Carp&Carp Horgásztanya évértékelő és felkészülés a következő szezonra

Carp&Carp Horgásztanya évértékelő és felkészülés a következő szezonra

Idén tavasszal nyitotta meg kapuit a horgászok előtt a Carp&Carp Horgásztanya, így a klasszikus horgászszezon végén a tógazdával, Szabó Ernővel beszélgettem a tapasztalatokról, élményekről és a 2016-os tervekről. Kíváncsi voltam, hogyan értékelik az elmúlt közel egy évet.

Ernővel mi is horgásztunk ezen a különleges „gyöngyszemen”, éppen ezért a feltett kérdések egy része már az itt tartózkodásunk alatt megfogalmazódott bennem, emiatt nagyon vártam már, hogy eljöjjön e beszélgetés ideje. Kíváncsi voltam, hogyan értékelik a horgászok mindazt, amit ez a tó és annak üzemeltetői nyújtanak.

Milyen volt az indulás éve?

Új horgászvízként nehéz konkrét elvárásokat megfogalmazni, de a várakozásnak megfelelően az egyre élénkülő forgalom a jellemző. Sok horgász kereste fel már az első évben a tavat és távozott elégedetten, számtalan élménnyel gazdagodva.

A tó térképe, melyen jól látható az úszóházak elhelyezkedése
A kikötőben indulásra készen várják a horgászokat a villanymotorokkal ellátott szép csónakok

Mitől különleges ez a tó, miért más, mint a többi?

A tó különlegességét az adja, hogy tíz évig egyáltalán nem horgásztak rajta. A korábbi őshonos halállomány mellett jelentős mennyiségű (2000 db ivadék), változatos színvilágú koi pontyot telepítettek nyolc évvel ezelőtt. A tó vizének tisztasága, átláthatósága párját ritkítja, szinte már egyedülálló. A változatos mederviszonyok és a helyi adottságok kihívást jelentenek horgásztársainknak.

A központi épület szintén a horgászok rendelkezésére áll
Az úszóházakat a profi kidolgozás jellemzi

Mely szolgáltatások voltak a horgászok körében a legnépszerűbbek?

Egyedi felszereltségű horgászházaink kényelme, közvetlen kapcsolata a vízzel tetszik a hozzánk látogató horgászoknak, ezek különleges élményt nyújtanak az itt eltöltött napok alatt. Lehetőségük nyílik horgászat közben kényelmes körülmények között a pihenésre is.

Belülről is látszik az igényes kidolgozás
Két kapás között némi tévénézéssel is múlathatjuk az időt

Milyen szép fogásokkal büszkélkedhettek ebben az évben?

Ebben az évben a legnagyobb kifogott ponty 21 kilós volt. A csukák közül 10,75 és 12 kg volt a csúcs. Északias szélben több darab 2-3,5 kg-os dévér látott szákot. Volt olyan horgász, aki 21 db-ot fogott egy hétvégén. A koiknál a több darab 10 kg feletti példány mellett a csúcs 12 kg, ami Vetró Péter nevéhez köthető.

Őszi hangulat
Minden hely egy külön-külön kis horgászparadicsom

Meddig vannak nyitva, meddig érdemes ellátogatni hozzájuk?

Folyamatosan nyitva tartunk, amíg az időjárás engedi, azaz befagyásig. Van foglalásunk a karácsonyi időszakra is, és lehet hozzánk jönni akár szilveszterkor is, hacsak a tó be nem fagy (nem szokott, csak január közepén).

Kapásra várva
Ők várják jövőre a legkevésbé a horgászokat

Mikor indul az új szezon, mikor nyitja meg kapuit 2016-ban a tó?

A következő horgászszezon várható kezdése a jég elolvadását követően azonnal indul. Úgy gondolja társaságunk, hogy a házaink alkalmasak a télvégi, kora tavaszi időjárásban történő horgászatra. Halaink folyamatosan gyarapodnak. A tó változatos medre és a különböző mélységek (2,5-től 14 m-ig) miatt a pontyok télen is mozgásban vannak, még ha csökkentett „üzemmódban” is. Kiemelném a téli időszakra kiváló rablóhalas horgászatot. Domolykó- és csukaállományunk biztató. Található a tóban még jelentős mennyiségű süllő és más ragadozóhal is.

Izgalmas pillanatok
Csodaszép naplemente

Árváltozás lesz 2016-ban?

A Carp&Carp Horgásztanya 2016-ban nem tervez áremelést. Maradnak a jelenlegi árak. A horgászszabályzatunkban várható némi finomítás, amit a honlapunkon és Facebook oldalunkon közlünk.

Vajon ki a legszebb a képen?:)
Csodaszép koi elégedett elejtőjével

Milyen új szolgáltatásokkal, ajánlatokkal várják látogatóikat 2016-ban?

Szolgáltatásunk színvonalát a wifi hálózat erősítésével szeretnénk emelni. A következő évben októberben szeretnénk egy pontyfogó versenyt rendezni, mely reméljük, sok csapat érdeklődését fel fogja kelteni. Csoportos foglalás (minimum öt ház) esetén árkedvezményt adunk.

Egy kapitális fogás a 2015-s szezonból
Rekordlistás koi ponty

Milyen terveik vannak az elkövetkezendő évben?

Halasítási terveinkben nagytestű pontyok telepítése szerepel, szeretnénk bővíteni és színesíteni az itt élő ősállományt. Kiemelt szerepet kap a koi ponty állomány megóvása, fejlesztése, erre különösen nagy hangsúlyt fektetünk, a horgászok nem kis örömére.

Indulás hazafelé!

Esetleg mi az, amit még nem kérdeztünk meg, miről szeretnél nyilatkozni?

Szeretnék köszönetet mondani minden olyan horgásztársunknak, akik magánszemélyként vagy céges keretek között felkeresték ebben az évben a Carp&Carp Horgásztanyát Hejőkeresztúr határában. Ezek a horgászok vállalták az ismeretlent, vállalták egy új horgásztó felfedezését. Vállalkozásunk, hogy egy olyan horgásztavat csináljunk, amilyen még nem volt a palettán, a vállalkozó szellemű elsők, újat keresők tapasztalataira is épül.

Kedves Ernő, köszönöm szépen az interjút, sok sikert kívánok a jövő évi munkához és a tervek megvalósításához. Remélem, mihamarabb találkozunk itt, és akkor már a botok mögött tudunk beszélgetni, akár egy-egy szép fogásról.

Gyönyörű halak élnek a tóban
Két elégedett horgász és a boldog tógazda

Tekintsétek meg a korábban itt készült filmünket is:

Írta: Haskó Tamás
Fotó:Carp&Carp Horgásztanya