Rendezés

Szelektív nagyponty-horgászat egyesületi tavon

Haskó Tamás 2021-07-26
Két horgásztúra között szeretek némi figyelmet fordítani a helyben lévő, könnyebben elérhető vizekre, amelyek néha igen meglepő eredményeket tudnak produkálni, ha kellően felkészültek és elszántak vagyunk. Legutoljára egy kisebb „házi tesztet” hajtottunk végre szeretett kis egyesületi vizünkön, amely nagyon pozitív eredményeket hozott, e horgászat tapasztalatait szeretném megosztani.
Videóval

Ahová el kell menni…

Rokolya Péter 2021-03-25
A Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága. Aki egyszer eljut ide, azonnal megérti, miért özönlenek erre a helyre a turisták a világ minden pontjáról. Havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, ódon vár, aprócska sziget fogadja az ide érkezőket, azonban a pontyhorgászok számára is egy igazi bakancslistás helyszín. Csodálatos, egyedi pontyokat rejt ez a különleges tó, melyekért megéri minden befektetett energia.
Videóval

Bled kincse

Rokolya Péter 2020-09-25
A 2020-as év legjobban várt horgászata vészesen közeledett. Bled az a víz, ahova csak visszavágyik a pontyhorgász szíve. Ez az év nem zökkenőmentes, ezt mindenki tudja, tapasztalja, de szerencsémre úgy alakultak a dolgok, hogy zöld utat kaptunk júniusban, így nem maradtak kérdések, irány Bled!
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 2. rész – Ontario kincsei

Haskó Tamás 2020-08-03
A tavalyi évben két alkalommal is volt lehetőségem Horvátországban horgászi és nagyon megtetszett az itteni horgászatok hangulata, így nem volt kérdés, hogy 2020-ra is tervezek egy túrát ebbe az országba, viszont egy olyan tavat sikerült találnom, amiről nagyon kevés infóm volt, szinte semmit nem találtam az interneten sem, csak azt, hogy szuper halak élnek a vízben. A Covid-19 sem segítette a szervezést, az utolsó napokig nyitott volt a kérdés, hogy egyáltalán nekivághatok az útnak barátaimmal, vagy maradunk itthon, de végül zöld utat kaptunk, és egy nagyon szuper horgásztúra kerekedett ki a történetből.

Angliában élni és horgászni

Erdélyi Tamás 2020-01-15
Az élet úgy hozta, hogy külföldön találtam meg a számításaimat. Mivel gyermekkorom óta horgászom, nem szerettem volna ezt a szenvedélyt feladni csak azért, mert nem otthon élek. Utánajártam az angol törvényeknek, szabályoknak, illetve annak, hogy miképp is szerezhetnék itt engedélyt. Rövid keresgélés után ez sikerült is, így nem maradt más hátra, mint felkeresni egy közeli horgászboltot, ahonnan pótolhattam a hiányzó és kötelező felszerelést.
Videóval

Nagy pontyok nyomában 19. rész – Šumbar pocakos pontyai

Haskó Tamás 2019-09-23
Minden horgásznak van az életében egy olyan vágyott víz, amelyre legalább egyszer szeretne eljutni egy horgásztúra erejére. Az én bakancslistámon is szerepelt egy tó, mely nagyon megfogott és úgy éreztem, egyszer el kell jutnom ide. Amikor megtudtam, hogy a „Nagy pontyok nyomában” filmsorozatunk Horvátországban, a Šumbar-tavon folytatódhat, nagyon boldog voltam: végre megvalósulhat az egyik álmom!
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 1. rész – Pjeskara torpedói

Haskó Tamás 2019-08-12
Évek óta kacérkodom a gondolattal, hogy milyen jó lenne egyszer átlépni az országhatárt horgászati célokkal is. Sokat keresgéltem, merre is lenne érdemes indulni. Horvátország mindig is szimpatikus volt számomra, rendszeresen járok erre a családi nyaralások alkalmával, így errefelé kezdtem mélyebben is kutakodni az édesvizek iránt. Daniel Stojanovic barátom segített végül a helyfoglalásban a Pjeskara Lipik névre hallgató tóra, mely egy hegyek között meglapuló igazi gyöngyszem.

