Az amurozás „királyai”

Az amurozás „királyai”

Barátaim, Király Zsolt és Király Tamás évek óta hatalmas szenvedéllyel üldözik vizeink legnagyobb növényevőit, az amurokat. Örömmel vették tudomásul, hogy a Big Carp Baits termékpalettáján 2008-ban teljes kollekció található az amurozáshoz. Az elsők között voltak, akik sikeresen használták ezeket a termékeket. Melyek is ezek? Lássuk!

Az új amuros termékcsalád

Elsőként a GrassCarp multimixet vegyük kézbe, ami az alábbi pelletek keverékét tartalmazza: tökmag, lenmag, kukoricacsíra, lucerna, napraforgó. Ugye mondani sem kell, hogy e pelletek kifejezetten csemegének számítanak kedvenceinknél.

Kapunk hozzá egy Amur álom névre hallgató pellet locsolót - e folyékony aroma különlegessége, hogy akár PVA csomagba vagy zacskóba is tölthető, mivel nem oldja azt. Ha az etetésre szánt adagot fél óráig áztatjuk az aminosavas szirupban, akkor a pellet gyakorlatilag teljesen magába szívja.

Az etetésre szánt pelletet fél órával a bevetés előtt locsoljuk le az ajándék amino sziruppal
A pellet és pár szem bojli a szirupfürdőben

Az Amur álom bojli csaliként kitűnő választás, hiszen magas lucernakivonat-tartalma miatt kifejezetten rajonganak érte ezek a nagytestű torpedók. A horgon lévő bojli csalogató hatása tovább fokozható, hiszen a Szuperlucerna névre hallgató plazmadip segítségével az amuroknak is tudunk már ínyencséget „panírozni”. Ha valaki esetleg idegenkedne a plazmadip használatától, számukra ott van a hagyományos (mártogató) dip.

Amur álom hagyományos dipben
Készül a panír…
A plazmadip csodája
Bevetésre készen

Miután megismertettem önökkel ezeket a termékeket, lássuk, mit is értek el velük a gyakorlatban!

Dunavarsány közelében rengeteg tó található, ezek egyikén tették próbára a csalikat.

Ebbe a vízbe már a 70-es években telepítettek amurokat, melyekből nem igazán sikerült még visszafogni, ezért horgászaink joggal reménykedtek a sikeres tesztben.

A tetthely

A pelletek és bojlik keverékét lelocsolták a pellet sziruppal, a horgon lévő csalit „bepanírozták”. Miután a szerelékek a helyükre kerültek, elkezdődött a feszült várakozás. Az első kapás kb. 1,5 óra múlva jelentkezett, a tettes egy 14 kg-os példány volt.

A 14 kg-os

Az ismételt csalizást követően hosszabb várakozás következett, hiszen hatalmas „cirkuszt” csinált a vízben az ázsiai torpedó. A következő kapás „ejtve” mutatta az újabb jelentkező érkezését. A bot megemelését követően elszabadult a pokol. A 17 kg-ot pár dekával meghaladó hal közel 30 perces fárasztás után kerülhetett fényképezőgép elé.

A 17 kg-os

Mindez egy nap leforgása alatt nem rossz teljesítmény. Kívánok önöknek hasonló szép eredményeket!

(X)
Fenyvesi Attila