Az Ajka mellett található 26 hektáros Lőrintei-víztározó a Közép-Dunántúl egyik kevésbé ismert, de nagy halakat rejtő, kellemes kikapcsolódást nyújtó,  szép,  gondozott környezetű horgásztava.  A majd ötven éve intenzíven telepített tározó hatalmas halaknak ad otthont.  20 kiló feletti pontyok és amurok, néhány 30-50 kilós busa mellett komoly dévér, karika és vörösszárnyú keszeg, compó, és ezüstkárász állomány él a vízben. Süllő és csuka is szépen van a víztározóban, mely így egyben kiváló pergető terep,  sőt,  50 feletti harcsákra is lehet vadászni. Lehet sátrazni, a horgásztanyán pedig néhány szoba várja a horgászokat,így hideg idő sem lehet akadálya, mondjuk egy jó kis pergetésnek!  Lőrinte a méretes halak, az izgalmas horgászat hazája.

Kedvcsinálónak íme Haskó Tomiék Lőrintei filmje:


Térkép betöltése…
Lőrintei víztározó
Kezelő Lőrintei - tavi Horgászegyesület
Ajka, Diófa u. 2/B
Nagysága 26 hektár
Általános információ a vízről Átlag víz mélység 2-6 méter. Az ajkai oldala lankásabban mélyülő, míg a szemközti oldal meredekebben mélyül a középvonalán meglévő 4-6 méteres árok felé.
Megközelítés A tó megközelítése az Ajka-Kolontár összekötő útról a legegyszerűbb. Erről Padragkút felé lefordulva a jobbra eső két murvás út vezet a tóhoz, amit tábla is jelez. Autóval a víztározó jól megközelíthető, körbejárható. 
GPS koordináták: 47°04'300; 17°31'100.
Parkolási lehetőség Közvetlen a vízparton illetve a tanya udvarán zárt parkolóban.
Halállomány Halállományát tekintve kiváló békéshalas és rablóhalas vízterület. 
A majd ötven éve intenzíven telepített tározó hatalmas halaknak ad otthont. 20 kiló feletti pontyok és amurok, néhány 30-50 kilós busa mellett szép dévér, karika és vörösszárnyú keszegek, compó, és ezüstkárász van a vízben. A tó legnagyobb pntyának a súlya több mint 30 kg.
A ragadozó halak közül szinte minden fogható. Süllő, csuka szépen van, a tó kiváló pergető terep. Süllőből 9 kg-os, csukából 12,5 kg-os példányt is fogtak. 
Balin kevés van a vízben, de ami van azok hatalmasak, 4-7 kg közöttiek. Törpeharcsa a vízben nincs. 
50 éve a Rábáról néhány horgász által titokban hozott harcsa növendékek kiváló élőhelyet találtak, utódaik hatalmasra nőttek és elszaporodtak. 50 kg felettit fogásokról is beszámolhatunk, de a legnagyobb kifogott harcsa meghaladta a 72 kg-ot (2015.)
Telepítések Intenzív telepítés évente 14-16 alkalommal.
Fajlagos tilalom Országos előírások szerint.

Napijegy árak Felnőtt, ill. kedvezményezett napijegy: 
3500,- Ft (napkeltétől - napnyugtáig )
24 órás napijegy 6 000 Ft

Sport /Bojlis/ horgászjegy: 
Váltható: április 1-től november 30-ig a hét minden napján, díja 4 000 Ft/nap. Helyfoglalásra csak a halőrrel történt egyeztetés után van lehetőség.

Éjszakai horgászat Március elejétől november végéig.
Éjszakai jegy ára: napijegy + 2 000 Ft.
Kezdés a nappali horgászat befejézét követően.
Napijegy vásárlási helyek A tóparton lévő horgásztanyán a halőrtől.
Helyi kiemelt horgászati szabályok http://www.lorinte.hu/?page=cont_vendeg
Bojlis horgászat 4000,- Ft/nap (12 órától - 12 óráig szól) /hal elvitelére nem jogosít/
A bojlis horgászat részletes szabályozása az egyesület honlapján olvasható:
Etetési korlátozások Szerelék és etetőanyag etetőhajóval vagy csónakkal való behordása bojlis horgászoknak engedélyezett. 
Száraz gabonával való etetés nem engedélyezett.
Csónak használat Csónak kiadás május 1-től október 31-ig. Csónakot kiadni, csak 16 éven felüli horgásznak lehet.
Lékhorgászat Nem támogatott.
Pergetés Az éjszakai pergetés tilos.
Sátorozási lehetőség Egész napos /min. 24 órás/ horgászat alkalmával, a horgászat idejére szélfogó ernyő, illetve sátor állítható.
Szálláshely Április 1-től október végéig előzetes egyeztetés alapján:
Tel: 06/30/4237677
A Horgásztanya 4 db vendégszobával / 2 db 2 ágyas, 2 db 3 ágyas /, 1 db 25-30 főt befogadó központi helységgel, 1 db jól felszerelt konyhával, valamint hideg-melegvizes fürdővel és WC- vel rendelkezik. 
A zárt udvar közvetlen vízparti és saját stéggel rendelkezik.
A szállás ára 2 000 Ft/fő/éj
A tanya területén sátor is felállítható, ennek díja 1 000 Ft/fő/nap, mely magában foglalja az áram használatot és a tisztálkodási lehetőséget.
Filmek, cikkek Horgász családok számára is ideális választás, erről szól Haskó Tamás cikke, no és persze a lőrintei horgászatról:

Nagy pontyok nyomában 16. rész
Haskó Tamás és Kerekes Ernő egy izgalmas őszi kereső pontyhorgászatra kalauzolja el a film nézőit, a Lőrintei víztározón: