II. Haldorádó PV TV Feeder kupa - páros csapatverseny beszámoló

A múlt hétvégén (augusztus 27-én és 28-án) a Préri horgásztavon lezajlott a II. Haldorádó - PV TV Páros Feeder Kupáról elmondható, hogy ismét egy rendkívüli versenyen vehettek részt az indulók. Az itt megrendezett horgászkupákon alkalomról alkalomra dőlnek meg a különböző fogási rekordok, miközben egyre nívósabb, egyre rangosabb eseménnyé növik ki magukat az itt megrendezett versenyek. Ez alól ez a hétvége sem volt kivétel. Új fogási rekordok születtek: mintegy 3,7 tonna halat zsákmányoltak a résztvevők! Tekintsétek meg a rendezvényről készített beszámolót és kisfilmet!

Hazánk horgászkultúrája folyamatosan fejlődik, ez a fejlődés kiválóan megmutatkozik a megrendezett versenyek sokszínűségében és növekvő népszerűségében is. Talán a legnagyobb térhódítás a feederbotos horgászat, azon belül is a feederbotos pontyhorgászat módszerében figyelhető meg. Nem csoda hát, hogy a hazai horgászmédia is egyre nagyobb figyelmet szentel az e szakágban megrendezett horgászversenyeknek, melyek közül élenjárók a Haldorádó által támogatott feederbotos versenyek.

A kiváló lebonyolításra, a színvonalas díjazásra és a rangos eseményre garanciaként szolgál a Haldorádó immár több mint 10 éves rendezési tapasztalata. E tapasztalatnak és a hatalmas népszerűségnek köszönhető, hogy hazánk legismertebb horgász-vadász tévécsatornája is felfigyelt az általunk szervezett versenyekre, és kereste velünk az együttműködés lehetőségét. Úgy gondoljuk, ha az adott terület legnagyobb, legerősebb és már többször bizonyító szereplői összefognak, abból csak jó dolgok sülhetnek ki. Köszönjük a PV TV kiemelt figyelmét és a médiatámogatást!

A sorsoláshoz használt számok meglétét és állapotát véletlenszerűen kihívott versenyzők ellenőrizhették

Mára megszokottá vált, hogy bizony a csapatok nem hezitálhatnak sokat, ha a versenyen indulni akarnak. A 40 csapat számára meghirdetett nevezési keret alig egy hét alatt most is betelt.

A tó mindkét oldalát megtöltötték a versenyzők

A verseny helyszínéül ezúttal is a Préri horgásztó szolgált, ami kiváló adottságainak köszönhetően remek halfogási eséllyel kecsegteti az ide ellátogató horgászokat.

A tó gyönyörű pontyokból álló halállománya kiváló lehetőségeket biztosít az idelátogató horgászok számára

A remek horgászati élmény mellett a rendkívül rugalmas és egyedülálló versenyszabályzat is felelős a jó hangulatért. A szokványostól eltérően nálunk a versenyzők segíthetik egymást, illetve őket is segíthetik az őket elkísérő családtagok, barátok. Erre számos példát láthattunk is a két nap folyamán. A csali és az etetőanyag mennyisége sincs korlátozva, nyugodtan lehet akár a szomszédokkal is csereberélni az eredményesség érdekében.

A versenyzők egymásnak is segíthettek…
A résztvevőkkel kiérkező családtagoknak sem volt muszáj a hátérbe húzódni, így együtt dolgozhattak a sikerért!

Ám e rendkívül rugalmas és laza szabályrendszer ellenére sem feledkezik meg senki arról, hogy ez a verseny, ami értékes kupákéért és a velük járó presztízsért zajlik.

Versenyünkön a fiatalabb korosztály is szerephez juthat! A fiatal Bakó Péter állandó résztvevője az itt megrendezett versenyeknek

A szombat reggeli ünnepélyes megnyitó és a szabályok ismertetése után megkezdődhetett a sorsolás, amin a PV TV jóvoltából minden induló ajándék baseball sapkát is kapott. A helyek elfoglalása után pontban 8 órakor meg is kezdődött az első forduló.

Feszült várakozás a sorsolás előtt

A pályát az igazságos díjazás érdekében 8 db tízfős szektorra osztottuk, mégpedig úgy, hogy a 40 csapat egyik tagja az egyik oldalon, míg másik tagja a vele szemközti oldalon helyezkedjen el. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy kiemelt figyelmet szenteltünk a halakkal való kíméletes bánásmódnak is. Ennek megfelelően kötelező volt a pontymatrac használata, illetve a halakat hosszú „verseny”szákban kellett tartani a mérlegelésig (amire a nap folyamán többször is sor került).

