SBS - Ponty- és amurfogó verseny a Vadkan-tavon - képes beszámoló

SBS - Ponty- és amurfogó verseny a Vadkan-tavon - képes beszámoló

A 2013-as esztendőben nyitotta meg kapuit a Cserhát dombjai között megbúvó, festői szépségében pompázó Vadkan-tó. Élménybeszámoló cikkek sokasága tanúskodik arról, hogy az idelátogató honi és külföldi horgászok páratlan élményekkel gazdagodnak ittlétük alatt. A tó gondos gazdáinak vendégszeretetéről legendák keringenek horgász- és vadászberkekben is. Nagy megtiszteltetés volt számunkra, hogy a tavon első alkalommal megrendezésre kerülő ponty- és amurfogó verseny lebonyolítását az SBS Tactical Baits csapata szervezhette. A verseny feledhetetlen élményt nyújtott a résztvevő csapatoknak, amit most képes-videós beszámoló formájában mutatunk be.

2013. augusztus 23. és 25. között került megrendezésre az SBS - Ponty- és Amurfogó Verseny a Vadkan-tavon. A versenyt hatalmas várakozás előzte meg, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy a meghirdetett helyek gyorsan beteltek. Legnagyobb sajnálatunkra több csapat nevezését is vissza kellett utasítanunk, hogy a résztvevők zsúfolódás-mentesen, egymás zavarása nélkül hódolhassanak szenvedélyüknek.

A Vadkan-tó madártávlatból

A reggeli gyülekezőre minden csapat sokkal előbb megérkezett a meghirdetett időpontnál. Érdeklődve járták körbe a tavat a kiosztott szektorokat tanulmányozva, illetve megtudni egymástól olyan információkat, amiket a teszthorgászatokon gyűjtöttek be. Sok csapat járt már itt a versenyt megelőzően, beszámolóikból tekintélyes fogási eredményeket ismerhettünk meg. A tavon első alkalommal került megrendezésre ilyen volumenű verseny, így minden résztvevő csapat „úttörőnek” számított. Azonban nem csak e téren érezhették magukat kiváltságosaknak, hiszen a megnyitót megelőzően páratlan termékbemutató tanúi lehettek. Ők vehették kézbe első alkalommal az SBS műhely legújabb termékpalettájának első darabjait.

A legújabb SBS termékek

Hamarosan boltokba kerülnek az SBS Tackle termékek. Előkezsinórok, horgok, forgókapcsok és egyéb, a fogós végszerelékek készítéséhez nélkülözhetetlen, prémium minőségű termékek.

A versenyzők nagy érdeklődéssel vették kézbe az új termékeket

A kétkörös sorsolás a megszokott izgalmakban telt, hiszen egy-egy jó horgászállás kihúzása fél siker. Mivel még nem volt a tavon ekkora volumenű verseny, illetve minden horgászálláson születtek már kimagasló fogási eredmények, minden hely magában hordozta a győzelem lehetőségét.

Gyerekek! Sorsolni tudni kell!!!

A sorsolást követően elégedetten foglalták el állásaikat a csapatok, majd a felkészülést követően megkezdődött az első SBS - Ponty- és Amurfogó Verseny a Vadkan-tavon.

A csapatok különböző etetési stratégiákkal készültek
Volt, aki a bőséges alapozó etetésben látta a siker kulcsát

A csapatok különböző etetési stratégiákkal fogtak hozzá a versengéshez. Voltak, akik csak bojlit dobócsöveztek, azonban több csapat is komoly mennyiségű alapozó etetést alakított ki. A Dudik Team meglátva a helyzetben rejlő lehetőséget, etetés mellőzésével is szép fogásokat produkált.

A verseny első halai

Külön öröm számunkra, hogy versenyről versenyre egyre többször találkozhatunk hölgyekkel. Akár csapattagként, akár segítőként nagy hozzáértéssel támogatják csapatuk munkáját. Kitartásukkal, szorgalmukkal, fáradhatatlanságukkal példaként állhatnak a versenyzéssel most ismerkedő horgásztársaink számára.

A mezőny hölgytagjai mind segítőként…
… mind versenyzőként hozzájárultak csapatuk sikeréhez…
…elszántságukkal, fáradhatatlanságukkal, kitartásukkal

Nem kellett sokat várni az első fogásokra. A verseny első óráiban egyre többször hallatszottak a kapásjelzők hangjai, egyre többet láthattuk halat szákoló versenyzők elégedett mosolyát.

Munkában a 3600 Fishing Team
Amur dömping Absolute Carp módra

Az első esti mérlegeléskor már bőven akadt dolga a mérlegelőknek. A szomszéd csapatok érdeklődve figyelték egymás eredményeit, de a verseny ellenére őszintén örültek egymás sikereinek.

