Haldorádó Feeder Triatlon Kupa 2018 beszámoló

Haldorádó Feeder Triatlon Kupa 2018 beszámoló

Igazán szerencsés helyzetben vagyunk az Alföld közepén, hiszen városunk (Kiskunhalas) határában 3 jól halasított, igényes horgásztó is található. Gondoltunk egy merészet és három egymást követő napon, három különböző helyszínen rendeztünk a feederhorgászat kedvelőinek egy versenyt.

Ezt a különleges versenyt úgy terveztük meg, hogy változatos helyszínek, körülmények, illetve lehetőségek mellett minden feederhorgász számára izgalmas kihívást jelentsen. Azt mondják, hogy minden kezdet nehéz, talán mi ebben is szerencsések vagyunk, ugyanis a tógazdák és horgászegyesületi vezetők örömmel fogadták a kezdeményezést és első szóra IGEN-t mondtak. Szerencsére az ötlet nemcsak nekünk és a tógazdáknak, hanem a kihívásokat és nem megszokott dolgokat kedvelő horgászoknak is tetszett, így az első évben 26-an vágtunk neki a versenynek.

1. forduló, 2018. június 8. – Kiskunhalas, Sóstó
A Sóstó egy nagy kiterjedésű, 34 ha alapterületű, természetes vízterület, amelyet a Sóstó SHE kezel. Az új vezetőség szívét, lelkét és maximális szaktudását beletéve, 2 éven belül jelentősen felfejlesztette a tó halállományát. Igazi halparadicsom lett belőle a helybéli és napijegyes horgászok legnagyobb örömére. Idén (2018. május végéig!) 80 mázsa ponty került már a tóba, így nincs olyan időszak, hogy ne lehetne itt halat fogni. A versenyhelyzet azonban mindig hoz kiszámíthatatlan, gyakorta megmagyarázhatatlan dolgokat. Így hidegzuhanyként érte a versenyzőket, hogy az első 1-2 órában alig volt kapás. Hová lettek a halak, miért nem esznek? Ott voltak azok, csak nagyon finnyásak és válogatósak lettek. Érdekes módon déli 12 óra után viszont beindultak a pontyok, és valaki mindig fárasztott, sőt volt olyan is, amikor egyszerre többen is szákoltak.
Az első napi összfogás: 200.735 g
Az „A” szektort 19.070 g-mal Horváth Attila, míg a „B” szektort 21.950 g-mal Letenovics Gábor nyerte.

Minden forduló rövid eligazítással, majd helyhúzással indult
Csendesen kezdődött Sóstón a verseny...
… de a végére felpörgött és sok szép pontyot tereltek szákba a versenyzők

2. forduló, 2018. június 9. – Kiskunhalas, Tóth horgásztó
A Tóth horgásztó Kiskunhalas legrégebbi magántava, jövő évben ünnepli 20. születésnapját. Tóth Sándor tógazda szaktudását és áldozatos munkáját dicséri az itt élő csodás halfauna, amely versenyhelyzetben is mindig motiválható, jól fogható. A termetes pontyok mellett messze földön híres a tó amurállománya. Sokan csak azért utaznak ide, hogy ezekből az izmos, hatalmas torpedókból tudjanak fogni.
Éjszaka óriási vihar csapott le az országra, amelyet reggel újabb zivatarfelhők követtek. Jelentős mennyiségű eső kíséretében dörgött és villámlott is, így a versenyzők egyetértésével 50 perccel később, 9:50-kor indult a szombati forduló. Az eső azonban szűnni nem akart, megállás nélkül esett váltakozó intenzitással. Számos alkalommal megtanultuk már, hogy ami nem jó a horgásznak, az jó a halaknak! Ami verseny kezdetét jelző dudaszó után történt, azt a legmerészebb álmainkban sem hittük volna. 1 percen belül már horgon voltak az első halak, sőt minden második ember fárasztott. Az első 1-2 órában elképesztő mennyiségű és méretű halak kerültek partra. Minél jobban verte az eső a tavat, annál jobban ettek a halak. Ahogy az időjárás normalizálódott, ahogy az esőfelhők távoztak, majd kisütött a nap, a kapások száma is drasztikusan lecsökkent. Azonban még így sok új fogási rekord megdőlt, és mindenki – helyezéstől függetlenül – felejthetetlen élményekkel távozott.
A második napi összfogás: 934.985 g
Az „A” szektort 95.045 g-mal Sejben István, míg a „B” szektort 112.3230 g-mal Döme Gábor nyerte.

