I. Haldorádó Method Feeder Kupa beszámoló 2. forduló

I. Haldorádó Method Feeder Kupa beszámoló 2. forduló

Nagyon kemény küzdelmet hozott az első napi forduló. A nagyhalas versenyzők kerültek ki két szektorban is győztesen, de például a C szektorban tisztán keszegfogással nyert Németh Balázs. Az A szektorban is második helyre futott be Sipos Gábor, szintén keszeg zsákmánnyal. Nagyon nehéz döntés vár a versenyzőkre, vajon a második napon működni fog a nagyhalazás, vagy erőltetni kell a keszegfogást? Az biztos, hogy 1-2 termetes hal össze tudja kuszálni az addig beállt szektorbeli sorrendet.

Komoly töprengésre ad okot, hogy mára egy hidegfront érkezését jelezték előre, meglátjuk, mennyire érzik meg ezt a halak.

Az este folyamán két versenyző jelezte, sajnálatos családi esemény miatt haza kellett utazniuk, így két fővel csökkent a létszám. Ennek megfelelően átalakítottuk a szektorokat. A versenypálya két végéről elvettünk egy helyet, az a szektor, és a C szektor 8 fős lett.

A reggeli regisztrációt követően rövid értékelés következett az előző fordulóról, majd megkezdődött a kiemelt sorsolás, a tegnapi naphoz képest fordított sorsolási sorrendben, a két-két szélső hely kiemelésével.

A továbbiakban ugyanaz a menetrend, mint az első fordulóban.

Vidáman várjuk a versenyt
Gyülekeznek a horgászok
Köszöntjük a versenyzőket
Figyelmes hallgatóság 1
Figyelmes hallgatóság 2
Sorsolunk

Nem tudom, hogy mi lesz a mára beígért lehűléssel, de kora reggel már igen nagy a hőség, felhő nincs az égen, szikrázó a napsütés, és a levegő is alig mozdul. Kemény napnak nézünk elébe.

A versenyzők elfoglalták horgászhelyeiket, megkezdték a felkészülést a mai fordulóra. A legközelebbi hangjelzés 8:55-kor lesz, azt tudatja, hogy 5 perc múlva el fog kezdődni a limitellenőrzés.

Mára gyakorlatilag csak a keszegezést bevállalóknál lehetett több vödröt, a limit felső határát megközelítő etetőanyag mennyiségeket, élőcsalit látni. A kizárólag nagy halat űzöknek elégnek tűnik a limit fele, és néhány fajta csalizó pellet. Ezért aztán az ellenőrzés is tempósan tudott haladni.

A következő jelzésig még nagyon sok idő volt hátra, és a nem nagyon túlbonyolított módszer miatt, még beszélgetésre is jutott idő. Kilenc ötvenkor jött el az alapozás ideje, itt jól megfigyelhető volt, ki is készül keszegfogásra, ők szorgalmasan dobták a megtömött kosarakat, míg a pontyozók, csak elvétve, vagy akár egyet sem alapoztak.

Továbbra is nagyon meleg van, bár a felélénkülő szellő a tó felől fúj a versenyzőkre, két fokkal hűvösebb az érzet jelen pillanatban.

10 órakor megkezdődött a második napi 5 órás forduló. Az első keszegek percek alatt szákban voltak. A nagyhalazók még szinte csak a zsinórt feszítették.

Felkészülési idő
Még szomszédolásra is futja belőle
Többféle etetőanyag, jut belőle keszegnek, pontynak
Leegyszerűsítve, mindent egy lapra feltéve így nézki a limitre hozott adag
A keszegezők szorgosan alapoznak
Kézben is az első dévérkeszeg
Jönnek a szép szákolós példányok is

Az első óra első felében inkább csak a keszeghorgászok pörögtek, a nagyhalra várók türelemmel figyelik a spiccet még, bár Tari István egy 5 kilogramm körüli ponttyal negyven perc elteltével megkezdte a nagyhalfogást.

Az első szebb ponty ma

Közeledve a második óra végéhez jó néhány termetes hal került szákba. Nagyon érdekes, hogy jórészt abban a szektorban kerültek kifogásra, ahol tegnap keszeggel lehetett győzni, és 2 kg-nál nagyobb ponty, talán egy került szákba.

Lehet, hogy belejátszik a megfordult szél, mely ma a halőrház felől fúj a sekély rész felé, pontosan fordítva, mint tegnap.

Sok idő van még hátra, még bármi változhat, de például a tegnap egyest horgászó Farkas János ma is fogott már 3 termetes halat!

A többi tegnapi győztes egyenlőre nem jeleskedik a pontyfogásban, és a keszegek is csak lassabb ütemben jönnek.

A C szektor szélső helyén ülő Kondor Tamás egy koival...
... és egy nagyobb pikkelyes ponttyal
Farkas János amúrja...
... majd nem sokkal később fogott ponty is került mellé
Sisa József és hala

Elkezdődött a forduló utolsó órája, szépen kerültek szákba termetes halak is, de a kitartó keszegezés is eredményes lehet, akár az A, akár a B szektorban. A C szektort uralják a nagy halak. Erősen sanszos, hogy Farkas Jánostól nem lehet elvenni a szektor elsőséget, de várjuk meg azért a végső mérlegelést.

A legnagyobb hal kétszer is változott, most éppen Pető Barna fogása az első 14 kg feletti ponttyal.

3 órakor befejeződik a kétnapos versenyünk, utána hamarosan jövünk az eredményekkel, és az eredményhirdetés képeivel.

Kiss Péter kiböjtölt zsákmányával

Következzen időrendben egy parádé a C szektorból:

Farkas János
Kondor Tamás
Farkas János
Kondor Tamás
Farkas János
És újra Farkas János
Valkó Tamás egy majd 14 kg-os hallal
Sisa József egy 11 kg feletti hallal

15 órakor lefújásra került az I. Haldorádó Method Feeder Kupa. Hatalmas küzdelmet hozott ez a kétnapos verseny, mindkét nap más arcát mutatva a tó.

A mai napi szektorgyőztesek:

Az A szektort Valkó Tamás nyerte
Sisa Józsefé a győzelem a B szetorban
Farkas János magasan nyerte a C szektort

A kiírásnak megfelelően az első 10 helyen végzett versenyző részesült díjazásban.

Az első 10 versenyzőre váró díjak
A győztesek. Németh Balázs helyett Fábos István vendégszerepel a fotón

A legnagyobb kifogott hal díja Pethő Barnát illeti, a hala 14675 g.

A legnagyobb hal, és legyőzője: Pető Barna

Az összesített eredmények letölthetők:

INNEN

További képek megtekinthetők: Facebook oldalunkon

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.