A PB Products újdonságok 2016

A PB Products újdonságok 2016

Megérkeztek áruházunkba a prémium kategóriás bojlis aprócikkeket gyártó holland PB Products 2016. évi újdonságai. Az eredményen jól látszódik, hogy tavaly sem tétlenkedtek a csapat teszthorgászai, hiszen számos új fejlesztéssel álltak elő. Ezeket szeretnénk egy kicsit közelebbről is bemutatni.

A PB Products Stick mix Stringer Needle & Stripper fűzőtű egy új fejlesztésű, erős, masszív, a megszokottnál hosszabb tűvel rendelkező, szívós szerszám, mely elsősorban azok számára készült, akik PVA szalagra fűzött bojlifüzért vagy PVA hálóba töltött etetőanyagot (stick mixet) szeretnének a horogcsali mellett felkínálni. Erre a fűzőtűre garantáltan kényelmesen fel tudjuk fűzni a hosszabb stick mix hurkákat is. Az eszköz nyélrésze ergonomikus kialakítású, nagyon kényelmes, stabil fogást tesz lehetővé. Az oldalán és az elején lévő barázdás gumi felületnek köszönhetően nedves kézben sem csúszkál. A nyélrészbe egy másik hasznos kiegészítőt is építettek a tervezők: egy rozsdamentes acélból készült zsinórhántolót. Ezzel az apró, de annál hasznosabb praktikával nem kell egy másik szerszámot előkeresnünk a dobozunkból egy előke készítésénél, a Stick mix Stringer Needle & Stripper fűzőtűnél több funkció kapunk egyetlen eszközben.

Az új, hasznos szerszámok teljes választéka
Extra hosszú változat kimondottan stick mixes horgászathoz
A lefinomított fej könnyebben hatol át a rudacskákon

A PB Products Allround Needle & Stripper fűzőtű egy új fejlesztésű, erős, masszív tűvel rendelkező szerszám. Közepesen vastag (1 mm) fémszárral rendelkezik, ideális bármilyen keményebb csali hajszálelőkére fűzésére. Könnyedén szúrhatunk és fűzhetünk át vele bojlikat, pelleteket és keményebb főtt magvakat egyaránt. Mivel nem kapcsos fűzőtű, hanem átszúró jellegű, ezért jóval kisebb lyukat fúr, csökkentve ezzel a csali szétrepedésének kockázatát, ráadásul annak is kicsi az esélye, hogy eltörjön a hegye. Az eszköz nyélrésze ergonomikus kialakítású, nagyon kényelmes, stabil fogást tesz lehetővé. Az oldalán és az elején lévő barázdás gumi felületnek köszönhetően nedves kézben sem csúszkál. A nyélrészbe egy másik hasznos kiegészítőt is építettek a tervezők: egy rozsdamentes acélból készült zsinórhántolót. Ezzel az apró, de annál hasznosabb praktikával nem kell egy másik szerszámot előkeresnünk a dobozunkból egy előke készítésénél, az Allround Needle & Stripper fűzőtűnél több funkció kapunk egyetlen eszközben.

A nyél formakialakítása nagyon kézre álló, szinte belesimul a horgász kezébe
Ezzel a fejjel bátran fűzhetünk…
… akár pelleteket is

A PB Products Knot Puller & Stripper zsinórfeszítő és csomórögzítő egy új fejlesztésű, erős, masszív, rendkívül praktikus szerszám. Segítségével maximálisra növelhetjük a végszerelékeinkbe iktatott kötések biztonságát, amik ezáltal a kritikus pillanatokban biztosan nem fognak kioldani. Ezzel az eszközzel egyenletes erőkifejtéssel terhelhetjük a rögzíteni kívánt csomókat, így akár a legvastagabb, legerősebb zsinórok is jól megfeszíthetők vele. Kampójába könnyedén beleakaszthatunk bármilyen hurkot, kapcsot vagy horgot. Az eszköz nyélrésze ergonomikus kialakítású, nagyon kényelmes, stabil fogást tesz lehetővé. Az oldalán és az elején lévő barázdás gumi felületnek köszönhetően nedves kézben sem csúszkál. A nyélrészbe egy másik hasznos kiegészítőt is építettek a tervezők: egy rozsdamentes acélból készült zsinórhántolót. Ezzel az apró, de annál hasznosabb praktikával nem kell egy másik szerszámot előkeresnünk a dobozunkból egy előke készítésénél, hiszen több funkciót kapunk egyetlen eszközben.

Végre egy ízléses zsinórfeszítő
Kampós oldalán kötéseinket feszíthetjük
A másik oldalán itt is zsinórhámozó található…
… melynek segítségével könnyedén készíthetünk combi rigeket

A PB Products Baitlip Needle & Stripper fűzőtű egy új fejlesztésű, erős, masszív, biztonsági csappantyús tűvel rendelkező szerszám. Közepesen vastag fémszárral rendelkezik, kifejezetten a csalik hajszálelőkére való felfűzéséhez ideális a tű mérete. Könnyedén szúrhatunk és fűzhetünk át vele bojlikat, pelleteket és keményebb főtt magvakat egyaránt. Az eszköz nyélrésze ergonomikus kialakítású, nagyon kényelmes, stabil fogást tesz lehetővé. Az oldalán és az elején lévő barázdás gumi felületnek köszönhetően nedves kézben sem csúszkál. A nyélrészbe egy másik hasznos kiegészítőt is építettek a tervezők: egy rozsdamentes acélból készült zsinórhántolót. Ezzel az apró, de annál hasznosabb praktikával nem kell egy másik szerszámot előkeresnünk a dobozunkból egy előke készítésénél, hiszen több funkció kapunk egyetlen eszközben.

