Horgászparadicsom a Mátra lábainál - Maconka 2016

Horgászparadicsom a Mátra lábainál - Maconka 2016

A Mátra hegység lábainál elterülő Maconkai-víztározó és tórendszere az elmúlt 17 évben a természetközeli, családbarát horgászturizmus és a minőségi versenysport területén együttesen, lépésről-lépésre alapozta meg nemzetközi hírnevét, köszönhetően mindezt csodálatos környezetének, változatos szolgáltatásainak, valamint kiemelten a sokszínű, rekordfogásokban gazdag halállománynak. A fejlesztés azonban egy pillanatra sem áll meg! Tekintsük át közösen, hogy mi vár MOST az ide látogató horgászokra!

A legszemléletesebben az új, május 21-én forgatott kisfilm mutatja be az aktuális állapotokat, amelyet jó szívvel ajánlok ezúton is mindenkinek! A 2012 után újra elkészített maconkai vízbemutató filmben egy virtuális séta keretében, a drónos technológiának köszönhetően többször is madártávlatból "repülhetjük" körbe a teljes területet, s eközben a leglényegesebb információkat is megpróbálom megosztani a nézőkkel.

Rendhagyó módon először jöjjön itt a lényeg, maga a film:

Remélem, hogy régi tagjainknak, vendégeinknek, Maconkai eddigi barátainak is tudtunk újat mutatni!

Jól ismert, bevált szimbólumok
Drón, az egyik nagy segítségünk...

Azoknak, akiknek még további kérdéseik lennének, jó szívvel ajánlom a folyamatosan frissülő tóbemutató írást, továbbá az egész maconkai microsite tartalmat, amely szinte végtelen mennyiségű információt nyújt Maconka elmúlt éveiről a Haldorádón 2002-ben történt megjelenés, majd a kiemelt vizek programban elsőként való, 2005-ös teljes tartalomszolgáltatás elindulása óta. Természetesen a +36 30 229 5177 halőri telefonszám is non stop elérhető.

Balra lent a főbejárat
Ugyanitt: virágszigetek

Amire még érdemes felhívni a figyelmet, hogy mire is került sor a 2016-os évben eddig Maconkán? Nos, a teljesség igénye nélkül egy kis felsorolás. Jelentős fásítási lépések történtek újra, úton az arborétumszerű természeti környezet kialakítása felé.

Egyre szebb a vízparti növényzet és a faállomány is

Felújításra kerültek a vizesblokkok és a kilátó, teljesen megújult valamennyi filagória. Az I. és II. szigeteken, a Felező-spiccen és a Nyári kikötőben új tűzrakóhelyek kerültek kialakításra, sármentes, kényelmes 6-9 ülőhelyes kialakítással.

I. sziget 1.
I. sziget 2.
Felező-spicc
Kilátó a Felező-félszigeten 1.
Kilátó a Felező-félszigeten 2.
Nyári kikötő
Rekord-tó 1.
Rekord-tó 2.
Rekord-tó 3.
Rekord-tó 4.

Cserére került az összes közlekedési tábla, továbbá a főbejárathoz is kikerült egy új, impozáns tájékoztató tábla is. A egyik leglátványosabb fejlesztés a halőrházzal szemben elhelyezkedő vízparti látványterasz kialakítása, ahol műfüves, párnázott székes, napernyős kényelemben egyszerre legalább 40 fő tud pihenni, élvezve a táj szépségeit és az idén tavasszal átalakult, szélesebb választékot nyújtó büfé árucikkeit. Maga a halőrház is tovább épült-szépült egy fedett hátsó terasszal és a hozzá tartozó nyársalóval. Mindezen lépések fő célként az ide látogató horgászok kényelmét szolgálják, teljesítve a korábbi igényfelmérésekben megfogalmazott kérések jelentős részét.

Látványterasz 1.
Látványterasz 2.

Persze a fejlesztés, a fejlődés soha nem állhat meg, nem lehet elégedetten hátradőlni. Most, hogy a BSHE, mint vízkezelő-halgazdálkodó és turisztikai hasznosító egyesület a MOHOSZ alhaszonbérlőjeként újabb 15 évre bizalmat kapott, ideje volt e lépés mielőbbi megtételének. A folytatás is csak Önökön, tagjainkon, horgász és egyéb vendégeinken múlik! Ha Önök továbbra is bizalmukkal tüntetik ki a tórendszert, azaz igénybe veszik szolgáltatásainkat, akkor e non-profit működési modell segítségével mód és lehetőség lesz az újabb és újabb, család- és horgászbarát továbblépésre is.

(Persze, a halállomány további, szisztematikus fejlesztésére is. Erről most tudatosan nem írtam, de pár napja az EPBC úgyis minősített mindent! Legyen most egy ilyen cikk is a sorban...)

Maconkán nem állt meg az idő, sőt...

A BSHE és Maconka ezen alkalommal is és a vázolt fejlesztésekkel is köszöni a bizalmat mindenkinek, akik tagjaink vagy vendégeink voltak és lesznek. Akik még nem voltak itt, azoknak javaslom, hogy tegyenek egy próbát - tudom, hogy sokan vissza fognak térni. Nógrád varázslatos világa, Bátonyterenye városa és azon belül a Maconkai-víztározó és tórendszere szívesen látja és várja Önöket is!

Tavirózsák

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.