Változnak az idők

Erdélyi Tamás 2019-08-01
Nagyon vártam az idei szezont egyesületi vizemen, mivel úszkál még pár bakancslistás ponty a tóban, melyekkel idén mindenképp szeretnék pár képet készíteni. Az enyhe télnek köszönhetően sikerült sok időt tölteni a vízparton, ezáltal is tovább növelve tapasztalataimat az itt élő pontyok szokásairól, tartózkodási helyeikről. Már rögtön az év első rapid horgászatán sikerült kipipálni egy különleges pontyot a listámról, amit aztán nem várt balszerencse sorozat követett, no de ne rohanjunk ennyire előre…
Videóval

Visszatérés a szigetországba, horgászat a Belvoir tavakon és Linear Fisheries-ben

Erdélyi Tamás 2019-01-07
Közel két esztendő telt el az „Angol pontyok nyomában” című sorozatunk utolsó része óta. Régóta terveztük a folytatást Rokolya Petivel, hisz tudom, mennyire visszavágyik a pontyhorgászat igazi Mekkájába. Idén végre úgy alakult minden, hogy számára szerencsésen álltak a csillagok, és újra összejött a szigetországi pontyhorgászat.

Váratlan helyzetek, okos megoldások!

Erdélyi Tamás 2017-11-16
Bizonyára sokakkal megtörtént már, hogy az előre kigondolt tervet, taktikát valami égi rosszakaró meghiúsította. Nagyon bosszantó az ilyen helyzet, ilyenkor általában az emberek két lehetőség közül választanak: mormogva, duzzogva beletörődnek sorsukba és elmennek haza, illetve a másik tábor igyekszik ebből a helyzetből is kihozni a lehető legtöbbet. Mivel túlságosan sok napot nem tudok a vízparton eltölteni, luxus lett volna az első akadály miatt megfutamodni, ezért megpróbáltam az adott szituációban is helytállni…

Feederesként bojlis versenyen, ismerkedés egy új vízzel

Stojanović Daniel 2016-10-18
Sokáig gondolkodtam, mi is lenne jó cím, hogyan nevezzem el ezt a kis beszámolót. Lehet, nem túl figyelemfelkeltő, de akárhogy is gondolkodom, ez a néhány szó egybefoglal mindent, amit szeretnék elmesélni nektek e néhány sorral. Kicsit több mint három évvel ezelőtt ismerkedtem meg a feeder technikával. Őszinte leszek, előtte nem is tudtam, hogy létezik. Barátaim bojlisok, így a közös pecákon, testközelből ismerkedtem a másik technikával is. Na de menjünk sorban!

Angol pontyok nyomában 4. rész

Erdélyi Tamás 2016-09-28
Miután Peti barátom hazautazott, az időjárás sietve nagy melegedésnek indult. A következő napokban a hőmérséklet minimum a duplájára emelkedett, és ki is tartott huzamosabb ideig, így szinte biztos volt a következő hétvégi program: irány a tó! Tudtam, ez a felmelegedés felcsalja a tó sekélyebb részébe a halakat, így ott néztem szét először árulkodó jelek után kutatva. A halak jelenléte egyértelmű volt, hisz percek leforgása alatt több ugrást és fordulást láttam a két tavat elválasztó hídról, ez eldöntette bennem, hol verek tábort. Ha kíváncsiak vagytok az eredményre, tartsatok velem!

Kaland a határon túl - két éjszaka a tótok földjén

Pataki Gergely 2016-09-20
Július közepén hazánk határát átlépve egy 48 órás horgászatra látogattam el egy vadregényes, nádassal körülvett szlovákiai vízre. A hely nem volt teljesen ismeretlen számomra, hisz korábban már horgásztam itt és igen sikeres túrát zártam. Még akkor megfogadtam, hogy amint lehet, mindenképpen visszatérek…

Angol pontyok nyomában 3. rész

Rokolya Péter 2016-09-15
A Linearos sikertelen, de tanulságos kaland után hazatérve volt egy teljes napunk, hogy „nyalogassuk” a betli utáni sebeinket. A tanulságot levontuk. A következő helyszín sem volt akármilyen, ugyanis a környék - talán mondhatnom - legszebb tavára látogattunk el, ahol igazi, érintetlen környezet és egy csodás kastély található. Ezen az egyesületi vízen abszolút nem könnyű a halfogás, de még most is kiráz a hideg, ha visszagondolok arra, milyen halakat sikerült fognunk Tomi barátommal, köztük egy tórekord tövest Rosie személyében.

