PB Products sikertermékek a bojlizásban - újdonságok

PB Products sikertermékek a bojlizásban - újdonságok

Egy éve került fel a Haldorádó Horgászportál kínálatába a PB Products termékcsalád. Az elmúlt szezon igazolta, hogy a professzionális végszerelékeiről, kiegészítőiről és zsinórjairól híres holland PB Products cég termékeivel igencsak fel tudja venni a versenyt a bojlizás „őshazájából”, Angliából kikerülő termékekkel! Szalai Árpádot, a PB Products hazai forgalmazóját kértük meg, hogy mutassa be nekünk a PB termékpaletta legnépszerűbb termékeit, valamint egy pár újdonságot is!

Megoldás a legkülönfélébb problémákra!

Talán kevesen tudják, hogy a PB Products cég már jóval hamarabb létezett és megkezdte az előkészítő munkát, minthogy megjelent volna a termékeivel a horgászpiacon. A cél egyértelmű volt: számos olyan probléma adódik horgászat közben a vízparton, amire megoldást kell adni! Ilyenek például a legkeményebb akadós területek, a kagylótelepek vagy épp egy kristálytiszta vizű bányató, de még sorolhatnánk…

Az angol Frank Warwick…
… a belga Ronny de Groote…
… és a holland Koen Koops is segített a termékek létrehozásában

A felmerülő problémák megoldásának megtalálásához sikerült megnyerniük több, Európában is híres pontyhorgászt, akikkel közösen készítették el a termékeket. Az innovatív termékeket olyan nagyszerű horgászok fejlesztették ki, mint Frank Warwick Angliából, Koen Koops Hollandiából, Ronny de Groote Belgiumból. Tapasztalatukat és tudásukat felhasználva alkották meg a PB Products termékeket. A végszerelékek elkészítésére specializálódott csapat minden kétséget kizáróan fantasztikusat alkotott, nem véletlenül használják világszerte nagy megelégedéssel a PB Products termékeket. Ezek kifejlesztésénél egyértelmű cél volt, hogy a lehető legkevésbé feltűnő, a környezetbe leginkább beleolvadó kiegészítőket hozzanak létre, hiszen, ami nem látszik, az gyanakvást sem kelthet.

A legnépszerűbb PB Products termékeket Szalai Árpád mutatta be

Profi előkezsinórok

A PB Products termékpalettáról legnagyobb sikere kétségkívül a speciális előke-, előtét- és főzsinóroknak van. Ez alkalommal 3 speciális előkezsinórt mutatunk be.

A három legnépszerűbb előkezsinórt választottuk a széles PB Products palettáról

A PB Products Skinless egy nagyon merev külső bevonattal és kifejezetten lágy fonott belső maggal rendelkező előkezsinór, amely gyorsan süllyed. Két méretben - 15 és 25 librás változatban - és két színben kapható.

A PB Products Skinless egy merev bevonattal és lágy belső maggal rendelkező előkezsinór

A merev, ám könnyen lehúzható bevonat lehetővé teszi a leghatékonyabb kombi előkék elkészítését. Tökéletes választás a távoli horgászatok esetén, ugyanis dobáskor a merev rész megakadályozza az előkénk ólomra való felcsavarodását, a lehántolt rész viszont a fenéken szabad mozgást enged a csalinak. A Skinless tökéletesen alkalmazható helikopteres szereléken vagy például az iszapos mederfenéken a pop-up csalik felkínálásához legjobb „chod-rig” rendszerekkel is. A Skinless lágy és könnyen köthető fonott belső anyaga elősegíti a tökéletes akadást. Ez a két, első ránézésre szöges ellentétben álló tulajdonság (merev bevonat, lágy anyag) lehetővé teszi, hogy bármely horogtípussal együtt eredményesen használhassuk.

