Tavaszi csalizások, tippek - szezonkezdés

Tavaszi csalizások, tippek - szezonkezdés

A hideg téli hónapokban a pontyhorgászok és a felszerelések is pihenni mennek egy időre, türelmetlenül várva, hogy a tavak ledobják magukról a jégpáncélt. A nappalok végül egyre hosszabbak és melegebbek lesznek, míg a pontyozók újra kedvenc szenvedélyüknek hódolnak. A különböző nyílt napok, kiállítások viszont a holtszezonban is, sok újdonsággal, előadásokkal, tippekkel, trükkökkel várják a horgászokat, amiket a későbbiekben hasznosítani tudnak majd a vízparton.

A CCMoore sokszínű szortimentjében is akadnak szép számmal olyan termékek, melyek egész évben jól működhetnek, de kiváltképp a hideg vízi horgászotoknál fejthetik ki igazán a hatásukat. A Live System elnevezésű bojlicsalád kora tavasszal remek választás lehet, hiszen ez az intenzív, krémes-tejes illattal rendelkező, valamint magas beltartalmi értéket képviselő csaliban megtalálható az élesztő, a kukoricacsíra-likőr és annak por változata, valamint madáreleség, tejprotein por és növényi fehérjék. Hallisztet nem tartalmaz, nagyon könnyen emészthető, vízbe érkezéskor pedig elkezdi kibocsájtani az aminosavakat, nyomelemeket, vitaminokat. Négy méretben (10, 15, 18, 24 mm) kerül piacra, így mindenki megtalálhatja a kedvére valót.

Ha eljő a tavasz…
… a Live System család…
… remek választás

A Live System kollekcióban egy dip is helyett kapott, amely tömény és koncentrált formában magába foglalja a kész bojli folyékony összetevőit, így a hatás még jobban fokozható. Csalizás előtt belemárthatjuk, esetleg több óráig, sőt napig is áztathatjuk benne a hajszálra szánt kész bojlit. Teljesen PVA barát, így egy-két szem bojli felezésével, összetörésével, a horog mellé akasztott PVA-csomaggal koncentrált és pontos etetést hozhatunk létre. Főzött magok, csemegekukorica mellé vagy etetőanyaghoz is bátran ajánlató - ez esetben 20-30 ml-t keverjünk 1 kg-hoz.

Dip-dip hurrá!

A kész bojlikon kívül egy bag mix is a családhoz tartozik, amely az idei év újdonsága. Az egyedi etetőanyag a korábban megismert stick mix továbbfejlesztett, darabosabb - pelletekkel, darabolt bojlival, nagyobb szemcseméretű madáreleséggel kiegészített - változata. Vízzel, más folyékony adalékkal összekeverve etetőkosárba, pasztaólomra gyúrva, valamint PVA hálóba helyezve sokrétűen használható.

A Bag Mix PVA-ba töltve koncentrált etetésre tökéletes

A sorból egy különleges horogcsali, a Live System Glugged Hookbaits sem maradhat ki, amely egy rendkívül attraktív, Live System Dipbe áztatott, 10 x 14 mm-es hordó alakban forgalomba kerülő bojli. Kis méretének köszönhetően a feederbotos és finomszerelékes horgászok igazi favoritja. Hideg téli hónapokban egy igazi pontymágnes.

Egy igazi kuriózum a termékpalettán
A jégolvadás utáni…
… első számú fegyver

Említést érdemelnek még a család pop-upjai, hiszen a csalinkat kikönnyíthetjük vele, vagy akár önmagában, Chod szerelék formájában is alkalmazhatjuk. Az új tag, a fehér szín is megjelent végre a palettán az idei évben, vegyesen 13/14 mm méretben elérhető. Köztudott, hogy a pontyokat mágnesként vonzza, és ez a figyelmet leginkább felkeltő egyik szín.

Mindegyik jó…
… de a legfogósabb a fehér
Lebegő csali felkínálási…
… praktikák

A rengeteg terméknek ez csak egy pici töredéke, sok-sok oldalon keresztül lehetne taglalni a különböző folyékony és por alapú összetevők felhasználásával kapcsolatos ötleteket. Mostani írásomban kizárólag a Live System családot mutattam be és igyekeztem eddigi tapasztalatainkra támaszkodva a kora tavaszi szezonkezdésre néhány hasznos tanácsot adni, melyekkel megnövelhetjük fogási esélyeinket a felmelegedő és lassan ébredő vizekben.

És végül, zárszóként egy fenomenális tipp, amellyel drasztikusan növelhetjük fogási esélyünket: a CCMoore palettán megtalálható egyedi folyékony pörkölt mogyoró kivonattal a Live System kész bojlit felturbózva egy igen pikáns, attraktív és vonzó csalit kapunk!

A Live System kész bojli folyékony pörkölt mogyoró kivonattal…
… több mint csábító!

Jó kísérletezgetést és eredményes szezont kívánok minden horgásztársamnak, természetesen szem előtt tartva a legfontosabbat: Fogjuk meg és engedjük vissza uszonyos barátainkat!

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.