Aktuális élő csalik a Haldorádó kínálatában

Aktuális élő csalik a Haldorádó kínálatában

Ha horgászatról van szó, egyetlen csalifajta az, amit nem szabad kihagyni a számításból a felkészülés során, az pedig az élő csali. Ez az a 100%-ig természetes táplálékforrás, amivel legkönnyebben és leggyakrabban találkoznak célhalaink. Nem véletlen, hogy a minden időszakokban ez az első csali, amire legtöbbünk kötelező kellékként gondol, legyen az csonti, szúnyoglárva vagy épp giliszta. Azt viszont már talán kevesebben tudják, hogy ezeken kívül léteznek olyan élő csali különlegességek, amik szinte biztos, hogy a horgunkhoz csalják a halakat. Sok versenyhorgász féltve őrzött titka ezek használata, hiszen mint mindig, az apróságokon is múlik a siker. E csali ritkaságok beszerezhetősége eddig meglehetősen körülményes volt, ezért legtöbb horgászbolt meg sem próbálkozik ezek forgalmazásával. Mi viszont megtaláltuk azt a forrást, ahol folyamatosan van ezekből a csalikból, kiváló minőségben és jól szállítható módon. Így lakjon bárhol az országban, 1 napon belül eljuthat Önhöz is!

Pinki

Piros színű, apró méretű csontkukac, amelyet főleg a versenyhorgászok használnak nagy előszeretettel, de mára a hétköznapi horgászatok során is gyakorta nélkülözhetetlen. Más fajta légyből és más gyártástechnológiával készül, mint a csontkukac. Lassabban bábozódik be, még szívósabb, tovább bírja. Fogóssága gyakorta a csonti fogósságát is felülmúlja. Rendkívül mozgékony és más ízű, mint a hagyományos csalik. Rikító piros színe pedig nagyon vonzó a halak számára. Főként a keszegfélék horgászata során vált be. A legkisebb rendelhető mennyiség pinkiből 100 g, amely kb 1,7 deciliter.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig

Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a pinki egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött pinkik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a pinkit, miért kell így szállítani? A pinkik a csontkukachoz hasonlóan, a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.

 

A pinki apró, piros csontkukac

 

Dobozos tűzőszúnyog Extra

Ma már a komoly versenyek elképzelhetetlenek kiváló minőségű szúnyoglárva nélkül. De egyre több feederversenyen, sőt hétköznapi horgászatok során (gyenge fogási időszakban) is előfordul, hogy ehhez a csalihoz nyúlnak a horgászok. A beszerzési források azonban nagyon-nagyon bizonytalanok, hiszen a hőmérséklet, a vízállás, az időjárás igencsak befolyásolja a lárva szedhetőségét. A legtöbb horgászbolt már fel sem vállalja a csali készleten tartásának és tárolásának a kockázatát, ha pedig mégis, akkor szállításáról (postázásáról) hallani sem akarnak… A Haldorádó csali-beszállítója azonban megoldotta ezt a problémát és garantáltan kiváló minőségű extra szúnyogot kínál, szállítható, eltárolható kiszerelésben. Ha még nem próbálta a tűzőszúnyogot mint csalit, tegyen egy próbát vele! Higgye el, van olyan időszak, amikor verhetetlen az 5-6 szál gyönyörű szúnyoglárva meglebegtetve akár pontyra, akár keszegfélére horgászik. 1 dobozban 18-20 gramm, azaz 200-220 db tűzőszúnyogot talál, amely egy átlagos horgászatra bőven elegendő. Kiváló csali valamennyi békéshal horgászatára legyen szó álló- vagy folyóvízről!

Javasolt tárolási hőmérséklet:ºC

Felhasználható: a csomagolás bontásától számítva 10 napig

Használatba vétele: A dobozból máris lehet horogra tűzni a szúnyoglárvákat, de lehet ezeket még tovább „edzeni” és a bőrüket keményebbé tenni. Ehhez egy teaszűrő segítségével helyezze vízbe a doboz tartalmát, mossa le a nedvességet megtartó speciális tőzeget a lárvákról, majd bő vízbe tárolja őket. Kb. 30-60 perc múlva a szúnyoglárvák bőre érezhetően keményebb lesz, sőt méretük is kicsit megnő, ahogy megszívják magukat vízzel. A megmaradt lárvákat bő vízzel szállítsa haza, ahol hűtőbe helyezve újabb néhány napig eltarthatók. A folyamatos vízcserével, akár 2 hétig is életben tarthatók! De ehhez kizárólag tiszta tó- vagy folyóvíz alkalmas.

 

Kiváló csali, valamennyi békéshal horgászatára, legyen szó álló- vagy folyóvízről!

