Prologic horgok bojlis horgászoknak

Prologic horgok bojlis horgászoknak

Az angol szaknyelvben a horgászfelszerelés optimális esetben halhoz legközelebb eső, a hallal kontaktusba kerülő részét nevezik úgy: the business end. Ez a „szúrós vége”. A business, az „üzlet” komoly dolog, a felszerelésnek ez a vége kritikus, hiszen itt dől el minden. Ha ez a vége nem stimmel, mindegy, mi van a zsinór másik végén. Hogy a legbiztosabb legyen az akadás, bemutatjuk a Prologic C sorozatú horgait!

Ami közvetlenül összeköt majd minket a hallal, az a horog, az egyik legősibb, ember alkotta halfogó eszköz, máig a horgászat legfontosabb alapeleme. A horogválasztás alapvető kritériumai ma sem mások, mint régen, a kínálat azonban mára elképesztő méretűvé nőtte ki magát.

Mindannyiunk vágya, hogy ilyen csodálatos pontyokat fogjunk!

Rengeteg profi horgász emeli ki a horgok fontosságát: Gyakran ellenőrizzük őket, cseréljük le, ha kell, ügyeljünk rá, hogy mindig tűhegyesek legyenek! Persze, persze, hajtogatjuk, ez evidens, aztán megyünk tovább. Aztán nem akad, vagy leakad a hal, kifordul a horog… Jön az okoskodás, meg a fejvakarás, tanakodás és vállvonogatás. Pedig csak figyelni kell, és az elején, a vásárlásnál kell jól választani.

Igazi King Carp!

A jó döntést megkönnyítendő ajánlunk most figyelmükbe néhány általános és néhány speciálisan bojlizásra szánt horgot a Prologic kínálatából. Ezeket a horgokat kivétel nélkül Japánban, japán alapanyagból gyártják, és gondos minőségellenőrzésen esnek át.

Kiváló minőségű horgokat kínál a Prologic a C sorozatban

A japán Prologic horgok könnyű szénacélból készülnek, kovácsolt szárral. A gyártás során különös figyelmet fordítanak a horog szemének pontos lezárására, illetve az ultra éles, mégis ellenálló horoghegyre, ami kritikus a jó akadás szempontjából.

Prologic C1

A C1 egy általánosan használható széles öblű pontyozó horog hajlított szárral és 5 fokos döntésű horogszemmel. Mindenféle hajszálelőkén kínált csalihoz ideális.

A Prologic C1 igazi univerzális bojlis horog valamennyi hajszálelőkén felkínálható csalihoz
A C1 hagyományos formájú, erős, öblös horog
A leggyakoribb bojli rögzítési mód a C1-en
A szép fogásokhoz biztos horogra van szükség

Prologic C2

A C2 egy hosszú, egyenes szárú, egyenes hegykialakítású horog 5 fokos döntésű horogszemmel.

A Prologic C2 horog a hosszú szárával hívja fel magára a horgászok figyelmét
A Prologic C2 ideális pop-up bojlikhoz, valamint a balanszírozott csali-felkínáláshoz
A C2-es horog füle az egyenes szár vonalától befelé törik, ami pop-up csalik esetében segíti a biztosabb akadást
Lebegtettet csali-felkínálási mód
Napjainkban egyre népszerűbbek a balanszírozott csalik…

Prologic C3

A C3-as egy extraerős szuperszéles öblű, egyenes állású horogszemmel ellátott horog, ami szinte mindenféle alkalmazáshoz megfelelő, legyen szó süllyedő vagy pop-up bojlikról, illetve egyéb csaliról.

A legerősebb horog a Prologic C szériából a C3!
A C3 a legkeményebb terepeken is gond nélkül bevethető…
… és ideális az „egyéb” csalikhoz is

Prologic C4

A C4-es egy általános használatra tervezett nagy öblű, egyenes szárral és horogszemmel rendelkező pontyozó horog. Tipikus „All Round” horog.

A Prologic C4 egyenes szárú és szemű öblös pontyozó horog
A befelé dőlő horoghegy felel a biztos akadásért és hal tartásért
Nem egy hétköznapi pop-up végszerelék a C4-en!
Mindenkinek ilyen szép fogásokat kívánunk a Prologic termékekkel

A horgok 8-astól 1/0-s méretig kaphatók, minden csomagban 12 horog található. Jó szerelékkészítést kívánok hozzájuk, illetve nagy pontyokat, amik majd próbára teszik a horgokat és a felszerelés többi részét.

(X)
Írás, Videó: Lanitex Kft.