Munkában a mérlegelők

Időközben leszállt az este, de a csapatok nem tértek nyugovóra. A tavat beborító éjszakai sötétséget megtörő fejlámpák fénycsóvái jelezték, hogy folyamatosak a fogások, a versenyzők nem tétlenkednek. A mérlegelő csapat tagjai „őrült” pihenésbe kezdtek, mert tudták, reggel lesz dolguk bőven!

A fogások éjszaka sem maradtak abba
A szlovák SBS csapat gyorsan szót értett a vadkan-tavi pontyokkal

Mint ahogy azt sejteni lehetett, a reggeli mérlegeléskor megtelt pontyzsákok várták a mérlegelőket. A versenyzők fáradhatatlanul terelték partra a tó bajuszos lakóit, látszólag nyoma sem volt rajtuk az eltelt 24 óra megpróbáltatásainak.

Páros fárasztás a Já-Ger Carp Team bemutatásában
… és az eredmény

A napkeltét követő hűvös reggel után rohamosan emelkedett a hőmérséklet. Ez a halak kapókedvére nem volt jó hatással, így a csapatoknak új kihívással kellett megküzdeniük. Volt, aki az etetési taktikán változtatott, de olyan versenyzőkkel is találkoztunk, akik a csalivariációk kifogyhatatlan lehetőségeiben látták a helyzet megoldását.

Új dobás, új remény…
Na, majd ezt biztos elhúzza…

A fogási eredményekben jól tükröződött, hogy napszaktól függően a halak hol a tó mélyebb, hol a sekélyebb részén tartózkodtak. A vándorló halakat igyekeztek a csapatok minél tovább az etetésen tartani, azokból minél többet zsákmányolni. A kapástalanabb időszakokban a résztvevők hol komolyabb tapasztalatcserét folytattak, hol pedig kedvenc vicceiket egymással megosztva múlatták az időt. Kitűnő hangulat jellemezte az egész versenyt.

Folyamatos volt a jó hangulat…
… melyhez a fogási élmények nagyban hozzájárultak

A verseny utolsó napjára minden csapat mozgósította utolsó erőtartalékait. A nagyon szoros eredményeknek köszönhetően a verseny nyílt volt az utolsó pillanatig. Az utolsó napra valószínűleg a halak is hozzászoktak a nyüzsgéshez, hiszen egyre gyakrabban akadtak horogra 10 kg. feletti példányok. Éppen a Ke-Na Carp Team szép fogását forgattuk a verseny lefújása előtt, amikor egymás után visítottak fel a kapásjelzők. A nem mindennapi pillanatoknak a beszámoló végén található videót megtekintve ti is szemtanúi lehettek.

Mozgalmas hajrá a Ke-Na Carp Team horgászállásán

11:00 órakor véget ért az első SBS - Ponty- és Amurfogó Verseny a Vadkan-tavon. Bebizonyosodott, hogy indokolt volt a versenyt megelőző fokozott várakozás, fantasztikus élményeket élt át a 17 csapat. Táborbontást követően az eredményhirdetésre érkező horgászokat finom ebéd és értékes nyeremények várták.

Értékes nyereményekért versengtek a csapatok

Szektoreredmények:

A. szektor:

I. Absolute Carp

II. Poseidon-Mainline Slovakia

III. Vasöntöde Carp Team

B. szektor:

I. International Carp - Retro Baits

II. Já-Ger Carp Team

III. Ke-Na Carp Team

C. szektor:

I. Dudik Team

II. Schrack Carp Team

III. Iszonyú Uszonyosok

A legnagyobb amurt megfogó csapat: International Carp - Retro Baits, 8,48 kg.

A legnagyobb pontyot megfogó csapat: Ke-Na Carp Team, 11,42 kg.

A Ke-Na Carp Team és a verseny legnagyobb hala

Harmadik helyezett csapat: International Carp - Retro Baits

Második helyezett csapat: Dudik Team

2013-ban az első SBS - Ponty és Amurfogó Versenyt a Vadkan-tavon megnyerte:

ABSOLUTE CARP

A dobogósok és a verseny legnagyobb halát megfogó csapat
Gratulálunk a mezőnynek!
Összesített végeredmény

Köszönjük a csapatoknak a sportszerű versengést, gratulálunk az elért eredményekhez! A Vadkan-tó érintetlen természeti szépségével várja a horgászni, pihenni, kikapcsolódni vágyókat.

Vadkan-tó - az érintetlen természet

A versenyen készült további képek megtekinthetők Facebook oldalunkon!

Hamarosan jelentkezünk a 2014. évi versenyeink kiírásával, melyre tapasztalt és kezdő csapatok jelentkezését egyaránt várjuk!

Írta: Gál József
Fotó: Gál József
Videó: Takács Péter

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.