Angol pontyok nyomában 2. rész

Rokolya Péter 2016-09-09
A kezdeti sikeren felbuzdulva nem volt más hátra, mint előre! Anglia egyik legismertebb és legnépszerűbb horgászvize került a célkeresztbe, amely nem volt más, mint a Linear Fisheries. Itt kis szerencsével gyakorlatilag álmaink halával is összehozhat minket a sors, de nem szabad elfelejteni, hogy óriási nyomás nehezedik a vizekre, hiszen a tórendszer rendkívül frekventált helynek számít. Alaposan felkészülve és mindezeket észben tartva terveztük a túrát. Lássuk csak, mit sikerült elérnünk Tomi barátommal, mennyire volt kegyes hozzánk ez a víz és a hírhedt angol időjárás!

Angol pontyok nyomában 1. rész

Rokolya Péter 2016-06-22
Van a világon egy hely, ami más, mint a többi, ahol a horgászat nem csupán egy hobbi a sok közül, a pontyhorgászat pedig egy életstílus. Az emberek a pontyra mint egy nemes ellenfélre tekintenek, óvják, vigyázzák a vizek állományát, a halak értéke és szépsége pedig semmihez sem fogható. Ez a hely nem más, mint Anglia, induló cikksorozatom helyszíne. Tartsatok velem és fedezzük fel együtt ezt az egyedülálló kultúrát, szokásokat, vizeket és halakat, melyeket a szigetország rejteget!

Vadpontyok a Zsitva-tóból

Őry István 2013-03-30
Az elmúlt évben, a szezon vége felé lehetőségünk nyílt egy nem hétköznapi vízterületen horgászni, ahol nem kevés kihívás várt ránk és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Manapság a modern pontyhorgászatban gyakran nagyobb trófeának számít, ha olyan kapitális egyedet sikerül fognunk, ami még soha nem találkozott horoggal. Ez vadvizeken természetes, hiszen erről is szól a bojlizás, hogy megfogjuk az öreg, rafinált vadpontyokat, de napjainkban egyre többen látogatják a telepített magántavakat, itt keresve kapitális fogásaikat. Ilyen túlhorgászott vizeken már-már túlságosan is óvatosak a nagyobb példányok, és ha sikerül is fognunk párat, hát sajna elég megviseltek a helytelen horogkiszedéstől, számtalan akasztástól.
Videóval

Újabb játszma a Rainbow-tavon - 3. rész

Kovács Zoltán 2013-02-18
Az utóbbi évek során többször sikerült eljutnom a pontyhorgászok által jól ismert Rainbow-tóra. Az itt átélt élmények legjavát igyekeztünk több cikkben és filmben is megörökíteni, ahol sokszor részletesen elemeztük a helykereséssel kapcsolatos kérdéseket vagy az etetési, csalizási technikákat. Sokan jeleztétek, hogy a végszerelék pontos elkészítésével kapcsolatban szívesen látnátok még több információt, ezért úgy döntöttünk, hogy a sorozat utolsó részében az izgalmas jelenetek mellett elsősorban az ezzel kapcsolatos praktikákat mutatjuk be nektek.
Videóval

Újabb játszma a Rainbow-tavon - 2. rész

Kovács Zoltán 2013-02-12
A Rainbow-tavon eltöltött órák és napok mindig különlegesek számomra, hiszen a „pontyhorgászat Mekkájának” tartott vízen akár a horgászat utolsó perceiben is esély van arra, hogy megfogjuk életünk halát. Büszkeséggel tölt el, amikor szemtanúja lehetek annak, hogy horgásztársaim az SBS csalik segítségével kiemelkedő eredményeket érnek el, amint felejthetetlen élményként élnek át egy-egy igazi nagy fogást. Az előző részben bemutatott nagytestű pontyokat a túra első napjaiban sikerült megfogni, így új reményekkel vágtunk bele az előttünk álló napokba.

