális. Kék ég, napfény, tavaszi virágillat, sütés-főzés a szabadban, jó társaság, remek hangulat. Nekem elsőre ez jut minderről az eszembe. Meg persze a május 9-én népes mezőnnyel lezajlott III. Maconkai Majális Nemzetközi Kupa, mely rendezvény elemeiben ezúttal minden említett összetevő megtalálható volt. Az már csak hab a tortán, hogy szerencsére a halak sem maradtak el, sőt újabb versenyrekordok is születtek. Fogadja szeretettel mindenki a beszámolót és egyben a következő, június 20-i verseny, a nagy hagyománnyal rendelkező XVII. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupa, egyben a harmadik Szuperkupa-forduló kiírását is!

III. Harrer Pál Horgászverseny

Szekér Gábor 2015-05-29
Az Óbudai Harrer Pál Általános Iskola diákjai már harmadik alkalommal mérhették össze horgásztudásukat május 17-én a Keve Horgászparkban. A gyerekek idén is szülőkkel, nagyszülőkkel, rokonokkal érkeztek, így egy nagyon jó hangulatú vasárnapot tölthettek el a természetben.

Partra magyar! - Maconka Barátai 2015.

Dérer István 2015-03-26
Április 11-én a harmadik évfolyamát kezdi meg az a közösségi kezdeményezésre létrejött sorozat, amely a mindenki számára elérhető, könnyedebb versenyzést célozta meg. Hogyan? Évi öt önállóan értékelt Kupa, egyben egy külön összetett verseny gyermek, ifjúsági, női, külföldi, valamint úszós és feeder kategóriában - mindez Magyarország egyik leghalasabb és legsokszínűbb versenypályáján! A sorozatban itt felmutatott 26 fajt képviselő 4921 kg hal, a 45 kg-os feeder-, a 39 kg-os úszós-, vagy a 26 kg-os gyermek fordulós csúcseredmény önmagáért beszél. Az eddig kiosztott mintegy 120 db díjon és trófeán túl pedig talán a növekvő létszám, a kialakult barátságok sora jelzi a legjobban a megvalósítás sikerét. Legyen Ön is Maconka Barátja!

Maconka Barátai '14 Szuperkupa: Az utolsó kör és a bajnokavató eseményei

Dérer István 2014-10-04
Szeptember 06. A II. Vízparti Varázslat Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa versenysorozata is. 5 forduló, 6 versenykategória, 125 versenyző 318 horgászata, melynek eredménye 26 halfajból 2835 kg fogott hal, jutalma 68 db kiosztott díj és trófea. Az első kiírás tapasztalatait felhasználva közösen megújított lebonyolítási és pontozási forma, benne célként egy kis visszatéréssel az örömpeca irányába is. Volt és van is miről beszélni... Nézzük meg, hogy kik is lettek 2014-ben "Maconka Barátai", majd értékeljük együtt a történéseket!

Maconkai napsugarak 2014

Dérer István 2014-08-19
Lassan sajnos vége van a nyárnak, de remélhetőleg a hűvös szelek helyett még számos forró pillanatot lehet majd megélni az elkövetkező hetekben is a maconkai vízpartokon. Kedvcsinálónak most jöjjön egy színes beszámoló a július 19-i II. Maconkai Napsugár Nemzetközi Kupáról, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa 4. fordulójáról. Kövessük újra együtt az eseményeket, s végül jön a meghívó a sorozat szeptember 6-i idényzárójára, a Vízparti Varázslat Kupára! Ha erre sincs időnk? Akkor jöjjön az ajánlott minimálprogram: fussunk végig a képeken :)

Hahó, a tenger, viszlát, Balaton! A H3.5 beszámolója

Jeszenszki János 2014-07-25
Bizonyára mindenki ismeri azt az érzést, ami most bennem is kavarog, miszerint minden jónak egyszer sajnos vége kell, hogy legyen. Az emberi lélek - érthető okokból - vágyik a nyugalomra, a jóra, a kellemesre és szíve szerint soha másban nem szeretne részesülni. Persze érezzük, hogy - bár a mostaninak már vége - nem örökre ér véget, hamarosan ismét lesz módunk találkozni, közös programokban részt venni, közös örömöket átélni, de ekkor még oly távolinak tűnik a következő. Most ez történik sokunkkal… Vége egy csodálatos hétnek, egy kalandos és eseménydús hétvégének. Vége az idei Haldorádó Halaton Hétvégének. Ha érdekel, mi volt, hogy volt, kérlek, lapozz lejjebb!

II. Harrer Pál Horgászverseny - csak gyermekeknek!

Szekér Gábor 2014-07-13
Tavaly május 25-én került sor az I. Harrer Pál horgászverseny megrendezésére, és mivel egyre bővült az újabb érdeklődők száma, természetesen 2014-ben sem maradhatott el a gyerkőcők versenye. Idén a Keve Horgászpark adott otthont a horgászat résztvevőinek. Tizenöt lelkes diák nevezett a versenyre, akik izgatottan készültek és nap mint nap érdeklődtek a részletekről.

Ilyen egy sikeres tóparti randevú...

Dérer István 2014-07-04
Június 21., szombat. "Ez a nap kicsit más, mint a többi" a szülinapos sláger szerint, nekünk pedig azért, mert a víz ünnepeként ekkor került sor a XVI. Tóparti Randevú - St. Hubertus Nemzetközi Kupára, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa 3. fordulójára. E jeles rendezvény Maconka legrégebbi folyamatosan megtartott versenye, így most is szerettük volna, hogy emlékezetes legyen. Sikerült-e? Kövessük együtt az eseményeket, s a cikk végén pedig jön a meghívó a július 19-i Maconkai Napsugár Kupára is!

