Rendezés

Videóval

Bled, a pontyhorgászat szentélye

Döme Gábor 2024-01-27
Ha a pontyhorgászokat megkérdezzük, szinte biztos, hogy a TOP 3 pontyos horgászvíz között említik a Szlovéniában található Bledi-tavat. 2023 év végén végre eljött az én időm, és Rokolya Péterrel közösen horgászhattam a pontyhorgászok szentélyében!
Videóval

Az óriáspontyok tava, Zajarki

Döme Gábor 2023-09-16
A pontyhorgászat számomra gyermekkoromban úszós készséggel kezdődött, amelyet a hagyományos fenekező módszer követett. Sokáig azt hittem, hogy ennél nincs hatékonyabb, amíg meg nem ismertem és bele nem ástam magam a feederes pontyhorgászat rejtelmeibe. Meggyőződésem, hogy a rövid idejű horgászatok során nincs ennél hatékonyabb! DE… és itt jön a DE!!!
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 3. rész – Pontyok a kánikulában

Haskó Tamás 2023-07-29
Úgy gondolom, minden horgásznak van egy „bakancslistás” horgászvize, ahová az év bármely hónapjában szívesen visszatér, mert valami megfogta az adott helyszínben. Az én esetemben az Ontárió-tó Horvátországban pont ilyen, ahol a legutóbbi túrám roppant tanulságos volt. Ezt szeretném megosztani Veletek!
Videóval

Ahová el kell menni…

Rokolya Péter 2023-06-08
A Bledi-tó Szlovénia legnépszerűbb turistalátványossága. Aki egyszer eljut ide, azonnal megérti, miért özönlenek erre a helyre a turisták a világ minden pontjáról. Havas hegycsúcsok, kristálytiszta víz, ódon vár, aprócska sziget fogadja az ide érkezőket, azonban a pontyhorgászok számára is egy igazi bakancslistás helyszín. Csodálatos, egyedi pontyokat rejt ez a különleges tó, melyekért megéri minden befektetett energia.

Évindító peca a Petőfi-tavon

Ördög Erik 2023-02-26
Mikor tavaly ősszel elkezdtem tervezni az idei évemet horgászati szempontból, akkor még mindenképp a terveim között szerepelt egy kora januári túra. Talán bolondságnak is tűnhet január elején, konkrétan az új év első hetében horgászatról álmodozni… viszont időközben újfent külföldre sodort az élet, Ausztriában dolgozom egy ideje, így minden egyes szalmaszálat igyekszem megragadni, hogy horgászhassak is egy kicsit otthon. Hónapokkal előre tervezni egy túrát mindig rizikós. Azt hiszem, ez hatványozottan igaz, ha a téli hónapok bármelyikét tűzzük ki célul. Fontos szempont volt a megfelelő víz kiválasztásakor, hogy mély legyen. Esélyt sem szerettünk volna adni annak, hogy a zord hideg keresztülhúzza a terveinket. Több lehetőséget is figyelembe véve végül is Rokolya Péter jó cimborám tapasztalataira hagyatkozva a Dunavarsányban található Petőfi-tóra esett a választás. Peti segített nekem a foglalásban is, és ha ez nem lett volna elég, a tavaly ugyanitt, ugyanebben az időpontban forgatott „Szilveszteri pontyok" című filmje tökéletes kiindulási pontot jelentett, amit innen is köszönünk szépen. Emellett Haskó Tamásék filmje úgyszintén segítségünkre volt, hiszen ugyanerre a helyre sikerült foglalnunk.
Videóval

A nagy pontyok birodalmában, 6 pontykapás 5 db 20+ kg!

Döme Gábor 2023-02-25
Ezúttal Bosznia-Hercegovinába látogattam el Amir Taletovic horgászbarátom meghívásának eleget téve, aki ebben csodás kis országban él és immár 7. éve a Haldorádó teszthorgásza.

Bledi születésnap

Rokolya Péter 2022-11-29
Nincs év Bled nélkül, így újfent elutaztam kedvesemmel e szlovén gyöngyszemre kirándulni és horgászni. Ezúttal augusztusban jött el az idő, hogy újra ellátogassunk Bledre, ami köztudottan nem a legjobb időszak a pecára itt, de nézzük, hogyan is oldottuk meg ezt a cseppet sem terhes feladatot!
Videóval

Visszatérés a nagy pontyok birodalmába

Haskó Tamás 2022-07-16
Az elmúlt években kétszer is kijutottam egy igazi nagy pontyos vízre az országhatáron túl, Horvátországban, és bár ezek kiemelkedő élményeket jutottak számomra, mindkét alkalommal nyár közepén horgásztam a tavon, igazi banánérlelő hőségben, ezért úgy gondoltam, idén kipróbálom, milyen lehet itt egy tavaszi horgászat. Sok minden nem úgy alakult, ahogyan én szerettem volna, de azért a végére így is egy élménydús horgásztúra kerekedett ki belőle szuper halakkal fűszerezve.

