Kádárta bányató


Térkép betöltése…
Kádárta bányató
Kezelő Kádártai Sporthorgász Egyesület
Nagysága 7,2 ha
Általános információ a vízről A tó nyitva tartása március 1-től november 30-ig, ezen belül adott hónapokra vonatkozó nyitva tartás a honlapon (kadartaibanyato.hu) van közzétéve. Források által táplált  természetes tiszta víz,  melyet igazol a rákok jelenléte a tóban, melynek  közepén szigetek találhatók. Átlagmélység: 2 - 6 méter, a szigeteken  és a parton  nád, sás növényzet a mederben helyenként hínár található.  A meder egyenetlen sziklás, murva (dolomit kőzet)  mely a bányaművelés eredményeként alakult ki a vízbetörés előtt. (A bányaművelés 1981-ben fejeződött be azóta horgásztóként funkcionál.)  Természetes akadók  inkább a szigetek és partszél közeli növényzet illetve fák- bokrok gyökérzetétől - azok közelében vannak.
Megközelítés A 82.sz. főúton Kádárta településről a Kötés Kft. (Betonüzem ) mellett vezető aszfaltozott úton haladva, majd arról balra fordulva a murvázott úton tábla jelzi az irányt  Bányató - felirattal.  A település szélétől mintegy 500 méterre található a tó. GPS: 47° 07' 06  ;  17° 57' 52
Parkolási lehetőség A horgászhelyek (stégek) közelében lehetséges,de távozáskor a jármű utas és csomagterét és a csomagokat be kell mutatni a portaszolgálat részére,egyébként van a kerítésen belül őrzött parkoló is.
Halállomány ponty, amur, süllő, balin, csuka, harcsa, feketesügér, keszeg, kárász, kűsz, bodorka, vörösszárnyú keszeg (törpeharcsa nincs!)
Telepítések Havi bontásban, de éves viszonylatban 80-100 mázsa ponty és 25 mázsa fehér hal,5-6 mázsa süllő  és csuka.
Fajlagos tilalom Jogszabály szerint, de a ponty tilalmi ideje alól rendre felmentést kérünk. Minden év április hó 30. napjáig helyi tilalom van érvényben a ragadozó halak horgászatára, amely alól kivétel a szürkeharcsa, a rá vonatkozó méret és darabszám korlátozás megtartása mellett.
Napijegy árak - Felnőtt nappali vagy éjszakai területi jegy: 3.500 Ft> Horgászat: 2 készséggel, melyek legfeljebb 2-2 db horoggal vannak szerelve. Megtartható halmennyiség: darabszám korlátozás alá tartozó halfajból 2 db, melyben a süllő csak 1 db lehet; a darabszám korlátozás alá nem tartozó halfajból 3 kg. - Ifjúsági nappali vagy éjszakai területi jegy: 1.750 Ft Horgászat 1 készséggel, mely legfeljebb 2 db horoggal van szerelve. Megtartható halmennyiség: darabszám korlátozás alá tartozó halfajból 1 db; a darabszám korlátozás alá nem tartozó halfajból 1,5 kg, melyet a horgászat közben kifogott amur esetében túl lehet lépni, de azonnal be kell írni a fogási naplóba, és a darabszám korlátozás alá nem tartozó halakra a horgászatot be kell fejezni. - Gyermek nappali területi jegy ára (3-15 év közötti, horgászvizsgával nem rendelkező gyermekek válthatják): 600 Ft Horgászat: 1 készséggel, mely legfeljebb 1 db horoggal van szerelve. Megtartható halmennyiség: darabszám korlátozás alá tartozó halfajból nem tarthat meg; a darabszám korlátozás alá nem tartozó halfajból 1,5 kg, melyet a horgászat közben kifogott amur esetében túl lehet lépni, de azonnal be kell írni a fogási naplóba, és a darabszám korlátozás alá nem tartozó halakra a horgászatot be kell fejezni. - Felnőtt 24 órás jegy: 4.000 Ft Azokon a napokon váltható, amikor éjszakai horgászatra is van lehetőség és a váltástól számított 24 órán keresztül érvényes. A horgászat és megtartható halmennyiség azonos a felnőtt területi napijegynél leírtakkal. - Ifjúsági 24 órás jegy: 2.000 Ft Azokon a napokon váltható, amikor éjszakai horgászatra is van lehetőség és a váltástól számított 24 órán keresztül érvényes. A horgászat és megtartható halmennyiség azonos a felnőtt területi napijegynél leírtakkal. - Sport nappali vagy éjszakai területi jegy: 2.000 Ft A nappali nyitva tartás alatti horgászatra jogosít. Megtartható halat nem tartalmaz, ezért azt a horogtól történő kíméletes megszabadítás és fertőtlenítés után nyomban vissza kell helyezni a tóba! Halat másik horgásznak átadni szigorúan TILOS! Vendégjegy kiváltásához érvényes Állami Horgászjegy és arcképes igazolvány (személyi igazolvány, jogosítvány, diákigazolvány) szükséges! Sport-, éjszakai- és 24 órás jegyet gyermekek nem válthatnak!
