Ebben a kisfilmben lépésről lépésre haladva mutatom be azt a végszereléket, amelyet a dunai nagyponty-horgászataim során rendkívül eredményesen használtam.
Mióta megjelent a spiccbotos busahorgászatról szóló filmem és írásom, többen is jeleztétek, hogy jó lenne ezt a fajta horgászatot amur- és pontyhorgászat során is bemutatni. Természetesen engem nem kell sokat győzködni, ha egy számomra új és izgalmas módszerről van szó, így a megfelelő hely felderítése után már be is terveztük a forgatást. Tisztában vagyok vele, hogy ez a távolról jött technika megosztja a hazai pecásokat, de az aggályokat ezzel az írással és filmmel szeretném most kicsit szétoszlatni.
Kifejezetten keresem azokat a kevésbé ismert vagy gyakorta teljesen ismeretlen hazai és külföldi vízterületeket, amelyek még nincsenek „felkapva”. A kockázat sokkal nagyobb az ilyen helyeken, hiszen gyakorta azt sem lehet tudni biztosan, hogy mi lakik bennük. De egy ilyen helyen becserkészett, elsőként megfogott, érintetlen hal számomra sokkal nagyobb kihívást és örömet ad, mint amikor már sokadik vagyok a sorban…
Piros színű, apró méretű csontkukac, amelyet főleg a versenyhorgászok használnak nagy előszeretettel, de mára a hétköznapi horgászatok során is gyakorta nélkülözhetetlen. Más fajta légyből és más gyártástechnológiával készül, mint a csontkukac. Lassabban bábozódik be, még szívósabb, tovább bírja. Fogóssága gyakorta a csonti fogósságát is felülmúlja. Rendkívül mozgékony és más ízű, mint a hagyományos csalik. Rikító piros színe pedig nagyon vonzó a halak számára. Főként a keszegfélék horgászata során vált be. A legkisebb rendelhető mennyiség pinkiből 100 g, amely kb 1,7 deciliter.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a pinki egy légmentesen lezárt zacskóban, valamint egy papírdobozban található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt zacskót azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött pinkik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a pinkit, miért kell így szállítani? A pinkik a csontkukachoz hasonlóan, a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
A hőségre való tekintettel élőanyagot átmenetileg nem postázunk!
Kosárban 0
A kedvezmény csak magyarországi szállítási cím esetén vehető igénybe. A kedvezmény mértéke futárszolgálatonként eltérő.
Piros színű, apró méretű csontkukac, amelyet főleg a versenyhorgászok használnak nagy előszeretettel, de mára a hétköznapi horgászatok során is gyakorta nélkülözhetetlen. Más fajta légyből és más gyártástechnológiával készül, mint a csontkukac. Lassabban bábozódik be, még szívósabb, tovább bírja. Fogóssága gyakorta a csonti fogósságát is felülmúlja. Rendkívül mozgékony és más ízű, mint a hagyományos csalik. Rikító piros színe pedig nagyon vonzó a halak számára. Főként a keszegfélék horgászata során vált be. A legkisebb rendelhető mennyiség pinkiből 100 g, amely kb 1,7 deciliter.
Javasolt tárolási hőmérséklet: 1-3 ºC
Felhasználható: tárolási hőmérsékleten 3-4 hétig
Használatba vétele: A csomag megérkezésekor a pinki egy légmentesen lezárt zacskóban, valamint egy papírdobozban található. Ennek elsődleges szerepe az, hogy az áru sértetlenül érkezzen meg a címzetthez. A légmentesen lezárt zacskót azonnal ki kell bontani, hogy mihamarabb levegőhöz jussanak a kukacok. A lárvák feléledése több percet, de akár 1 órát is igénybe vehet. Nem kell tehát aggódni, mert a mozdulatlan, látszólag döglött pinkik élnek, csak a levegőhiány hatására elkábultak. A kibontás után azonban nem szabad még őket azonnal a hűtőbe tenni, mert hősokkot kaphatnak. Szabad levegőn, lehetőleg árnyékos helyen kell megvárni, hogy magukhoz térjenek. Ekkor azonnal használatba lehet venni a csalit. Ha később kerülnek bevetésre, akkor csalis dobozba vagy csontizsákba helyezve kell hűtőbe tenni a teljes mennyiséget. Miért kell lefojtani a pinkit, miért kell így szállítani? A pinkik a csontkukachoz hasonlóan, a folyamatos anyagcseréjük és mozgásuk során ammóniát és hőt termelnek, ami szűk helyen lévő sok lárva esetén számukra is végzetes lehet. A lefojtással mesterségesen előállított oxigénhiány nyugalmi állapotba kényszeríti őket, ekkor anyagcseréjük és aktivitásuk rendkívüli módon lecsökken. Ilyen állapotban - ha a hőmérséklet kellően alacsony - hosszú ideig károsodás nélkül eltarthatók. Ha nem fojtanánk le, és a csomagolás előtt nem hűtenénk le őket, akkor döglötten, „megfőve”, használhatatlan állapotban érkeznének meg a vásárlóhoz (illetve - nem tökéletes bezacskózás esetén - kimásznának a szállítódobozból a legfürgébbek, aminek nem örülne senki.
Az élőanyag szállításáért nem tudunk felelősséget vállalni!
A hőségre való tekintettel élőanyagot átmenetileg nem postázunk!
10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.