 

Kanadai óriás giliszta

Nagy utat tesz meg ez a különleges csali, mire eljut hazánkba, ugyanis ez egyenesen Kanadából érkezik! Kétségkívül a legfogósabb harcsacsalik a nyári időszakban a különböző féregfélék, legyen az óriás giliszta, pióca vagy épp nadály. Fontos azonban, hogy az a horgon kellően „aktív” legyen, valamint ne pusztuljon el pillanatok alatt, hogy sokáig tudja mozgásával felhívni magára a figyelmet, legyen szó akár kuttyogató, akár fenekező módszerrel történő harcsázásról. Ebből a csaliból - köszönhetően a hosszú és vastag méretének - elég 1-2 szál a horogra, és már kezdődhet is a horgászat! Kiváló csali harcsa, angolna, illetve nagy testű pontyok horgászatára. A súlya 4-5 gramm, hossza 15-20 cm. Minden dobozban 10 szál giliszta található.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 3-4 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 1 hónap

Használatba vétele: semmilyen speciális gondozást nem igényel, azonnal használatba vehető

 

A kanadai óriás gilisztát speciális földkeverékben és műanyag dobozban tároljuk, szállítjuk
A mérete meggyőző! Néhány szál a horgon már kellően nagy és húsos falat. Előnye a hagyományos gilisztákkal szemben, hogy még tovább bírja a vízben, lassabban fullad meg

 

Nadály

A nadály néven ismert gyűrűsférget Magyarországon is tudják szedni, de tartósan nagy mennyiséget nem tud senki. Ezt Macedóniából és Szerbiából importáljuk. A nadályok legnagyobb előnye, hogy jóval keményebb a bőrük, és fürgébben is mozognak a horgon, mint a pióca. A legkedveltebb harcsacsali!

Javasolt tárolási hőmérséklet: 3-4 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 2 hétig

Használatba vétele: semmilyen speciális gondozást nem igényel, azonnal használatba vehető

 

A nadály a legkedveltebb harcsacsali!
A nadályok legnagyobb előnye, hogy jóval keményebb a bőrük, és fürgébben is mozognak a horgon, mint a pióca
Egy dobozban 10 db termetes, szép darab nadályt szállítunk

 

Giliszta

A giliszta hagyományos élő csalinak nevezhető, rengeteg horgászboltban kapható, viszont az általunk forgalmazott Dendrobaena giliszta nagyon szívós, jól bírja a horgot, a víz alatt is viszonylag sokáig életben marad és nagyon mozgékony. Műanyag dobozban szállítjuk, amelyben nedves humusz található. Ennek köszönhető, hogy a szállítást garantáltan kibírja és a csomag átvétele után a vásárlónak már csak annyi a feladata, hogy árnyékos, hűvös helyre tegye (de ne tegye be hűtőszekrénybe!). Ilyen körülmények között hosszú időn át élve lehet tartani! Két különböző méretben forgalmazzuk a gilisztákat. A „közepes” méretűek súlya 0,4-0,6 gramm, hosszuk 5-6 cm. A „vastag” változat a súlya 1,3-1,5 gramm, hossza 7-10 cm. A közepesből 15 db, a vastag méretből 10 db található egy dobozban.

Javasolt tárolási hőmérséklet: 10-20 ºC (hűtést nem igényel)

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig

Használatba vétele: semmilyen speciális gondozást nem igényel, azonnal használatba vehető

 

Az általunk kínált horgászgiliszta nedves humuszban sokáig eltartható
Két különböző: közepes és vastag méretben kínáljuk. A képen a vastag változat látható

 

Csontkukac

A legáltalánosabb, legkedveltebb élő csali a giliszta mellett. Több éve kínáljuk webáruházunkban, sok ezer litert küldtünk már el megrendelőinknek. Kiforrott szállítási rendszerünk van, amely garantálja, hogy sértetlenül érkezik meg a megrendelőkhöz, bármennyit és kérnek. Ennek egyik titka, hogy mindig frissnek kapjuk és szállítás előtt hűtve csomagoljuk. Hogyan tudjuk ezt megtenni? Talán kevesen tudják, de lakhelyünk közelében van az ország egyik legnagyobb csontkukac előállító üzeme. Így a napi rendelések függvényében mindig „csak” annyit kérünk a gyártótól, amennyire szükség van. Nem leöregedett régi csontit kapnak a megrendelők, amely néhány nap múlva már bebábozódnak. A legkisebb rendelhető mennyiség csontkukacból 0,5 liter. Ennek súlya kb. 30 dkg.

 

Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC

Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig

Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a csontkukac egy légmentesen lezárt dobozban, valamint egy hőszigetelt papírdobozban vagy csőben található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül (lehetőleg hidegen) érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt dobozt azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött csontik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a csontkukacot, miért kell így szállítani? A csontkukacok a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.

 

A csontkukacunk garantáltan friss és egészséges, amely a gyártó és cégünk közötti napi kapcsolatnak köszönhető

 

Hogyan történik a rendelés és a kiszállítás?

Az élő csali rendelés során figyelembe kell venni, hogy csak a 14:00 óráig leadott megrendeléseket tudjuk másnap garantáltan célba juttatni! De ez is csak akkor lehetséges, ha a rendelést követő nap munkanap. Tehát aki pénteken rendel, nem fogja azt szombaton megkapni. A frissesség megőrzése és a felhevülés elkerülése érdekében, azok a csomagok kerülnek a legkésőbb becsomagolásra, amelyekbe élő anyagot is kértek. A futárszolgálatok 16:00-kor érkeznek hozzánk. Így maximum 2 óránk van arra, hogy a kért mennyiségeket kimérjük, és hogy a csomagokat biztonságosan lezárjuk. Ezért kell az élő anyag megrendelést legkésőbb 14:00 óráig leadni, ha szeretné azt másnap megkapni! Pénteken élő anyag feladás NINCS! Ennek oka, hogy a pénteki csomagok csak hétfőn kerülnek kézbesítésre, ezt a hosszú időt azonban az élő csalik már nem bírnák ki! Mindezt a rendelés leadása során feltétlenül vegyék figyelembe!!!

 

Haldorádó Team

* Amennyiben nem jelennek meg a kommentek, úgy szükséges a böngészőben bejelentkezni a Facebook profiljukba!

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.