Első ránézésre olyan merev, mint egy drót… de egy mozdulattal tökéletes előkét lehet belőle készíteni

A dobról letekerve szinte olyan merev, mint egy drót. Sokan idegenkednek is emiatt a használatától, hiszen úgy gondolják, hogy a víz alatt is ilyen formában fog elhelyezkedni. Egy apró beavatkozással viszont kiváló, profi előkét készíthetünk belőle! Hogy hogyan?

Óvatosan lógassuk bele az előkét 2-3 másodpercre forró vízbe…
… majd onnan kivéve két ujjunk között húzzuk végig - miközben kihűl, megmerevedik
Ezek után tökéletesen megtartja új alakját a merev bevonattal rendelkező külső rész

Azt tanácsoljuk, hogy a Skinless zsinórral készített előkéket helyezzük forró vízbe! A vízből kivéve pár másodpercig két ujjunk között húzzuk végig, ill. húzzuk meg óvatosan. A magas hőmérsékletről lehűlő előkezsinór még merevebb lesz, új, általunk így megszabott alakját tökéletesen megőrzi, miközben a hántolt rész teljesen lágy marad!

Természetesen a lehántolt, belső fonott zsinór ugyanolyan lágy marad

Természetesen a kész előkéket a legcélszerűbb egy előketartóban, kinyújtva tárolni. További infó: ugrás az áruházba

A PB Products Chameleon egy hihetetlenül lágy horogelőke zsinór, amely különleges színkombinációjának köszönhetően „láthatatlan” marad minden mederszerkezet esetén, így ezzel még a legöregebb, legóvatosabb pontyokat is becsaphatjuk.

A világ egyik leglágyabb fonott előkezsinórja a PB Products Chameleon

A zsinór speciális mikroszövéssel készül, nem rendelkezik bevonattal és két méretben - 15 és 25 librás változatban - érhető el. A 15 librás változatot előszeretettel használják a feederes pontyhorgászok is! A vékony átmérőhöz kimagasló szakítóérték és extrém lágyság párosul.

Barnás-zöldes színe tökéletesen beleolvad az aljazat mintázatába
Normál távolságról…
… és egész közelről. Kiválóan látszik a milliónyi mikro szál, amiből ezt az előkezsinórt fonták!

Ez a könnyen köthető, süllyedő előkezsinór bármely horogtípussal alkalmazható. A horog hegyére egy vízben oldódó lebegtető szivacsot (Rig Foam) tűzve könnyen elkerülhetjük, hogy a bedobás közben az előke összecsavarodjon. További infó: ugrás az áruházba

A PB Products palettáról az európai eladási adatok alapján a bojlis horgászok körében a legkedveltebb előkezsinór a Jelly Wire.

A Jelly Wire különlegessége, hogy lágy bevonattal, kifejezetten lágy belső maggal rendelkezik, és ami a legfontosabb, óriási a kopásállósága!

A Jelly Wire egy lágy bevonattal rendelkező fonott előkezsinór

Három vastagságban - 15, 25 és 35 librás változatban -, valamint három színben - sóder, iszap és növényzet - kerül forgalomba. Így mindenki annak megfelelően tud választani, ami leginkább illeszkedik kedvenc vizéhez. A Jelly Wire lágy és lehúzható (hámozható) bevonattal rendelkezik. A gyorsan süllyedő előkeanyag tökéletes kör keresztmetszettel rendelkezik, közepe pedig lágy és nem „szőrösödik”. Az előkezsinór bevonata könnyen lehúzható és elég merev ahhoz, hogy az előke ne gubancolódjon össze dobás közben. Fontos információ még a termékről, hogy az angol pontyhorgász, Frank Warwick egyik kedvenc előkezsinórja a PB Products Jelly Wire.

