Bemutatom a Nevis Motive Carp botcsaládot

Bemutatom a Nevis Motive Carp botcsaládot

A horgászbot gyártó cégeknél elég ritka (főleg az alacsonyabb árfekvésben), hogy egy szérián belül olyan széles kínálat táruljon elénk, hogy a három méteres behúzós botoktól a háromkilencvenes távdobó modellekig minden elérhető legyen egy családon belül. A Nevis Motive Carp botcsalád ezt az űrt hivatott betölteni, ráadásul nem is akármilyen kedvező áron!

A Nevis Motive Carp botszériát a megbízhatóság, az exkluzív design és a komoly erőtartalékok jellemzik. A modern pontyhorgászat minden követelményének megfelel bármely változata, mivel ezekben a pálcákban magas minőségű alapanyagok és alkatrészek tökéletes harmóniája testesül meg, amit az adott bottest különleges tulajdonságai tesznek egyedivé. Robusztus, nagy kopásállóságú gyűrűkkel szerelték őket, amelyek ellenállnak a fokozott terhelésnek is. Hihetetlen erejüket dobáskor és fárasztáskor is azonnal megmutatják, aki kézbe veszi a család valamely tagját, elismerően fogja nyugtázni: ez valóban egy nagyon jól eltalált, igényes bot!

Ebből aztán lehet válogatni!

 

1. NEVIS Motive Carp 300 3 Lbs 2 részes
A család legkisebb tagja a maga kis három méteres hossza ellenére nem lebecsülendő, ez a hossz tökéletesen megfelel a behúzós horgászatok alkalmával. A csónakban sokkal könnyebb vele „mozogni” és fárasztás közben is könnyebben irányítható és szákolható a megakasztott hal.

A család legkisebb tagja elsősorban a kisebb vizekre – tavakra, csatornákra –ajánlott, de behúzós horgászatokon is megállja a helyét
Ehhez a mérethez a Mytho 5000-s orsóját javaslom

2. NEVIS Motive Carp 360 3 Lbs 2 részes
Az örök „klasszikus” méret, mely nem hiányozhat egy pontyhorgászatra fejlesztett botcsaládból sem. Igazi univerzális bot, leghatékonyabban a közepes távolságokra történő dobós horgászatok alkalmával tudjuk kamatoztatni tulajdonságait.

A klasszikus, szinte „univerzális paraméterekkel rendelkező botok is a Motive család részét képezik
A markolat kecses, mégis bele lehet kapaszkodni egy-egy hosszú dobás alkalmával
Masszív, erős orsótartóval szerelték a botokat
A design végletekig letisztult, ami a felső kategóriákra volt eddig jellemző
A kétrészes típus normál gyűrűsorral van szerelve

3. NEVIS Motive Carp 390 3,5 Lbs 3 részes
Természetesen itt is gondoltak a Nevis fejlesztői a kisebb szállítási hosszt kedvelő horgászokra, ezért a háromrészes kivitel is elérhető. Ez a bot a mindennapi horgászatokon lehet hű társ, amikor fontos, hogy az autó csomagtartójában mindig készenlétben legyen a felszerelés.

A háromrészes kivitel
Gondoltak azokra is, akik a kisebb szállítási hosszal rendelkező botokat részesítik előnyben
Árkategóriájához képest nagyon kellemes, vékonyított bottestet kapunk

4. NEVIS Motive Carp Spod 360 és 390 5 Lbs
A két nagytestvér 5 librás tesztgörbéjű: mind háromhatvanas, mind pedig háromkilencvenes hosszban egy remek bot etetőrakétázáshoz. Pont annyi rugalmassága van, amely elősegíti a hosszú és pontos dobásokat, előbbieket még segíti a megnövelt méretű keverőgyűrű is, mely kizárólag ennél az erősségnél használt a gyártó a Motive szériánál.

Az 5 librás erősség két hosszban is elérhető
A család nagyágyúja etetőrakétázás során nyújt nagy segítséget
Az 5 librás típusok megnövelt méretű keverőgyűrűvel rendelkeznek a jobb dobásteljesítmény érdekében
A Spod botok erősített, tenyérbe simuló markolatot kaptak
Ebbe az orsótartóba a nagyobb méretű orsók is kényelmesen elférnek
A Motive bothoz a Gravity orsót javaslom, mellyel remek párost alkot és a nagyobb távolságok is elérhetőek ezzel az összeállítással

Írta: Haskó Tamás
Fotók: Nagy Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.