A tó legnagyobb halát akarom!

Karaszi Zsolt 2012-12-15
Az év elején elhatároztam, hogy október végén szerencsét próbálok egy határainkon túli tőzegtavon, amely páratlan halállománnyal rendelkezik. Aztán a sors mégis úgy akarta, hogy a nyár közepén négy napra el tudtam menni a terepet felmérni és egy jót horgászni. Akkor egy 18,90 kg-os tőponty volt a legnagyobb hal, amit ki tudtam varázsolni a vízből, így hát alig vártam az októbert, hogy egy hetet horgászhassak a palicsi tőzegtavon. Azért esett a választásom erre az október végi időpontra, mert ilyenkor már ketyeg a pontyok biológiai órája, készülnek a téli időszakra, ilyenkor a nagyobb példányok is könnyebben horogra keríthetőek.
Videóval

Újabb játszma a Rainbow-tavon - 1. rész

Kovács Zoltán 2012-12-03
2011 őszén láttam meg először a hatalmas pontyairól híres Rainbow-tavat, ahol már számos világraszóló fogás született. Az akkor eltöltött egyhetes horgászat során csodálatos élményekkel lettem gazdagabb és bíztam benne, hogy talán egyszer megint lesz alkalmam ellátogatni erre a kihívásokkal teli, nehéz vízre. Fél évvel később ismét lehetőségem nyílt arra, hogy Pámer Laci bácsival újból horgászhassak ezen a különleges tavon. A lehetőség ismét kissé váratlanul ért, ezért úgy gondoltam, alszom rá egyet, mielőtt meghozom a végső döntést, de már lefekvés előtt tudtam, hogy kár lenne kihagyni egy ilyen izgalmas kalandot.

16 óra bojlizás

Kőhalmi László 2012-09-30
Mire elég 16 óra, ha bojlival horgászunk? Egyáltalán mire is számíthatunk előzetes etetés nélkül? Én is ezekre a kérdésekre kerestem a választ, amikor egy kedvenc tavamra látogattam ki. Ha szeretnétek tudni, milyen sikerrel jártam, tartsatok velem!
Videóval

10kg+ 20kg+ 30kg+ avagy Óriáspontyok az akadókból 2. rész

Kovács Zoltán 2012-01-23
Az ember mindig többre vágyik, de én már ezzel az eredménnyel is beértem volna a Rainbow-tavon első alkalommal. Talán annyit szerettem volna, hogy profi kamerásunk, Peti meg tudja örökíteni egy szebb példány teljes kifárasztását. Hatalmas reménykedéssel indultunk neki a három napnak (míg Peti a helyszínen tartózkodott), hátha sikerül Laci bácsival valami szebb példányt kifognunk. Arra viszont álmomban sem gondoltam, hogy nem egy, hanem több 20 kg feletti hal kifogását is sikerül élőben megörökítenünk, majd mindezt megkoronázza utolsó kapásként egy 30 kg feletti tükörponty. Figyelem, megrázó képsorok következnek. :-) Gyengébb idegzetűek csak felügyelettel nézzék…!!! :-)
Videóval

10kg+ 20kg+ 30kg+ avagy Óriáspontyok az akadókból 1. rész

Kovács Zoltán 2012-01-06
Az élet mindig tartogat meglepetéseket, kihívásokkal teli pillanatokat, eddig ismeretlen területeket. Számomra eddig érintetlen területre léptem, hiszen teszthorgászként már nemcsak hazánkban, hanem Európa számos vízén adódik lehetőségem arra, hogy bemutassam, hogyan is kell sikeresen alkalmazni egy új csalit vagy olyan pontyhorgász módszert, amelyet eddig még nem volt alkalmam bemutatni. Éppen azon törtem a fejem, hogy hol is kezdhetném az európai tesztelést, amikor megcsörrent a telefonom...