Pontyszezon a Zsitván 3. rész – Észak ereje

Bottyán Marián 2022-05-30
Májusi eső aranyat ér, tartja a mondás. Hát még egy tavaszi hidegfront erős északi széllel párosulva, ami felkorbácsolja a hullámokat jócskán. Pontyhorgászataim során ez maga a megváltás, hiszen ekkor pezsdül fel igazán a víz alatti világ.

Pontyszezon a Zsitván 2. rész – Szeszélyekkel dacolva

Bottyán Marián 2022-05-16
Az egyik nap még verőfényes napsütésben sütkérezhetünk egy szál pólóban kedvenc horgászvizünk partján, másnap pedig ismét elő kell venni a télikabátot. Áprilisi tréfa ez a javából, igen, az ember tervez, az természet pedig rendez.
Videóval

Az álmok temploma 1. rész

Szoják Benedek 2022-04-09
Bled az európai pontyhorgászat ikonikus helyszíne. A halak, a környezet mind-mind olyan tényezők, melyek minden pontyhorgász szívét megdobogtatják. Ez az a hely, ahová csak visszavágyik a horgász szíve. Ez az év sem telt el Bled nélkül, tartsatok velünk!

Szelektív nagyponty-horgászat egyesületi tavon

Haskó Tamás 2021-07-26
Két horgásztúra között szeretek némi figyelmet fordítani a helyben lévő, könnyebben elérhető vizekre, amelyek néha igen meglepő eredményeket tudnak produkálni, ha kellően felkészültek és elszántak vagyunk. Legutoljára egy kisebb „házi tesztet” hajtottunk végre szeretett kis egyesületi vizünkön, amely nagyon pozitív eredményeket hozott, e horgászat tapasztalatait szeretném megosztani.
Videóval

Bled kincse

Rokolya Péter 2020-09-25
A 2020-as év legjobban várt horgászata vészesen közeledett. Bled az a víz, ahova csak visszavágyik a pontyhorgász szíve. Ez az év nem zökkenőmentes, ezt mindenki tudja, tapasztalja, de szerencsémre úgy alakultak a dolgok, hogy zöld utat kaptunk júniusban, így nem maradtak kérdések, irány Bled!
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 2. rész – Ontario kincsei

Haskó Tamás 2020-08-03
A tavalyi évben két alkalommal is volt lehetőségem Horvátországban horgászi és nagyon megtetszett az itteni horgászatok hangulata, így nem volt kérdés, hogy 2020-ra is tervezek egy túrát ebbe az országba, viszont egy olyan tavat sikerült találnom, amiről nagyon kevés infóm volt, szinte semmit nem találtam az interneten sem, csak azt, hogy szuper halak élnek a vízben. A Covid-19 sem segítette a szervezést, az utolsó napokig nyitott volt a kérdés, hogy egyáltalán nekivághatok az útnak barátaimmal, vagy maradunk itthon, de végül zöld utat kaptunk, és egy nagyon szuper horgásztúra kerekedett ki a történetből.

Angliában élni és horgászni

Erdélyi Tamás 2020-01-15
Az élet úgy hozta, hogy külföldön találtam meg a számításaimat. Mivel gyermekkorom óta horgászom, nem szerettem volna ezt a szenvedélyt feladni csak azért, mert nem otthon élek. Utánajártam az angol törvényeknek, szabályoknak, illetve annak, hogy miképp is szerezhetnék itt engedélyt. Rövid keresgélés után ez sikerült is, így nem maradt más hátra, mint felkeresni egy közeli horgászboltot, ahonnan pótolhattam a hiányzó és kötelező felszerelést.
Videóval

Nagy pontyok nyomában 19. rész – Šumbar pocakos pontyai

Haskó Tamás 2019-09-23
Minden horgásznak van az életében egy olyan vágyott víz, amelyre legalább egyszer szeretne eljutni egy horgásztúra erejére. Az én bakancslistámon is szerepelt egy tó, mely nagyon megfogott és úgy éreztem, egyszer el kell jutnom ide. Amikor megtudtam, hogy a „Nagy pontyok nyomában” filmsorozatunk Horvátországban, a Šumbar-tavon folytatódhat, nagyon boldog voltam: végre megvalósulhat az egyik álmom!
Videóval