Három színben és háromféle vastagságban kerül forgalomba

Mivel a Jelly Wire szinte ugyanolyan lágy, mint egy hagyományos fonott előkezsinór, bármely horogtípushoz kiválóan használható. További infó: ugrás az áruházba

Több zsinór is szóba került, azonban egy dolog mindnél közös volt, mégpedig az olló, a PB Products fonottzsinór-vágó ollója, a Cutter Pliers. Most sokan az gondolhatják, hogy mitől lehet egy olló különleges, hogy megérdemli, hogy külön foglalkozzanak vele. A válasz roppant egyszerű! Ez az olló hibátlanul vág!

Az olló, ami hibátlanul vágja a leglágyabb fonott zsinórt is!

Aki már próbálta a legolcsóbb kategóriás kis összenyomós zsinórvágó ollókat, az tudja, mennyi szerencsétlenkedéssel jár egy igazán lágy és vékony fonott zsinór elvágása! A precíz vágás kifejezetten fontos a horogkötésnél vagy a pici előkefül elvágásánál. A PB Products Cutter Pliers meghódította az egész világot. Ez a hihetetlenül éles és erős szerszám orvosi acélból készült, éppen ezért szinte - rendeltetésszerű használat mellett - lehetetlen kicsorbítani. Tökéletesen, szőröződés nélkül vág bármilyen fonott és monofil zsinórt, amely a speciális mikro-fogazásnak köszönhető.

Az egyik pengéje mikro-recézett, ami megfogja a zsinórt, míg a másik elvágja

A hagyományos ollókkal ellentétben nem tolja el maga előtt a zsinórt, hanem a borotvaéles apró fogak megfogják és a felülről jövő éles penge elnyisszantja a legkisebb (megfoghatatlan) darabot is! További infó: ugrás az áruházba

Kovács Zoltán, az SBS tulajdonosa és hazánk egyik ismert bojlis horgásza is előszeretettel használja

PB Products horgok

5 horogtípus szerepel a PB Products termékpalettán

A PB Products Anti Eject horga a tökéletes akadás érdekében a sas karmához hasonló kialakítással rendelkezik. Ez az alak teszi tökéletessé a horgot minden olyan szituációban, ahol gyors akasztás és kemény fárasztás szükséges. Mint ahogyan a neve is mutatja, kifújás elleni formát kapott a horog. Ha a hal felszippantotta a csalival, akkor már nem tudja kifújni. Kemény, akadós terepre ajánlott, megbízható horog. Az egyenes horoghegy villámgyorsan hatol át a ponty száján. Hogy az akadást még tökéletesebbé tegyük, ajánlott a Line-Aligner rendszer alkalmazása, vagyis a horog szárának körülbelül 1 centiméter hosszúságú Aligner csővel történő meghosszabbítása. További infó: ugrás az áruházba

Az Anti Eject horog alakja kimondottan a csali és egyben a horog kifújását hivatott meggátolni

A PB Products Intruder Hook egy valódi „mindenes” horog, amely bármely szituációban tökéletesen megállja a helyét. Rendkívül éles, egyenes heggyel rendelkezik, anyaga sem túl vastag. E tulajdonságok teszik ezt a horgot gyorsan beforduló és tökéletesen akadó fegyverré. Az Intrudert bármely előketípussal alkalmazhatjuk, azonban véleményünk szerint a fonott horogelőke illik hozzá. További infó: ugrás az áruházba

Az Intruder Hook egy univerzális hosszú szárú horog

A PB Products Jungle Hook horgot a klasszikus forma és a vékony anyag jellemzi, azonban bivalyerős! Ez lehetővé teszi, hogy akadók közvetlen közelében alkalmazzuk, a ragadozó madarak karmához hasonló kialakítás pedig a biztonságos akadást is segíti. Hogy az akadást még tökéletesebbé tegyük, ajánlott a Line-Aligner rendszer alkalmazása, vagyis a horog szárának körülbelül 1,5 centiméter hosszúságú Alignerrel történő meghosszabbítása. További infó: ugrás az áruházba