A halakat hosszú haltartó hálókban tarthatták a versenyzők, az időközi mérlegelésekig

Az „A” szektorban lassan indult a halfogás. A verseny első felében csupán egy-egy hal került partra, ám kiváló hajrával - élve a szélső hely nyújtotta előnyökkel - Hajdú László fölényesen nyerte a szektorát 61,8 kg-mal.

Hajdú László és a szektorgyőzelemhez nélkülözhetetlen testesebb pontyok egyike

A „B” szektorban Kerta Balázs mutatta meg tudásának legjavát, nem csupán a verseny legnagyobb halát, de szektorának legtöbb halát is sikerült megfognia: 12,1 kg-os tőpontyával együtt összesen 71,2 kg halat fogott.

Kertai Balázs és a verseny legnagyobb pontya, melynek pontos tömege 12.100 g volt

A „C” szektorban horgászó Horváth Csaba - a tavalyi győztes Matula Team Keszthely csapatának tagja - parádés horgászatot bemutatva már az első napon megközelítette a sokak által áhított 100 kilogrammos fogást, végül ettől kissé elmaradva 83,48 kg-ot mérlegelve nyerte szektorát.

Csak az érzékeltetés kedvéért, Horváth Csaba első mérlegelése…
… és második mérlegelése a 4 mérésből!!!

A „D” szektorban Döme Gábor sem tétlenkedett, a tőle megszokott precíz, tudatos horgászatot bemutatva összesen 57,06 kg-mal nyerte meg szektorát (a második helyen végző Kiss Péter zsákmányának több mint kétszeresét fogva!).

Döme Gábor precíz, pontos horgászattal…
… gyönyörű halakat terelt szákba, amellyel nyerte szektorát

A pálya talán leg nehezebb része az „E” szektor volt. Itt aztán mindent meg kellett tenni egy-egy hal megfogásáért. Ebben a szektorban foglalt helyet Zsittnyán Tamás, a Matula Team Keszthely csapatának másik tagja, aki bravúros horgászatot bemutatva 75,14 kg halat fogott, miközben a szektorában hatan is hal nélkül maradtak.

Zsittnyán Tamás és zsákmányának egy része

Továbbhaladva a fogási adatok szépen javultak, egyre szebb zsákmányokat mérhettek a mérlegelők. Az „F” szektorban Fülöp Róbert bizonyult a legügyesebbnek, 39,64 kg-mal nyerte szektorát.

Egész nap gyönyörű, egészséges halakat fogtak a versenyzők
A rendkívül erős napsütés elől sokan húzódtak az ernyők árnyékába

A „G” szektorban versenyünk egyik állandó résztvevője Pál Örs mutatta be horgásztudásának legjavát: összesen 75,38 kg-mal nyerte meg szektorát.

Gombás Gábor és terítéke

A „H” szektorban a Haldorádó Feeder Team tagja, Sisa József mutatta meg, bizony nem véletlen, hogy vele indult Döme Gábor párban. 73,84 kg-os fogásával magasan nyerte szektorát.

Sisa József és zsákmánya

A verseny első fordulójának végét jelző dudaszó után rendkívül szoros helyzet alakult ki az élen járó csapatok között. A Matula Team Keszthely és a Haldorádó Feeder Team pontegyenlőséggel, csupán súlykülönbséggel állt az élen. Őket csupán egy ponttal lemaradva követték a Halhúzók, ezért rendkívüli izgalmakkal várta mindenki a második fordulót.

Apa, majd én is horgászhatok, ugye?

A második forduló is sorsolással indult. Az előző nap szélső helyen horgászók kiemelésre kerültek, így ők húztak elsőként, majd az előző napi sorrendhez képest fordítottan zajlott tovább a sorsolás. A csapattagok helyet cseréltek, aki előző nap a keresztgáton horgászott, az a második fordulóban a büfé felőli oldalon húzott helyet, míg csapattársa fordítva.

Az előző éjszaka átvonult hidegfront hatására enyhén visszahűlt a víz, ami kedvezett a halak kapókedvének.

Reggelre erősen visszahűlt a levegő, elkélt a meleg ruha

Az „A” szektorban Vass Péternek sikerült a legjobban megoldania a helyzetet. 72,86 kg-mal nyerte szektorát.

A második forduló jobb halfogási esélyekkel kedvezett az indulóknak

A „B” szektorban rendkívül szoros küzdelem bontakozott ki Dvorák Lajos és Garai Gábor között, melyet végül Garai Gábor egy rendkívüli hajrával fölényesen megnyert, összesen 48,06 kg-mal.

