Aktuális élő csalik a Haldorádó kínálatában

Aktuális élő csalik a Haldorádó kínálatában

Ha horgászatról van szó, egyetlen csalifajta az, amit nem szabad kihagyni a számításból a felkészülés során, az pedig az élő csali. Ez az a 100%-ig természetes táplálékforrás, amivel legkönnyebben és leggyakrabban találkoznak célhalaink. Nem véletlen, hogy a minden időszakokban ez az első csali, amire legtöbbünk kötelező kellékként gondol, legyen az csonti, szúnyoglárva vagy épp giliszta. Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy ezeken kívül léteznek olyan élő csali különlegességek, amik szinte biztos, hogy a horgunkhoz csalják a halakat. Sok versenyhorgász féltve őrzött titka ezek használata, hiszen mint mindig, az apróságokon is múlik a siker. E csali ritkaságok beszerezhetősége eddig meglehetősen körülményes volt, ezért legtöbb horgászbolt meg sem próbálkozik ezek forgalmazásával. Mi viszont megtaláltuk azt a forrást, ahol folyamatosan van ezekből a csalikból, kiváló minőségben és jól szállítható módon. Így lakjon bárhol az országban, 1 napon belül eljuthat Önhöz is!

Pinki

Piros színű, apró méretű csontkukac, amelyet főleg a versenyhorgászok használnak nagy előszeretettel, de mára a hétköznapi horgászatok során is gyakorta nélkülözhetetlen. Más fajta légyből és más gyártástechnológiával készül, mint a csontkukac. Lassabban bábozódik be, még szívósabb, tovább bírja. Fogóssága gyakorta a csonti fogósságát is felülmúlja. Rendkívül mozgékony és más ízű, mint a hagyományos csalik. Rikító piros színe pedig nagyon vonzó a halak számára. Főként a keszegfélék horgászata során vált be. A legkisebb rendelhető mennyiség pinkiből 100 g, amely kb 1,7 deciliter.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig

Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a pinki egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött pinkik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a pinkit, miért kell így szállítani? A pinkik a csontkukachoz hasonlóan, a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.

 

A pinki apró, piros csontkukac

 

Csontkukac báb

Az angol, de lassan már a többi élmezőnybe tartozó versenyhorgász féltve őrzött titka a csontkukac báb. Szinte nincs olyan verseny, ahova ne hoznának magukkal ebből a csalogató halcsemegéből. Mitől olyan különleges? Attól, hogy szinte valamennyi békés hal szereti, a keszegféléktől a márnán át a pontyokig. Amikor a hal rátalál erre a burokba zárt fehérjegombócra és a szájába veszi, egy apró roppanással összetörik. Ekkor el tudja fogyasztani a benne található táplálékot. Ez a roppanó hang - már sokszor bebizonyosodott - a halakra úgy hat, mint egy mágnes. A roppanás és a kaja, ami ezután hozzáférhetővé válik, plusz inger a halaknak, hogy ezt el lehet és kell fogyasztani. Így az óvatosságukat „félretéve” állnak neki falatozni a bábokat. A csontkukac báb további különlegessége, hogy fajsúlya nagyon közel áll a vízéhez, ezáltal léteznek (báb állapotuktól függően) benne süllyedő, teljesen kiegyensúlyozott és lebegő darabok is. Használat előtt tovább lehet turbózni ezek fogósságát azzal, hogy némi aromás lébe áztatjuk be őket. A folyadékban különválnak a lebegő és a süllyedő szemek, ezért ha a fenéken akarunk horgászni, akkor egyszerűen leszedjük a lebegő szemeket és így garantáltan nem fognak az etetésünkről felszállni, vízközé emelkedni. Az általunk kínált bábok minimum 97%-a süllyedő. 100 grammos kiszerelésben kapható. Kiváló csali valamennyi békéshal horgászatára legyen szó álló- vagy folyóvízről!

Javasolt tárolási hőmérséklet: 0,5-1 ºC

Felhasználható: a csomagolás bontásától számítva 15 napig

Használatba vétele: A csomag kézhezvétele után helyezze hűtőbe, ha nem kívánja aznap felhasználni. Használatbavétel előtt mindenképpen át kell mosni, így az esetleg lebegő szemek különválaszthatók, hiszen azok felemelkednek a vízfelszínre.

 

A báb kristálytiszta és garantáltan friss
Használatbavétel előtt mindenképpen át kell mosni, így az esetleg lebegő szemek különválaszthatók, hiszen azok felemelkednek a vízfelszínre

 

Kanadai óriás giliszta

Nagy utat tesz meg ez a különleges csali, mire eljut hazánkba, ugyanis ez egyenesen Kanadából érkezik! Kétségkívül a legfogósabb harcsacsalik a nyári időszakban a különböző féregfélék, legyen az óriás giliszta, pióca vagy épp nadály. Fontos azonban, hogy az a horgon kellően „aktív” legyen, valamint ne pusztuljon el pillanatok alatt, hogy sokáig tudja mozgásával felhívni magára a figyelmet, legyen szó akár kuttyogató, akár fenekező módszerrel történő harcsázásról. Ebből a csaliból - köszönhetően a hosszú és vastag méretének - elég 1-2 szál a horogra, és már kezdődhet is a horgászat! Kiváló csali harcsa, angolna, illetve nagy testű pontyok horgászatára. A súlya 4-5 gramm, hossza 15-20 cm. Minden dobozban 10 szál giliszta található.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 3-4 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 1 hónap

Használatba vétele: semmilyen speciális gondozást nem igényel, azonnal használatba vehető

 