A Jungle Hook klasszikus formával és viszonylag vékony testtel rendelkezik

A PB Products No Escape horog talán a világ legjobb horga, amelyet nyílt vízterületen való horgászatra terveztek. Fontos azonban, hogy mindig a megfelelő módon és a megfelelő szituációkban használjuk! Abban az esetben, amikor a No Escape horgot rövid előkével (rövidebb, mint 10 cm) és hosszú hajszálelőkével (1,5 cm a csali és a horog között) használjuk, akkor a ponty szájának alsó, elülső részébe akad. Ez a legtökéletesebb pont, ahova a horog akadhat! Mint azt a neve is mutatja, erről a horogról nincs menekvés! További infó: ugrás az áruházba

A No Escape horogról NINCS MENEKVÉS!

A PB Products Super Strong horgot kifejezetten az akadók közvetlen közelében történő horgászathoz fejlesztették ki, éppen ezért egyenes heggyel rendelkezik. Ez a különösen erős horog biztosan nem fog minket cserbenhagyni még a legnehezebb szituációkban sem. Hogy az akadást még tökéletesebbé tegyük, ajánlott a Line-Aligner rendszer alkalmazása. További infó: ugrás az áruházba

A Super Strong Hook a legkeményebb akadós terepre ajánlott erős horog

Ha már horgokról esett szó, következzen az a termék, ami szinte valamennyi horogtípushoz eredményesen használható, pontosabban a horgot eredményesebbé teszi, ez pedig a PB Products Aligner, más néven horogbefordító. Manapság szinte már nincs olyan bojlis horgász, akinek be kellene mutatni ezt a terméket! Korábban ezt a technikát zsugorcsövek alkalmazásával érték el a horgászok. A PB Products leegyszerűsítette a kérdést és elkészítette az Alignert szilikonból.

Szinte nincs olyan bojlis horgász, aki ne ismerné a PB Products Alignerjét, vagyis horogbefordítóját

Működésének lényege, hogy a horgot a különleges alakú kis szilikon csövecske igyekszik mindig a kihúzás irányára ráfordítani. Hogy is működik ez a gyakorlatban?

A horog szárára kell felhúzni a különleges alakú horogbefordítót

A csalit felszippantó hal, ha odébb úszik, az előkezsinór megfeszül, az ólom pedig elvégezné a feladatát, mégpedig az akasztást… de ha a horog épp nem áll megfelelő szögben, akkor egy mozdulattal ki is húzhatja a csalival együtt a hal szájából. A kis szilikon cső feladata, hogy abba az irányba fordítsa rá a horgot, amelyik oldalon a legnagyobb szögben történik meg az akadás. Nem lehet úgy elhúzni a horgot, hogy az ne forduljon rá az optimális akadási felületre! További infó: ugrás az áruházba

A biztos akadás záloga, hogy a horgot mindig a megfelelő irányba fordítsa az Aligner
Az eredmény: a tökéletes akadás!

A végszerelékek készítésénél folyamatos gondot jelent az, hogy a lágy gubancgátló csövön nem, vagy csak nagyon nehezen lehet végigdugni a monofil főzsinórunkat. Aki már próbálta, tudja, milyen bosszúság, amikor szó szerint csak szerencsétlenkedés megy a vízparton és mindenféle befűző dróttal próbáljuk áthúzni a csövön a főzsinórt, hogy végre elkészíthessük a megfelelő szereléket.

A PB Products Sinking Rig Tube igazi különlegesség kategóriájában…

Az igazán jó ötletek apróságokon múlnak, szokták mondani. A PB Products fejlesztői és teszthorgászai is emberből vannak, így ők is szembesültek ezzel a problémával. A megoldás pedig mennyire egyszerű…

A PB Products Sinking Rig Tube-ja, vagy közismertebb nevén a süllyedő gubancgátló csöve igazi ritkaság kategóriájában! A gyártástechnológia lényege, hogy ugyanolyan külső vastagság mellett nagyobb legyen a cső belső átmérője, ezáltal több hely áll bent rendelkezésünkre a főzsinór végigtolására. Ez igaz teljesen száraz, félvizes, vagy épp teljesen vizes állapotban is! Plusz természetesen a cső pontos anyaga sem elhanyagolható szempont, de ez maradjon meg a cég titka.