Kalandok az országhatáron túl 1. rész – Pjeskara torpedói

Haskó Tamás 2019-08-12
Évek óta kacérkodom a gondolattal, hogy milyen jó lenne egyszer átlépni az országhatárt horgászati célokkal is. Sokat keresgéltem, merre is lenne érdemes indulni. Horvátország mindig is szimpatikus volt számomra, rendszeresen járok erre a családi nyaralások alkalmával, így errefelé kezdtem mélyebben is kutakodni az édesvizek iránt. Daniel Stojanovic barátom segített végül a helyfoglalásban a Pjeskara Lipik névre hallgató tóra, mely egy hegyek között meglapuló igazi gyöngyszem.

Változnak az idők

Erdélyi Tamás 2019-08-01
Nagyon vártam az idei szezont egyesületi vizemen, mivel úszkál még pár bakancslistás ponty a tóban, melyekkel idén mindenképp szeretnék pár képet készíteni. Az enyhe télnek köszönhetően sikerült sok időt tölteni a vízparton, ezáltal is tovább növelve tapasztalataimat az itt élő pontyok szokásairól, tartózkodási helyeikről. Már rögtön az év első rapid horgászatán sikerült kipipálni egy különleges pontyot a listámról, amit aztán nem várt balszerencse sorozat követett, no de ne rohanjunk ennyire előre…
Videóval

Visszatérés a szigetországba, horgászat a Belvoir tavakon és Linear Fisheries-ben

Erdélyi Tamás 2019-01-07
Közel két esztendő telt el az „Angol pontyok nyomában” című sorozatunk utolsó része óta. Régóta terveztük a folytatást Rokolya Petivel, hisz tudom, mennyire visszavágyik a pontyhorgászat igazi Mekkájába. Idén végre úgy alakult minden, hogy számára szerencsésen álltak a csillagok, és újra összejött a szigetországi pontyhorgászat.

Váratlan helyzetek, okos megoldások!

Erdélyi Tamás 2017-11-16
Bizonyára sokakkal megtörtént már, hogy az előre kigondolt tervet, taktikát valami égi rosszakaró meghiúsította. Nagyon bosszantó az ilyen helyzet, ilyenkor általában az emberek két lehetőség közül választanak: mormogva, duzzogva beletörődnek sorsukba és elmennek haza, illetve a másik tábor igyekszik ebből a helyzetből is kihozni a lehető legtöbbet. Mivel túlságosan sok napot nem tudok a vízparton eltölteni, luxus lett volna az első akadály miatt megfutamodni, ezért megpróbáltam az adott szituációban is helytállni…

Feederesként bojlis versenyen, ismerkedés egy új vízzel

Stojanović Daniel 2016-10-18
Sokáig gondolkodtam, mi is lenne jó cím, hogyan nevezzem el ezt a kis beszámolót. Lehet, nem túl figyelemfelkeltő, de akárhogy is gondolkodom, ez a néhány szó egybefoglal mindent, amit szeretnék elmesélni nektek e néhány sorral. Kicsit több mint három évvel ezelőtt ismerkedtem meg a feeder technikával. Őszinte leszek, előtte nem is tudtam, hogy létezik. Barátaim bojlisok, így a közös pecákon, testközelből ismerkedtem a másik technikával is. Na de menjünk sorban!

Angol pontyok nyomában 4. rész

Erdélyi Tamás 2016-09-28
Miután Peti barátom hazautazott, az időjárás sietve nagy melegedésnek indult. A következő napokban a hőmérséklet minimum a duplájára emelkedett, és ki is tartott huzamosabb ideig, így szinte biztos volt a következő hétvégi program: irány a tó! Tudtam, ez a felmelegedés felcsalja a tó sekélyebb részébe a halakat, így ott néztem szét először árulkodó jelek után kutatva. A halak jelenléte egyértelmű volt, hisz percek leforgása alatt több ugrást és fordulást láttam a két tavat elválasztó hídról, ez eldöntette bennem, hol verek tábort. Ha kíváncsiak vagytok az eredményre, tartsatok velem!