A „hagyományos” méretű csappantyús tű sem maradhatott ki a családból
Keskenyített, igényes kidolgozás

A Ring Bait Screw 360 egy új fejlesztésű, rendkívül praktikus eszköz, amely a csali gyors felhelyezését segíti elő. Alkalmazásával elkerülhető, hogy az apróbb halak a pop-up csalijainkat piszkálva összegubancolják az előkénket, és garantáltan nem tudják „leverni” a kissé puhább szerkezetű csalit sem róla. A hajszálelőkés felkínálási módnál úgy használható, hogy a hajszálelőkénk végére kötjük, majd a kiválasztott csaliba belecsavarjuk. Bármekkora csalit is rögzítünk, az előke hossza nem fog nőni vagy csökkenni, nem kell változtatni vagy újrakötni a hajszálelőkénket. A hajszálelőke csomózódását is maximálisan kiküszöbölték ennél a kiegészítőnél, mivel a csavar belső „tengelye” egy pici forgókapocs, ami 360 fokban szabad mozgást biztosít bármilyen irányba, valamint a forgóba épített karika segítségével a lebegő csalik még természetesebben képesek mozogni az apróbb víz alatti áramlatok hatására is. Három különböző színváltozatban (fekete, piros, víztiszta) kapható, így a csalink színéhez is könnyedén megválaszthatjuk a leginkább megfelelő változatot.

K駱:_[13.jpg","A csalicsavar karikás…","e","k"]

… és normál verzióban is elérhető három-három méretben
A hajszálelőke végére felkötjük…
… és ha belecsavartuk a kiválasztott csalinkba, már kész is a bevetésre

A PB Products Downforce Tungsten egy új fejlesztésű, nagy sűrűségű, wolframmal impregnált gumis ütköztető, mely elsősorban a horogelőkék precíz pozicionálásában nyújt praktikus segítséget. Súlyának köszönhetően a mederfenékre süllyeszti a zsinórunkat, így nagymértékben növeli az álcázást, elaltatja az óvatosabb, kitanult halak gyanakvását is. Használata rendkívül egyszerű, mindössze az úszórögzítőkhöz hasonló módon át kell bújtatni a zsinórt a nehezékeket tartó fém hurkon, majd tetszés szerint áthúzni róla 1-2 darabot az előkére. A zsinóron a kis súlyok tetszés szerint elhúzhatóak, így az előke alap süllyesztése mellett kiválóan használható nagy felhajtóerejű pop-up csalik kiegyensúlyozására is. Nagy előnye, hogy garantáltan nem esik le a lendületes dobások során sem, és a korábbi hasonló előkesúlyokkal ellentétben ez kompatibilis a bevonatos előkezsinórokkal is, melyekről nem hámozza le a csúsztatások során az értékes felületi réteget. Egy csomagban 9 db előkesúly található. A termék „weed”, azaz hínár színben kerül forgalomba.

A piacon hiánypótló előkesüllyesztő, mely alkalmazható bevonatos előkéken is
Mint egy úszóütközőt, csak át kell vezetni az előkére
Vékonyabb zsinóron sem csúszik el

A PB Products X-Stiff Aligner Curved egy új fejlesztésű, praktikus végszerelék-kiegészítő elem, mely a zsugorcsövet helyettesítve kínál praktikus megoldást. Használata a korábbi típusokhoz hasonlóan rendkívül egyszerű, csupán fel kell fűzni a horogelőkére, majd rá kell húzni a horog szárára. Rögzítéséhez nincsen szükség melegítésre, mint a zsugorcső esetében, és ha a horog hegye kicsorbul, elég lehúzni a horogról és újból, teljes értékű elemként használható egy másik előkén. Az X-Stiff Aligner Curved rugalmas, strapabíró anyagának köszönhetően nem megy tönkre a fárasztások során fellépő terheléstől, és az ezzel szerelt horogelőke sokkal hatékonyabb, mint a hagyományos szerelék, ezért több halat tudunk biztonsággal megakasztani. Curved, azaz ívelt formája kifejezetten a rövid szárú horgokhoz ajánlott, hosszított kialakítása révén kisebb és nagyobb horgokhoz egyaránt méretre vágható, így minden esetben könnyedén elérhetjük az optimális akadási szöget. Három különböző színváltozatban (Weed - hínár, Silt - iszap, Gravel - sóder) kerül forgalomba, így az adott körülményekhez is igazíthatjuk a megfelelő típust. Minden csomagban 8 darab horogbefordító található.

Új, harmadik generációs horogbefordítók
Az X-Stiff Aligner Curved lehetőséget biztosít öblösebb horogtípusok használatára, és az elért forma olyan, mint a KD típusoknál
Az X-Stiff Aligner Sraight a szögletesebb típusú horgokhoz javasolt

Írta: Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.