Általában a végszerelékeknél 40-70 cm hosszúságú csövet használunk. Szalai Árpád a bemutató alatt megmutatta, hogy 2 méteren is könnyedén végig lehet tolni a főzsinórt!

Hogy mitől is különleges?
… mert egyszerűen működik még 2 méter (!!!) hosszban is!

Újdonság 2012

Újdonságként jelent meg a PB Products palettáján a Bait Stops nevű szilikon csalirögzítő!

Ötletes és praktikus kiegészítő a PB Products Bait Stops

Ennek az apró kiegészítőnek fontos szerepe van a napjainkban egyre népszerűbb oldódó vagy épp lebegő csalik felkínálásnál. Feladata, hogy a horog felől összetartsa a különböző csalikombinációkat - mint például hóember dupla bojlit -, valamint hogy megakadályozza azok horogra való rácsúszását, megtartva a tökéletes akadáshoz szükséges távolságot.

Kiváló dupla csali kombinációk horog felőli rögzítésére, legyen az egy oldódó vagy épp pop-up bojli, garantáltan nem tud a horog öblére rácsúszni

Különleges alakjának köszönhetően, ha normál módon helyezzük a hajszálelőkére, akkor felfekszik a vastagabb rész a bojlira, míg ha fordítva tesszük fel, akkor ideális a fúrt pelletek rögzítésére és fixálására!

A termék csomagolása is számos variációt mutat be
A keskeny végével előrefele kiváló a fúrt pelletek…
… megfelelő rögzítésére a hajszálelőkén. Így garantáltan nem tud a felső lebegő csalitól eltávolodni a pellet és rácsúszni a horogra

Végezetül egy igazi különlegesség a profi végszereléket kedvelők számára!

A PB Products Hit & Run X-Safe lead clip egy új generációs ólom klipsz. Minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, amivel a korábbi PB, vagy épp más gyártók klipsze rendelkezett, ez azonban egy olyan újítást is tartalmaz, ami szabadalommal védett!

A Hit & Run X-Safe lead clip egy forradalmian új ólomkapocs

3 módon lehet a klipszet használni. Az első a fél fix szerelék, a második hogy egy apró pöcökkel fixre szereljük. Eddig ezt tudta a többi ólomklipsz is. Ezt természetesen lehet szerelni ólom elhagyós változatra is, ha extrém akadós terepen horgászunk, valamint úgy is szerelhető, hogy sose tudjon az ólom leesni.

Így szerelve le tud esni az ólom, ha az elakadna
Másik módszerrel viszont garantáltan nem

Amitől ez különleges, hogy elkészíthető vele egy olyan szerelék, ahol a megakasztott hal az első ugrásai, fejrázása során folyamatosan tud távolodni az ólomtól, így az nem szakítja ki a horgot a szájából. A bevágás pillanatában szépen visszamegy az ólom a helyére és indulhat a fárasztás.

E kapocs különlegessége felül található
Első megugrásánál a hal el tud távolodni az ólomtól, az nem szakítja ki a horgot a szájából

A speciális klipsz további különlegessége, hogy a főzsinór esetleges szakadásakor a hal garantáltan el tud hagyni a leadcore-tól, az ólomig mindent a végszerelékből, nem húzgálja mindezeket magával, csak az előkezsinórt.

Valamennyi szerelési módozatot részletesen bemutatunk az alábbi kisfilmben

E végszerelék részletes bemutatását, valamint a többi termék ismertetőjét az alábbi kisfilmben nézhetik meg:

Ez a film Full HD minőségben is megtekinthető, amely a legjobb képminőség mellett biztosítja a modern eszközökön (okos telefonokon, táblagépeken, stb.) való gondtalan lejátszást is!

(X)
Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.