Munkás verseny, ezúttal munkanapon: Ez volt a II. Maconkai Majális Kupa

Dérer István 2014-05-24
Május 10., szombat. Munkanap ide, munkanap oda, most érkezett el a II. Maconkai Majális Nemzetközi Kupa, egyben a Maconka Barátai \'14 Szuperkupa második fordulója napja. Bár sokat gondolkoztunk az időpont áthelyezésén, de mint kiderült, nem volt erre szükség. Aki szereti a baráti, jó hangulatú, minőségi helyszínű versenyeket, az előbb-utóbb biztosan megtalál minket, naptári napoktól és akár a kiszámíthatatlan időjárástól is függetlenül!

Szuperkupa, szuper kezdettel: X. Tavaszi Maconka Nemzetközi Kupa beszámoló

Dérer István 2014-04-19
Idén közkívánatra újra elindult az a versenysorozat, amely a horgászok valós igényeire építve hivatott megtalálni és megtartani Maconka Barátait. Nos, a szabályok az idény első versenyére a kért formában átalakultak, ezáltal még izgalmasabb lett és lesz a verseny. De nem ez a lényeg... Az eddigi legtöbb versenyző, a elért versenyrekordok, a jó hangulat az igazi alap a sikeres folytatáshoz! Fogadja mindenki szeretettel e nem mindennapi verseny beszámolóját és egyben a következő forduló kiírását is!

Íme, Maconka Barátai!

Dérer István 2013-10-20
Szeptember 28. Az I. Maconkai Halvadász Nemzetközi Kupával lezárult a Maconka Barátai \'13 Szuperkupa versenysorozata is. 6 forduló, 6 versenykategória, 130 versenyző, 2086 kg fogott hal 22 halfajból, benne 3 abszolút tórekord, összesen 65 db kiosztott díj és trófea. Új lebonyolítási és pontozási forma, szándék szerint egyfajta visszatéréssel az örömpeca irányába. Nézzük meg együtt, kik is lettek 2013-ban "Maconka Barátai" majd - ha kérhetem - vonjuk meg együtt az elméleti elgondolás gyakorlati megvalósulásának mérlegét!

Vízparti varázslat - ez volt az ötödik menet!

Dérer István 2013-09-23
2013. augusztus 31., szombat. Az idén elindított maconkai "horgászbarát" versenysorozat már az ötödik állomásán van túl, szerencsére ismét jó hangulatot és szép eredményeket hozva. Még izgalmasabbá tette e megmérettetést, hogy ezúttal már a külön versenyt jelentő összetett értékelés szempontjából többeknek lettek kieső eredményeik, mivel itt egyénenként a Kupákon elért négy legjobb fogás pontértéke kerül összeszámításra. Nézzük meg együtt, mi történt, s kik maradtak esélyesek a végső győzelemre?

Maconkai napsugarak 2013

Dérer István 2013-08-16
2013. július 20., szombat. Az idén elindított új maconkai versenysorozat már a negyedik állomásán van túl, ráadásul több tekintetben az eddigi legjobb eredményeket hozva. Egy újabb versenybeszámoló, egy újabb versenykiírás... Abban a visszajelzések okán azért őszintén bízom, hogy mindig akad érdekesség a közvetlenül nem érintett olvasók számára is, legyen az egy szép kép, vagy akár egy-egy szakmai tanulság a halak kapókedvére vonatkozóan. Így ha kérhetem, nézzük át együtt, hogy mi is történt ezen a szép napon!

Halaton, te drága!

Szári Zsolt 2013-07-31
Haldorádó Halaton Hétvége. El nem tudom képzelni, akkoriban hogy jutott eszébe Jeszynek ez az elnevezés, amivel immár negyedik alkalommal illetjük balatoni összejövetelünket. A Haldorádó és a hétvége még érthető, na de mi az a Halaton? Szójáték lenne csak a Balatonnal, vagy inkább arra utal: van hal a tóban? A rendszeres résztvevők természetesen tudják a választ, de a friss halatonisták is hamar megtanulták. Előzetesben annyit: idén nem dőlt ki fa, össze sátor, és ha jól számolom, tíz kilónál több etetőkosár sem veszett a Balatonba. Amolyan uborkaszezonos hétvégénk volt, mondhatnám. De nem mondom - inkább írom!

Randevú után, újabb halakra és élményekre várva

Dérer István 2013-07-12
Június 29-én került sor a patinás Tóparti Randevú Kupára, egyben a "Maconka Barátai Szuperkupa" elnevezésű sorozat harmadik találkozójára. Itt és most az újabb verseny beszámolója és egyben a következő forduló kiírása olvasható. A szép képek, benne a színes fogások talán annak is kedvet csinálnak majd a részvételhez, akik még nem ismerik a vizet, vagy akár csak a versenyszabályzatot. Nézzük meg együtt, mi is történt e szombati napon!

Horgászverseny gyermekeknek

Szekér Gábor 2013-06-28
2012 decemberében elhatároztam, hogy rendezek egy horgászversenyt az iskolánkban tanuló diákjaink számára. Némi információgyűjtés után kiderült, hogy sok gyermek rajong a pecázásért, így megvalósíthatóvá vált egy verseny rendezése, amelynek természetesen kedvenc horgászhelyem, a Benta Horgászpark adott otthont 2013. május 25-én.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.