Tánc a kapitális halakkal az ausztriai FZZ tavon

Zadravec Team 2011-08-27
Már az elmúlt év alkalmával elhatároztam, hogy későbbiekben még visszatérek arra tóra, amely a mélységeiből „tartozik” még nekem legalább egy kapitális hallal! Az FZZ a horgászok körében leginkább arról vált híressé, hogy egy igen nehéz pálya, és annak ellenére, hogy sok nagy halat rejteget, ezeket gyakran igen nehéz a horogra csalni a víz rapszodikus jellege miatt…

Bögellői horgászat Zadravec bojlikkal

Jávorka Dániel 2009-07-06
Már évek óta álmodozom egy komoly halállománnyal rendelkező, távoli bojlis vízre való lejutásról. A jelen körülmények között sajnos ez nálam ritkaságszámba megy, de időnként azért felbukkan egy-egy ilyen lehetőség. Egy szlovákiai túrán szerzett tapasztalatainkat és élményeinket osztanám most meg az olvasókkal, melyre az Izsáki-tó tulajdonosaitól, Jankovics Istvántól, és Jankovics Zoltántól kaptam meghívást, egy bögellői Zadravec bojliteszt formájában…
Videóval

Látogatóban a Német SBS tesztcsapatnál II. rész

Kovács Zoltán 2008-12-13
Az előző részben röviden bemutatkoztak a meghívóim, az SBS TEAM GERMANY két tagja, Mathis Korn és Frederic Roth. Ők képviselik az SBS termékeket kiérdemelt módon Németországban. Hogy mire alapozom ezt a kijelentésemet? A halakkal való viselkedésükre és a horgászattal kapcsolatos szerteágazó ismereteikre, melyekről mindenki egyértelműen megbizonyosodhat, ha figyelmesen végigolvassa az írást, és végignézi a hozzá tartozó kisfilmet! Ilyen őszinte és informatív bemutatóval ritkán találkozhattok egy ilyen terjedelmű kisfilmben. Ha szeretnétek megtudni, hogy melyek a kedvenc csalijaik, vagy kíváncsiak vagytok rövid, de tartalmas közös horgászatunk végeredményére, akkor mindenképpen tartsatok velünk…
Videóval

Látogatóban a Német SBS tesztcsapatnál I. rész

Kovács Zoltán 2008-12-06
Mielőtt még beköszöntött a tél, egy nagyon kedves meghívásnak tettem eleget. A Németországi hivatalos SBS tesztcsapat két tagja (Mathis Korn és Frederic Roth) invitált meg egy közös hétvégi horgászat erejéig, melyet örömmel elfogadtam, hiszen ki ne szeretne még több információhoz jutni, szélesebb látókörrel rendelkezni a pontyhorgászat berkein belül! Ezen apró titkok és praktikák kifürkészése végett egy kellemes őszi hétvégén teljes menetfelszereléssel és a kamerával nekivágtunk az 1400 km-es útnak Takács Péter operatőr barátommal. Álmomban sem gondoltam volna, hogy milyen megdöbbentő dolgokkal fogunk találkozni, e rövid látogatás alkalmával! Kíváncsiak vagytok, hogy milyen érdekességekről beszélek? Akkor tartsatok ismét velem…

Horgásztúra a 30 kilós pontyok hazájában

Ladányi Tamás 2007-01-04
A bojlis horgászok és a nagy pontyra „vadászók” döntő többsége számára az elmúlt években az álmok horgásztavát a Raduta, a Cassein vagy az Orient jelentette. Ezeken a tavakon reális esély volt a 20-25 kiló feletti pontyfogásokra, de nem volt elérhetetlen akár a 30 kilós álomhatár sem. Mostanában viszont egyre többet hallani a Rainbow-tóról, ahol szinte hihetetlen fogásokat produkálnak a horgászok. Több, 30 kilón felüli pontyfogás mellett világcsúcs eredmények is születtek a tavon! Sokunknak megmozgatta a fantáziáját a Rainbow-tó, de a kijutás, a tavon történő horgászat szinte „lehetetlen küldetés”. Évekre előre le van foglalva az összes állás, bekerülni abba a szűk körbe, akik szerencsét próbálhatnak a tavon, nem egyszerű mulatság. Kovács Krisztiánnak sikerült elérnie azt, amit sokan csak a legtitkosabb álmaikban mernek elképzelni. Egy hetet horgászhatott a Rainbow-tavon! Egy pillantás erejéig tekintsünk rá erre a tóra, mely rövid idő alatt legendás hírnevet vívott ki magának.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.