Kaland a határon túl - két éjszaka a tótok földjén

Pataki Gergely 2016-09-20
Július közepén hazánk határát átlépve egy 48 órás horgászatra látogattam el egy vadregényes, nádassal körülvett szlovákiai vízre. A hely nem volt teljesen ismeretlen számomra, hisz korábban már horgásztam itt és igen sikeres túrát zártam. Még akkor megfogadtam, hogy amint lehet, mindenképpen visszatérek…

Angol pontyok nyomában 3. rész

Rokolya Péter 2016-09-15
A Linearos sikertelen, de tanulságos kaland után hazatérve volt egy teljes napunk, hogy „nyalogassuk” a betli utáni sebeinket. A tanulságot levontuk. A következő helyszín sem volt akármilyen, ugyanis a környék - talán mondhatnom - legszebb tavára látogattunk el, ahol igazi, érintetlen környezet és egy csodás kastély található. Ezen az egyesületi vízen abszolút nem könnyű a halfogás, de még most is kiráz a hideg, ha visszagondolok arra, milyen halakat sikerült fognunk Tomi barátommal, köztük egy tórekord tövest Rosie személyében.

Angol pontyok nyomában 2. rész

Rokolya Péter 2016-09-09
A kezdeti sikeren felbuzdulva nem volt más hátra, mint előre! Anglia egyik legismertebb és legnépszerűbb horgászvize került a célkeresztbe, amely nem volt más, mint a Linear Fisheries. Itt kis szerencsével gyakorlatilag álmaink halával is összehozhat minket a sors, de nem szabad elfelejteni, hogy óriási nyomás nehezedik a vizekre, hiszen a tórendszer rendkívül frekventált helynek számít. Alaposan felkészülve és mindezeket észben tartva terveztük a túrát. Lássuk csak, mit sikerült elérnünk Tomi barátommal, mennyire volt kegyes hozzánk ez a víz és a hírhedt angol időjárás!

Angol pontyok nyomában 1. rész

Rokolya Péter 2016-06-22
Van a világon egy hely, ami más, mint a többi, ahol a horgászat nem csupán egy hobbi a sok közül, a pontyhorgászat pedig egy életstílus. Az emberek a pontyra mint egy nemes ellenfélre tekintenek, óvják, vigyázzák a vizek állományát, a halak értéke és szépsége pedig semmihez sem fogható. Ez a hely nem más, mint Anglia, induló cikksorozatom helyszíne. Tartsatok velem és fedezzük fel együtt ezt az egyedülálló kultúrát, szokásokat, vizeket és halakat, melyeket a szigetország rejteget!

Vadpontyok a Zsitva-tóból

Őry István 2013-03-30
Az elmúlt évben, a szezon vége felé lehetőségünk nyílt egy nem hétköznapi vízterületen horgászni, ahol nem kevés kihívás várt ránk és felejthetetlen élményekkel lettünk gazdagabbak. Manapság a modern pontyhorgászatban gyakran nagyobb trófeának számít, ha olyan kapitális egyedet sikerül fognunk, ami még soha nem találkozott horoggal. Ez vadvizeken természetes, hiszen erről is szól a bojlizás, hogy megfogjuk az öreg, rafinált vadpontyokat, de napjainkban egyre többen látogatják a telepített magántavakat, itt keresve kapitális fogásaikat. Ilyen túlhorgászott vizeken már-már túlságosan is óvatosak a nagyobb példányok, és ha sikerül is fognunk párat, hát sajna elég megviseltek a helytelen horogkiszedéstől, számtalan akasztástól.
Videóval

Újabb játszma a Rainbow-tavon - 3. rész

Kovács Zoltán 2013-02-18
Az utóbbi évek során többször sikerült eljutnom a pontyhorgászok által jól ismert Rainbow-tóra. Az itt átélt élmények legjavát igyekeztünk több cikkben és filmben is megörökíteni, ahol sokszor részletesen elemeztük a helykereséssel kapcsolatos kérdéseket vagy az etetési, csalizási technikákat. Sokan jeleztétek, hogy a végszerelék pontos elkészítésével kapcsolatban szívesen látnátok még több információt, ezért úgy döntöttünk, hogy a sorozat utolsó részében az izgalmas jelenetek mellett elsősorban az ezzel kapcsolatos praktikákat mutatjuk be nektek.
Videóval

Újabb játszma a Rainbow-tavon - 2. rész

Kovács Zoltán 2013-02-12
A Rainbow-tavon eltöltött órák és napok mindig különlegesek számomra, hiszen a „pontyhorgászat Mekkájának” tartott vízen akár a horgászat utolsó perceiben is esély van arra, hogy megfogjuk életünk halát. Büszkeséggel tölt el, amikor szemtanúja lehetek annak, hogy horgásztársaim az SBS csalik segítségével kiemelkedő eredményeket érnek el, amint felejthetetlen élményként élnek át egy-egy igazi nagy fogást. Az előző részben bemutatott nagytestű pontyokat a túra első napjaiban sikerült megfogni, így új reményekkel vágtunk bele az előttünk álló napokba.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.