A kanadai óriás gilisztát speciális földkeverékben és műanyag dobozban tároljuk, szállítjuk
A mérete meggyőző! Néhány szál a horgon már kellően nagy és húsos falat. Előnye a hagyományos gilisztákkal szemben, hogy még tovább bírja a vízben, lassabban fullad meg

 

Óriás csonti / Orsetti

Ennél a csalinál felmerülhet a kérdés, hogy ez ugyanolyan csonti, mint amit mindenhol lehet kapni, csak nagyban? A kérdés jogos, de nem csak a méretében különbözik. Sokkal szívósabb is a hagyományosnál, tovább bírja a horgon. Némileg eltérő az íze is, ez annak köszönhető, hogy más módszerrel nevelik. Mérete és különleges íze miatt ellenállhatatlan a halak számára. Ebből egy szem is igazán feltűnő, hiszen átlagosan 18-20 mm hosszúak és 4-5 mm átmérőjűek. Különösen ajánlott olyan esetben, amikor csontkukaccal etet a horgász és a sok száz szem közül nehéz a horgon lévőnek kitűnni. Amikor az óriás csontival csalizott horog a vízbe kerül, nem lehet nem észrevenni. Rendkívül hatásos! Minden hal szereti, de különösen hatásos folyóvízi horgászat során, amikor a célhalak a márna, a paduc, a jász, a dévérkeszeg, míg állóvízen nagytestű ezüstkárászok és ponty horgászata során vált be különösen. Minden dobozban 30-35 szem óriás csonti található. Ezek mindegyike festés nélküli, natúr színűek. A gyártástechnológia során ezek is színezhetőek fluo piros színnel. Kínálatunkba a fehér és a vegyes fehér / fluo piros is felkerült.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 0,5-1 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 2 hétig

Használatba vétele: semmilyen speciális gondozást nem igényel, azonnal használatba vehető

 

Hasonló a hagyományos csontkukachoz…
… de annál sokkal nagyobb és ízletesebb
A piros a normál, míg a fehér az óriás csonti - különbség szembetűnő!
Színes változatban is kapható

 

Giliszta

A giliszta hagyományos élő csalinak nevezhető, rengeteg horgászboltban kapható, viszont az általunk forgalmazott Dendrobaena giliszta nagyon szívós, jól bírja a horgot, a víz alatt is viszonylag sokáig életben marad és nagyon mozgékony. Műanyag dobozban szállítjuk, amelyben nedves humusz található. Ennek köszönhető, hogy a szállítást garantáltan kibírja és a csomag átvétele után a vásárlónak már csak annyi a feladata, hogy árnyékos, hűvös helyre tegye (de ne tegye be hűtőszekrénybe!). Ilyen körülmények között hosszú időn át élve lehet tartani! Két különböző méretben forgalmazzuk a gilisztákat. A „közepes” méretűek súlya 0,4-0,6 gramm, hosszuk 5-6 cm. A „vastag” változat a súlya 1,3-1,5 gramm, hossza 7-10 cm. A közepesből 15 db, a vastag méretből 10 db található egy dobozban.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 10-20 ºC (hűtést nem igényel)

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig

Használatba vétele: semmilyen speciális gondozást nem igényel, azonnal használatba vehető

 

Az általunk kínált horgászgiliszta nedves humuszban sokáig eltartható
Két különböző: közepes és vastag méretben kínáljuk. A képen a vastag változat látható

 

Csontkukac

A legáltalánosabb, legkedveltebb élő csali a giliszta mellett. Több éve kínáljuk webáruházunkban, sok ezer litert küldtünk már el megrendelőinknek. Kiforrott szállítási rendszerünk van, amely garantálja, hogy sértetlenül érkezik meg a megrendelőkhöz, bármennyit és kérnek. Ennek egyik titka, hogy mindig frissnek kapjuk és szállítás előtt hűtve csomagoljuk. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Talán kevesen tudják, de lakhelyünk közelében van az ország egyik legnagyobb csontkukac előállító üzeme. Így a napi rendelések függvényében mindig „csak” annyit kérünk a gyártótól, amennyire szükség van. Nem leöregedett régi csontit kapnak a megrendelők, amely néhány nap múlva már bebábozódnak. A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Ennek súlya kb. 30 dkg.

 

Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig

Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani? A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.

 

A csontkukacunk garantáltan friss és egészséges, amely a gyártó és cégünk közötti napi kapcsolatnak köszönhető

 

Hogyan történik a rendelés és a kiszállítás?

Az élő csali rendelés során figyelembe kell venni, hogy csak a 14:00 óráig leadott megrendeléseket tudjuk másnap garantáltan célba juttatni! De ez is csak akkor lehetséges, ha a rendelést követő nap munkanap. Tehát aki pénteken rendel, nem fogja azt szombaton megkapni. A frissesség megőrzése és a felhevülés elkerülése érdekében, azok a csomagok kerülnek a legkésőbb becsomagolásra, amelyekbe élő anyagot is kértek. A futárszolgálatok 16:00-kor érkeznek hozzánk. Így maximum 2 óránk van arra, hogy a kért mennyiségeket kimérjük, és hogy a csomagokat biztonságosan lezárjuk. Ezért kell az élő anyag megrendelést legkésőbb 14:00 óráig leadni, ha szeretné azt másnap megkapni! Pénteken élő anyag feladás NINCS! Ennek oka, hogy a pénteki csomagok csak hétfőn kerülnek kézbesítésre, ezt a hosszú időt azonban az élő csalik már nem bírnák ki! Mindezt a rendelés leadása során feltétlenül vegyék figyelembe!!!

 

Kommentek
Partnerek
Kiemelt partnerek:
Média partnerek: