Alias : tmpgenc
Név : Balla Csaba
Születési dátum : 1976-04-22
Lakhely : Budapest
Kedvenc horgászmódszerei : feeder, picker, elsősorban folyóvízen
Kedvenc vízterületei : Duna
Legnagyobb halai : Márna 4,8 kg (Duna), Paduc 2,6 kg (Duna), jász 2,3 kg (Duna), Dévér 3,1kg (Duna), Ponty 11,5 kg (Ozora)
Mióta horgászik : 1984 óta, kisebb megszakitással. Nagy szerelem a pickerezés, 4 éve horgászataim 90%-át kiteszik.

Szerző írásai

Duna? Nekem a márna…

Balla Csaba 2010-10-08 07:00:00
Azt hiszem, a tavalyi évet nehéz lesz eredményesség tekintetében felülmúlnom, bár megjegyzem, nagyon jól indult ez az év is. Ha visszatekintek a 2009-es képes feljegyzéseimbe, szeptember eleje volt a márnaszezon kezdete. Erről az időszakomról olvashattatok már pár sort. Mire ez az írás megjelenik, ideér a Duna legjobb időszaka, az ősz - készüljünk fel a halak fogadására! Maradok a sóderos szakaszon, hisz nekem ez a pálya már ismertebb, itt tovább tudom tökéletesíteni technikámat. A Dunán a tanulás örökké tart, lassan okosodik az ember, de minden itt töltött perc magabiztosabbá és sikeresebbé tesz.

Duna, márna, gondolatok III. rész

Balla Csaba 2010-01-06 07:00:00
Íme, írásom harmadik és egyben a befejező része. Bemutatom az általam használt praktikákat, amiket lapos, lassú folyású sóderos részen alkalmazok. Még akkor is eredményesek lehetünk, ha egyenletesen mélyülő, törésektől mentes, úgymond „csupasz” a meder feneke. Abban sem sokan vitatkoznak velem a férfitársaim közül, ha csupasz a fenék, általában már jó helyen járunk. :-) Kicsit hosszabbra sikeredett, mint terveztem, de talán ez annak tudható be, hogy igyekeztem pontosan leírni a saját horgászatomat, ezzel is segítve egy kezdő dunai pecásnak. Legyen mindenki sikeres, legyen mindenki kíméletes a halakkal! Aki ezen epizódot elolvasva is többet várt tőlem, csalódott, attól elnézést kérek.

Duna, márna, gondolatok II. rész

Balla Csaba 2009-12-28 07:00:00
Konkrétumokkal, leírásokkal és tömör véleménnyel próbálom a most kezdőket segíteni egyfajta útvesztőben. Ez az útvesztő talán annak is köszönhető, hogy a lassú folyású, lapos partszakaszokról ritkán esik szó. A horgászataim bizonyos jelentős hányada ilyen típusú dunai vízszakaszon történik. Oda is leülök, ahol már a snecizők is csak a fejüket csóválják, mondván, 50 centis vízben nem áll meg a nagyobb hal. Azt is mondhatnám, ráálltam a sóderos partszakaszok kiismerésére, azok meghorgászására. Az előző írásomban már jeleztem, hogy az eszközök bemutatásánál „rövidebb” és tárgyilagosabb leszek. Megpróbálom ezt betartani.

Duna, márna, gondolatok I. rész

Balla Csaba 2009-12-09 07:00:00
Minden kezdet nehéz, de valahogy mégis el kell indulni. Nehéz halat fogni, értékelhető eredményt elérni a Dunán, ráadásul parti horgászattal. Azoknak szeretnék - saját megtapasztalás alapján - némi plusz információt adni, akik azzal a helyzettel szembesülnek, hogy bár az információ rengeteg, hasznosítható anyag nagyon kevés van benne. Beszélgessünk a sóderos, lapos részekről! A tutit nem tudom senkinek megadni, de talán az általam használt szerelék, a meglátásaim, a véleményem segít abban, hogy mindenki saját elképzelésére átültetve megvalósíthassa az eredményes folyóvíz-parti horgászatot feeder- vagy pickerbottal, s kiküszöbölhesse azokat a hibákat, amiket én (néha még napjainkban is) elkövettem.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.