XII. Haldorádó Netbarát Vándorkupa egyéni horgászverseny

XII. Haldorádó Netbarát Vándorkupa egyéni horgászverseny

Október első hétvégéje ismét Haldorádós rendezvényről szól. Újra a Préri-tó ad otthont immáron a XII. Haldorádó Netbarát Vándorkupának. A verseny népszerűségét mutatja, hogy a kiírás megjelenése után szinte napok alatt betelt a létszám, ami pedig nem kicsi, 80 fő fog versenyezni ezen a szombati napon. A népszerűségnek több oka van, sokat jelent a jól halasított víz, az elérhető árú nevezés, a díjazás, de talán a legfontosabb az a hangulat, ami szinte barátivá teszi ezt a versenyt.

A verseny, annak ellenére, hogy tényleg baráti hangulatban zajlott eddig, mégiscsak küzdelem, mégiscsak díjakért fog szólni, mégiscsak arról szól, hogy valaki a legjobb legyen szektorában, legyőzve a társakat. A nagy küzdelembe, taktikázásba mégis belefér egymás segítése, de akár ugratása is.

Ezen a napon is igyekszem, igyekszünk a lehető legtöbb jelentkezéssel, folyamatos frissítésekkel tudósítani a kedves Olvasókat, képekkel, videóval, beszámolóval on-line módon. Kérem, kövessék nyomon az eseményeket portálunkon.

Frissítve 8:45 órakor

Még alig szürkült, már szép számmal gyülekeztek a versenyzők. Hat órakor megkezdődött a regisztráció, majd Döme Gábor rövid megnyitója után, rövid szabályismertetés következett. A sorsolás érdekessége, hogy lehetőség volt jelezni ha valakik egymás mellett kívántak horgászni. Ezzel ma ketten éltek, ők a H szektorba sorsoltak elsőkén, majd a nevezés sorrendjében folytatódott tovább a sorsolás.

Gyülekező a megnyitóra
Elkezdődött a megnyitó
A nevezés sorrendjében húzták ki a számokat a versenyzők

A számok kihúzása után azonnal elfoglalhatták helyeiket a horgászok, és megkezdhették a felkészülést, és akár az alapozó etetést is.

Nyüzsgés a parton, folyik a felkészülés

Nyolc órakor dudaszóra nyolcvan horgászbot lendült, hogy bejuttassa a halaknak szánt csemegéket. Megkezdődött a nyolc órás forduló.

Hamar horgon voltak az első halak

Percek teltek csak el máris jelentkeztek az első kapások, horgon voltak az első halak. Jó kezdés, nagy fogásokra számítunk, ha mindez így fog a továbbiakban is folytatódni.

Gyönyörű, egészséges pikkelyes
Döme Gábor első hala

Frissítve 11:40 órakor

Akiknek sikerült elsőre eltalálni mit is esznek ma a pontyok előszeretettel, azok komoly fogásra tehettek szert az első két óra után. Az első időközi mérlegelés során bőven mértünk húsz kilogramm feletti fogásokat, de akad néhány 30 kg-ot meghaladó zsákmány is. Igazán Páll Eörs adta fel a leckét szektortársainak, ugyanis 52 kg feletti fogást csinált az első két óra után.

Sok idő van még hátra egy erős órai horgászattal nagyot lehet előrelépni a szektorban, nincs veszve még semmi. Keresni kell a megfelelő csalit, távolságot, és bízni, hogy nem marad el az eredmény.

Egy szép pikkelyes a H szektorból
Világi Zoltán szabadítja éppen ki a horgát
Gyönyörűen hajló pálca, termetes ponty van a másik végén
A sok pikkelyes között akad néhány szép tükrös is
Három ember kell a kiemeléshez....
... két részletben mért 52 kg feletti fogást csinált Páll Eörs
Pontynak ponty, csak kicsi
Szelecz József egy gyönyörű pikkelyessel

Frissítve 14:10 órakor

A verseny második felére kissé megritkulni látszanak a kapások, de vannak horgászok akik most is tudnak - igaz, hogy kicsit lassabb-, de ütemet horgászni.

A büfé felőli oldal bizonyul erősebbnek ezen a napon. Páll Eörs kb 80 kg-os fogásával vezet, de erőseny igyekszik a nyomában Döme Gábor és Zsittnyán Tamás.

A szemben levő oldal kissé gyengébb fogásokat ad. Az A szektor - ez a leggyengébbnek tartott szakasz- azonban mégiscsak Hertmann Lászlónak adott 36 kg halat, és még nincs vége a versenynek. Ezen az oldalon jó lehet még Szelecz József, Soós István is, nagyon jól fogta a halat Pethő Gábor is. Közel jár az 50 kg-hoz.. 40 kg felett van Dett Gábor is, Ő is esélyes szektorában.

Hamarosan elérkezünk az utolsó órához, egy jó hajrá még segíthet néhány helyet előrébb jutni.

Jó a verseny, de a legfontosabb a barátság
Szász Sándor szákol
Döme Gábor bravúros második félidőt horgászott
A versenyzők és a szurkolótábor
Nem nagy hal, csak sok jönne ebből
Az első mérlegelés az A szektorban

Frissítve 16:10 órakor

Frissítve 18:30 órakor

Hosszúnak tűnt a 8 óra versenyidő, mégis gyorsan elérkezett a mérlegelés időpontja. Igen kemény küzdelmen vagyunk túl, rengeteg hallal. Kevés az a verseny, ahol 32 kg az átlagfogás, és 25 mázsa az összes kifogott hal!

A sok hal ellenére nagyon nem volt egyszerű horgászat, igen keményen kellett küzdeni, és meglehetősen találékonynak kellett lenni a siker eléréséhez.

Gartuláció illeti a győzteseket az elért sikerükért, de minden versenyzőt megilleti a kitartásáért és sportszerű küzdelméért.

Apa, lánya és a halak
Zsittnyán Tamás és szektor győzelemet hozó zsákmányának egy része
Döme Gábor délután fogott közel 70 kg halával
Az első nyolc helyezett
Az eredményük

A legnagyobb fogott hal díját Jeruska Ferenc kapta egy 9860 g-os pontyért.

A legnagyobb hal és elejtője

A teljes eredmény letölthető:INNEN

További képek megtekinthetők: Facebook oldalunkon

Írta: Tóth Ferenc

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.