IV. Harrer Pál Horgászverseny

IV. Harrer Pál Horgászverseny

Csodálatos idő, rengeteg hal, jó társaság és hatalmas izgalmak jellemezték a Harrer Pál Horgászversenyt. Az óbudai iskola diákjai idén negyedik alkalommal küzdöttek meg egymással a Keve Horgászpark vízpartján, május 8-án.

A Keve Horgászpark már harmadszor ad otthont ennek a hangulatos családi összejövetelnek. Hosszú partszakasza kiválóan alkalmas versenyekre, a résztvevők egymást nem zavarva élvezhetik a horgászat minden percét. Reggel 7 óra előtt érkeztek az első családok, kicsit kómás, de izgatott arccal.

Első érkezők

Tizenhárom család jelentkezett a megmérettetésre. A sorsolást követően a versenyzők megkapták induló csomagjaikat, mely kukoricát, illetve 1 kg Haldorádó Junior Carp halibut etetőanyagot tartalmazott, majd mindenki nekilátott a felszerelések előkészítéséhez, csalik kiválasztásához. A versenyzők nagy része a feeder technikát alkalmazva horgászott. Idén három botot használhattak a nevező családok, így voltak, akik úszós felszereléssel is készültek.

8 órakor vette kezdetét a verseny. Az első fél óra igen mozgalmasan telt. Több helyen akadt horogra keszeg, törpeharcsa, kárász és megérkezett az első ponty is. Gáborék kukoricával csapták be a bajszost.

A Tóth család kárásza
Törpe boldogság
A verseny első pontya

Húsz perc elteltével ismét sikeresen szákoltak egy potykát, így meglógni látszottak a többiekhez képest.

Csodás idő volt

Az első horgászállásnál voltam, mikor csörgött a telefonom, hogy a 13-as helyen fogtak egy szép amurt. Siettem mérlegelni, fotózni, regisztrálni. A hal kukoricát vett fel a parttól tíz méterre. Úszós szerkóval, 16-os damillal sikerült ideiglenesen rabul ejteni. Mérlegelés után nagy volt az öröm, hiszen 9,2 kg volt a pontos súlya.

A legnagyobb

Ezzel a fogással Tomiék átvették a vezetést. Közben gulyásleves rotyogott a bográcsban, melyet nagyon vártak már a gyerkőcök.

Idén is pillanatok alatt eltűnt

Boldog voltam a gyerekek eredményes pecája miatt. Sikerélmény nélkül nehezebben őrzik meg a türelmüket, de szerencsére a halak nem hagyták lankadni figyelmüket. Közel 50 db törpénél jártunk, és hasonló mennyiségű keszeg is horogra akadt.

Ármin és egy szép dévér

A Szűcs család hölgytagja úszóval aprította a keszegeket. Erik és apukája pár törpeharcsa után nagyon eltalált valamit, hiszen három pontyot fogtak egymás után, ezzel bejelentkeztek a dobogós helyek egyikére.

Közös fárasztás
6 kg-os tükrös
Közös öröm

Több szép hal is megmutatta magát a part előtt, majd szákolás előtt lefordultak a horogról. Ármin, az egyik legfiatalabb versenyző szép keszegek után sikeresen kifogta élete legnagyobb halát.

Egyéni rekord

Két óra volt hátra a versenyből és minden gyerkőc boldogan rohangált a barátaihoz, hogy elújságolja az éppen fogott zsákmányát.

Petiiiii

A nemes halak pihenni tértek, már csak a keszegek és törpék növelték a csapatok fogott halainak súlyát. Izgatottak voltak a családok, hiszen tudták, szoros verseny alakult ki a végső győzelemért.

A kiváló úszózás eredménye

Délután két órakor véget ért a verseny, majd pakolászás után következett az eredményhirdetés. Szülők, nagyszülők, gyerekek együtt örültek a közös sikereknek. A dobogóról lemaradt srácok oklevéllel és Haldorádó csalizótálcás vödörrel lettek gazdagabbak.

Igen örültek a srácok a vödröknek

A harmadik helyezett 0,5 kg-mal lemaradva az ezüstről egy Haldorádó ajándékcsomaggal térhetett haza. A dobogó második fokára Tomiék állhattak, emellett bezsebelték a legnagyobb halért járó díjat is.

Egy Nevis orsó Tomi jutalma

A győztes a Dorogi család lett 12 kg fogással. Három tükörpontyból, törpeharcsákból és keszegekből állt a nyertes zsákmányuk.

A győztes

Hatalmas gratuláció minden résztvevőnek és köszönet a szülőknek, rokonoknak!

Az V. Harrer Pál Horgászverseny következik!

Együtt a banda

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.