A Tóth-tó híres amurjai közül…
… néhány szebb példány
A szakadó esőben nem volt könnyű a horgászat, halmérlegelés és fotózás sem…!
Az egyre szebb, egyre termetesebb pontyok…
… feledtették a rossz időt. Sőt, déltől már újfent pólós idő volt a vízparton
Több 10+-os ponty is horogra került
A versenysorozat legnagyobb halát Csővári Tibor fogta, a szép tükörponty súlya 12.160 g volt!
Ezen a napon Döme Gábor több mint 112 kg halat fogott és nyerte a szektorát!

3. forduló, 2018. június 10. – Kiskunhalas, Ezüst-tó Horgászcentrum
2017 augusztusában került a Haldorádó Team Kft. tulajdonába az Ezüst-tó Horgászcentrum. A vásárlást követően a tulajdonosok úgy döntöttek, hogy időlegesen bezárják a tavat és átalakítják, felújítják annak környezetét, hogy a horgászok igényeit még jobban szolgálhassa. A munkálatok befejezése után, 2018. április 7-én újra megnyitotta kapuit a tórendszer. Az eltelt 2 hónapban több színvonalas horgászverseny és rendezvény került lebonyolításra, ahol megmutatta az Ezüst-tó féltve őrzött kincseit. A záró forduló ideális időjárási körülmények közepette került megrendezésre, ahol még a verseny teljesen nyitott volt, hiszen egy jó teljesítménnyel bárki az élre ugorhatott. A mindvégig izgalmas és jó hangulatú versenyen meglepően sok „azonnal mérlegelendő”, azaz 5 kg feletti ponty és amur is partra került, így igazán szép fogásokkal büszkélkedhettek a horgászok.
A harmadik napi összfogás: 511.450 g
Az „A” szektort 39.485 g-mal Beke Tibor, míg a „B” szektort 57.680 g-mal Pintér Zoltán nyerte.

Nyugodtan indult a nap az Ezüst-tó Horgászcentrumban
De gyorsan felpörögtek az események…
… és szákba kerültek…
… az első amurok
Pontyban sem volt hiány. Íme, Tormási Attila gyönyörű zsákmányának egy része
Az egészséges, Akasztóról származó sziki pontyok mellett…
… beköszöntek a tó nagy öregjei is
Ezen a napon a legnagyobb pontyot Döme Gábor fogta, amely 11.620 g-ot nyomott
Beke Tibor szektorgyőztes zsákmánya
A legtöbb halat, 57.680 g-ot, Pintér Zoltán fogta ezen a napon

A három különböző vízterület három különböző módszert kívánt meg, amelyhez hozzájárult az adott hely hektikussága (azaz halbősége vagy halhiánya), így lehengerlő 3 pontos teljesítményre (azaz három szektorgyőzelemre) senki nem volt képes. A végső győzelemhez elegendő volt 8 pont, de ezzel ketten is rendelkeztek. Döme Gábor és Sejben István között a fogott halsúly döntött. Gábor a három nap alatt több mint 154 kg halat zsákmányolt, míg István 136 kg-ot. A harmadik helyezett Letenovics Gábor remekül hajrázott: mindössze 1 ponttal lemaradva, összesen 9 pontot gyűjtve állhatott fel a képzeletbeli dobogó harmadik fokára.

Ezekért a trófeákért ment a küzdelem

Díjaztuk mindhárom helyszínen a szektor 1-2-3. helyezett versenyzőket. Az összetett verseny első 6 helyezettjét, valamint a legnagyobb hal kifogóját.

A verseny helyezettjei:
1. Döme Gábor
4 + 1 + 3 = 8 pont, 154.165 g hal
2. Sejben István 3 + 1 + 4 = 8 pont, 135.930 g hal
3. Letenovics Gábor 1 + 6 + 2 = 9 pont, 100.965 g hal
4. Pintér Zoltán 7 + 3 + 1 = 11 pont, 113.110 g hal
5. Tormási Attila 2 + 7 + 2 = 11 pont, 106.425 g hal
6. Csővári Tibor 3 + 2 + 7 = 12 pont, 101.750 g hal

A legnagyobb halat Csővári Tibor fogta a Tóth horgásztavon, amely egy 12.160 g-os tükörponty volt!

A boldog győztesek!

Részletes eredménylista itt megtekinthető.

Köszönjük mindenkinek a kitartást és a sportszerű küzdelmet, találkozunk 4 évszak Haldorádó Method Feeder Kupa 2018 versenysorozat nyári fordulójában, 2018. július 7-8-án!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.