Éjszakai horgászat Április és október hónapokban minden szombaton,május és szeptember hónapokban péntek és szombaton, június - július és augusztus hónapokban csütörtök-péntek és szombati napokon.
Napijegy vásárlási helyek Kizárólag a horgásztónál található halőrháznál, az érvényes állami horgászjegy birtokában.
Helyi kiemelt horgászati szabályok - A 30 cm-nél hosszabb bármilyen fajú keszeget, a 4 kg egyedsúlyú vagy az feletti pontyot valamint a feketesügért mérettől függetlenül tilos megtartani! A teljes hosszában 12 cm alatti kishal szintén nem vihető el. - Az amur méretkorlátozás nélkül megtartható, azzal a kitétellel, hogy a horgász nyomban köteles beírni a fogási naplójába. Amennyiben így elérte a darabszám korlátozás alá nem tartozó halfajra meghatározott alkalmankénti súlyhatárt, akkor a horgászatot a darabszám korlátozás alá nem tartozó halfajokra be kell fejeznie. - Az egyidejűleg használható horgászkészségek számába a csalihal fogására kialakított készség is beleszámít! Csalihal fogó emelőháló nem használható. - Az elvinni szánt halat a fogási naplóba nyomban be kell írni. A haltartóba helyezett halat kicserélni, másik horgásznak átadni valamint élő halat a horgásztó területéről kivinni szigorúan tilos! - A kifogott hallal fajtától és mérettől függetlenül mindenki köteles kíméletesen bánni, és amennyiben nem kívánja megtartani, fényképezés és sebfertőtlenítés után azonnal vissza kell helyezni a tóba. - Megfelelő méretű halmerítő, pontymatrac és fertőtlenítő folyadék használata kötelező! - A tó bekerített ingatlanára hobbyállatot - pl. kutyát-macskát nem szabad bevinni, a tóban fürödni tilos. - A horgászhelyen keletkezett hulladékot minden horgász köteles a kihelyezett kültéri hulladékgyűjtőkbe vagy a halőrháznál lévő konténerbe helyezni. - Távozás előtt minden horgász köteles járművét és csomagjait felszólítás nélkül a portaszolgálatnak átvizsgálásra bemutatni! Az elveszett tárgyakért vagy az esetleges balesetekért felelősséget nem vállalunk!
Bojlis horgászat Külön nincs szervezve, de engedélyezett.
Etetési korlátozások Etetőhajó nem használható és behordás sem engedélyezett, etetni rakétával, dobócsővel vagy csúzlival lehetséges.
Csónak használat Csak mentési célra és csak az egyesület csónakjai.
Lékhorgászat Nem engedélyezett.
Pergetés Adott halfajra vonatkozó fajlagos tilalmi időn kívül lehetséges.
Sátorozási lehetőség Van, - felár nélkül.
Szálláshely Kádártán található Kádárta Panzió-Vendéglőben.
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: