Térkép betöltése…
Kádárta bányató
Kezelő Kádártai Sporthorgász Egyesület
Nagysága 7,2 ha
Általános információ a vízről A tó nyitva tartása március 1-től november 30-ig, ezen belül adott hónapokra vonatkozó nyitva tartás a honlapon (kadartaibanyato.hu) van közzétéve. 
Források által táplált  természetes tiszta víz,  melyet igazol a rákok jelenléte a tóban, melynek  közepén szigetek találhatók. Átlagmélység: 2 - 6 méter, a szigeteken  és a parton  nád, sás növényzet a mederben helyenként hínár található.  A meder egyenetlen sziklás, murva (dolomit kőzet)  mely a bányaművelés eredményeként alakult ki a vízbetörés előtt. (A bányaművelés 1981-ben fejeződött be azóta horgásztóként funkcionál.)  Természetes akadók  inkább a szigetek és partszél közeli növényzet illetve fák- bokrok gyökérzetétől - azok közelében vannak.
Megközelítés A 82.sz. főúton Kádárta településről a Kötés Kft. (Betonüzem ) mellett vezető aszfaltozott úton haladva, majd arról balra fordulva a murvázott úton tábla jelzi az irányt  Bányató - felirattal.  A település szélétől mintegy 500 méterre található a tó. GPS: 47° 07' 06  ;  17° 57' 52
Parkolási lehetőség A horgászhelyek (stégek) közelében lehetséges,de távozáskor a jármű utas és csomagterét és a csomagokat be kell mutatni a portaszolgálat részére,egyébként van a kerítésen belül őrzött parkoló is.
Halállomány ponty, amur, süllő, balin, csuka, harcsa, feketesügér, keszeg, kárász, kűsz, bodorka, vörösszárnyú keszeg (törpeharcsa nincs!)
Telepítések Havi bontásban, de éves viszonylatban 80-100 mázsa ponty és 25 mázsa fehér hal, 5-6 mázsa süllő  és csuka.
Fajlagos tilalom Jogszabály szerint, de a ponty tilalmi ideje alól rendre felmentést kérünk. 
Minden év április hó 30. napjáig helyi tilalom van érvényben a ragadozó halak horgászatára, amely alól kivétel a szürkeharcsa, a rá vonatkozó méret és darabszám korlátozás megtartása mellett.
Napijegy árak Felnőtt 4 000 Ft
Felnőtt 24 órás jegy 5 000 Ft - éjszakai horgászat esetén váltható
A teljes árlista és az ahhoz tartozó fveltételek az egyesület honlapján olvashatóak:
Éjszakai horgászat Április és október hónapokban minden szombaton,május és szeptember hónapokban péntek és szombaton, június - július és augusztus hónapokban csütörtök-péntek és szombati napokon.
Napijegy vásárlási helyek Kizárólag a horgásztónál található halőrháznál, az érvényes állami horgászjegy birtokában.
Helyi kiemelt horgászati szabályok Pontymatrac, megfelelő méretű merítőháló, fertőtlenítő folyadék és mérleg használata kötelező!
A részletes szabályozás itt olvasható:
Bojlis horgászat Külön nincs szervezve, de engedélyezett.
Etetési korlátozások Etetőhajó nem használható és behordás sem engedélyezett, etetni rakétával, dobócsővel vagy csúzlival lehetséges.
Csónak használat Csak mentési célra és csak az egyesület csónakjai.
Lékhorgászat Nem engedélyezett.
Pergetés Adott halfajra vonatkozó fajlagos tilalmi időn kívül lehetséges.
Sátorozási lehetőség Van, - felár nélkül.
Szálláshely Kádártán található Kádárta Panzió-Vendéglőben.