Feederbotos Kupa élménybeszámoló

Feederbotos Kupa élménybeszámoló

A verseny ötletgazdája Barkóczi Gergely is megtisztelt minket élménybeszámolójával. A versenyen szerzett tapasztalatait osztja meg velünk.

A verseny előtti napok felkészüléssel és a felszerelés teljes átvizsgálásával teltek. A csalik és az etetőanyag beszerzése után ideje volt már elindulni. Szombat délutánra értem a tóhoz. A szállás elfoglalása után, természetesen szemrevételeztem a versenypályát. Az első benyomásom nagyon jó volt. A helyi horgászok sorra fogták a szebbnél szebb keszegeket. Az esti álmatlan forgolódás után valamennyit aludni is tudtam. 5: 30 - kor ébredtem az órám rekedt csipogására. Pillanatok alatt indulásra készen álltam. Leellenőriztem a csali frissességét, majd bepakoltam az autóba. A versenypályához érve, regisztráltam magam. A regisztráció után megkötöttem pár horgot és vártam a verseny megnyitóját. A megnyitó keretén belül, kisorsolták a rajthelyeket és megkaptuk az ajándékot. Én a 14-es helyet húztam.

Miután elfoglaltam a helyemet, megkezdtem a szerelék összeállítását.
A botom: 3.6m-es Tubertini Heavy Feeder Plus
Orsó: Spro Syntra HS 4500
Főzsinór: Kamasaki Euro Match 20-as; előke: ugyanez a márka csak 16-os.
Szerelék: gubancgátlóval és erőgumival kombinált. 30 grammos feederkosár, 12-es Mustad horog.

A szerelék összekészítése után, hozzáláttam az etetőanyag elkészítéséhez.
Az etetőanyag 1 kg Mosella Select Brassen dévérező anyagból, 1 kiló kukoricadarából, 0,5 liter sárga angolmorzsából, 1 doboz csemegekukoricából, vágott gilisztából és csontiból állt.

Ezt összekeverve, egy kellemes illatú, világos színű anyagot kaptam. 8 db kétkezes gombócot szántam alapozó etetésnek.

Csúzlival pontosabb volt a szomszéd etetése

A csalim csonti és giliszta volt.

Az etetést jelző dudaszóra elkezdtem bedobálni a gombócokat, amit többé-kevésbé sikerült egy helyre juttatni.
A következő dudaszóra bedobtam, ám nem volt kapás, majd dobtam egy újat. Alig tettem le a botot, máris jelzett a spicc. A bevágásra csekély ellenállás volt a válasz, majd megszákoltam az első kb. 20 dkg-os dévérkeszegem. Jó kezdet! - gondoltam magamban, ám a következő dobásokra nem érkezett semmilyen válasz.

Mikor lesz végre kapásom?

Próbáltam a csalikat váltogatni, tettem a horogra kettő csontit, majd egyet, giliszta-csonti szendvicset, simán gilisztát, de mind hiába. 10 percenként egy-egy kisebb gombócot, is bedobtam, de a halak érdeklődését nem keltette fel. Ezzel szemben, a bal oldalamon ülő versenyző, sorra fogta a szebbnél-szebb dévéreket, köszönhetően a tűzőszúnyognak, amit én nem tudtam beszerezni. Az órára pillantva, megdöbbenve tapasztaltam, hogy fél-tizenkettőt mutat. Teljes erőbedobással kezdtem neki a röpke félóra horgászatnak. Újabb gombócok bedobásával, próbáltam odacsalni a környéken keresgélő dévéreket. A horogra ekkor egy szál vékony giliszta és egy csonti került. A bedobás után, pillanatokon belül kapásom lett. A bevágás ült, így sikeresen megszákoltam egy újabb dévért. A következő dobás, pontosan az előző helyére ment, ám a várva várt kapás elmaradt. Gyors csalizás újabb dobás, a kapás megint csak elmaradt. Az óra már háromnegyed-tizenkettőt mutatatott. A következő negyed órát villámgyors csalizások és még gyorsabb kapások jellemeztek, amiket sorra elrontottam. A verseny vége előtti 5 percet jelző dudaszó előtt, sikerült még egy keszeget kifogni. Az utolsó öt percben viszont, néhány kisebb pöccintést kivéve, semmilyen említésre méltó kapás nem volt. A verseny végét jelző dudaszó után, kissé csalódottan pakoltam össze, mivel olyan sokat hibáztam a kapásoknál. Ha kicsit ügyesebb vagyok lényegesen több halat foghattam volna. A halak egyértelműen az etetés környékén voltak, de mégsem sikerült őket megfognom. Az összepakolást követően megérkeztek a mérleggel. Az eredmény: 480 gramm lett.

A mérlegelés

A mérlegelés és a halak visszaengedése után, én is követtem a mérlegelőket, majd a büfénél vártam az eredményhirdetést. A boldog győztesek sorra vették át a nekik járó ajándékokat. Ahogy körülnéztem, láttam, hogy senki sem szomorkodik, hanem együtt ünnepel a győztesekkel. Nagyon örültem, hogy ilyen kellemes hangulatban telt az egész verseny és külön örömet jelentett számomra, hogy az alap ötlet ilyen remekül kezekbe került. Remélem, hogy jövőre még többen vesznek majd részt ezen a rangos versenyen.

Barkóczi Gergely /fabrique/

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: