Nevis háromrészes pontyozó botok 2015-2016

Nevis háromrészes pontyozó botok 2015-2016

Ebben az írásban különböző anyagú és árfekvésű, újdonságnak számító botokat „kötöttem” egy csokorba a teljesség igénye nélkül. Mindegyik egyaránt megfelel a modern pontyhorgászat igényeinek, mégis sokban különböznek egymástól. Hogy ennek ellenére miért is alkotnak egy családot? Mert háromrészesek!

Sok olyan horgászt ismerek, akik azért nem használnak pontyozó botokat, mert a kétrészes kiviteleket egyszerűen nem tudják szállítani. A személyautókkal a két méter körüli szállítási hossz nem igazán összeegyeztethető, még alkalmi túrákon esetleg elviselhető, hogy kicsit erélyesebben kell az autó sebességváltóját ötödikbe kapcsolni, mert tolni kell vele együtt néhány botot is, de a napi szintű, „kiugrok a munka után pár órára kikapcsolódni” jellegű horgászatoknál ez már nem olyan egyszerű. Éppen ezért, ilyen célra készülnek a háromrészes kivitelek, melyek (típustól függően) 130 centiméter körüli szállítási méretekkel rendelkeznek, amivel már egy kisebb autó csomagtartójában is elférnek.

A Nevis éppen ezért elég széles szortimentben bővítette a három tagból álló pontyozó botjainak számát, így már minden horgász igényeinek és pénztárcájának megfelelően válogathat az újdonságok közül.

Így még egy horgásztúrára való utazás sem túl egyszerű, nemhogy mindennap elviselni!
A háromrészes verzió már sokkal „barátságosabb”
Ők mind háromrészesek

1. NEVIS PowerPlay 360 és 390 3,5 Lbs 3 részes

Kedvező árú karbon kompozit botcsalád a PowerPlay. A speciális konstrukcióból adódóan a bot spiccrésze merev, ami gyors bevágást tesz lehetővé. A középső harmad rugalmas kialakítású, ezért fárasztáskor nagyon jól dolgozik, nem jelentenek problémát a nagyobb testű pontyok sem. A PowerPlay kicsit vastagabb bottesttel rendelkező nehézbombázó, a markolatát is úgy alakították ki, hogy bele lehessen kapaszkodni. A bottesten található nagyméretű SiC gyűrűk a távdobást szolgálják.

Kis szállítási hossz nagy gyűrűkkel, ez jellemzi a PowerPlay botokat
Ebbe a markolatba bele lehet kapaszkodni
Ezekkel a gyűrűkkel nem lesz probléma a nagy dobás

Bővebb információ: ugrás az áruházba

2. NEVIS Trinity Carp 360 és 390 3,5 Lbs 3 részes

Igazi nehézfegyverzet az új Trinity sorozat. Az akadós, nehéz terepen történő horgászatra, illetve extra nagy súlyok dobására is kiváló. Természetesen nemcsak a nagy súlyok bejuttatására alkalmas, de a nagy halak kifárasztása sem jelent neki akadályt. Az IM-6-os karbon bottest egy speciális karbonszövet bevonatot kapott, ami jelentősen javított az akcióján. Ez nemcsak a technikai paramétereit javította, de esztétikus megjelenést is adott. A boton SiC gyűrűsor kapott helyet, ráadásul a tökéletes elhelyezésnek köszönhetően még könnyebb távolra röpíteni végszerelékünket. Nyéltagja az átlagosnál hosszabb, mely a távdobást segíti. Minden olyan horgásznak ajánljuk, aki nem akar, vagy nem tud sok pénzt költeni egy jó minőségű horgászbotra.

Még hogy háromrészesben nem készül távdobó bot?!
A szénszálak érdekes pikkelymintát alkotnak
Ebbe a markolatba bele lehet kapaszkodni

Bővebb információ: ugrás az áruházba

3. NEVIS Amethyst 360 és 390 3,5 Lbs 3 részes

Az Amethyst szolid szürke külseje alatt meglepő tulajdonságok lapulnak. A karcsú blank és a felhasznált minőségi alkatrészek tökéletes egységet képeznek, de nem horrorisztikus áron. A bot egyenletes tesztgörbéje teszi lehetővé, hogy dobás után azonnal visszaáll a spicc, nincs túlzott lengés - ez a legfontosabb ahhoz, hogy dobásaink pontosak legyenek. Minőségi kétlábas gyűrűkkel rendelkezik, amelyek jobban osztják el a terhelést a bottesten, ráadásul nagy méretük miatt könnyen fut bennük a zsinór.

Kecses, igényes kidolgozás
Az illesztések igencsak karcsúra sikerültek
A bot átmérője is meglepően kicsi
A nagyméretű, minőségi gyűrűk itt is megtalálhatóak

Bővebb információ: ugrás az áruházba

4. NEVIS Mytho 360 és 390 3,5 Lbs 3 részes

Kedvező árán sokan meglepődnek. Nem hiszik el, hogy ennyiért lehet egy bot elég erős. Megsuhogtatva azonban minden kétség azonnal eloszlik, hiszen a Nevis legjobb ár/érték arányú botjáról van szó. Ebben az árban nem szokványos precíz illesztésnek köszönhetően a tesztgörbéje egyenletes, az egész blankon át szép az íve. Ugyancsak a remek illesztés teszi lehetővé, hogy csekély maradt az átmérő, ami növeli a fárasztás élményét. A karcsú bottestben rengeteg erőtartalék lapul, amelyet dobásoknál remekül tudunk kamatoztatni. A Mytho botok különlegessége az újdonságnak számító KW-LC távdobó gyűrűsorozat, amely sokkal nagyobb és pontosabb dobásokat tesz lehetővé, mint a szokványos gyűrűk.

A Mytho a szemnek is nagyon tetszetős kivitelű bot
A gyűrűk bandázsolása is szépre sikeredett
A döntött távdobó gyűrűk eddig ebben az árkategóriában nem voltak elérhetőek
A borított spiccgyűrű tovább növeli a bot értékét

Bővebb információ: ugrás az áruházba

5. NEVIS Trion Carp 360 és 390 3,5 Lbs 3 részes

Háromrészes botok is készültek a Trion sorozatból a könnyebb szállíthatóság végett. Nagy erőtartalék és kiváló dobóképesség jellemzi ezt a sorozatot is, akárcsak a kétrészes testvéreit. Valódi élmény a horgászat ezekkel a nagyszerű pálcákkal. A Nano-Carbon technológia közepes árkategóriákban is kiemelkedő tulajdonságokat biztosít a botoknak, így a nehéz terepen történő horgászat is könnyen kivitelezhetővé válik. A SiC gyűrűzet strapabíró és a terhelést tökéletesen adja át a bottestnek. Osztott nyéltaggal rendelkezik, hogy a dobás közben is biztos legyen a bot fogása.

A Trion a Nevis egyik legnagyobb meglepetése
A botot érdekes mintázatú anyaga is egyedivé teszi …
… csekély súlya pedig egyedülálló!
Őt is „belekapaszkodós” markolattal készítették

Bővebb információ: ugrás az áruházba

6. NEVIS Mistral Carp 360 és 390 3,5 Lbs 3 részes

Kiegyensúlyozott, alacsony tömegű pontyozó bot elegáns megjelenéssel. Kis átmérője ellenére a progresszív blanknak köszönhetően nagy dobástávolság érhető el vele. Rengeteg erőtartalék van benne, a kapitális pontyokat is ki lehet terelgetni nagy távolságokból. Többrétegű szénszál felhasználásával készült, ez magyarázza a kiemelkedő tulajdonságokat. A gyűrűzését úgy tervezték meg, hogy a bottest akcióját 100%-ban ki lehessen használni. Természetesen SiC gyűrűk találhatók a boton.

A Mistral Carp kidolgozásánál is fontos szempont volt az igényes kidolgozás
Nagyon vékony, bordó illesztéseket kapott
A hozzáillő, kecses orsótartóval szerelték fel
A bot átmérője is nagyon kedvező

Bővebb információ: ugrás az áruházba

(X)
Írta: Haskó Tamás
Fotók: Nagy Gábor

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.