Sorra fárasztották a szebbnél szebb halakat…
… ami a versenyzők kedélyállapotát csak tovább növelte

A „C” szektorban az előző nap is sikeresen horgászó Zsittnyán Tamás bizonyult ismét a legjobbnak. Ám nem volt könnyű dolga, Fortunának köszönhetően az előző napi 3 szektorgyőztes és 2 szektor második versenyző is helyet foglalt ebben a szektorban. Itt minden megfogott halnak kiemelt jelentősége volt, ám Tamás magabiztosságát nem sikerült megingatni, így végül 91,24 kg-mal nyerte szektorát.

Szász Máté is mindent megtett a halfogásért
Zsittnyán Tamás második nap is szektor egyest horgászott

A „D” szektorban Molnár Tamás borzolta leginkább a szektorában horgászók idegeit, végül 39,48 kg-os fogásával nyerve szektorát.

Molnár Tamás ezúttal semmit sem bízott a véletlenre, a maximumot kihozva a helyből megnyerte szektorát

Az „E” szektor ezúttal jóval kegyesebbnek bizonyult, senki sem maradt hal nélkül. Itt végül Kiss Péter bizonyult a legjobbnak 56,27 kg-os fogásával.

Kiss Péter mindkét nap higgadt, összeszedett horgászatot mutatott be

Az „F” szektorban Ladányi Béla fokozta a feszültséget gyönyörű fogásaival. Torokgyulladása ellenérre is csak a horgászatra koncentrált, végül 79,12 kg-os fogásával nyerte szektorát.

Ladányi Béla betegen sem hagyta magát! Egész nap ütemesen fogta a halakat

A „G” szektorban horgászó Horváth Csaba most sem tétlenkedett. Az verseny folyamán az egy fordulóban megfogott legtöbb halat tudhatta magáénak 100 kg-ot is meghaladó, egészen pontosan 113,02 kg-os fogásával!

A második fordulóban már nem volt ritka, hogy egyszerre többen is fárasztottak
A pontyok mellett szép amurok is szákba kerültek

A „H” szektorban Péteri Sándor és Kertai Balázs vívott nagy küzdelmet egymással. A szektor két végén elhelyezkedő versenyzők végig fej-fej mellett haladva fogták a halakat. Végül Péteri Sándor nem egész 2 kg-os előnnyel, összesen 73,2 kg-mal megnyerte e küzdelmet.

A kisebb halakat is meg kellett becsülni

Végeredményként - a két forduló eredményei alapján - az első 5 helyezett csapat:

  1. Matula Team Keszthely: Horváth Csaba - Zsittnyán Tamás: 362.880 g; 4 p; 87 db
  2. Lantos Mix Feeder Team: Ladányi Béla - Vass Péter: 251.300 g; 7 p; 59db
  3. Halhúzók: Kurucz Dávid - Pál Örs: 229.620 g; 8 p; 47 db
  4. Majd lesz nevünk Team: Gombás Gábor - Molnár Tamás: 170.160 g ;8p; 39 db
  5. Zalaapáti Team: Kiss Péter - Hertmann László: 158.130 g; 8 p; 44 db

A díjazottak

Díjazásra került egyéniben az első 3 versenyző is:

  1. Horváth Csaba: 196,5 kg; 2 p; 43 db
  2. Zsittnyán Tamás: 166,38 kg; 2 p; 44 db
  3. Ladányi Béla: 154,94 kg; 3 p; 39 db

Az első 3 egyéni helyezett

A legtöbb darab halat fogó versenyző: Zsittnyán Tamás, 44 db hal.

A legnagyobb hal kifogója: Kertai Balázs, 12.100 g-os tőponty.

Az eredmények összesítésénél igencsak elkerekedett a szemünk, hiszen a tavalyi - extrém időjárási körülmények közepette lezajlott - versenyen regisztrált, elérhetetlennek hitt 3400,2 kg-os összfogás rekordja megdőlt! Az induló csapatok összesen 3793,2 kg halat zsákmányoltak a két nap folyamán. Ez összesen 937 darab halat jelentett!

Úgy gondolom, ismét egy rendkívüli versenyen vagyunk túl, és remélem, hogy a néha már-már lehetetlennek tűnő fogási rekordok a továbbiakban is sorra dőlnek majd meg, és egyre többen, egyre szebb élményekkel, emlékekkel térhetnek haza versenyeinkről.

Gratulálunk minden díjazottnak!

A végleges eredménylista innen letölthető: II. Haldorádó - PV TV Feeder Kupa - páros csapatverseny végeredmény.xls.

A verseny izgalmairól, történéseiről kisfilm is készült, tekintsétek meg azt is!

Tekintsétek meg a versenyről készült kis filmet is!

Írta: Futó Márton (marci88)
Képek: Futó Márton
Videó: Takács Péter (t_peti)

Kommentek
Kapcsolódó írások
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: